NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Fri Jan 19, 2024. 3:31 pm

Što se tiče igračkih kvaliteta Morent je vrhunski. Fizikalije kakve nisu viđene na poziciji 1 još od Derika Rouza (Mičel je dvojka), pričao je JJ Redik da Morent savršeno razume sve što se dešava na terenu. Ulaz je vrhunski, završnica na obruču vrhunska kad ostane sekund duže u vazduhu od svih kao Ronaldo u skoku. Ima pregled igre, dobar pas zna da razigra ekipu. E sad šut jeste problem to je u karijeri 32% pogotovo kad uzmemo u obzir da je donja granica prosečnog šuta 33%. Dakle Morent može da se svrsta u kamenjare :D Čak ni bacanja nisu dobra s obirom na poziciju na kojoj igra, pre ove sezone je najviše bilo 78% što slabo s obzirom na poziciju koju pokriva. Ove sezone je to 81% ali samo na uzorku od 9 utakmica, u karijeri je to 76%. Bacanja se daju popraviti, kao i šut može sigurno da nagura do nekih pristojnih 34%, 35%... Najveći problem je glava... Dečko koji je odrastao u normalnoj porodici sa oba roditelja tripuje neki kriminal i imidž opasnog momka sa vrelog asfalta, igra se pištoljima, luduje po striptiz klubovima itd... Ajde napraviš sranje jednom ali on kao da je namerno ponavljao određene stvari. I još nešto, pitanje koliko će njegovo telo izdražati ove akrobacije. Sve što poleti mora da se spusti na zemlju, a njegov stil igre je takav da je konstantno u sprintu, u skoku, u kontaktu... Njegova kilaža i konstitucija ne obećavaju da će uspešno da izdrži takav stil igre. Morent igra najsličnije mladom Rouzu, to je ta eksplozivnost, brzina, skočnost, brzina skoka gde naskaču iz mesta i poleću na obruč. Ali je Rouza takav stil igre koštao bolje karijere, a kako je samo zakucavao preko svih živih. Kad igraš tako i kad toliko letiš mehanika sletanja mora da bude savršena, kvadricepsi i lože moraju da budu mnogo jaki da bi apsorbovali tu silu i da ne bi bilo povreda. To kod Morenta ne vidim, zvanično stoji da ima 79 kg meni to deluje i manje.

Jang je imao onaj plej-of 2021 gde je izgledao kao ozbiljan igrač i da više nije vašarski, međutim nikad se više nije vratio na taj nivo. Malo protiv Bostona u plej ž-ofu prošle sezone ali i to je bilo malo. Kako ga je samo Majami pojeo u plej-ofu 2022, šutirao je 18% za 3 i 32% iz igre kao glavni igrač ekipe... Čak su i bacanja bila ispod 80% tu seriju.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jan 21, 2024. 9:56 am

U derbiju tuge San Anotnio je pobedio Šarlot 127:131.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 23, 2024. 9:32 am

Tauns da 62 poena a Minesota izgubi od jebenog Šarlota :rofl: :rofl: Embid 70 poena protiv San Antonija... Izgleda da je danas svetski dan neigranja odbrane.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jan 23, 2024. 9:03 pm

Kako javlja Vojnarovski Teri Rozir u Majamiju, Lauri i pik prve runde 2027. u Šarlotu. Očekujem da Šarlot dalje zapakuje Laurija negde, u ovoj fazi njegove karijere ne vidim ga kako igra u ekipi koja se ne bori za plej-of.

Takođe kako javlja Vojnarovski Milvoki je smenio trenera. Jako čudno jer u celoj NBA ligi jedino Boston bolji skor od Milvokija.

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Jan 23, 2024. 10:49 pm

Batica ubica wrote:
Tue Jan 23, 2024. 9:03 pm

Takođe kako javlja Vojnarovski Milvoki je smenio trenera. Jako čudno jer u celoj NBA ligi jedino Boston bolji skor od Milvokija.
Da ali im je igra ispod svakog nivoa,bez Janisa gube 30+ svaku...Bez njegove maksimalne potrosnje ne mogu ni Detroit rutinirati...Odbrana im je uzas..

Doc Rivers ih preuzima

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jan 24, 2024. 12:11 pm

Taman kad pomisliš da je gotov Dok opet izroni kao trener nekog od kandidata za titulu :D Nekako je Dok posle zadnje sezone sa Klipersima i mandata u Filadelfiji izgubio kredibilitet koji je imao. Milvoki itekako ima ekipu koja može da se pobije sa svakim i koja može da napadne titulu, posle trejda za Lilarda to je obaveza. Šta reći više o ekipi gde je Midlton treća napadačka opcija, a koja ima još Portisa, Lopeza, Kraudera, Pejna, Bizlija, Konatona sve upotrebljivi timski igrači.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 25, 2024. 10:14 am

Golden Stejt :blue: :blue:

Kapa dole za ceo klub, pogotovo za Stiva Kera.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jan 26, 2024. 1:23 am

Teška noc za sve, samo još jedan dokaz da je Miloje bio čovek koga su svi voleli. Samo cu jedan snimak ostaviti, on sve govori

Ne, život nije fer
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Jan 27, 2024. 2:47 pm

Ljudi moji,sinoc tokom 2/4 u Atlanti sam prvi put u zivotu pomislio da jedan igrac nije ljudsko bice vec programirana masina...

Doncic u epizodi evo sta ste mogli da imate a menjali ste me za vasarskog sibicara.....Da Atlanta nije promenila odbranu u 4/4 tj. da nisu slali konstantno 2 coveka na njega cim predje pola flertovao bi sa 100pts.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jan 27, 2024. 4:38 pm

Opet mi je najveci utisak lakoca s kojom je on nemilice trpao. Ono jeste da je do 4/4 odbrana Atlante bila Kaminski X5, ali opet...

Velika je šteta što ne igra za nacionalni tim svog naroda
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Feb 08, 2024. 5:41 pm

Dočekao Batica trejd Bojana Bogdanovića. 😁
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Feb 08, 2024. 6:56 pm

Ode Babo u Nikse, s njim će biti ultra zajebana ekipa u plej-ofu dok se Rendl i Mič Robinson oporave.

Badi Hild u Fili gde bi mogao i Lauri ako otkupi ugovor od Šarlota. Vasa Micić i Berta idu u Šarlot dok će Hejvord u Oklahomu. Olinik u Reptorsima.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 09, 2024. 1:22 pm

Beverli u Milvokiju, Kem Pejn u Filadelfiji. Kako li će to izgledati sa Beverlijem i Lilardom zajedno :lol: :lol: Mada mislim da će srediti odnos kao što je Beverli uradio sa Vestbrukom, ili CP i Drejmond.

Šruder u Bruklinu za Dinvidija mada je Toronto već otpustio Dinvidija i deluje mi da će on biti među najtraženijim slobodnim igračima. Grent Vilijams u Šarlotu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Feb 09, 2024. 7:11 pm

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 09, 2024. 7:24 pm

Irriducibili wrote:
Fri Feb 09, 2024. 7:11 pm
Kako je čitao knjigu tokom utakmice sinoć :lol: :lol: