NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Fri Sep 29, 2023. 8:33 am

Irriducibili wrote:
Thu Sep 28, 2023. 10:28 pm
Milorad wrote:
Thu Sep 28, 2023. 8:49 pm
Ako su im zanimljivi mladi igrači što su odbili Majami kad su ovi za Lilarda ponudili Jovica i Tayler Herro-a, plus neki pik.
P.S.

Brada je sinoc uživo bodrio fudbalere Hjustona u osvajanju kupa, nije baš trenutno posvecen košarci :D
Ne sumnjam i da je to lepo proslavio sa njima :lol:

Mazula glumi trenera a gosn Ime pravi vojsku svojih kerova u Hjustonu, mislim da će oni biti najveće iznenađenje.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 29, 2023. 6:42 pm

Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 8:33 am
Kamera ga je uhvatila kad je burno proslavljao gol, šta je bilo posle ostace na nivou pretpostavke :blush:

Jako dobra karijera, ali nesumnjivo da je takav talenat mogao još više. Sve je stvar izbora, nije hteo da se liši stvari u kojima uživa, ne bi li bio još bolji. Ne mogu reci da ga ne razumem, jednom se živi :pardon:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 29, 2023. 7:40 pm

Irriducibili wrote:
Fri Sep 29, 2023. 6:42 pm
Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 8:33 am
Kamera ga je uhvatila kad je burno proslavljao gol, šta je bilo posle ostace na nivou pretpostavke :blush:

Jako dobra karijera, ali nesumnjivo da je takav talenat mogao još više. Sve je stvar izbora, nije hteo da se liši stvari u kojima uživa, ne bi li bio još bolji. Ne mogu reci da ga ne razumem, jednom se živi :pardon:
Čovek je pretalentovan, posle Irvinga najbolji 1v1 igrač u NBA na čist skil nije on nikad bio preterano brz i eksplozivan. Pregled igre odličan kad hoće, vrhunski pas isto. Iz razloga što pripaljuje previše za moj ukus nikad ga nisam doživljavao kao nekog vau šutera ali po broju ubačenih trojki je treći u istoriji.

Ali mentalitet mu je luzerski, kurcobolja u odbrani, isparavanje u plej ofu, nema discipline da održava svoje telo. Onda vaćarenje oko bacanja na šta mi se povraća, faulovi koje mu bezmude sudije sviraju, pa ono divljanje u Hjustonu koje mu je D'Antoni dozvolio, prevede je i pripali step bek u šestoj sekundi napada. Na kraju dobija ono što je zaslužio, sad ga niko neće i pitanje šta će se desiti sa njim kad mu istekne ugovor sa Filom.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Sep 30, 2023. 2:17 am

Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 7:40 pm
Na kraju dobija ono što je zaslužio, sad ga niko neće i pitanje šta će se desiti sa njim kad mu istekne ugovor sa Filom.
Auuuu, velika zabluda, to što niko nece da ga preplati, nikako ne znači da ga niko nece pod iole normalnim uslovima
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Sep 30, 2023. 9:33 am

Irriducibili wrote:
Sat Sep 30, 2023. 2:17 am
Batica ubica wrote:
Fri Sep 29, 2023. 7:40 pm
Na kraju dobija ono što je zaslužio, sad ga niko neće i pitanje šta će se desiti sa njim kad mu istekne ugovor sa Filom.
Auuuu, velika zabluda, to što niko nece da ga preplati, nikako ne znači da ga niko nece pod iole normalnim uslovima
Ne znam ko bi sledeće leto želeo nespremnog i isluženog Hardena sa 35 godina za prvog pleja, a takođe ne vidim Hardena da rado prihvati ulogu rezerve. A treba uzeti u obzir da Harden želi kod kandidata za titulu, jer bi bilo besmisleno da u ovoj fazi karijere ide kod tankera. Možda Vestbruk scenario i veteranski minimum ali je pitanje da li bi Harden to prihvatio, ipak on voli dolare (mada ih i ne žali mora se reći :D :D).
Sam je sebi stvorio reputaciju čoveka kome obezbede šta želi a on onda zapali. Nije čovek na koga kandidat za titulu može da se osloni, što zbog ponašanja što zbog toga da će na leto imati 35 a teško da će biti u formi svog života. A teško da će hteti da guli zadnje godine u nekom Šarlotu, Detroitu gde se ne bi borio za titulu.

Ima naravno i primer Krisa Pola koji je sa 35 dobio veliki ugovor od Finiksa i ulogu prvog pleja ali koliko Pol ulaže u svoje telo a koliko Harden, kakav je mentalitet Pol a kakav Harden...

