Liga Šampiona

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Liga Šampiona

Post by Batica ubica » Wed Mar 16, 2022. 2:08 pm

Čolova vojska ponovo gazi.
Kakav karakter ima ova ekipa Atletika, zalaganje uvek na max, fokus na max, borbeni stav apsolutno svakog igrača. Iako im ove sezone ne ide, i Čolo dosta brlja ali nema izgovora već borba.
Grizman koji celo drugo poluvreme drži desni bok i uklizava kao pitbul, potpuno podređen ekipi i cilju koji je postavljen.
U napadu su imali tačnu ideju koju su i sproveli na kraju.
Grupa građana iz Junajteda zasluženo ostaje bez trofeja petu godinu zaredom, a interesantno je da su poslednji tofej uzeli pod Murinjom koji je najviše pljuvan u post Fergusonovoj eri. Murinjo je davno otišao a ista ta grupa igrača kojima je on smetao nije osvojila ništa. Dovoljno govori o njima.

Benfika iznenadila Ajaks a boga mi i mene jer sam očekivao da će Ajaks rutinski da završi posao posle 2:2 u Portugalu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 17, 2022. 5:37 pm

Emeri doktor priča sa malim timovima. Ne odgovaraju mu veliki timovi i veliki egoisti u svlačionici, ovakve priče su nešto u čemu pliva kao riba u vodi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Mar 20, 2022. 4:44 am

Ne mogu da ne pomenem još jednom, Ole nije bio problem, tu bandu niko ne bi učinio boljom, što se vidi na svakom koraku
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 20, 2022. 1:03 pm

Osnovni problem Junajteda su 3 čoveka koja su godinama bila nedodirljiva i od kojih se očekivalo da donesu trofeje a to su Pogba, Rašford i Marsijal (na pozajmici u Sevilji). Sva trojica su nezreli tipovi, igrači jako slabog mentaliteta i karaktera, dosta je tu jajarenja, nediscipline, sujete i tu je koren svih problema. Dok se Junajted ne reši njih trojice uspeha nema.
Odluka da se pored živog De Hee traka da Megvajeru je bilo samoubistvo. Megvajera je pojeo pritisak cene i upravo trake a čovek nije lider, nema lidersku crtu koja je potrebna da bi se vodila ekipa.
Veliki deo ekipe je grupa građana bez karaktera i sve dok se ta banda ne rastera Junajted će da bude mediokritet. U ovom timu Junajteda samo 6 igrača ima šampionski mentalitet, ostali su slabi karakteri sa kojima se ne uzima ni Mini Maxi Liga. Junajted mora da udari restart, da dovede trenera koji će da rastera sve jajare iz kluba a koga će klub podržati u tome. Kad već Murinju nisu dozvolili da to uradi a branili su jajare koje ih kanale.

Da Ole nije bio problem ne bih se složio. Imao je potpunu podršku kluba i navijača. Svaki PR je dobio sve što je želeo, podržali su mu svaku kupovinu. Njegova najveća greška je što nije rasterao ovu grupu građana kad je imao svu podršku, na kraju ga je upravo ona koštala posla. 0 trofeja za 3 godine u klubu uz svu podršku. Na kažem da nije napravio neke dobre stvari, bilo je tu par pobeda nad Sitijem, neke dobre utakmice sa Liverpulom i Čelsijem, izbacio je PSŽ iz LŠ.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Apr 13, 2022. 11:06 pm

Koliko kvaliteta ima Atletiko kada im se dopusti da igraju fudbal. Ne pamtim da je neko ovako stisnuo Siti
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Tue Apr 19, 2022. 7:47 am

Da ponovim Gospodin Specijalni radi odličan posao u Romi, dogodine mogu i LŠ da napadnu..

Sa druge strane nama fali 70 miliona prodaje i 15% smanjivanje plata, da bi izvukli godinu.. Plus navodno Milan ima za svoj deo stadiona, mi nemamo.. Svanulo im je kako su se oslobodili Kineza, valjda će i nama..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 04, 2022. 11:40 pm

Džaba zlato i dukati plaču nekad i bogati
Najveći trener svih vremena ima 0:1 do 90' i onda ispadne, ne mogu da zamislim šta bi bilo da neki drugi treneri ispuste ovo.
Edit: još jedna milijardica za Pepu možda i uzme LŠ

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun May 08, 2022. 12:59 am

Pep je izgubio meč protiv najtaličnijeg tima univerzuma, po metodu slučajnog uzorka bi napravio bolje izmene
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 08, 2022. 8:17 pm

Mislim da se faktor sreće precenjuje u slučaju Reala. To što gol padne pred kraj utakmice ne znači da je to sreća, to je pre svega pitanje fokusa ekipe.
Prvi gol Kamavinga ubacuje loptu u 16 bez pritiska Griliša koji stoji ispred njega, Benzema i Rodrigo nemarkirani kombinuju u kaznenom prostoru. Kanselo i Dijaš gledaju loptu, Ederson promašuje u proceni.
Drugi gol Karvahal centrira ponovo bez pritiska Griliša koji stoji ispred njega, Asensio i Rodrigo nemarkirani na 7/8 metara od gola.
Ključ Sitijevog ispadanja je ono što se zna godinama ali se to maskira statistikom, a to je da Siti ne zna da se brani. Broj zadržanih nula jeste veliki ali on ne proizilazi iz čvrste odbrane nego iz velikog poseda lopte i uglavnom dosta defanzivne orijentacije protivnika.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 29, 2022. 9:41 am

