KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Batica ubica » Sun Dec 03, 2023. 10:08 pm

Eto ja ne gledam utakmicu i odmah spustimo protivnika na 61 poen, da nije do mene majku mu :D :D

Nikad lakša pobeda kod Sina Đoke Štangle, i prošle i pretprošle sezone je bilo baba za dedu deda za repu a sad 50 razlike. Bila je i ona pobeda u nesrećnoj sezoni 19/20 kad smo lagano dobili. Mimo toga ne sećam se lagane pobede tamo od fuzije.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Dec 04, 2023. 12:18 am

stefan wrote:
Sun Dec 03, 2023. 9:19 pm
Struka u klubu zna da je potreban plej/niski za najvise ambicije.

Doduse posle slucaja Jogi, Zeljko je bio u fazonu da se teraju svi u pm i da ostane kako tako je, ali navodno ce se reagovati ako se ukaze prilika za nesto kvalitetno.
Svi to znamo, ali....

To nešto kvalitetno traži se od letos i nikako da se ukaže. A onda se pojavi slučaj Yogi, koji teško da može da se uklopi u EL kvalitet za najviše ambicije. Što pokazuje samo saznanje gde je na kraju završio. Nikako da shvatimo da čast igranja za KKP i saradnje s trenerom, važi samo kod mladih ili nedovoljno afirmisanih igrača, a nikako kod veterana koji grabe svaki dolar do kraja karijere. I tu se krije odgovor zašto je čak i Buducnost dobila prednost nad nama
non mollare mai

stefan

Post by stefan » Mon Dec 04, 2023. 1:21 am

Finansijski problem postoji. Doduse nije mi jasno kako, po nekim racunicama trebalo bi da je ostalo jos za roster...
Ej, Buducnost da ima vise da mu ponudi. Mada nesto mi je sve tu cudno, jer mu se nudio ugovor od dva meseca..

Koja je Mirotic cava u stvari, tacno smo svi slutili da nece smeti da dodje. I gle' cuda...
Inace zbog njega i Lesor nije u klubu. Da se nije planiralo za Nikolu, dali bi Lesoru koliko je trazio. Mada, manje mi je to zao, (kada se uzme u obzir da je dosao Kaboklo), od toga sto nije dosao Kostas.

dacolik

Post by dacolik » Mon Dec 04, 2023. 4:37 pm

Te pare sto mu je Buducnost dala mu trenutno ne bi dao niko u Evropi vjerovatno.

Ne pominji Stefane, da imamo sad Lesora i Kabokla u reketu, ruku u vatru bih mogao da stavim da sigurno idemo na F4.

samig

Post by samig » Mon Dec 04, 2023. 4:43 pm

Irriducibili wrote:
Mon Dec 04, 2023. 12:18 am
stefan wrote:
Sun Dec 03, 2023. 9:19 pm
Struka u klubu zna da je potreban plej/niski za najvise ambicije.

Doduse posle slucaja Jogi, Zeljko je bio u fazonu da se teraju svi u pm i da ostane kako tako je, ali navodno ce se reagovati ako se ukaze prilika za nesto kvalitetno.
Svi to znamo, ali....

To nešto kvalitetno traži se od letos i nikako da se ukaže. A onda se pojavi slučaj Yogi, koji teško da može da se uklopi u EL kvalitet za najviše ambicije. Što pokazuje samo saznanje gde je na kraju završio. Nikako da shvatimo da čast igranja za KKP i saradnje s trenerom, važi samo kod mladih ili nedovoljno afirmisanih igrača, a nikako kod veterana koji grabe svaki dolar do kraja karijere. I tu se krije odgovor zašto je čak i Buducnost dobila prednost nad nama
Slazem se, smatram da Yogi iako je iskocio nije taj kvalitet igraca koji nama treba, plus je u godinama kada juri samo pare plus nikad nije ozbiljnije igrao nigde van Evrokupa.

Trenurno gledajuci mozemo samo da se nadamo da EL tim otpusti nekog beka interesantnog nama a da mi prvi ugrabimo sansu ili da dovedemo igraca koji igraca nizi rang takmicenja uz obestecenje.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 05, 2023. 10:33 pm

+4 na 22 sekunde do kraja mi ne pravimo faul Džejms trojka. +3 na 10 sekundi do kraja mi opet ne pravimo faul i opet Džejms trojka... Zašto nismo pravili faul to mene zanima? Jesu obe odbrane bile dobre ali zašto smo se kockali...

