FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan 2020/21

Post by Batica ubica » Sat Sep 11, 2021. 7:26 pm

Nova pobeda, 7/7.
Brine rano primljen gol, ne sme da se dešava da ga primamo u prvih 15 minuta utakmice.
Dobra stvar je stav igrača i preokret koji smo uspeli da napravimo.
Jović kod njihovog gola nedopustivo džogira i ne pritiska igrača sa loptom kojeg bi trebao da pritisne.
Živković je imao dosta propusta u defanzivi...
Bitan gol za Holendera, počeo je da vraća samopouzdanje.
Lep gol Jojića koji konačno igra konstantno.
O Rikiju je suvišno trošiti reči, 12 golova u ovom delu sezone mislim da niko nije imao još od Klea.
Moram pohvaliti zalaganje i energiju Markovića koji su najprijatnije iznenađenje ove sezone.
Zdjelar sjajno oduzeo loptu kod prvog gola i omogućio Jojiću da šutne.
Bitna pobeda za nastavak niza. Sad u četvrtak Evropa i gostovanje na Kipru.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 16, 2021. 11:17 am

Večeras počinjemo prvo učešće u Ligi Konferencija.
Šta očekujete?

Nemanjic

Post by Nemanjic » Thu Sep 16, 2021. 1:19 pm

Ja nemam osecaj da veceras igramo utakmicu,sto zbog Novicinog oprostaja,prve domace utakmice za Zeljka,pune dvorane,a i zbog Dude danas.

Ocekujem pobedu,ne zato sto mislim da je sramota ne pobediti na Kipru,nego zato sto je red i da ti Kiprani puknu jednom kao domacini.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 16, 2021. 9:56 pm

Prvenac Meniga, 0:1.
Treba nastaviti ovako i u drugom, da se ovo osigura.
Za sada dobro delujemo i defanzivno i ofanzivno.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Thu Sep 16, 2021. 10:11 pm

Odlicno igramo za sada,ali morali smo da damo jos jedan gol.

Ovaj izgleda pomesao Lazara i Zdjelara,pa dade Zdjelaru karton.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 17, 2021. 12:39 am

Bez obzira na očiglednu razliku u kvalitetu, vrlo sam zadovoljan, jer ne pamtim kada smo slabije od sebe rutinirali u gostima, naprotiv

Pravi ispit nas čeka u nedelju, prebrodimo li cigane, ovo može biti retko uspešna sezona. I to mimo svake logike
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Fri Sep 17, 2021. 10:26 am

Pozitivni utisci, iako protivnik nije neki kvalitet, ali posle Genta na strani jeste najteži meč..

Da se dobiju naredna dva meča pa da bodom u Gentu overavamo prvu poziciju, mislim da je realno.. Zbog koeficijenta treba maksimalno iskoristiti cipiripi kup, očekujem 15 bodova, nadam se tom 16. za prvo mesto..

Što se prvenstva tiče i dalje sam pri stavu da je to nemoguća trka, ali bi me pobeda naterala da pojedem govno..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 17, 2021. 2:07 pm