Prva titula 2003. a evo 2022. četvrta. Veliki je Karlo.
Kurtoa jeste imao odličnu utakmicu ali realno velika većina šuteva je bila lagana, sem šuteva Manea u prvom i onog šuta Salaha desnom. Čak je i šut Salaha sa 20ak metara lagano skinuo.
Trentova loša defanziva je ponovo koštala Liverpul, stvarno mi nije jasno da momak koji je toliko dobar ofanzivno ne može defanzivu da dovede na pristojan nivo. Pogotovo jer je u sezoni 18/19 bio sasvim solidan defanzivno, kako koja godina ide on nazaduje.
Šampionski mentalitet Reala. Ljudi pričaju o sreći ali oni samo koriste svaku grešku protivnika i tako je kroz celu nokaut fazu.
Edit: da napomenem da je Real izuzetno branio prekide koji su jedan od glavnih Liverpulovih načina da da gol, pogotovo da otvore utakmicu. Liverpul nijednom nije šutirao na gol posle prekida. Takođe odlično su držali bokove, nije bilo mnogo centaršuteva Trenta i Robertsona.

Houdini

Post by Houdini » Sun May 29, 2022. 1:16 pm

Klinika Reala.. Šta znači kad imaš pobednike u timu neverovatna sezona koju je na kraju osvojila glava..

Moram da priznam da nisam mislio da sa Karlitom to mogu.. Ali demantovan sam..

2/3 evropska trofeja stare kuke uzele..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 31, 2022. 4:03 am

Šta reci, Chelsea ih je u revanšu ošašavio, prošli su, PSG ih je nadigrao, prošli su, MC ih je nabio u mišju rupu, prošli su....

Bilo im je sudjeno, zaslužili su
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Jul 26, 2022. 7:25 pm

Oči krvare od meča AEK Larnaka-Mitjilend.

Odoše u produžetke.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 25, 2022. 6:50 pm

Hudini kako si zadovoljan grupom u LŠ :lol: :lol: :lol:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 08, 2022. 11:01 am

Bruka Liverpula sinoć. Bilo je 4:1 a moglo je da bude i 6:1 vrlo lako.
Energetski loš Liverpul, kao ekipa bez želje i energije. Takođe Klop plaća cenu svoje tvrdoglavosti, ponovo nepotrebno visoka linija. Sve što je sinoć napravio Napoli je napravio iz Liverpulove visoke linije, kao i svi protivnici Liverpula ove sezone. Pisao sam o tome i prošle sezone, štoperi konstantno na pola terena, ali je to maskirano savršenom sezonom Alisona i brutalnim napadom. Sad kad Alison ne brani sve što je branio prošle sezone (što i nije realno očekivati) i kad napad ne isporučuje kao pre nastaje veliki problem. Takođe, kao i prošle sezone Liverpul se brani sa 7 igrača jer 3 igrača gore se ne vraćaju da igraju odbranu. 3 igrača na sredini pokrivaju preširok prostor gde svaki protivnik napravi višak. Opredeljenje Klopa je da se igra na što više golova jer je Liverpul ofanzivno sila ali to sad ne funkcioniše, Klop se ne prilagođava i plaća cenu toga. Neprirodno je da štoperi konstantno stoje na pola i da pecaju na ofsajd zamku i tako svaku utakmicu, i svaku utakmicu Alison među 3 najbolja igrača. Kao što reče Karager skoro nešto nije u redu kad svaku utakmicu neko ide više puta 1v1 sa tvojim golmanom.
Van Dajk napravio penal i kod trećeg gola gleda loptu a ne svog igrača, Gomez kod drugog i trećeg gola kriv i pored toga je imao kikseve, Trent kod trećeg gola ispada kao iz džipa, Milner pravi onakav penal... Jedini Dijaz i Alison koji su odigrali dobro.
Nastavi li se ovako ne bi me čudilo da ovo Klopu bude poslednja sezona u Liverpulu, tj. da bi sam mogao da ode. Tu je već skoro 7 godina, potrošnja je velika a ako rezultati ostanu slični... Do kraja sezone ga neće dirati sigurno, navijači ga vole i vlasnici ne smeju protiv navijača.

S druge strane Napoli odličan, iskoristio je sve slabosti Liverpula. Pobedili su ubedljivo a mogli su da napune Liverpul do vrha s obzirom koliko situacija su imali. Koristili su Liverpulovu visoku liniju sa Osimenom, kasnije i sa Čolitom.
Igrački su slabiji nego prošle sezone, tako da ova pobeda postaje još veća. Grupa je jaka, tek će imati teške utakmice sa Ajaksom i Rendžersom u Glazgovu.

Post Reply