FK Partizan
Moderator: Moderator
- Tajler Darden
Re: FK Partizan
Prelepa noć...
Nasisaj se kurca Vučiću Aleksandre!
Nasisaj se kurca Vučiću Aleksandre!
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Prva stvar, šta god da se desi do kraja sezone makar i pogubili svih 18 utakmica u drugom delu kapa dole Igoru Duljaju! Kada je dolazio rekao sam da ne znam šta mu ovo treba u životu. Posle Nordsjelanda sam se zapitao apsolutno isto. Ali, biti prvi na polusezoni sa klubom koji trenutno nema predsednika, kome navijači bojkotuju domaće utakmice, klubom koji ne isplaćuje redovne plate igračima, gde verovatno ni Duljaj nema redovna primanja, klubom kome igrači odlaze za oprost dugova i kome je potrebna država da bi imao licencu za Evropu je OGROMAN uspeh. Takođe kad se uzme u obzir da je Partizan za pojačanja uložio 2.05 miliona evra a da su Romi uložili 12.4 miliona evra onda ovo prvo mesto na polusezoni postaje još veće. Mislim da nema navijača Partizana koji je pred prvo kolo rekao da ćemo biti prvi na polusezoni.
Kao što reče i sam Duljaj jesenja titula ne znači ništa, citirao bih brata Čekićara kaputi se dele u maju. Verujem da su ljudi upali u neku euforiju ali nemoj da se lažemo - šanse za titulu su nam male i pored pobede i prvog mesta. Prvo, imaju mnogo više upotrebljivih igrača. Degenek i Milunović koji su kod njih otprilike 4. i 5. štoper bi kod nas bili starteri. Imaju ogroman izbor igrača za razliku od nas. Drugo, gosn Terzić već najavljuje odlazak ako zvezda ne bude prvak što automatski znači da će kopati i rukama i nogama i da će se služiti svim mogućim sredstvima da budu prvaci.
Što se tiče same utakmice svaka čast momcima na borbi. Saldanja odličan, rutinski je dao gol iz teške pozicije. Migrant verovatno i najbolji igrač ove polusezone. Vidi se da je 10 i da nije levo krilo ali se i tu snalazi dobro. Natho
Aranđelova ubedljivo najbolja partija defanzivno 
Šta treba na zimu teško je reći jer smo svuda popunjeni sa igračima a zna se da igrače ne treba gomilati. Da se pitam dao bih knjigu raspusnu Svetozaru, Saničaninu, Živkoviću, Filipoviću, Pantiću, Menigu, Baždaru, Pavloviću. Naravno realnost je drugačija, daj Bože da pola od ovih ode. Mislim da bi čak od svih ovih najpre dao šansu Andriji Pavloviću jer realno momak sem onih nekoliko utakmica kod Petrića i nije dobio poštenu priliku, mislim da on može da bude dobar rezervni špic.
Kao što reče i sam Duljaj jesenja titula ne znači ništa, citirao bih brata Čekićara kaputi se dele u maju. Verujem da su ljudi upali u neku euforiju ali nemoj da se lažemo - šanse za titulu su nam male i pored pobede i prvog mesta. Prvo, imaju mnogo više upotrebljivih igrača. Degenek i Milunović koji su kod njih otprilike 4. i 5. štoper bi kod nas bili starteri. Imaju ogroman izbor igrača za razliku od nas. Drugo, gosn Terzić već najavljuje odlazak ako zvezda ne bude prvak što automatski znači da će kopati i rukama i nogama i da će se služiti svim mogućim sredstvima da budu prvaci.
