KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Irriducibili » Wed Sep 13, 2023. 12:25 pm

Sezione wrote:
Wed Sep 13, 2023. 11:26 am
Neko je te troskove pokrio i naplatio se od love sakupljene od strane navijaca i uo za porez? Pa je sad ovo preusmereno na porez?

Ili je deo iz ove transe otisao na pokrivanje tog sto je placao, a deo uz navijacki deo na porez?

Nesto mi ovde visi u vazduhu
U vazduhu visi pre svega matematika, imajuci u vidu nesrazmeru izmedju iznosa prikupljenog od navijača i ovoga koji je sada aktuelan. Suština je da niko ne povlači novac iz kluba da bi sebe namirio, to vreme je prošlo sa onim što želi besplatnu kartu

@Tajler

To je novac koji nam je uskracen tokom cele prošle sezone, naravno da nisu u pitanju 6 dana
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Wed Sep 13, 2023. 2:41 pm

Nekako se poklopilo sa ovih 3.4M sto je grad odobrio.

Image

1.67M je skupljeno za porez preko one akcije. Znaci jos 1.6- 1.7 treba da se cio dug isplati ako je tacno da je ukupan dug bio 6.7.

stefan

Post by stefan » Wed Sep 13, 2023. 3:30 pm

Irriducibili wrote:
Wed Sep 13, 2023. 2:19 am
Novac smo dobili od grada, pripadao nam je po pravilniku, a odnosi se na troškove zakupa Arene, prevoz, hotele, organizacije utakmica itd

Taj novac nismo dobili kad je trebalo, neko je te troškove pokrio. Tako da je sada ovaj novac iskorišcen za placanje poreza

Od danas je klupski dug manji za nekoliko miliona €, ali opet ima nezadovoljnih grobara. Sve teže mi je da shvatim šta ti ljudi zapravo žele
Ali klupski dug je manji. :D
Pa taj najveci deo duga za porez nam je Ostoja nabacio na grbacu. Dok je cekao ''reprogram'' od gazde mu, dok je cekao da se smiluje da nam prepolovi kamatu... On je vise dobar posao za drzavu uradio, jer je sacekao da naraste kamata, pa je na kraju platio tako uvecanu. :D

...Ako je tako, naravno, da se ogradim, ako nije uspeo kod gazde da prepolovi barem kamatu... A kao neki k je u vladajucoj stranci. Tako da u tom slucaju ne mogu da idu pohvale nikako. :unknw: Posebno ne, jer je na kraju nas unajmio da mu skupljamo za taj dug. A cedi nas finansijski kako stigne.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Sep 13, 2023. 5:51 pm

Irriducibili wrote:
Wed Sep 13, 2023. 12:25 pm
@Tajler

To je novac koji nam je uskracen tokom cele prošle sezone, naravno da nisu u pitanju 6 dana
Mene buni to što su 6. septembra podneli zahtev, a već šest dana kasnije dobili novac.

O tome govorim.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Sep 13, 2023. 6:09 pm

stefan wrote:
Wed Sep 13, 2023. 3:30 pm
Ali klupski dug je manji. :D
Pa taj najveci deo duga za porez nam je Ostoja nabacio na grbacu. Dok je cekao ''reprogram'' od gazde mu, dok je cekao da se smiluje da nam prepolovi kamatu... On je vise dobar posao za drzavu uradio, jer je sacekao da naraste kamata, pa je na kraju platio tako uvecanu. :D

...Ako je tako, naravno, da se ogradim, ako nije uspeo kod gazde da prepolovi barem kamatu... A kao neki k je u vladajucoj stranci. Tako da u tom slucaju ne mogu da idu pohvale nikako. :unknw: Posebno ne, jer je na kraju nas unajmio da mu skupljamo za taj dug. A cedi nas finansijski kako stigne.
Ne znam što bi se porez gledao odvojeno od ostatka duga? Imajuci u vidu visinu duga i KLS tim koji je zatekao, te uporedivši to sa sadašnjim stanjem, ekonomski fenomenalan posao je napravljen. Od kluba kome su bat i druge blokade konstantno visile nad glavom, koga je jedan bivši trener (ostali su cutali, ali su takodje potraživali) konstantno javno pljuvao zbog neisplacenih "stipendija", došli smo do kluba koji ima budzet u rangu gornje polovine evroligaša. I opet ne valja. E pa to je do nečeg drugog, nije do učinjenog

