KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Locked
samig

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by samig » Thu Jul 06, 2023. 11:27 pm

Irriducibili wrote:
Thu Jul 06, 2023. 10:56 pm
Kad ste kod centara preko bare, koga mislite da možemo ubediti da dodje? Nije nam to uspevalo ni prošlih sezona, a sad je još teže
Partizan je ove sezone poslao odlicnu sliku sto se tice promovisanja igraca, atmosfere i velicine kluba...

G liga je baza sa mnogo igraca, ima dosta zanimljiv centara jedan bi mogao da se ubedi verujem.

Misljenja sam da je bolje da se oproba sa nekim zeljnim za dokazivanjem sa solidnom perspektivom iz G lige/Nba nego da proberes nekog iz bas uskog kruga dostupnih centara u Evropi, kojeg ces verovatno i preplatiti jer igraci znajuci kakva je situacija namerno nabijaju sebi neralnu cenu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jul 06, 2023. 11:54 pm

Prosečni američki igrač nema pojma o Partizanu, kao i generalno o evropskoj košarci, niti ga to realno zanima

NBA je ceo svet i ko god sebi vidi i najmanju šansu, nema nameru da se skloni iz primarnog vidnog polja

S druge strane, takvom igraču je potreban period aklimatizacije i navikavanja na evropsku košarku. S obzirom na naše ambicije, ne bih rekao da imamo vremena
non mollare mai

samig

Post by samig » Fri Jul 07, 2023. 12:07 am

Irriducibili wrote:
Thu Jul 06, 2023. 11:54 pm
Prosečni američki igrač nema pojma o Partizanu, kao i generalno o evropskoj košarci, niti ga to realno zanima

NBA je ceo svet i ko god sebi vidi i najmanju šansu, nema nameru da se skloni iz primarnog vidnog polja

S druge strane, takvom igraču je potreban period aklimatizacije i navikavanja na evropsku košarku. S obzirom na naše ambicije, ne bih rekao da imamo vremena
Misljenja sam da bi se iz G lige najlakse i najbrze uklopio i prilagodio na Evropu centar.

Dolazili su i prethodnih sezona iz G lige u Evropu pojedini igraci.

Kojeg centra bi pokupio iz Evrope ako znas da je ovako tanka ponuda?

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 07, 2023. 12:24 am

samig wrote:
Fri Jul 07, 2023. 12:07 am
Kojeg centra bi pokupio iz Evrope ako znas da je ovako tanka ponuda?
Suština je da je i tamo ponuda tanka, sve što vredi je bar na dvosmernom ugovoru
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Fri Jul 07, 2023. 1:08 am

Ja bih probao Luku Garzu ali je on previse mlad i vjerovatno ce ga pokupiti neko na two way.
Moses Brown bi poslije 7-8 mjeseci brusenja postao ozbiljan faktor u reketu.

Ako je Zeljko vec zapeo za undersized centra, onda Chris Silva. Vjerovatno je i realnije da dodje od ove dvojice.
Interesantan mi je jos i Mfiondu Kabengele.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 07, 2023. 1:39 am

Ok je skautirati, problem je ubediti ih da dodju u Evropu. Lani nam je za dlaku izmakao Bassey, svi oni čekaju neku svoju priliku

Dodao bih, nije Želimir zapeo za undersized, on samo insistira na pokretljivom centru i na visokom iskakanju
non mollare mai

samig

Post by samig » Fri Jul 07, 2023. 2:02 am

Da Zeljko igra tu odbranu gde se sve preuzima, gde centar dosta iskace, igra defazivno 1 na 1 protiv pleja.

Ima i visokih koji mogu solidno da pariraju u tome ali su retkost, zato kazem da je lakse naci nizeg takvog centra.

Pa mogu i iz Evrolige da se otisnu u NBA naravno ako se dokazu, primer Exum, Micic, Vezenkov...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 07, 2023. 2:06 am

samig wrote:
Fri Jul 07, 2023. 2:02 am
Pa mogu i iz Evrolige da se otisnu u NBA naravno ako se dokazu, primer Exum, Micic, Vezenkov...
To ce, čini se, biti sve veci problem, ovog leta je veliki odliv kvaliteta, praktično su pokupili sve najvrednije iz Evrope. I Punter je imao ponudu, ali nije bio spreman da se dokazuje kao ruki u ozbiljnim godinama
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 07, 2023. 8:43 am