Gubimo ovo...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 05, 2023. 11:00 pm

Jednog dana će se izučavati kakve su odluke donešene u odbrani u zadnje 22 sekunde, a pogotovo kakve su odluke donošene u produžecima. Do zadnje 22 sekunde najbolja utakmica ove sezone po meni. Nepravljenje faula ne jednom nego 2 puta ostaje velika glupost koja se, nadam se, više neće ponoviti.

dacolik

Post by dacolik » Wed Dec 06, 2023. 12:31 am

JOS SMO ZIVIIII

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Dec 06, 2023. 12:57 am

Danas je bila pokazna vezba za sve one koji su sumnjali u to da je lazni tenk glavni krivac za kriminalno losu odbranu...Znate,ne moze jedan covek da bude kriv,losi su i drugi...

Danas 72pts za 40min,sa laznim tenkom pedesetka puca vec na HT..

Centar je najosetljivija i najvaznija pozicija za odbranu jedne ekipe,jer on je u srcu samog desavanja,on je taj koji cuva ledja,pomaze,pomera,koriguje...I kad tu imas momka zarobljenog u telu starca Foce od stotinu ljeta,pedesetke ce pucati na sve strane..
Defanzivna rupa na Pg,Sg,Sf moze da se krpi kad imas zmaja na C al kad je C defanzivna ojebina tu pomoci nema,ne moze bek da zakrpi centra...

Samo sto duze da bude out lazni tenk,da se malo i odbrana igra za nas old school ekipu:)

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 06, 2023. 10:10 am

Kao što napisa Čele prva utakmica gde nema Frenka i odmah mali broj poena i bolja odbrana. Veća defanzivna rupa na poziciji centra nije igrala u Partizanu.

Odbrana na lopti jako dobra tokom cele utakmice. Naterali smo ih na dosta šuteva preko ruke što je pozitivno, sem 2/4 liniju za 3 poena smo branili dobro. Odbrana od lopte je bila dobra dok nije trebalo da se zagradi. Mislim da su samo u 1/4 imali 7 ofanzivnih skokova. Na kraju 14 of. skokova za 45' košarke ne izgleda loše posle 7 samo u 1/4 . Lepo je videti zalaganje i fokus u odbrani, znalo se ko šta radi, komunicirali smo dobro. Do 22 sekunde do kraja smo sveli jedan od najboljih napada EL na 66 poena. Čak su i ona 2 šuta Džejmsa bile dobre odbrane ali majstor je to. Ostaje nejasno zašto nisu pravljeni faulovi, da trener Želimirovog iskustva dozvoli da umesto penal završnice dozvoli mogućnost produžetaka.

Da pohvalim Pantera i PJa za odbranu, pogotovo na Džejmsu. Kao kerovi, sa odličnim stavom su izašli protiv njega. Ovo je ono što želim da vidim od PJa, igrač sa takvim fizikalijama ne može da bude loš defanzivac, pitanje je samo da li hoće. A PJ nije samo suv fizikalac već neko ko ima i odličnu anticipaciju. Panter je napravio samo 2 a PJ 1 faul, čista odbrana. Do 22 sekunde do kraja Džejms je imao 2/12 iz igre... Doduše razigravao je ekipu jako dobro podelio je dosta asistencija iako je promašio dosta. Očigledno da mu ne prijamo kao ekipa, i prošle sezone u Areni je bio loš poenterski a imao je i dosta izgubljenih lopti. Čak ga je Anđušić u zadnjem napadu u 3/4 zaustavio :D :D

Bruno odličan. Ofanzivni skok, pik, čak je jednom krenuo i licem ka košu u produžetku. Mislim da bi mogao još da se forsira šut i niski post. Ostaju jedino 2 glupa faula na postavljanju bloka zbog kojih je presedeo 3/4. Defanzivno kao zmaj, ekipa sa njim i Kaminskim u odbrani kao nebo i zemlja.

Naneli :blue: Povratkom Pantera dobija "njegove" šuteve. 23 poena na 7/12 iz igre, 6/7 bacanja, 5 defanzivnih skokova. Sinonim za efikasnost.

PJ odličan. 5/6 za 2 od toga 4 koša sa poludistance čini mi se, 7 asistencija, za odbranu sam sve već rekao. Definitivno glavni i najbolji kreator u ovoj ekipi.

Kapiten je malo brljao ali na kraju nema šta da se zameri, 25 poena sa malo slabijim šutem doduše ali dobro. Dosta čudna utakmica za Zeka recimo, odlično je odigrao u odbrani a u napadu samo 5 šuteva.

