Liga Evrope

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Bolkonski

Re: Liga Evrope

Post by Bolkonski » Fri Oct 07, 2022. 11:09 am

Naravno, mašimo dva zicera, pregazili smo ih u drugom delu i primamo gol maltene iz jedinog šuta u drugom poluvremenu, i to glavom, iz dosta teške pozicije, od strane igrača koji ne zna da igra glavom i koji neće ponoviti onakav udarac do kraja karijere, a udario je kao da je Krespo.

Sve u svemu, meni je daleko važnija utakmica protiv Lećea, jer je apsolutno nerealno napasti LE pored Arsenala, Junajteda i timova iz LŠ-a, tako da je realnije četvrto mesto u ligi.

Stari problem nove sezone. Sporost u sredini. Matić i Kristante su glomazni i tromi i ne mogu zajedno, može jedan, i uz njega brz, agresivan i energičan b2b, koji može brzo da se vrati u blok i brzo prenese loptu do napada. U prevodu, fali nam Gini, i sve bi bi bilo mnogo bolje (a i ovako je prilično dobro) da je zdrav.
To je i jedan od razloga zašto često dozvoljavamo te šuteve sa 23-24 metra, jer u sredini imamo dva spora igrača, koji jednostavno nekada ne mogu da stignu da udju u blok, te se zbog toga dešava da odlična defanzivna organizacija i reakcija ne bude nagradjena, već kažnjena šutem sa distance.

Da, i Patrisio postaje kritičan. Čovek je od početka sezone u teškom kanalu i prima skoro sve što mu šutne, a što je malo nezgodnije.

Houdini

Post by Houdini » Thu May 18, 2023. 11:53 pm

Kakvo rutiniranje Leverkusena.. La ga no do finala..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri May 19, 2023. 12:16 am

Ovakva dekadencija i opstrukcija odavno nije vidjena, Murinjo je prevazišao sve svoje autobuse, double decker je sada parkirao. 73:27% posed, 23:1 šutevi, 6:0 u okvir gola, antipropaganda fudbala, začinjena besomučnim ispucavanjem lopte što dalje od gola. Ostaje još Sevilja da u svom takmičenju, ispravi nepravdu, ukloni pošast i spreči ljubitelje bunkera da dodju do trofeja i LŠ. Samo još fali da se katanaco povampiri i tamo
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 31, 2023. 9:03 pm

Krili Dibalu do zadnjeg trenutka... :bad:
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 01, 2023. 12:08 am

Sanja da je prvak bila,
Sanja kako Bona ima,
Sanja u hiljadu boja,
Sanja KURVA Ligu Šampiona :yahoo:

Mission accomplished :shout:
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jun 01, 2023. 12:42 am

Irriducibili wrote:
Thu Jun 01, 2023. 12:08 am
Sanja da je prvak bila,
Sanja kako Bona ima,
Sanja u hiljadu boja,
Sanja KURVA Ligu Šampiona :yahoo:

Mission accomplished :shout:
Zapravo kad dublje pogledas i sport je jedno veliko smece...Svoju srecu baziras na tudjoj nesreci.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 01, 2023. 1:27 am

Čekićar wrote:
Thu Jun 01, 2023. 12:42 am
Zapravo kad dublje pogledas i sport je jedno veliko smece...Svoju srecu baziras na tudjoj nesreci.
Tudjoj nesreći? Valjda su nesrećni što u italijanskoj ligi nisu mogli da budu u vrhu, što su se bunkerom dovukli do finala, što su dekadentno čekali da prodje vreme i stignu do penala. E pa, dobili su to šta su želeli

A moji će igrati LŠ, to je već razlog za sreću. Ne znam gde bi nam bio kraj da je škrtica Lotito bio spreman da odvoji toliko para za plate igrača i trenera, kao ova bruka iz komšiluka
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Jun 01, 2023. 1:35 am

Irriducibili wrote:
Thu Jun 01, 2023. 1:27 am
Čekićar wrote:
Thu Jun 01, 2023. 12:42 am
Tudjoj nesreći? Valjda su nesrećni što u italijanskoj ligi nisu mogli da budu u vrhu, što su se bunkerom dovukli do finala, što su dekadentno čekali da prodje vreme i stignu do penala. E pa, dobili su to šta su želeli

A moji će igrati LŠ, to je već razlog za sreću. Ne znam gde bi nam bio kraj da je škrtica Lotito bio spreman da odvoji toliko para za plate igrača i trenera, kao ova bruka iz komšiluka
Nevezano za ovaj mec vec uopsteno...Da bi bio srecan treba da pobedis a to znaci da neko treba da izgubi i da bude sjeban...