Što se tiče same utakmice svaka čast momcima na borbi. Saldanja odličan, rutinski je dao gol iz teške pozicije. Migrant verovatno i najbolji igrač ove polusezone. Vidi se da je 10 i da nije levo krilo ali se i tu snalazi dobro. Natho
Šta treba na zimu teško je reći jer smo svuda popunjeni sa igračima a zna se da igrače ne treba gomilati. Da se pitam dao bih knjigu raspusnu Svetozaru, Saničaninu, Živkoviću, Filipoviću, Pantiću, Menigu, Baždaru, Pavloviću. Naravno realnost je drugačija, daj Bože da pola od ovih ode. Mislim da bi čak od svih ovih najpre dao šansu Andriji Pavloviću jer realno momak sem onih nekoliko utakmica kod Petrića i nije dobio poštenu priliku, mislim da on može da bude dobar rezervni špic.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Tajler Darden
Neke svoje impresije ostaviću u danima pred nama...
Upitao bih te zašto bismo davali minute Pavloviću, kada imamo Dušana Jovanovića kao rezervu?
Upitao bih te zašto bismo davali minute Pavloviću, kada imamo Dušana Jovanovića kao rezervu?
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Zato što našim talentima više ne verujem ništaTajler Darden wrote: ↑Fri Dec 22, 2023. 8:21 pmNeke svoje impresije ostaviću u danima pred nama...
Mlad je dečko još uvek, za njega će biti vremena, tek je krenuo da igra. Ipak špic nije pozicija gde možeš da priuštiš tako mladog igrača kao rezervu sem ako nije Mitar. Ako se, ne daj Bože, povredi Saldanja mislim da bi to bilo malo previše za Jovanovića. 17 godina i samo dve utakmice, još on ima da guli.
Taki je polušpic on ne može da igra sam u špicu, tj. može ali nije to to, on je pravi kad igra u paru sa nekim. Baždar je imao šanse i nije se pokazao. Najbolje za obe strane je prodaja.
-
OnlineIrriducibili
Baždara sa sve mašnicom mesecima ne uspevamo da prodamo, previše očigledna prevara
non mollare mai
- Tajler Darden
Imamo jedno desetak igrača kojima ne vidim svrhu... Neki nemaju kvalitet ni za klupu (što je zaista teško), neki pored toga svojim postupcima sebe eliminišu iz bilo kakve ozbiljne priče.
Jbg nije svako Mitrović. Samo mislim da od Pavkovića ne možemo imati nikakav doprinos. Možda je bolje i dovesti novog napadača, a sa njim raskrstiti.
Potrebna su nam krila, naročito po levoj strani.
Jbg nije svako Mitrović. Samo mislim da od Pavkovića ne možemo imati nikakav doprinos. Možda je bolje i dovesti novog napadača, a sa njim raskrstiti.
Potrebna su nam krila, naročito po levoj strani.
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Šta znam mislim da bi Pavlović doneo određene stvari ali ako može da se nađe bolji ja sam uvek za. Reče Duljaj kako ćemo teško zadržati Firmina, bilo bi dobro da ostane i na proleće, možda zbog njegovog ličnog motiva ali ako je neka od top 5 liga mislim da nemamo puno šansi.
Za krila se slažem, Zahid koji i nije krilo je levo, desno su Kalulu i Severina koji su pokazali nešto pogotovo Kalulu. Severina je imao solidan period pre povrede, mada previše bode oči nezalaganje u odbrani. Menigu bih dao knjigu raspusnu ne kažem da je promašaj i da nije imao dobre momente pogotovo pred kraj jeseni 21/22 i početkom proleća 22/23 kad je, posle Rikarda, bio naš najbolji igrač u onoj tugi. Ne znam koliko možemo da imamo koristi od ovih mladih krila tipa Trifunović, Mirčetić, Petković itd. Jevremović vidim da se oporavio i da je bio na klupi na par utakmica ali nije ulazio nijednom. Petković je dao onaj gol Javoru u 1. kolu prošle sezone i nestao je doslovno, ove sezone ni sekund. Nekako mi je sve to tanko čim oni u ovakvoj konkurenciji nisu uspeli da se izbore za jače minute a pritom su bonusi što je ozbiljna prednost.