Centar iz G lige kao rezervni centar da. Centar iz G lige kao prvi centar ipak ne. Smailagić je naš rezervni centar, Balša je treći tako da startni centar sad može da bude zverka koja će odmah da pravi razliku. Da ofanzivno zna više od pika a da defanzivno može da brani pik na više od jednog načina, to je neki minimum.
Znamo da su startni plej i centar najbitnije pozicije u košarci, tako da ne sme da se napravi greška. Erik Mika nam je dobar pokazatelj kako centar koji je dobar napadač u G ligi i koji je sa 25 godina došao kod nas nije uspeo da se privikne. A Mika je bio neko ko je imao solidan repertoar u napadu, čak i solidno telo ali nije mogao da odbrani stolicu :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

samig

Post by samig » Fri Jul 07, 2023. 9:01 am

Batica ubica wrote:
Fri Jul 07, 2023. 8:43 am
Centar iz G lige kao rezervni centar da. Centar iz G lige kao prvi centar ipak ne. Smailagić je naš rezervni centar, Balša je treći tako da startni centar sad može da bude zverka koja će odmah da pravi razliku. Da ofanzivno zna više od pika a da defanzivno može da brani pik na više od jednog načina, to je neki minimum.
Znamo da su startni plej i centar najbitnije pozicije u košarci, tako da ne sme da se napravi greška. Erik Mika nam je dobar pokazatelj kako centar koji je dobar napadač u G ligi i koji je sa 25 godina došao kod nas nije uspeo da se privikne. A Mika je bio neko ko je imao solidan repertoar u napadu, čak i solidno telo ali nije mogao da odbrani stolicu :D :D

Mika solidno telo?? Za centra koji ima ispod prosecan raspon ruku se ne moze reci da ima solidno telo.

Ajde reci kojeg bi dostupnog iz EL koji pravi razliku doveo od ovih sto su ostali?

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 07, 2023. 9:18 am

Solidno telo ne znači vrhunsko, nisam rekao da je Dejvis :D :D
208, jak gornji deo tela, solidna skočnost, pokretljivost. Ima kratke ruke to je činjenica, ali zato sam i rekao solidno. No nebitno, Mikan je otišao davno.
Koga bih doveo nemam pojma, u svakom slučaju bolje je dovesti nekog ko ima EL ili bar EK iskustva nego G ligaša kome će trebati period prilagođavanja na Evropu, Željka, pritisak itd itd.

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Fri Jul 07, 2023. 9:42 am

Noah Vonleh, Chris Silva ako cemo undersized. Tony Bradley ako cemo malo krupnijeg momka. Biraj Zeljko, i to smo ti zavrsili…

Moli se Slukas da ode u jutarnji program Jovane Jeremic i saopsti THE DECISION, ne mogu vise, kuva mi u stomaku kad pomislim na celavog kamenjara kao alternativu.

All the life we wait for you Kosta, all the life :D :D :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 07, 2023. 9:22 pm

Ako Kameni dođe oteraće opet Tomena u žalost, a Boga mi ide i Čele za njim :D :D :D
Slukas bi seo ko dupe na nošu, kao i za ostale imamo faktor Želimira koji može da bude odlučujući da odabere nas a ne eventualno bolje ponude.

Šta se čeka sa ozvaničenjem Nanelija?

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Jul 07, 2023. 9:41 pm

Batica ubica wrote:
Fri Jul 07, 2023. 9:22 pm
Ako Kameni dođe oteraće opet Tomena u žalost, a Boga mi ide i Čele za njim :D :D :D
Mene bi to bas istinski sjebalo,ne mogu ga videti ni na slici..

Floor general,izmisljen termin za rasne kamenjare da zvuci do jaja :D

Nikad necu zaboraviti kad je u dresu Memfisa promasio kontru 1 na 0...Znaci nikog oko njega....

U sustini jebo igraca kojem idu ispod bloka,nema tu previse pametovanja...Bilo koja druga odbrana PnR vec daje mnogo opcija napadu i odbrana mora biti savrsena da bi izlazila kao pobednik u smislu komunikacije,koncentracije,uigranosti itd...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 07, 2023. 9:46 pm

Čekićar wrote:
Fri Jul 07, 2023. 9:41 pm
Batica ubica wrote:
Fri Jul 07, 2023. 9:22 pm
Mene bi to bas istinski sjebalo,ne mogu ga videti ni na slici..

Floor general,izmisljen termin za rasne kamenjare da zvuci do jaja :D

Nikad necu zaboraviti kad je u dresu Memfisa promasio kontru 1 na 0...Znaci nikog oko njega....

U sustini jebo igraca kojem idu ispod bloka,nema tu previse pametovanja...Bilo koja druga odbrana PnR vec daje mnogo opcija napadu i odbrana mora biti savrsena da bi izlazila kao pobednik u smislu komunikacije,koncentracije,uigranosti itd...
Nije da nema istine :D :D :D

Locked