Svoju srecu treba graditi bez da se bilo ko unesrecuje..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 01, 2023. 2:42 am

To je jednostavno nemoguce, suština samog sporta je u takmičenju, biti bolji od rivala, što prirodno uključuje da neko mora biti gubitnik
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Thu Jun 01, 2023. 9:09 am

Sevilja do trofeja potpuno nezasluzeno, ali na kraju ce se pamtiti samo da su osvojili..

ipak moralo je da se desi i da najveci ikada izgubi neko evropsko finale..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 01, 2023. 9:24 am

Dolazak ovog krša od ekipe u finale je uspeh sam po sebi. Spinacola ne uđe u centaršut 70. put ove sezone, Rui reaguje kao moja baba... Na kraju nije imao ko da šutne penal, nije mi jasno što El Šaravi i Beloti nisu šutirali drugi i treći.
Suđenje... Tendenciozno navlačenje Tejlora, za Romine igrače žuti kartoni za prvi faul, krenuo je da svira penal za Sevilju kao da mu Ibanjez nogu otkinuo. Posle toga ne svira penal za Romu koji je kao kuća... Tužno.

@Irr
Dvostruki aršini. Inter kad se branio u revanšu protiv Porta bilo je grande Simone, ogroman uspeh itd.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 01, 2023. 11:31 am

:D

@Houdini

Može li obrazloženje, zašto je nezaslužena pobeda tima koji je sve vreme želeo pobedu i pokazivao želju da postigne gol?

@Batica

Krš tim? Pa prvi Dibala bi sinoc uzeo trofej, da je Sevilja mogla da ga plati. Roma jeste. Vec napisah, kamo srece da je Lotito obezbedio takav budzet

Sudjenje je bilo iritirajuce, nebrojeno faulova je Roma dobila oko 16m, koje celavi mahom ne bi sudio u PL, ali penali nisu bili. I dok se onaj za Sevilju dugo razmatrao, ne bi li se uočio milimetarski kontakt s loptom pre rušenja, onaj što je tražila Roma nije ostavio nikakvu dilemu. Oliver u var sobi je samo potvrdio

Na stranu što Houdiniju otvaram oči po pitanju trenera kog (još uvek) imaju, Inter nikada nije igrao bunker tokom cele utakmice, što je za Romu pravilo čim je iole jači rival. Leverkuzen je klasičan primer totalne opstrukcije. Ako ovaj stvarno ode u PSG, živo me zanima kako ce se Mbape snaci u ulozi zadnjeg veznog :bad:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 01, 2023. 1:21 pm

@Irr
Pristrasan si i to previše, jedino sam ja nekada bio pristrasniji kad su cigani u pitanju. Kako nije penal života ti, čovek odigrava rukom u 16 i sprečava opasan centaršut, a potom je šatro sklanja. Da ono nije bilo svirano za Lacio protiv Rome kukao bi ko ranjenik. Penal za Sevilju je svirao pre nego što je ovaj pao, kad su ga pozvali da vidi nije mogao da svira jer je ga je bilo sramota. Tendenciozno suđenje od 1', žuti za prve faulove igrača Rome. Pelegriniju žuti za simuliranje, Okampos bez žutog. Ima xy primera.

