KK Partizan 2020/21

Arhiva.

Moderator: Moderator

CikaZika

Re: KK Partizan 2020/21

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 2:12 pm

White Mamba wrote:
Thu Jul 15, 2021. 10:57 am
@Ser Zile
Na sta mislis, kad kazes, generalno je problem bezobrazluk?
Propustam nesto?
Ono sto sam video, cackanje sa Ridom, gurkanje sa Radetom, kurcenje kad zavrsi pod faulom i sl mi ne smeta
Hocu da kazem, nije to level Kalinica koji provocira 90% vremena na terenu..
Pa nije samo na terenu, nego generalno. Treba da vidimo da li on moze, pa onda da li hoce da igra odbranu, a onda kako bi reagovao na Zeljkove zahteve u tom pogledu.

Generalno me podseca na skoro svaki produkt Miska Raznatovica, losi temelji, a ni zavrsni radovi nisu nesto.

Ja se nadam da gresim, da ce decko iskidati gde god igrao, ali samo bi Zoc mogao od njega napraviti legitimnog reprezentativca. A ne Jokic, Marjanovice, Micice... Znamo valjda jos sta je reprezentativac i sta on sve poseduje sto igracki, sto karakterno.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

White Mamba

Post by White Mamba » Thu Jul 15, 2021. 2:30 pm

Aha mislis u smislu neobavezni nabijac statistike, kontam
Vidi, on je vec sad odlican napadac, bice samo bolji
Ovo drugo, pa slazem se, s obzirom na svoju mobilnost mora bolje da prati igrace
Tanak je i u timskoj odbrani, dopusta previse ofanzivnih skokova..mekan je..sve se to da popraviti verujem..
Sad, opet, zavisi sta on zeli kako kazes..
Videcemo

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 2:35 pm

Deluje da zeli NBA. I ovakav moze otici, kako ce dalje ici, to zavisi od njega, gde god igrao. Ja nisam optimista po pitanju njegove karijere, ali videcemo.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 3:46 pm

CikaZika wrote:
Thu Jul 15, 2021. 2:12 pm
Generalno me podseca na skoro svaki produkt Miska Raznatovica, losi temelji, a ni zavrsni radovi nisu nesto.
Nikako ne mogu da se saglasim oko ovoga, njegovi produkti su aktuelni MVP NBA i EL, a gotovo svake godine neki produkt nadje svoje mesto u NBA

Druga je stvar da li taj klub nama ide na živce (često potpuno opravdano), jer uzima najvece talente (to bi u perspektivi trebalo da se promeni, ako u KKP istraju u realizaciji zamisli koju imaju), ne igra takmičarsku košarku i sve podredjuje uspehu trenutnog projekta
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 4:02 pm

Pa Jokic je prica za sebe, na Mars da ga bacis on bi i tamo naucio da igra sa vanzemaljacima. Jednostavno je jedan u mnogo godina.

Dobar primer Vase. Krenuo da igra tek onda kada je imao Sarasa za trenera, do tada složićeš se katastrofa.

Imaš dosta onih koji su propali jednim delom njegovom krivicom. Islo se za više keša, nije se gledala dalja slika. Dangubic, Zagorac, Jaramaz...

Bobi jedino ozbiljnu kosarku u CZ igrao... Ima tu još primera.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Thu Jul 15, 2021. 4:07 pm

Evo Sved se izgleda dogovorio sa CSKA,sto bi verovatno trebalo da pokrene i neke druge klubove da rese spoljne pozicije,da vidimo gde ce Pengos,pa cemo i mi da dodjemo na red.

Inace sam bio ubedjen da cemo da pojurimo Stefana Markovica.Mada bi namo Jovic mozda bio idealniji,samo ne znam koliko je realan.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 4:21 pm

Dangubic, Zagorac, Jaramaz?

Po čemu su ti momci izuzetni, ekstra talenti, pa ih je zalizani upropastio? Pa oni su u Megi igrali najbolju kosarku u karijerama
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 4:39 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 15, 2021. 4:21 pm

Po čemu su ti momci izuzetni, ekstra talenti, pa ih je zalizani upropastio? Pa oni su u Megi igrali najbolju kosarku u karijerama
Pa to i jeste problem sto su mogli dosta vise da su isli nekim razvojnim putem koji je verovatno trebalo.

Doduse, sta bi bilo kad bi bilo, nikada necemo znati, ali pokusati da se prvi uvalja za trening halu, umesto, najboljem treneru za rad sa mladima, ovaj drugi direktno gurne u NBA dovelo je do karijera koje nisu nesto, ali mogle su mozda biti.

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jul 15, 2021. 4:41 pm

Nemanjic wrote:
Thu Jul 15, 2021. 4:07 pm
Evo Sved se izgleda dogovorio sa CSKA,sto bi verovatno trebalo da pokrene i neke druge klubove da rese spoljne pozicije,da vidimo gde ce Pengos,pa cemo i mi da dodjemo na red.