Balšina solidna rola za onih 5' kolko je ušao :good: Ponitka je ispao u odbrani 3 puta zaredom pa je bio klupiran, možda je mogao posle opet da proba ako ništa da odmori nekog. Anđušićeva uloga :good:

E da, do koje je slave došao Kemba Voker. Nekada čovek sa ugovorom od 140 miliona dolara i jedan od najboljih plejmejkera u NBA je došao u situaciju da igra 6' i da bude spot ap šuter u EL ekipi. Pa veću slobodu Anđušić ima kod nas nego Kemba u Monaku. Hajlajt je bio kad ga je preuzeo Tristan, koji je uz Kaminskog naš najgori defanzivac, a Kemba protiv Tristana pravi korake i ne može da napravi prednost. Neverovatno kako se karijera okrene.

pfkdijabeticari

Post by pfkdijabeticari » Wed Dec 06, 2023. 7:16 pm

Kaminski out na duze?

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Dec 06, 2023. 7:53 pm

pfkdijabeticari wrote:
Wed Dec 06, 2023. 7:16 pm
Kaminski out na duze?
Rotowire izbacio vest da je out do kraja sezone,ja taman krenuo da otvaram sampanj pice kad ono promenise u another round.

Al gde ima dima.... :D

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Dec 07, 2023. 11:03 pm

Gle kurca u slamenom sesiru,opet armirani beton od polovine 3/4 pa do kraja,likovi ne vide kos...
Da je Fake Tank bio u rosteru,to ne bi bilo izvodljivo jer bi svako njegovo vracanje na parket otvorilo magistralni put ka kosu..
Nama napad nije problem,Zoc je strasan napadacki um,isporucivacemo uvek tako da njegovi kosevi nisu uopste nesto bez cega ne moze da se zivi dok se sa njegovom odbranom ne moze ziveti,pedesetka puca na HT...

Samo sto duze da ostane out....

stefan

Post by stefan » Fri Dec 08, 2023. 3:31 am

Kakvo vece u Areni i kakva pobeda. :blue:
3 vezane pobede kod kuce, protiv jakih protivnika. Sa sve problemima sa povredama. Odlican rezultat.
Doduse misljenja sam da je pomoglo i to sto Kaminski nije igrao (odbranu).

Ono stizanje u trecoj cetvrtini i energija na tribinama, nestvarno. Svaka cast momcima za pristup u tom periodu, pa do kraja.
31:4 serija u jednom momentu je nestvarna. Nerealna i za Krku u sred Arena, kamoli protiv ekipe kao sto je Armani. Ljudi su u istoj hali pregazili mucene bivse komsije, kao nista.

Bruno i PJ, doktori. Na to i Panter...Bicemo brutalni kako sezona odmice ako oni budu igrali ono sto znaju.

Jako gorak utisak je ostavilo ovo sto se desilo Aleksi. Decko bas nema srece. Prelom u zglobu na dva mesta. Uzas. Potrajace mislim dosta dugo dok se on ne vrati, tako da nam sad pozicija 1/2 gori. Mora neko sto pre da se dovodi, koliko kroz par dana..
dacolik wrote:
Mon Dec 04, 2023. 4:37 pm
Ne pominji Stefane, da imamo sad Lesora i Kabokla u reketu, ruku u vatru bih mogao da stavim da sigurno idemo na F4.
To se slazem, ali da je Lesor ostao, sigurno se ne bi dovodio Bruno. Bruno je jednostavno zamena za Matijasa. Ko zna koja opcija po redu.

Bilo je u planu da se dovede jos jedna cetvorka pored Ledeja, pa kad je propao Mirotic, doveo se Kaminski, onda naravno trojka umesto Joanisa (Ponjitka), da ostane Madar i eto kao jos jedan ekstra za rotaciju od niskih Jaramaz, kao i neko umesto Dantea - PJ.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Dec 08, 2023. 2:53 pm

Kaminski bi mogao da igra kad bi bile rukometne izmene, tu bi bio najkorisniji :D

Kakva odbrana od sredine 3/4 :blue: :blue: U 4/4 2 poena za 7' igre...

Sve pohvale za momke i energiju na -15, pogotovo jer su 2 dana pre toga igrali produžetke. Panter i Zek su pokrenuli u napadu, Naneli 5 poena kad se lomilo, Bruno na početku. Anđušić sa najnebitnijom trojkom :D :D Povreda Avrama je loša stvar je automatski znači veće minute Jaramaza...

Vidimo kako se u sportu stvari brzo okrenu i kako je samo svaka sledeća utakmica najbitnija. Posle poraza od CedOli i Efesa izgledalo je apokaliptično a sad sve već deluje drugačije. Isto tako i prošle sezone 2:0 protiv Reala izgleda kao da ćemo osvojiti EL a onda nas je Naneli spasavao protiv SC Derbija u Morači.

Locked