KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Locked
Reaper

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Reaper » Thu Oct 07, 2021. 12:40 am

Irriducibili wrote:
Sat Oct 02, 2021. 2:20 am
Hteli ne hteli, moramo biti strpljivi, ali vremena nemamo u izobilju. Držim te za reč da ce oko NG Madar biti mamojebac, koji ce harati evropskim parketima. Moje mišljenje je da bi to bilo čudo, bez obzira što nema alternativu. Da ga ne uguši... :shout:
Imamo vremena 2 sezone da se vratimo u EL. Iskren da budem, ove sezone ne očekujem titulu i povratak u EL. Mislim da je ova sezona ozbiljna priprema i da će tek sledeće zemlja da gori. Imaćemo uigran tim, (manje ili više) sazrele mlade igrače i stabilne strance. Između sezona da se promene 3 igrača i to je to što se tiče ABA. Ostali ne moraju ni da igraju.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Oct 07, 2021. 2:16 pm

https://sportklub.rs/kosarka/uleb-euroc ... a-bilijem/
Najtrofejniji evropski trener svih vremena Željko Obradović tokom leta 2021. godine ponovo se obreo u centru pažnje košarkaške javnosti jer je prilično neočekivano seo na klupu Partizana, tima u kojem je počeo trenersku karijeru 30 godina ranije. U intervjuu za grčki Sport24 govorio je o razlozima povratka u tim iz Humske, potencijalnom ponovnom dolasku u Panatinaikos, ali i nedavno preminulom kumu Dušanu Dudi Ivkoviću.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 07, 2021. 4:26 pm

Reaper wrote:
Thu Oct 07, 2021. 12:40 am
Imamo vremena 2 sezone da se vratimo u EL. Iskren da budem, ove sezone ne očekujem titulu i povratak u EL. Mislim da je ova sezona ozbiljna priprema i da će tek sledeće zemlja da gori. Imaćemo uigran tim, (manje ili više) sazrele mlade igrače i stabilne strance. Između sezona da se promene 3 igrača i to je to što se tiče ABA. Ostali ne moraju ni da igraju.
Razlika u gledištu je to što po meni nemamo vremena, umoran sam više od sledece sezone

Ne vidim logičan razlog da se EL ne napadne odmah, vec da se sve odlaže i ulazi u novu neizvesnost. Plus što preti realna opasnost da Yam izgori u nemogucnosti da se izbori sa fizički jačim igračima

Šta god bilo po sredi, nimalo mi se ne dopada trenutno stanje
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Oct 07, 2021. 4:40 pm

Čim su dovedeni Panter i Ledej jasno je bilo da se napada ulazak u EL ove sezone. Ne dovode se igrači iz tima koji je učesnik F4 EL da bi se pravio tim dogodine.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Reaper

Post by Reaper » Thu Oct 07, 2021. 9:18 pm

Ali obojica potpisani na 2 godine. Naravno da bih ja voleo da olešimo sve već ove sezone (možda i uspemo), ali gledajući ABA mi imamo dosta slabiji tim od cigana. Ove sezone definitivno nismo favoriti, ali možemo da iznenadimo.

Renegade

Post by Renegade » Fri Oct 08, 2021. 11:19 am

Veliki problem ce biti pozicija 1. Madar nece uspeti da se nametne, igrac njegove konstitucije moze da odskoci jedino ukoliko ima vanserijski sut, sto one nema. On ima odredjene kvalitete, ume da asistira ali jednostavno isuvise je to tanko za ono sto Partizanu treba.

Verujem da ce vise igrati Mur kada je gusto, samo sto je on vise skorer, ima sut za 3 i misljenja sam da je on vise doveden da bude rezervna opcija.

stefan

Post by stefan » Fri Oct 08, 2021. 12:30 pm

I ja se plasim toga. Barem sto se tice ABA lige. Necemo sa Madarom i Murom da odgovorimo na ovakvu odbranu u ABA, barem sto se tice Zvezde.