Inace sam bio ubedjen da cemo da pojurimo Stefana Markovica.Mada bi namo Jovic mozda bio idealniji,samo ne znam koliko je realan.
Obojica skupi, ali kvalitetni domaci igraci. Medjutim, Jovic staklen, videcemo ko ce rizikovati sa njim. Nazalost, te povrede su ga ubile, dok je i meni Pefi jedan od igraca koje bih voleo da vidim. Sa tim da su oba navijaca CZ, doduse Jovic i bivsi igrac.

Asterix

Post by Asterix » Thu Jul 15, 2021. 4:45 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 15, 2021. 4:21 pm

Jaramaz je i kod nas u sezoni korone bio odlican...Izuzetan igrac steta sto ga nismo sacuvali

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 5:46 pm

Kojim razvojnim putem kad su imali najbolje moguce odskočne daske? Ne znam ko je najbolji trener za rad sa mladima, a ni oni nisu bili juniori?

@Asterix

Jeste bio dobar, ali ni tada nije dostigao kvalitet iz Mege pre povrede. Sa kamenjarskim šutem, Jaramaz ne može postati ekstra igrač
non mollare mai

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Thu Jul 15, 2021. 6:09 pm

kako se crta da zakurac bude kapiten nije realno :D

Radena14th

Post by Radena14th » Thu Jul 15, 2021. 7:18 pm

Ljudi imali ste prilike da vidite Petruševa van Meginog sistema u reprezentaciji, dečko stvarno u napadu ima karakteristike modernog visokog igrača, hoćeš iz otpadaka, hoćeš da se spusti na low post, hoćeš da razvuče za 3 ili čak i licem da napadne, fizički je perfektan, mobilan je, ali pozadi je toliko neodgovoran, da je to jezivo, igra strašilo odbranu ko Bobi, čak ću se usuditi da kažem vašarsku odbranu, da zalepi nekoga jednom, dva puta, ali da mu se 65 puta jedan Manion šeta kroz reket bez da ga dočeka bar seljačkom sekirom ko Raško Katić, to je sve samo ne odgovorna košarka, zamislite Žoca i njegov izraz lica da vidi njegovo landaranje u odbrani + što je defanzivan skok sa njime kritičan. Svaka njemu čast, voleo bih da ne doživi Miličićevu sudbinu, trebaju nam visoki za budućnost, ali u pravu je Žika.

Pomenuli su se gore Jokara i Vasa, dodajem i Ivicu Zubca. Vasa počeo da igra ozbiljnu košarku od Tofaša i kasnije Šarasa, a za Jokića je lepo gore rekao Žika + malo su ga poslužili i zdravlje i sreća da se nađe u pravo vreme na pravom mestu poput Jarića, Zubac da se nisu popičkali Cibona i Cedevita, danas bi ga gledali u Obradoiru, ali na njih trojicu imate jedno hiljadu primera poput Zagorca koji je ostao između dve-tri pozicije, Dangubića koji je od igrača koji je igrao maltene plejmejkera u Megi postao štoper, Jaramaza nije ni zdravlje služilo, Janker bio MVP ABA lige u Olimpiji, pa zabrazdio po Turskama dok nije došao u Partizan, dakle to su igrači koji nisu bili toliki teletabisi, bivši mladi reprezentativci (neki čak i prvaci Evrope), ali su nedorečeni igrači, svaki iz svog razloga. Malo sam otišao u off ovde, ali da malo približim lice i naličje Mege.

Partizan mora da ojača rad sa mlađim kategorijama i da nađe model po kom će ti mlađi da dobiju potrebne minute i da znaju da će se računati na njih u perspektivi, a ne da ih bace na pozajmicu i raskinu ekspresno.
Last edited by Radena14th on Thu Jul 15, 2021. 7:24 pm, edited 1 time in total.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 15, 2021. 7:24 pm

Radena14th wrote:
Thu Jul 15, 2021. 7:18 pm
Partizan mora da ojača rad sa mlađim kategorijama i da nađe model po kom će ti mlađi da dobiju potrebne minute i da znaju da će se računati na njih u perspektivi, a ne da ih bace na pozajmicu i raskinu ekspresno.
Partizan prvo mora da iznova bude priotitet najvecim talentima, a ne da se traži forsiranje igrača samo zato što je mlad
non mollare mai

Radena14th

Post by Radena14th » Thu Jul 15, 2021. 7:26 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 15, 2021. 7:24 pm
Radena14th wrote:
Thu Jul 15, 2021. 7:18 pm
Partizan prvo mora da iznova bude priotitet najvecim talentima, a ne da se traži forsiranje igrača samo zato što je mlad
To se podrazumeva, nadovezao sam se samo na tu činjenicu, dakle da ne beže kod Miška da pumpaju statistiku ili u Zvezdu da gravitiraju između Zvezde i FMPa i nazad, već da kao nekada Partizan bude nešto uz šta smo odrasli, institucija srpske i evropske košarke.

Locked