Nemojte da od Balše pravimo igračinu zato što je Frenk sporiji od Uroša Lukovića. Slažem se da Balša dobro štiti obruč i reket, to smo znali i pre 2 godine, vidi se i da je manje spor od Kaminskog ali to je daleko od dovoljnog za prvog centra, pa i za drugog na EL nivou. Ni Balšina iskakanja nisu sjajna, kao ni preuzimanja koja i ne igramo kad je on na terenu.
U napadu zavisi isključivo od bekova i ofanzivnog skoka. Nema niski post, nema šut, nema igru licem ka košu. Žao mi je što nijednom otkako je u Partizanu nismo probali zonu sa njim kao centralnim igračem u reketu.
Nama treba Mozli profil centra, andersajz koji je sposoban da preuzme bekove, neko ko bi brzinom, eksplozivnošću i skočnošću pravio razliku u odbrani a što ne daju ni Frenk, Balša a ni Smajli. U napadu dovoljno je da daje vertikalni spejsing kao što je Mozli to radio, pa ga stavljati u pik sa PJom koga treba zakucati kao startnog pleja.
Ono što mi ni letos nije bilo jasno, dovođenje Jaramaza iliti desnorukog Avramovića. S tim što Avram igra sa samopouzdanjem Lebrona posle SP. Korisniji je i Anđušić od Jaramaza, bar je pretnja u šutu pa ne smeju da mu se odmaknu. Kontam da je doveden prevashodno za ABA, ali mislim da smo mogli i bez njega.