Još nešto, Ostoja nije nikakav k u vladajucoj stranci, tamo se pita bezmalo kao neki predsednik mesne zajednice. I još važnije, nije samo Ostoja, u klubu su čak i bogatiji ljudi od njega i finansijski pomažu klub. Umesto da uživamo u nba igračima u KKP, bavimo se državnim nametom. Koji je namiren onog trenutka kada je ta ista država ispunila svoje obaveze prema klubu

@Tajler

Tad je konačno postignut dogovor o medjusobnom peglanju obaveza
non mollare mai

stefan

Post by stefan » Wed Sep 13, 2023. 8:10 pm

Sveukupno, kao klub smo u boljoj poziciji sa Ostojom, naravno...i da se razumemo, uradio je dobrih stvari, ali ovo oko poreza je lose odradjeno i ne mogu reci sve zasluge njemu sto je to placeno, posebno sto je placeno toliko (sa kamatama). Ostavio je taj porez za kraj, jer je verovao da ce to ''srediti'', ali jbg, dobri rezultati, titule, ucinise to da nam to psiho nije dao da bude sredjeno, pa smo platili vise (i mi navijaci) jer to nije resio odmah. Ali ajde da sacekamo i tu konferenciju oko poreza da vidimo sta ce reci.

Ja imam drugaciju info oko Ostoje u stranci. Da je dosta ozbiljniji nego sto se predstavlja i sto mnogi misle, ali jbg o ovoj situaciji odlucuje samo jedan covek.

Inace, PJ mi deluje odlicno i mislim da ce tek biti odlican, samo da vecinu vremena provodi na 1. Cim ga spustimo na 2 ili 3, nema nikakav uticaj na igru. Verujem da Zeljko nece naciniti gresku kao Saras sa Exumom.
Jaramaz pozitivno iznenadjuje.
Ponitka za sad deluje da se nije snasao, ali naravno, previse je rano.
Kaminski isto kao PJ, obecava.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Sep 13, 2023. 8:32 pm

Odakle info kakav je sporazum oko iznosa poreza i kamata, koje cemo na kraju platiti? Ja ga nemam, baš kao ni saznanja o Ostoji koji pali i žari u stranci :D

Bolje da cutim....
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 13, 2023. 9:05 pm

S obzirom na to da je evropska košarka neprofitabilna a da se dug za porez vuče mnogo pre Ostoje uspeh je da je i ovoliko uplaćeno. Zamerao se taj porez, evo sad kad je uplaćen opet nešto ne valja. Ako bi se porez regulisao to bi bila velika stvar za klub.

Što se tiče igrača, zna se moja želja :D :D Nadam se da onaj Panterov zaprat na instagramu nije slučajan :D
Dača Nikolić bi bio solidno rešenje za rezervnu 4 ako još uvek trenira sa nama, strečer, može da raširi a nije ni mnogo skup prerpostavljam.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Milorad

Post by Milorad » Wed Sep 13, 2023. 9:15 pm

Pj se bolje snalazi sa loptom nego bez nje, ako Kamenjar dodje koja će uloga Pj biti?
Plus je tu i Aleksa koji je pokazao da može na 1, ako ide na 2 već se gomila pozicija.

Houdini

Post by Houdini » Wed Sep 13, 2023. 9:21 pm

Mora u frontcourt neko, to je nacrtano.. A u backcourt ako dođe dođe..

Ali nema potrebe za žurbom, može se i ovako uči u sezonu..

Milorad

Post by Milorad » Wed Sep 13, 2023. 9:47 pm

Ovako se ne može ući u sezonu jer nam se sezona lomi već u oktobru mesecu kad smo domaćini u derbiju oba takmičenja. Za El je bitno zbog psihe i samopouzdanja koju dobijamo posle pobede nad mezimicom, a u Aba ti pobeda bukvalno donosi prednost domaćeg parketa

stefan

Post by stefan » Wed Sep 13, 2023. 10:01 pm

Irriducibili wrote:
Wed Sep 13, 2023. 8:32 pm
Odakle info kakav je sporazum oko iznosa poreza i kamata, koje cemo na kraju platiti? Ja ga nemam, baš kao ni saznanja o Ostoji koji pali i žari u stranci :D

Bolje da cutim....
Pa Ostoja je izjavljivao da je dug za porez nesto ispod 7 miliona, a tu je uslo, kako rece kamata od 2.5-3 miliona. I da ce, kad dogovori otpisivanje kamate od 50 posto da plati porez.
A juce uplatio 3.7 milki i kaze ubrzo ce uplatiti jos 3. Znaci 6.7 miliona. Sto napisah u prvom postu na ovu temu...Ali opet rekoh, ajde da sacekamo i tu konferenciju gde ce pricati o istom... Jer je dosta puta vec izlazio sa ciframa koje se ne poklapaju.