Štoper je kritičan jer su tu svi tempirane bombe, ajde ovaj Medina čoveka nisam puno ni gledao malo protiv Grafičara. Ali ostali... Ilić meni nije ništa posebno, on je kao neki tehnički štoper ali on svaku utakmicu napravi bar jedan poprečan pas, da loptu u noge protivniku na našoj polovini... Postavljenje i markacija su mi isto upitni, evo recimo u derbiju Katai mu stoji iza leđa i on kreće da seče loptu ali podleće pod nju i Katai je prima na grudi i ima otvoren šut. Mora da se stoji pored igrača, da se on prati a ne da se ide na kockanje. Mada su greške u markaciji sve češće u fudbalu i kod štopera i kod bekova pogotovo, valjda defanzivce u mlađim kategorijama uče više tehničkim stvarima, da budu dobri tehničari a zaboravljaju se osnove defanzive. Često je prebacivanje odgovornosti tipa igrač mi je otišao iza leđa znači nek ga čuva moj koji je iza mene što bih se ja cimao. Svetozar je manje zlo od Saničanina koji je tužan da tužniji ne može da bude. Naravno najurio bih obojicu da se pitam. Opet, kao i za svaku drugu poziciju ne može da se dovede igrač dok neko ne ode...
Napisao sam pre neki dan da je Zahid najbolji igrač polusezone a zaboravio sam Belića koji je realno najbolji igrač ekipe. Drago mi je kad neko nešto napravi radom kao on i drago mi je što sam ga podržavao i kad nije išlo ni njemu ni nama
Čini se da se bolje snalazi kao BTB 6, da mu odgovara da ide napred što pokazuje i učinak 2 gola 6 asistencija. Kanute se stabilizovao, manje greši s loptom u nogama na početku sezone sam imao utisak da je previše opušten. Pojednostavio je svoju igru sa loptom, iza lopte zna se agresivan, jak, ne beži od duela, velik je čovek pokriva dosta prostora. Čak je i dosta disciplinovan za jednog crnca, najčešće je igrao 6 ispred odbrane i nikad nije izletao puno napred što je za pohvalu. Jedino što mi smeta je količina laktova kojima udara protivnika kad se gradi u duelima, em je rizično jer kupi kartone lako em može nekog da povredi udarci laktom mogu biti nezgodni dosta.
Jedna stvar mi je posebno draga, a to je da Pantića nismo videli ni na klupi jako dugo
Nadam se da nije povređen i da je odluka Duljajeva.
Za krila se slažem, Zahid koji i nije krilo je levo, desno su Kalulu i Severina koji su pokazali nešto pogotovo Kalulu. Severina je imao solidan period pre povrede, mada previše bode oči nezalaganje u odbrani. Menigu bih dao knjigu raspusnu ne kažem da je promašaj i da nije imao dobre momente pogotovo pred kraj jeseni 21/22 i početkom proleća 22/23 kad je, posle Rikarda, bio naš najbolji igrač u onoj tugi. Ne znam koliko možemo da imamo koristi od ovih mladih krila tipa Trifunović, Mirčetić, Petković itd. Jevremović vidim da se oporavio i da je bio na klupi na par utakmica ali nije ulazio nijednom. Petković je dao onaj gol Javoru u 1. kolu prošle sezone i nestao je doslovno, ove sezone ni sekund. Nekako mi je sve to tanko čim oni u ovakvoj konkurenciji nisu uspeli da se izbore za jače minute a pritom su bonusi što je ozbiljna prednost.
Štoper je kritičan jer su tu svi tempirane bombe, ajde ovaj Medina čoveka nisam puno ni gledao malo protiv Grafičara. Ali ostali... Ilić meni nije ništa posebno, on je kao neki tehnički štoper ali on svaku utakmicu napravi bar jedan poprečan pas, da loptu u noge protivniku na našoj polovini... Postavljenje i markacija su mi isto upitni, evo recimo u derbiju Katai mu stoji iza leđa i on kreće da seče loptu ali podleće pod nju i Katai je prima na grudi i ima otvoren šut. Mora da se stoji pored igrača, da se on prati a ne da se ide na kockanje. Mada su greške u markaciji sve češće u fudbalu i kod štopera i kod bekova pogotovo, valjda defanzivce u mlađim kategorijama uče više tehničkim stvarima, da budu dobri tehničari a zaboravljaju se osnove defanzive. Često je prebacivanje odgovornosti tipa igrač mi je otišao iza leđa znači nek ga čuva moj koji je iza mene što bih se ja cimao. Svetozar je manje zlo od Saničanina koji je tužan da tužniji ne može da bude. Naravno najurio bih obojicu da se pitam. Opet, kao i za svaku drugu poziciju ne može da se dovede igrač dok neko ne ode...
