Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: Italijanska Serija A

Post by Houdini » Sun Jan 07, 2024. 6:59 pm

Nekome Marotta izvuče Pavarda za korektnu cifru, s neko dobije štopera Juventusa, kog ni oni neće..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jan 07, 2024. 11:14 pm

Rezultat po meri u Rimu, mada je Atalanti iz vrlo sumnjivih razloga poništen gol. Kako je komentator rekao, tako nešto u Engleskoj ne bi bilo ni razmatrano. A tek penal i nekažnjeno sramno ponašanje Dibale posle njega....
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jan 08, 2024. 8:53 am

@Irr
Najjače da nije bio penal :D :D Lik je promašio loptu i udario Karsdorpa kramponima po butini
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jan 08, 2024. 3:07 pm

Batica ubica wrote:
Mon Jan 08, 2024. 8:53 am
@Irr
Najjače da nije bio penal :D :D Lik je promašio loptu i udario Karsdorpa kramponima po butini
A ovaj pritom nije ni pao, niti je ikakvog uticaja na igru imalo. Dibalino nekaznjeno gadjanje igraca loptom ne komentarišeš
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jan 08, 2024. 4:57 pm

Nema veze što nije imalo uticaja, onda može slobodno i da ga odvali pesnicom ako nema uticaja :D :D

Pogodio ga je loptom mada ne vidim neki poseban problem sa tim, mogao je da dobije žuti karton eventualno.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jan 08, 2024. 7:27 pm

Eventualno? :rofl:

Da rezimiramo, kad nehotice zakačiš nekoga, bez ikakvog uticaja na igru, a da pritom se on ni ne pomeri od tog strašnog udarca, to je bez dileme penal

Dočim, kada namerno gadjaš i pogodiš rivala loptom, to nije neki poseban problem :text-bravo:

Čudi me zaista što to ne rade stalno, ide im rival na živce, što da ga ne napucaju :D

O ponašanju čoveka koji čuva catenaccio od zaborava, nekom drugom prilikom. Ionako bi pretpostavljam konstatovao da nije to ništa strašno
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jan 08, 2024. 8:03 pm

Ništa drugačije od ponašanja drugih trenera, skakanje na svaku odluku i unošenje u facu 4. sudiji. Ništa što se ne viđa na svakoj fudbalskoj utakmici svuda u svetu. Pogledati samo Klopa pokraj aut linije svaku utakmicu. Sad, što je među sudijama u Italiji postao trend da daju Murinju crveni to je druga priča. Činjenica je i da je Roma prošle 2 sezone imala jedno od lošijih suđenja u Seriji A.

Karsdorp stigao prvi do lopte, ovaj čovek iz Atalante zakasnio sa startom, potpuno promašio loptu i udario Karsdorpa po kramponima po butini i to još u gol šansi i to nije penal :lol: :lol: Namere nije bilo ali je čovek potpuno promašio loptu. Zanima me da li bi rekao isto da je ovakav penal dosuđen za Atalantu :D :D Uostalom evo snimak još jednom.

Mnogo si pristrasan kad su u pitanju Roma i Lacio, pristrasniji nego kad su u pitanju Partizan i zvezda :D :D Generalno se trudim da stvari gledam realno pogotovo kad je sport u pitanju.

Romu pratim zbog Murinja, nemam nikakvu dozu pristrasnosti. Naravno, zbog Murinja bih voleo da uspeju ali nije baš da će mi remetiti san ako ne pobede. Generalno zadnjih godina gledam da tako bude što se tiče sporta, pobeda ili poraz ja njih na terenu ne mogu da kontrolišem a realno meni ni iz džepa ni u džep pobedili ili izgubili, nije vredno nekog nerviranja. Dok sam bio mlađi porazi su znali da me drže po par dana, dešavalo mi se da veče posle sanjam istu utakmicu... Ili pre kad se igra derbi, krenu živci da mi rade i krenu noge da se tresu same od sebe :D :D Pobedu sam osećao kao olakšanje ne kao slavlje, smršam 2 kg dok se derbi odigra :D :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Jan 08, 2024. 9:27 pm

Sad vidim sve postove... Nisam ja nigde pisao da Roma treba da osvoji titulu, ali da ima sastav za top četiri stojim iza toga. Uostalom, šta je Roma uradila u prvenstvu pod Murinjom u ove nepune tri sezone?

Murinjo i sudije prežvakana tema... U svojoj glavi najkradeniji trener, a stvarnost je malo drugačija. 😁

Ako je Roma zadovoljna osmim mestom, neka Moua još deset godina u Rimu. Biće srećan i Irr. 😁
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jan 08, 2024. 9:55 pm

Tajler Darden wrote:
Mon Jan 08, 2024. 9:27 pm
Sad vidim sve postove... Nisam ja nigde pisao da Roma treba da osvoji titulu, ali da ima sastav za top četiri stojim iza toga. Uostalom, šta je Roma uradila u prvenstvu pod Murinjom u ove nepune tri sezone?