Najbolji mogući početak grupne faze, pobeda u gostima bez primljenog gola.
Dobro postavljena utakmica, bili smo dobro organizovani u odbrani, agresivni za razliku od drugog meća sa Sočijem i prvog sa Santa Klarom. Odigrali smo evropsku utakmicu bez velikih propusta u defanzivi i to je nešto što je jako lepo videti.
Odlično smo trčali kontre sinoć, iz koje je pao i prvi gol. Posle smo imali još šansi, trebalo da da damo još koji možda će gol razlika biti bitna na kraju.
Imali smo i onaj dobar prekid kad je Šćekić pogodio stativu, pre njega još jedan opasan što je takođe dobro, sposobni smo da postignemo gol na više načina.
Očigledno je bio plan da se više koristi njihova leva strana gde je Miljkon išao u završnicu, a posle i Lazar kod prvog gola. Znači da se ne igra šablonski nego se gađaju mane protivnika što je isto odlična stvar.
Inače jako dobra partija Miljkona sinoć, jedna od boljih evropskih. Stvarno siguran u defanzivi, disciplinovan, bez gluposti. Pomenuti dobar skok kod prekida, šteta za onu drugu šansu.
Saničaninova najbolja utakmica otkad je došao, nije podletao pod loptu, nije se gubio u pozicioniranju, nekoliko dobrih pasova unapred.
Šćekić i Zdjelar standardno dobri, agresivni, presekli dosta lopti, osvajali duele. Pogotovo Šćekić jako racionalna i pametna igra posle žutog.
Pop je odbranio sve što je išlo ka našem golu, vrlo bitno za njega da upiše još jednu nulu.
Obradović dobar defanzivno ali napred slabo a to baš treba da bude njegova karakteristika. Kod one jedine njihove šanse mislim da je bio fauliran, ali pre toga dobra markacija. Deluje mi da kao i Urošević tačno zna svoj zadatak.
Markovića treba zaključati u Teleoptik da vežba završnicu 1v1 sa golmanom, ovo mu se prečesto dešava. Ostalo dobro. Još jedna njegova odgovorna utakmica, kao da nije onaj igrač iz prethodne 2 sezone.
Rikardo je zmaj i pun pogodak već sad, 13 golova na 14 utakmica, sinoć je sačuvao dosta lopti, spojio Lazara sa golom kod prvog gola. Ako ovako nastavi ulazi u priču za jednog od najboljih stranaca.
Menig je dobar, vidi se brzina, odgovornost u odbrani. Stekao sam utisak da mu je ponestalo snage pre izlaska iz igre.
Moram da pohvalim stav Terzića još jednom, ušao je 7 minuta pre kraja ali i tad je dao sve od sebe. Jako pošten pristup što je mnogo lepo videti kod mladog igrača. Odlično namestio šansu za Jojića koji je sinoć reprizirao onu partiju iz Rusije.
Mislim da će derbi biti 0:0, i mi i oni posle Evrope. Igraće se bez rizika i čvrsto, ima da bude pravi derbi.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 19, 2021. 5:06 pm

Partizan: Popović Miljković Vujačić Saničanin Urošević Zdjelar Jojić Marković Natho Jović Rikardo
Klupa: Stevanović Holender Menig Živković Šćekić Ostojić Milovanović Terzić Obradović Lutovac Smiljanić
Mislim da je trebao Šćeka da počne umesto Jojića, pre svega zbog kontrole njihovih igrača na sredini (Kanga, Ivanić) i zbog skoka. Nisam siguran koliko će Jojić moći da se nosi u odbrani sa njima. Verovatno se uzdamo u neki Jojićev prekid.
Treba napadati ovog Erakovića što direktnije, danas igra van pozicije + već ima istoriju kiksanja u derbijima.
Očekujem tvrdu utakmicu i 0:0.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 19, 2021. 8:01 pm

Kako smo ih imali, bili su na konopcima...
Šanse moraju da se koriste, a mi smo ih imali dovoljno da rešimo utakmicu mnogo ranije.
Kod njihovog gola mislim da je bila visoko digunuta noga ali ajde...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Sep 19, 2021. 8:43 pm

Još jednom potvrdjeno staro fudbalsko pravilo, kad ne iskoristiš svoje šanse, stiže kazna

Mislim da smo ih nadigrali i da smo morali da pobedimo, iz mišje rupe smo ih vratili u život
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Sun Sep 19, 2021. 10:50 pm

Not grejt not teribl.. Pokušali da zatvorimo meč, i zatvorili ga.. Još jedan u nizu mečeva derbija gde ne pobeđujemo..

Ipak iako nije CZ tema, Stanković koji ubacuje dečka od 17 godina na poluvremenu, a kasnije i još nekog od dvadeset umesto iskusnijih igrača i to sve dok gubi.. Svaka čast..

Naka

Post by Naka » Mon Sep 20, 2021. 9:40 am

Razbucao ih Stanojevic, ali eto elvis i sreca uzese bod.
Radost njihovog "trenera" najbolje objasnjava kakvo je stanje bilo na terenu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 22, 2021. 4:16 pm

Svaka čast Stanojeviću na ovome, morao je neko da kaže.

dacolik

Post by dacolik » Wed Sep 22, 2021. 7:25 pm

:blue: :blue: :blue:

Post Reply