Treba sacekati ipak tog prvog centra ili cak i dvojicu, pa videti kako to sve ide kad mu se otvori prostor, kada bude imao ko da rola po dubini, kada se otvori pozicija i za pas, kao i to da se u prvih barem mesec dana navikne na tu fizicku kosarku, ali opet, zbog njegove konstitucije veliko je pitanje da li ce uspeti u tome, posebno sto je mlad, samim tim i pitanje koliko je psihicki sposoban

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Oct 09, 2021. 1:10 pm

Da dobijemo 20+ i da Flecerica strpa 5,6 trica :D

stefan

Post by stefan » Sat Oct 09, 2021. 10:32 pm

Nedopustive 21 izgubljene lopte. Oni samo 11. Jbn Studentski centar i to u nasoj hali.
Madar 5 izgubljenih, pretanak je, Avramovic 4.

Ozbiljno ovde fali iskusni plejmejker, kao i minimum jedan centar.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 09, 2021. 11:05 pm

Da se ne ponavljam....

Moore se povredio, možda ih to natera da reaguju
non mollare mai

Asterix

Post by Asterix » Sat Oct 09, 2021. 11:22 pm

Valjda Murova povreda nije ozbiljna, potreban je ozbiljan plejmejker, Madaru neka se nadje neka uloga od 10-15 minuta pa ako stvarno procvjeta neka mu se poveca na 20 kako kaze Edin u podkastu ima da ga bacaju na derbi kod zapisnickog stola, dzabe kad je nejak za takve meceve.... Idealan bi bio Stefan Jovic :D samo nema sanse preveliki je cigan da bi to uradio.... Zeljku ce sve biti jasno nakon prvog derbija i rukometa sa njima... Mur i Madar na 3 meca zajedno 3 asistencije skupa.... Sto je goli kriminal sam Ivanovic je npr protiv Buducnosti imao 6 duplo vise nego ova dvojica zbirno na 3 meca.

Vasilij Zajcev

Post by Vasilij Zajcev » Sun Oct 10, 2021. 9:11 pm

ja sam jos posle Cajetine napisao da Madar ima telo juniora, kad me njegov zlatiborski decko optuzio za pederastiju. sad kad se vratio u (citaj: na) cvrsti Gogov (ne citaj dalje) zagrljaj shvata da je ovaj nedonosce

elem, mislim da Robija nece dovoditi drugog pleja, i to ne jer nesto sujetan i tvrdoglav, vec sto je trend da ta pozicija izumire u modernoj kosarci. sada je moda u ball handler-ima, koji nisu nuzno ni na bekovskim pozicijama.. kod nas ih ima bar 4kom gore, a mogu se pridruziti i neki koji igraju na nizim

Madar nije penetrator (osim u slucaju zlatiborskih noci) u pozicionim napadima, vec klasican tranzicioni igrac ritma. kada se uspostavi bilo kakva kontrola skoka, otvarace se i trcanje, koje njemu odgovara

meni je sinoc upala u oko jedna druga scena - kada je izlazio na parket, pa krenule one ovacije, Zeljko je prisao bas Jamu i nesto prokomentarisao smejuci se. kasnije mu je bacao koske i kad je najvise gresio, bodrio ga, tapsao po ramenu... sta hocu da kazem: on u njemu definitivno vidi nesto, a opet - to je Obradovic, sigurno neko ko "vidi" bolje od nas (i neko ko ne bi naskodio Partizanu nekim sujetnim insistiranjem)

jeste ciganmala puna pit bulova ali evo, upravo su polomili zube u Aleksandrovcu. polako, duga je sezona (lopta okrugla, kos je posledica suta), niko od ovih igraca nije radio sa Obradovicem, koji nije najjednostvniji trener na svetu za navici se. komsinica je prepuna povratnika, iskusnijih igraca, pa i trenera koji je radio sa njima ranije. fakat sada izgledaju bolje "na oko" ali sezona se odlucuje u aprilu i maju

