by Batica ubica » Mon Apr 25, 2022. 3:52 pm
Mislim da niko nikad nije ovako zaključao Durenta od kad igra košarku. Pojeli su ga čvrstinom i fizičkom dominacijom, u dosta situacija deluje nemoćno. Tejtum koji mu svojom dužinom parira na svakom šutu, dosta ih je i izblokirao što je do ove serije bilo nezamislivo. Svi čuvari koji se smenjuju na njemu (Smart, Grent Vilijams, Braun, Horford) su fizički jači i ne beže od kontakta, uvode ga u tuču što Durentu ne odgovara. Treba spomenuti i da je Boston prve 2 utakmice igrao bez Roberta Vilijamsa koji je ključan za zaštitu obruča i reketa. Neš je zaboravio na Grifina kojeg je uveo tek u trećoj utakmici a i za to malo što je igrao uneo je odbranu i čvrstinu u ekipu. Sa Simonsom su se zajebali samo tako, evo priča se da možda ni 4. utakmicu neće igrati. Deluje mi da tog dečka ne zanima košarka više.
U seriji Juta Dalas Babo Bogdanović juri Dončića i Bransona po celom terenu kao pitbul. Igra dobru odbranu kad se uzmu u obzir njegove godine i kvalitet ove dvojice. Juta loše brani liniju za 3 poena Dalas ima dosta otvorenih pogleda, pisao sam o tome da Dalas pravi Gobera neupotrebljivim u odbrani. U 4. utakmici su ga dosta faulirali u 4/4 što je bila dobra odluka jer je imao 9/18 sa bacanja u celoj utakmici. Mislim da je on ključ svih problema Jute koja je i pored toga dobila 2 utakmice.
Denver je pobegao sa lopate sinoć, mada ne verujem da mogu nešto više od ove pobede. Meč lopta za Golden Stejt u onakvoj atmosferi u San Francisku, teško bi bilo zamisliti išta drugo osim 4:1 i kraja serije.
Embid je povređen i ići će na operaciju kad završi sezonu, a rekao bih da će igrati kroz bol kao i prošle godine. Buker je takođe povređen i kažu da ga neće biti 2-3 nedelje što je veliki udarac za Finiks koji igra protiv jako dobre ekipe Nju Orleansa gde je 2:2 u seriji.
Nisam čiko, nisam čiko ja!