ABA liga
Moderator: Moderator
Re: ABA liga
Cluj-Napoca navodno zeli da se prikljuci ABA ligi kao i Dubai.
-
OnlineBatica ubica
- Irriducibili
Taj je odavno oteran odatle, nisu više želeli da placaju milostinju. I sam se žalio da nisu hteli da mu daju onoliko koliko je sam procenio da vredi. Zaboravio je da nije više u KKP, pa da sam sebi razreže
non mollare mai
- Irriducibili
Pa što ne traže da se priključe Madjarima, logičnije je da idu medju svoje?
non mollare mai
To bi za njih bilo presipanje iz supljeg u prazno...Irriducibili wrote: ↑Tue Jan 16, 2024. 4:08 pmPa što ne traže da se priključe Madjarima, logičnije je da idu medju svoje?
https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti ... id=2468693
Hrvatski košarkaš Karlo Matković karijeru će nastaviti u SAD.
Prema navodima hrvatskih medija, Matković je u podmuklim pregovorima sa Nju Orleans Pelikansima, koji imaju prava na njegov ugovor.
Ekipa iz Nju Orleansa može Matkovića da odmah pošalje u G ligu, gde će se spremati za sledeću sezoni, mogu i da odmah "bace u vatru" i da zaigra u NBA ligi po dolasku u SAD, imaju mnogo mogućnosti.
Hrvatski košarkaš Karlo Matković karijeru će nastaviti u SAD.
Prema navodima hrvatskih medija, Matković je u podmuklim pregovorima sa Nju Orleans Pelikansima, koji imaju prava na njegov ugovor.
Ekipa iz Nju Orleansa može Matkovića da odmah pošalje u G ligu, gde će se spremati za sledeću sezoni, mogu i da odmah "bace u vatru" i da zaigra u NBA ligi po dolasku u SAD, imaju mnogo mogućnosti.
Amadou Sow i Cedevita Olimpija sporazumno prekinuli saradnju.
Cedevita Olimpija objavila da ce od naredne sezone sportski direktor biti Chechu Mulero koji je dugo vrsio tu funkciju u Valensiji. On ce zameniti Vladu Ilijevskog kome istice ugovor na kraju ove sezone.
-
OnlineBatica ubica
Posle izjave Motijeunasa da šampion ABA nema garantovano mesto u EL postavlja se pitanje legitimiteta ABA. ABA je opstajala jer je svih ovih godina imala prohodnost ka EL, gde je bila čak jedina liga u Evropi čije osvajanje garantuje učešće u EL. Ovako bez garancije učešća u EL i samo učešća u EK ABA gubi smisao. I nacionalna prvenstva bi imala prohodnost ka EK to bar nije problem, pogotovo ako se spoje EK i FIBA LŠ. ABA je ugasila/marginalizovala nacionalne lige sve zarad prohodnosti ka EL jer nacionalne lige zasebno to ne bi imale. Ovako bez sigurnog mesta u EL smisao ABA se gubi, ne postoji svrha igranja. Gasiš nacionalne lige zarad ničega praktično.
Nažalost, EL je već godinama zatvorena liga u kojoj učešće ne zavisi od rezultata na terenu već od para. Možeš da ispadneš iz nacionalne lige i da igraš EL naredne sezone. A možeš i da osvojiš prvenstvo i da kao nagradu za titulu nemaš učešće u EL što je i lepota sporta. Sistemom takmičenja je odavno počela da kopira NBA, iako je stari sistem bio mnogo interesantniji. Ne bi me iznenadilo da za par godina dođemo u situaciju da EL klubovi ne igraju nacionalne lige i već isključivo EL, da će se ići na to da se igra samo EL po NBA sistemu sa što više utakmica. Nadam se da će se nekad nešto okrenuti, da će biti kao u fudbalu da ti učešće zavisi od nacionalnog prvenstva a ne od toga koliko platiš.
Nažalost, EL je već godinama zatvorena liga u kojoj učešće ne zavisi od rezultata na terenu već od para. Možeš da ispadneš iz nacionalne lige i da igraš EL naredne sezone. A možeš i da osvojiš prvenstvo i da kao nagradu za titulu nemaš učešće u EL što je i lepota sporta. Sistemom takmičenja je odavno počela da kopira NBA, iako je stari sistem bio mnogo interesantniji. Ne bi me iznenadilo da za par godina dođemo u situaciju da EL klubovi ne igraju nacionalne lige i već isključivo EL, da će se ići na to da se igra samo EL po NBA sistemu sa što više utakmica. Nadam se da će se nekad nešto okrenuti, da će biti kao u fudbalu da ti učešće zavisi od nacionalnog prvenstva a ne od toga koliko platiš.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Dejan Kamenjašević "prvi covek" novog tima iz Dubaia izjavio da ce budzet kluba u narednoj sezoni biti 4 milliona evra.
Zvezdan Mitrović i zvanicno novi trener Cedevita Olimpije.