by Batica ubica » Wed Aug 30, 2023. 1:10 pm
Pogledao sam pregled utakmice Njuka Liverpul jer nisam gledao uživo i zaista mi nije jasno šta Klop čeka sa prebacivanjem Trenta u vezu. I to ne mislim na grešku kod gola, ono je tehnička greška, lopta je nezgodno odskočila dešava se. Ali one odbrane 1v1 protiv Gordona prevare, bukvalno se sklanjao kad ovaj krene na njega isto kao protiv Vinisijusa proletos u revanšu protiv Reala. Samo u hajlatsu su bile 4 situacije gde Trent sramotno brani 1v1, bez stava, bez energije. Onako vidi se da ga odbrana ne interesuje, što mogu i da razumem jer je dečko kreativac i vidi koliko zna i može i da je bolji nego da bude desni bek ali da li to vidi Klop pravo je pitanje... Mislim da je Klop sa ulogom zamenika kapitena probao da ga trgne i da Trent oseti veću odgovornost ali čini mi se da to ne pali.
Zato mi nije bilo jasno dovođenje i Soboslaja i Mekalistera, dovodiš dve desetke za ozbiljne pare a već imaš čoveka koji ima potencijal da bude top desetka a već je pripreman teren za to pred kraj prošle sezone. Samim dolaskom i Soboslaja i Mekalistera svaka nada Trenta da će igrati u vezi je ugušena.
Takođe Liverpul od odlaska Klajna nema rezervnog desnog beka. Bio je tu onaj Niko Vilijams koji nije ni igrao maltene, Milner je sa svojih 35/36/37 godina krpio to jako dobro (defanzivno klasu iznad Trenta!), Džo Gomez to zakrpi povremeno ali ni on nije rešenje jer od kidanja prednjih ukršetnih više nije isti igrač. Dakle, Trent nema alternativu i zato može sebi da dopusti da se štedi u odbrani i da igra samo napad.
Neko ko ima onakav pregled igre, pas, centaršut, dugu loptu, završni pas, šut, prekid i treba da igra u vezi. Pogotovo jer Trent ni trkački nije loš, takođe ojačao je z godinama a lakše bi igrao u odbrani kao veznjak nego kao bek jer ovamo ne bi imao direktnog protivnika kog bi morao da markira i mnogo manje bi branio 1v1. Trent je ušao u neke godine gde nije više klinac kao pre 4-5 godina gde mu je bilo bitno samo da igra nema veze gde, sad vidi koliko može i očigledno smatra da zaslužuje više nego da bude bek. I to nije od juče, to je tako od sezone 20/21 jer je od tad defanzivno sve lošiji.
Nisam čiko, nisam čiko ja!