Nisam rekao da zari i pali u stranci, ali da je trenutno mocan. Dosta mocniji nego sto se misli... Generalno, ne samo u stranci. I info je od ozbiljnog coveka. :D

Houdini

Post by Houdini » Wed Sep 13, 2023. 10:37 pm

Milorad wrote:
Wed Sep 13, 2023. 9:47 pm
Ovako se ne može ući u sezonu jer nam se sezona lomi već u oktobru mesecu kad smo domaćini u derbiju oba takmičenja. Za El je bitno zbog psihe i samopouzdanja koju dobijamo posle pobede nad mezimicom, a u Aba ti pobeda bukvalno donosi prednost domaćeg parketa
Svaka sezona se lomi na proleće, ništa se u oktobru ne lomi :D

EL ima 30 mečeva, ima tu uspona i padova.. Što se Zvezde tiče njima će trebati vremena da uklope 13 pojačanja koje su doveli..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 14, 2023. 12:05 am

stefan wrote:
Wed Sep 13, 2023. 10:01 pm
Pa Ostoja je izjavljivao da je dug za porez nesto ispod 7 miliona, a tu je uslo, kako rece kamata od 2.5-3 miliona. I da ce, kad dogovori otpisivanje kamate od 50 posto da plati porez.
A juce uplatio 3.7 milki i kaze ubrzo ce uplatiti jos 3. Znaci 6.7 miliona. Sto napisah u prvom postu na ovu temu...Ali opet rekoh, ajde da sacekamo i tu konferenciju gde ce pricati o istom... Jer je dosta puta vec izlazio sa ciframa koje se ne poklapaju.

Nisam rekao da zari i pali u stranci, ali da je trenutno mocan. Dosta mocniji nego sto se misli... Generalno, ne samo u stranci. I info je od ozbiljnog coveka. :D
Uzmimo i da nam naplate svu kamatu i ne otpišu ništa od glavnice, kako zamišljaš da je moglo da se plati ranije, ukoliko si potraživao milione od grada i države? Da se ne plate igrači i svi prateci troškovi takmičenja? Ili da pored nekoliko datih miliona svog novca, članovi UO dodatno upumpaju još toliko? Manje više svima teško padaju skupe sezonske, ali se od rukovodstva očekuje da bezgranično troše svoje pare. Ja sam prezadovoljan gde smo finansijski i igrački danas, a sve i da smo postali KK Topčider, pojedini bi opet našli zamerku i tražili još. Po tudjem turu batine ne bole....

Ujedno pretendujem da imam ozbiljne izvore i verujem njima. Kako po pitanju stanja u klubu, tako i po pitanju Ostojine marginalizacije u stranci. I dobro znam šta i od koga sve doživljava. A ko želi, ima puno pravo da veruje kako sada on šalje obožavaoca parizera na utakmicu
non mollare mai

Sezione

Post by Sezione » Thu Sep 14, 2023. 12:09 am

Irriducibili wrote:
Wed Sep 13, 2023. 12:25 pm
Sezione wrote:
Wed Sep 13, 2023. 11:26 am
Neko je te troskove pokrio i naplatio se od love sakupljene od strane navijaca i uo za porez? Pa je sad ovo preusmereno na porez?

Ili je deo iz ove transe otisao na pokrivanje tog sto je placao, a deo uz navijacki deo na porez?

Nesto mi ovde visi u vazduhu
U vazduhu visi pre svega matematika, imajuci u vidu nesrazmeru izmedju iznosa prikupljenog od navijača i ovoga koji je sada aktuelan. Suština je da niko ne povlači novac iz kluba da bi sebe namirio, to vreme je prošlo sa onim što želi besplatnu kartu

@Tajler

Tako je, visi matematika od par miliona :D

Velike pare su uvek tudje

Locked