Napisao sam pre neki dan da je Zahid najbolji igrač polusezone a zaboravio sam Belića koji je realno najbolji igrač ekipe. Drago mi je kad neko nešto napravi radom kao on i drago mi je što sam ga podržavao i kad nije išlo ni njemu ni nama
Jedna stvar mi je posebno draga, a to je da Pantića nismo videli ni na klupi jako dugo
-
OnlineIrriducibili
Mi o imaginarnim pojačanjima, dok Vazura gleda da proda šta se prodati može
non mollare mai
- Batica ubica
Gosn Vazura obećava da Firmino ostaje... Doduše ja mu ne bih verovao da izađe i da kaže da će sutra svanuti ali ajde da vidimo.Prethodnih dana spekulisalo se o interesovanju Bešiktaša i Malmea za Mateusa Saldanju, ali Vazura smiruje navijače i uverava da Brazilac ove zime ne ide nigde. I ne samo on...
"Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima."
Niko neće otići ali su nam pobegli Dijabate i Jović (hvala Bogu da je otišao). Za ta dva slučaja nikad ne dobismo objašnjenje...Za kraj zahvalio se Vazura i državi na finansijskoj pomoći.
"Obezbedili smo plate igračima. Zahvaljujući državi obezbedili smo da prođemo UEFA monitoring i želim da se zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transferi koji neće remetiti klub, kako bi obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba."
-
OnlineIrriducibili
Nismo ni za Asana, koji je utekao pre njih......niti cemoBatica ubica wrote: ↑Tue Dec 26, 2023. 3:17 pmNiko neće otići ali su nam pobegli Dijabate i Jović (hvala Bogu da je otišao). Za ta dva slučaja nikad ne dobismo objašnjenje...
Mada ni ne mora, sve je zapravo jasno
non mollare mai
- Batica ubica
Slušajući Ilieva svojevremeno ja sam pomislio da Asano nama duguje pare a ne mi njemu

-
OnlineIrriducibili
Pa bilo je kolektivnog busanja u grudi poput čopora babuna, te nema izlaz, te nece moci da bude registrovan, te silno obeštecenje, te sud....
Od svega toga, imamo samo da Asano uredno igra Bundes ligu. Nije moguce ne placati redovno igrača i zadržati ga ukoliko mu iskrsne nešto bolje
Istini za volju, slučajevi Trinkijeri i Madar su vrlo slični i sa istovetnim epilogom
Od svega toga, imamo samo da Asano uredno igra Bundes ligu. Nije moguce ne placati redovno igrača i zadržati ga ukoliko mu iskrsne nešto bolje
Istini za volju, slučajevi Trinkijeri i Madar su vrlo slični i sa istovetnim epilogom
non mollare mai
- Tajler Darden
Srećnu Novu godinu da bude još jači, crno-belom timu žele navijači!
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
Još jedan primer da vredan i pošten rad može čoveku da donese više nego što misli da može da dostigne.
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ije/470792
https://www.mozzartsport.com/fudbal/ves ... ije/470792
- Tajler Darden
Došao čovek u najboljim godinama u ovaj naš Titanik...
Za razliku od svih onih vucibatina, koje se Partizana sete kada više ne mogu pertle da vežu, da ih ne uhvati išijas.
Za razliku od svih onih vucibatina, koje se Partizana sete kada više ne mogu pertle da vežu, da ih ne uhvati išijas.
VPJTS
VPJTS