Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: Italijanska Serija A

Post by Houdini » Sat Aug 27, 2022. 8:13 am

Lako je kad ste nam uvalili trojanca na klupu..

Trener bez ambicije, savršeno odgovara predsedniku čija je ambicija jedino da uzme pare..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 27, 2022. 6:34 pm

Duuuuuciiiiiiiiiiii :blue: :blue: :blue:

Puni kučku :yahoo:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 27, 2022. 8:41 pm

Bod ko kuća. Ponovo gol posle prekida, Romino najjače oružje.
Solidna partija Smolinga i Ibanjeza. Bitan gol za Abrahama, asistencija za Dibalu da se koliko toliko skine pritisak sa njega.
El Šaravi kao i obično sasvim korektna opcija sa klupe.
Na drugoj strani majstorija Ducija.
Nadam se još jednom veznom i štoperu jer nije realno oćekivati da Ibanjez ovako odigra svaku utakmicu, a još kad su pored njega opcije Smoling (koji igra iznad svih očekivanja), Manćini i Kumbula...
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Houdini

Post by Houdini » Sat Aug 27, 2022. 9:33 pm

Šta radi Mourinho sa Romom.. Ako se još malo pojačaju, što Batica reče vezni i štoper mogu da idu možda i do kraja..

Mou bi sa Interom završio prvenstvo sa maksimalno 10 primljenih golova..

Houdini

Post by Houdini » Sun Aug 28, 2022. 5:24 pm

Acerbi prelazi iz A tima Lacija u B tim..

Bolkonski

Post by Bolkonski » Mon Aug 29, 2022. 8:45 pm

Remi protiv Juventusa u Torinu je uvek dobar rezultat, s obzirom na tradiciju Rominog skidanja gaća protiv najmoćnijih timova u Italiji.
Prvo poluvreme je bilo dosta loše i reflektovalo je taj kompleks Rome od Juventusa, Intera i Milana. Sad, da li je ulazak u utakmicu sam po sebi bio loš, ili je tome kumovao primljen gol iz prvog šuta, i to slobodnjaka sa 25 metara koji bi Vlahović promašio u 9 od 10 slučajeva, ne znam.
Raduje defanzivna solidnost tima, jer smo i u tako jadnom prvom poluvremenu Juventusu dozvolili tek jednu polušansu, vidjenu u Kvadradovom pokušaju.
Drugo poluvreme je bilo dosta solidnije, nagradjeno golom nakon briljantne asistencije Dibale.
Ulazak Žalevskog i Čelika je doneo dosta toga dobrog Romi, i smatram da bi njih dvojica, pogotovo Zeki, trebalo da budu ispred Karsdorpa i Spine. Spina izlazi iz preteške povrede, a Zeki je fizički, defanzivno, taktički i disciplinski bolji od Rika.
Problem je bio i nedostatak kvalitetnog b2b igrača, sposobnog da, pored defanzivnog uticaja, brzo i efektivno donosi loptu u završnu trećinu, i pravi višak pasom iz dubine, pojavljivanjem u završnici i brzom tranzicijom. Sve ono što je trebalo da bude Vajnaldum.
Pohvale idu na račun na Smolinga, koji od dolaska Murinja igra gotovo perfektan fudbal. Sada je spakovao u džep Vlahovića i dobio gotovo sve duele.

Dolazak Belotija je ogromno pojačanje, jer je, usled povreda Zaniola i Ginija, rotacija dosta sužena i Murinju je od ofanzivnih opcija sa klupe ostao jedino Šaravi, pošto na Šomurodova evidentno ne računa.

Sutra potpisuje i izvesni Madi Kamara, koji bi trebalo da popuni upravo tu poziciju b2b igrača, ali me nešto ne greje sunce da će doneti bilo šta na kvalitativnom nivou, i da će biti tek član rotacije.

Bilo bi lepo da neko napiše koju o njemu, ako postoji neko ko ga je gledao.

Kao što rekoh, bod u gostima protiv Juventusa je uvek dobra stvar, pogotovo ako se zna da bi neke ranije Rome ovakvu utakmicu izgubile bez najmanjeg otpora i ikakve sposobnosti povratka u meč.
Sada treba dobiti Moncu, po mogućstvu visokim rezultatom, da bi se nabilo samopouzdanje i dodatno podstakla euforija romanista.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 29, 2022. 10:15 pm