za sve ovo je pretpostavka da dodje centar. tek tada ce moci da se sagleda realan kvalitet (i prostor za rast) ovog rostera

ps. posle Cajetine sam pohvalio i Trifu juniora, videh posle da je nastala pljuvacina po decku. kako vam se cinio sinoc? nemojte da trazite od zumera (od generation Z) da ima facu (i energiju) Novice Velickovica, Gagija Milosavljevica ili Vese Petrovica. oni su prosto takvi - flat. avatari. treba samo gledati da li macka lovi misa ili ne. ja nisam preterano entuzijastican oko genetike kao faktora kvaliteta mladog igraca, videli smo Pecarskog, gledamo Koprivicu, ali ovaj decko mi ostavlja mnogo bolji utisak

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Oct 10, 2021. 10:17 pm

Zanemaricu tvoju poganu maštu, ne bih da se vracam u vreme kad si se sa lažnim generalom nadmetao oko antičkih kipova, tj mladica koji su odgovarali tom standardu, te je ljubomora dovela do mnogih teških reči i uvreda

Otuda cu se usredsrediti na konstataciju da je plej pozicija koja izumire. Ako se dobro secam, ložio si se na Vasu još dok je bio dečak, ne znam šta bi ti on rekao na to što si ga proglasio dinosaurusom? Ok, ne mora nužno da asistira nominalni plej (Radanov večeras objasnio), ali bez asistencija se ne može živeti. A mi u timu nemamo igrača sposobnog da razigra ekipu. Otuda je pravi plej pod must

Od antičkih kipova ti je ostala i ljubav prema loknama, sad nema veze što nisu plave (ni sami Grci nekim čudom odavno nisu :D), jer se samo time može objasniti tvoja naklonost prema Trifinom sinu. Pojam nekonstantnosti u svakom pogledu, koji je, možeš misliti, solidno odigrao protiv izvesnog Studentskog centra, milogorske replike mutanta iz Železnika. Najžalosnije je što ima višegodišnji ugovor (jebao ga onaj ko mu ga je dao), tako da se ni njega necemo lako rešiti

Za kraj, Madara je lično Žoc odabrao, svakako ne bez razloga, otuda i ne čudi što ga konstantno bodri. Posebno što je dečko na terenu poplašen kao da se nalazi u pojasu Gaze u vreme Intifade
non mollare mai

Vasilij Zajcev

Post by Vasilij Zajcev » Mon Oct 11, 2021. 12:34 pm

naveo sam Trifu Jr. jer je isto godiste ko Madar, a po meni isporucuje vise u seniorskoj kosarci od ovog. nekonstantost je glavna odlika mladih igraca, jbg. zato se i apostrofira strpljenje (i trpnja gresaka) kod njihovih trenera.. i svakako mi je taj klinac konstantniji od Zakurca(tm) i Dangube, koji bi trebali da su u svom igrackom prajmu

a Vasa je sada isto vise combo, igra cesto s Larkinom u petorci, na kraju krajeva kao i Jovic, koga ljudi prizeljkuju

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 11, 2021. 1:41 pm

To godište je i Smajli, mogao si i njega uzeti kao primer, ili Koprivicu kao drugu krajnost. Trifin sin se ne ističe ni u odbrani ni u napadu, niti tu vidim neku perspektivu, tek popunjeno mesto u rosteru

Što se Vasilija tiče, deluje mi da si prestao da ga gledaš od kako je postao punoletan :dirol:
Larkin je čista dvojka kada su zajedno na parketu, tek povremeno taktički zamene uloge

Jovic? Zdrav Jovic bi bio bingo za ovu ekipu, ali on je vec mesecima van košarke. Otuda bi se rešenje moralo tražiti u tamnoputim uživaocima lakih droga (lakonski legalizovanih od dragog nam predsednika), ali je indikativno da niko od tih preplanulih, nije bio prvi plej neke Žocove ekipe. Čačanski rasista :D
non mollare mai

Locked