Murinjo i sudije prežvakana tema... U svojoj glavi najkradeniji trener, a stvarnost je malo drugačija. 😁

Ako je Roma zadovoljna osmim mestom, neka Moua još deset godina u Rimu. Biće srećan i Irr. 😁
Ako je tim za top 4 tim sa jednim vrhunskim igračem a i taj igrač je jako podložan povredama onda u redu :D :D

Uradila je ono za šta je imala ekipu, jer je uporedo sa ligom igrala finala evropskih kupova, ekipa sa svakako upitnim kvalitetom bila je dodatno osakaćena povredama pred kraj prošle sezone. Od govana se pita ne pravi, nije ni Murinjo čudotvorac. Koliko para toliko i muzike.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Jan 08, 2024. 10:05 pm

Ako su Lacio, Bolonja, Atalanta i Fiorentina jači od Rome, onda u redu. 😁 Nisam siguran da pobrojani imaju jače budžete od Specijalnog. Mada i kada je imao para kao u Junajtedu, nije uradio ništa korisno.

Stvarno neću da ubrajam Ligu Konferencija kao ozbiljno takmičenje, mada je i tamo padao šestak od Bodo Glimta.

I LE je izgubio od ekipe koja ne može da primiriše dobrom plasmanu u Španiji već dve godine.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 09, 2024. 9:15 am

Tajler Darden wrote:
Mon Jan 08, 2024. 10:05 pm
Ako su Lacio, Bolonja, Atalanta i Fiorentina jači od Rome, onda u redu. 😁 Nisam siguran da pobrojani imaju jače budžete od Specijalnog. Mada i kada je imao para kao u Junajtedu, nije uradio ništa korisno.

Stvarno neću da ubrajam Ligu Konferencija kao ozbiljno takmičenje, mada je i tamo padao šestak od Bodo Glimta.

I LE je izgubio od ekipe koja ne može da primiriše dobrom plasmanu u Španiji već dve godine.
Samo što je sa krševima osvojio 2 trofeja u prvoj sezoni (Liga kup i LE), a u drugoj je osvojio 81 bod u PL (ispred bio samo Siti sa 100 bodova) što je od 2013 pa sve do dan danas najviše što je Junajted osvojio u PL a takođe je igrao i finale FA kupa te sezone. Dakle, vrlo lagano najuspešniji trener u post Fergusonovoj eri. Ako je Murinjo bio najveći problem kao što su mnogi pričali da jeste, kako to da sada, celih 5 godina kasnije, Junajted ima samo jedan osvojen trofej i ispada iz grupne faze LŠ i ne može da postigne uspehe koje je pravio za vreme Murinja?

A budžet specijalnog u Romi je takav da je ove sezone za pojačanja potrošeno basnoslovnih 9.95 miliona evra, dok je prošle sezone potrošeno malo manje basnoslovnih 9 miliona evra. A evo paralele radi, draga nam Crvena zvezda je u letnjem PRu potrošila 12.4 miliona evra za pojačanja. Dakle, Murinjo u Romi ima manje para za pojačanja nego što je imao Barak Obama u zvezdi. A već ako hoćeš i detaljniju statistiku, na dovođenje igrača u Seriji A ove sezone jedino su manje potrošili Empoli (9.15 miliona evra), Verona (6.5 miliona evra) i Frozinone (4.15 miliona evra). Ako te zanima koliko su trošili ostali evo ti lista ispod.

https://www.transfermarkt.com/serie-a/e ... bewerb/IT1

Houdini

Post by Houdini » Tue Jan 09, 2024. 12:38 pm

samo da konstatujem da Alegri uzima bodove i izbacuje mlade igrace.. da ne kazem od cega pravi pitu..

uz Murinja najbolji trener lige, i to ovi iz drugog kruga nisu ni blizu..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Jan 09, 2024. 4:59 pm

Houdini wrote:
Tue Jan 09, 2024. 12:38 pm
uz Murinja najbolji trener lige
I Alegri igra bunker?

Dobro je što si ovo napisao, bar je jasno da te opredeljuju zvučna imena, a ne faktičko stanje

Trpaj Simone, mogu samo da te mrze :clap:
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Tue Jan 09, 2024. 5:53 pm

Koliko trenera u Italiji ima Ligu Šampiona osvojenu? Da ne pitam za tripletu..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jan 10, 2024. 3:48 am

Ma možeš i u Musolinijevo vreme da se vratiš, što ti teško...
non mollare mai

Post Reply