A sa kojim timom da igra fudbal? Samo kreneš od odbrane gde Roma ima 2 sposobna defanzivca. Ibanjez, Spinacola, Čelik, Ljorente, Zalevski, Karsdorp, Maraš Kumbula jebeni. Manćini i Smoling jedini valjaju, i to se seti Smolinga iz polufinala LE protiv Junajteda sezonu pre Murinja, na šta je ličio i još pre toga kako je ispraćen iz tog istog Junajteda.
Matić sa 35 godina koji je došao kao slobodan igrač i koji i dalje igra nenormalno dobro, Đini koji je na pozajmici i koji je imao povredu kakvu je imao odmah na početku, Kristante koji je stvarno napredovao u odnosu na prošlu sezonu. Madi Kamara, Bove, Volpato, Benjamin Tahirović jebeni, Pelegrini je igrao kao 8 većinu sezone. Onda, čovek je vaskrsao El Šaravija kog nije bilo apsolutno nigde.
Ok Dibala jeste klasan igrač, tu nema dileme i on jeste veliki posao. Ali ima ona činjenica da je zbog povreda propustio najmanje 18 utakmica ove sezone (najmanje jer je neke bio na klupi a bio je povređen). Beloti je dokazao zašto nikad nije igrao u velikom klubu, bolje Šomurodov da je ostao. A da, i Beloti je došao kao slobodan. Pojačanje je Ola Solbaken, gle čuda, slobodan igrač. Na to još Zaniolo koji je dileja i koji je odbio da igra i trenira, pa onda je odbio da ode u Bormut.

A što se tiče budžeta ako ga već toliko pominješ, Roma je na dovođenje igrača ove sezone potrošila 9 (slovima DEVET) miliona evra Čelik 7 miliona, pozajmica Kamare 1.5 milion i pozajmica Ljorentea 500 hiljada evra. Lacio je potrošio 39.8 miliona evra na pojačanja. Mogu da zamislim kako bi kukao da je Lotito potrošio 9 miliona za 2 PRa, a da je pritom prodao (kao što nije) 2 najbolja igrača Sergeja i Ćira. I da, nisam navijač Rome i ne nameravam da učestvujem u nekim navijačkim prepucavanjima Roma-Lacio, odavno to ni sa ciganima ne radim a tek bi mi bilo besmisleno da to radim oko 2 strana kluba. Navijam za njih jedino zbog Posebnog, onog dana kad on ode teško da ću ih više pratiti.

PSŽ neće zvati Žozea, ne bi išli jedno uz drugo. Ganjaće Zidana svim silama kao i do sad. Mada je pravo pitanje ko tamo uopšte i može da vodi ali to je druga tema.
Voleo bih da Žoze ostane u Romi, mada kako se klub ponaša prema njemu ne zaslužuju ga. Ne navijači, nego rukovodstvo. Da su bili malo pametniji i da su više uložili sad bi slavili trofej, ovako će se u nedelju boriti za ulazak u LE dogodine.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 01, 2023. 2:20 pm

Što se penala tiče, nikada ga ne bih svirao, nezavisno ko je u pitanju. Lopta, koja pritom ne ide u gol, ga pogadja u ruku, koja nije u neprirodnom polozaju. Ni sudija, ni var soba, nisu imali nikakvu dilemu. Uostalom, svakako ce biti ekspertize, videcemo da li ce smatrati da su pogresili

Sto se tice zutih, mnogo ih je bilo, ali Roma je igrala prljavo, u skladu sa destruktivnim opredeljenjem. Nisam previše obracao pažnju na to, te moram da se ogradim, ali ne secam se nekog koji nije bio zaslužen. Ni reči o gomili sviranih faulova oko 16m, a Roma je jedino opasna iz prekida

Što se budzeta tiče, nije sve u obeštecenju, vec i u platama igrača, koje su u Romi masne. Pitaš s kim da igra fudbal? Dovoljno je pogledati tržišnu vrednost igrača. Osim Engleza, reprezentativci Spinacola, Mancini i Kristante, zatim Pelegrini, Ibanez, naravno Matic, te Dibala kog sinocni rival sebi nije mogao da priušti. Belotija ni ja ne mirišem, ali nije realno da ne postigne nijedan gol. Zaniolo jeste dileja, ali verujem da postoji razlog što je insistirao da ode. Jedino cu se saglasiti da fali veci izbor igrača, ali to je problem s kojim se u Rimu živi

Posebni? Od čoveka koji je sa Portom igrao prelep fudbal, došao je do blede kopije Simeonea. Magija je odavno nestala
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 02, 2023. 12:44 am

Jebeno neverovatno, kakva dominacija
non mollare mai

Post Reply