Jedino što možda vidim kao mogućnost je da proguta ego, prihvati veteranski minimum i ulogu rezervnog pleja kod nekoga ko pretenduje na titulu. Ovo leto mu je bila pokazna vežba da ga niko neće, a video je i kako je Vestbruk prošao i kakav je ugovor dobio.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Sep 30, 2023. 9:37 pm

Batica ubica wrote:
Sat Sep 30, 2023. 9:33 am
Ne znam ko bi sledeće leto želeo nespremnog i isluženog Hardena sa 35 godina za prvog pleja, a takođe ne vidim Hardena da rado prihvati ulogu rezerve. A treba uzeti u obzir da Harden želi kod kandidata za titulu, jer bi bilo besmisleno da u ovoj fazi karijere ide kod tankera. Možda Vestbruk scenario i veteranski minimum ali je pitanje da li bi Harden to prihvatio, ipak on voli dolare (mada ih i ne žali mora se reći :D :D).
Harden dakle naredne sezone igra sa klupe i za veteranski minimum, neka ostane to predvidjanjs izdvojeno :D
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Sep 30, 2023. 9:39 pm

Irriducibili wrote:
Sat Sep 30, 2023. 9:37 pm
Batica ubica wrote:
Sat Sep 30, 2023. 9:33 am
Harden dakle naredne sezone igra sa klupe i za veteranski minimum, neka ostane to predvidjanjs izdvojeno :D
Stojim iza svake reči, živi bili pa videli :D :D

Milorad

Post by Milorad » Sun Oct 01, 2023. 6:04 pm

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Oct 01, 2023. 6:13 pm

Ovime su nadoknadili odlazak Smarta, dobijaju defanzivca istog kalibra a raznovrsnijeg napadača.

E sad, dali su dobar deo dubine jer je Brogdon prošle sezone bio instant napad sa klupe, 15 poena i 4 asistencije po utakmici na 48% šuta iz igre i 44% za 3. Robert Vilijams, znaju se njegovi defanzivni kvaliteti kad je zdrav. U top 3 fizikalaca što se tiče centara u NBA. Još je Boston izgubio i Grenta Vilijamsa koji je bio bitan faktor.

Milorad

Post by Milorad » Sun Oct 01, 2023. 6:39 pm

Ali Portland izvukao maksimalno iz oba trejda. Sad je već to zanimljiva i talentovana ekipa. Po meni Henderson ruki godine

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Oct 01, 2023. 6:54 pm

Milorad wrote:
Sun Oct 01, 2023. 6:39 pm
Ali Portland izvukao maksimalno iz oba trejda. Sad je već to zanimljiva i talentovana ekipa. Po meni Henderson ruki godine
Ovo će biti pakleno teško pored ovolikog hajpa oko Vembanjame, jedino da on ima užasnu sezonu ili da odigra malo utakmica.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 02, 2023. 1:21 pm

Da sam na mestu Denvera pojurio bih Roberta Vilijamsa kao rezervu Jokiću. Defanzivno donosi sve ono što Jokić nema, uklopili bi se idealno.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 02, 2023. 1:33 pm

Batica ubica wrote:
Mon Oct 02, 2023. 1:21 pm
Da sam na mestu Denvera pojurio bih Roberta Vilijamsa kao rezervu Jokiću. Defanzivno donosi sve ono što Jokić nema, uklopili bi se idealno.
:lol:

Ozbiljne maštarije

Prvo, Portland planira da ga zadrži, za razliku od Brogdona

Drugo, sve i da je na tržištu, šta da Denver da za njega, a da se ozbiljno ne oslabi?

Konačno, to nije igrač za 10 minuta po meču
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Oct 02, 2023. 1:58 pm

11.5 miliona dolara za ovu sezonu je Vilijamsov ugovor, nije to pretarano puno. Ima Denver ovih Redžija Džeksona, Nađija i sličnih koje bi mogao da ponudi a možda i neki pik.

Vilijams je sila defanzivno ali teško da bi mogao da bude startni centar usled siromašnog repertoara u napadu. U Bostonu je mogao uz Horforda koji je elitni strečer, takođe bili su tu Braun i Tejtum koji su vrhunski napadači. Pa Smart, Vajt, Grent Vilijams, prošle sezone i Brogdon te odbrana protivnika nije morala da se fokusira na njega. Njegovo je bilo odbrana i skok, u napadu šta pokupi na ofanzivnom skoku i šta mu iskreiraju iz pika.

Denver je uzgubio Brusa Brauna za koga još uvek nisu našli zamenu, a takođe i Džefa Grina koji je bio dosta bitan član rotacije. Svakako će morati da vuku neke poteze ako žele opet da se bore za titulu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Oct 02, 2023. 2:17 pm

Nije to pitanje plate, vec kvaliteta, otkud ideja da bi ga Portland dao za Denverov otpad?

Kad je bio zdrav, često je bio u petorci sa Alom, sa Jokicem to vec ne bi išlo, izmedju ostalog i zbog toga što se ta ideja nikako ne uklapa u Denverov sistem igre

Potpuno nerealna priča, niti Portland ima nameru da ga šalje dalje, niti Denver može da se isprsi za rezervnog centra
non mollare mai

Post Reply