Ako je to taj Kamara ja ga se sećam iz duela Olimpijakosa sa ciganima iz LŠ 19/20 (Podens i on mi zapali za oko), pa posle i iz mečeva sa Arsenalom u nokaut fazi LE. Sećam ga se kao tehnički dobrog igrača, plej iz dubine. Ako se dobro sećam solidan trkač. Verovatno će biti igrać za rotaciju.
Beloti odličan potpis. Ja se i dalje nadam štoperu, sva 3 startna štopera su rizični a Kumbula nije baš pouzdana zamena.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Mon Aug 29, 2022. 11:03 pm

Čisto sumnjam.
Baji je bio prva opcija, i legende nisu uspele da ga dovedu u konkurenciji Marseja, kao ni Senesija u konkurenciji Bormaunta.
Zagadua ne mogu da dogovore kao slobodnog igrača. Pominjao se i Akandji, ali njega sigurno neće uspeti da dovedu, tako da mislim da je to to što se tiče prelaznog roka.

Što se tiče Kamare, ono što sam video je da se često pojavljuje iz dubine u završnici, često šutira sa distance i ima vrlo nezgodan šut.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Aug 29, 2022. 11:13 pm

Houdini wrote:
Sat Aug 27, 2022. 9:33 pm
Šta radi Mourinho sa Romom.. Ako se još malo pojačaju, što Batica reče vezni i štoper mogu da idu možda i do kraja...
:lol: :lol: :lol:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 29, 2022. 11:23 pm

Što se tiče Bajia i bolje što ga nisu doveli, prosečan igrač + previše podložan povredama.
Možda je Romanjoli mogao da bude rešenje ali je navijač Lacija i verovatno bi odbio Romu. Naravno nisu se ni uključili u trku za Bremera... Bleki je bio dostupan za 15 miliona ako se dobro sećam. Ovako ostaje da se nadamo da će Smoling držati ovaj nivo što je duže moguće.

Houdini

Post by Houdini » Tue Aug 30, 2022. 8:43 pm

@Irri samo se ti sprdaj kad vam najveći donese pehar u Rim videćemo :D

Šalim se, možda sam preterao ni najveći ne može sa osrednjim timom Rome po titulu ove sezone.. Negde 2/3 mesto sa Milanom bi bio uspeh, iako je realno tim kvalitetom daleko iz prva 4..

Juventus će verujem uzeti titulu.. Imaju kvalitet i na terenu i na klupi..

Nadam se da će Inter ući u četiri, tačnije da će visok kvalitet tima nadomestiti rupu na klupi..

Evo sad se prodaje Gosens jer Inzaghi ne zna da ga iskoristiti.. Sva sreća pa je Zhang stopirao Acerbija, nešto korisno i od Kineza..

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 31, 2022. 3:55 pm

Mou lagano do skudeta...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 31, 2022. 4:41 pm

Polako, tek je počelo...
Povreda Đinija je ozbiljno promenila planove, vremenom bi Matić i on postali standardan tandem na sredini a Kristante bi bio više na klupi. Ovako pitanje je kako će Kamara da se uklopi. Povreda Zaniola takođe remeti planove. Opcija manje u napadu a delovalo je da je lepo kliknuo sa Dibalom, sa Tamijem ima odličnu saradnju od prošle sezone. Sreća pa je pauza samo mesec dana.
Ono što fali odavno je štoper. Smoling se uspostavio i igra iznad očekivanja. Verovatno je malo i do formacije i do Žozea. Pored njega Manćini koji je ok igrač i uvek rizični Ibanjez koji u svakom trenutku može da zajebe stvar. Da bi se napali Skudeto i LE morao bi da dođe jedan štoper kapitalac. Kad se pogleda realno Inter, Juve i Milan imaju bolje štopere od Rome.

Početak je odličan, 3 pobede i remi protiv Juvea u gostima i 3 zadržane nule. Dva gola Dibale juče su odlična stvar, skinuo je pritisak sa sebe. Ponovo gol posle prekida :good:
Ako je neko gledao sinoć zanima me kako je izgledao Čelik...

Klajvert nije dobio radnu dozvolu za Englesku :lol: :lol: :lol:

Houdini

Post by Houdini » Sat Sep 03, 2022. 9:10 pm

Tuga na šta ličimo.. Dok se igralo na Konteovom autopilotu još je i ličilo na nešto.. A sad je potpuni raspad sistema..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Sep 04, 2022. 11:50 pm

Houdini wrote:
Tue Aug 30, 2022. 8:43 pm
@Irri samo se ti sprdaj kad vam najveći donese pehar u Rim videćemo :D
"Najveci" je u Udinama primio udinu :clap: :lol:

Nije mi žao čak ni palog tiketa na X2 0-3

Na nesrecu to je jedino lepo u ovom pretužnom kolu, gde se po ko zna koji put pokazala sva jadnost Lotitovog jajarenja
non mollare mai

Post Reply