FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Wed Apr 10, 2024. 5:23 pm

Jovanović je zmaj.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Apr 16, 2024. 1:07 pm

1/2 kupa u rupi, Nadj otišao, sve lepše od lepšeg

Čukarički je izgleda bio poslednji ekser
non mollare mai

White Mamba

Post by White Mamba » Sat Apr 20, 2024. 8:26 pm

Ovo ne treba gledati.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Apr 20, 2024. 9:34 pm

Nerealno je koliko bednik, koji mora da popuši nekom pomocniku zamenika pomocnika nečega, leči svoje komplekse nad nama

Uz potpunu saradnju još vecih bednika, koje ni na koji način ne možemo oterati, njih silovanje ne pogadja. Otuda ni reč što nam Ilic sudi u seriji, Lukic je četvrti, a Elvis u var sobi. Samo još lično Terzic fali. Pa sad kao nešto kmeče posle pljačke

I to ne svi, Nadj ne samo da nije čuo za saopštenje, vec se breca na novinare što pričaju o sudjenju. Mi nismo više klub, mi smo servis za ispunjavanje vlažnih snova vrhovnog vodje. Samo igrači žele da pobede, svima ostalima je sve potaman. Do zadnjeg dinara
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Apr 21, 2024. 11:25 am

BusPlus Nađ koliko sinoć morao je biti najuren posle konferencije.

Ipak, u ovom Partizanu izdajnici imaju cenu.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Apr 24, 2024. 1:18 pm

Duljaj je baš rešio da nas troluje malo sa sastavom. Filipović na štoperu nek nam bude Bog u pomoći. Ja znam da je Kovačević prošli derbi odigrao užasno ali brate daj tog Medinu ako ništa drugo, nemoj da lošeg desnog beka držimo na štoperu.

Zahid na zadnjem veznom ne može u jakim utakmicama. Da pored Šćekića i Kanutea na klupi zadnjeg veznog igra Zahid je mimo svake logike, a takođe nije pošteno prema njima dvojici. Goh koji maltene ništa ne pokazuje otkad je došao opet igra od starta i to sad igra kao 10.

Da se osvrnem i na prošli derbi. Pored cirkusa sa suđenjem utakmicu je izgubio stručni štab. Prva stvar, dugo vremena nisam gledao tim Partizana koji se lošije brani. Nikakva defanzivna organizacija ne postoji, ne postoji pritisak na loptu, nema discipline i odgovornosti u defanzivi. Mislim da prošlu utakmicu nismo ušli u blok nijednog njihovog centaršuta a svaki centaršut je stvorio opasnost u naših 16. Kako pređu pola mirisalo je da imaju šansu. Otuda pitanje za stručni štab zašto se onda svesno povlačimo u nisku zonu ako se vrlo loše branimo u istoj? Ako smo već ofanzivna ekipa i ako je opredeljenje da se uvek igra na gol više zašto se već drugi derbi povlačimo u nisku zonu kad se u njoj nikako ne snalazimo?

Izmena kada izlazi Kastiljo a ulazi Stjepanović koji pre derbija 11 utakmica zaredom nije ušao u igru, poslednje minute je odigrao protiv Javora u završnici utakmice. I to ne bi bilo strašno da na klupi nemaš Šćekića i Kanutea kao dva jako dobra zadnja vezna i iskusna igrača, a ti ubacuješ momka koji nije odigrao 15' fudbala celo proleće.

Kovačević... Prvo kreće da dribla dvojicu ispred svog gola nakon čega gubi loptu a sudija dosuđuje penal. I to na 0:1 za nas. Kod njihovog drugog gola umesto da do kraja markira Ndiajea on čovek pravi ofsajd zamku na 19 metara od svog gola i pušta Ndiajea da nemarkiran utrči u prostor. Da je tu markirao Ndiajea do kraja vrlo su male šanse da bi bilo gola. Aranđela je Ivanić vrteo kao na ringišpilu mada je Aranđel imao solidan učinak u napadu.

Velike pohvale za Krunića. Kod oba penala je bio blizu da odbrani, odbranio je dosta šuteva i spasao nas težeg poraza slično kao Jovanović u drugom derbiju. Pokazao je da može da uskoči kad je bitno, nije se uplašio a nije ga ni poremetio penal koji je "napravio".

Severina top utakmica, najbolja od dolaska. Golčina vrhunska, nadajmo se da može tako i večeras. Baždar za divno čudo jako dobar, čak sam mišljenja da nije trebao da izađe a pogotovo nije trebao Saldanja da uđe umesto njega jer ipak nije igrao dugo.

Što se tiče suđenja, za mene je najdiskutabilniji prvi penal odnosno pad Ivanića u bazen. Jeste on sklonio loptu ali kontakta nije bilo. Drugi penal je bio, Antić jeste prvo udario loptu ali je odmah posle udario i Bukarija po zglobu unutar 16. Kod drugog gola ne znam šta da mislim, deluje mi da je Svetozar lako pao a ni uglovi kamere nam nisu učinili uslugu, nigde se ne vidi da li je bilo kontakta i koliki je on bio. I ako je bio faul to ne umanjuje Kovačevićevu glupu odluku da ne isprati igrača do kraja nego da ga pušta da nemarkiran ode 1v1 sa golmanom.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Apr 29, 2024. 3:42 pm

Mislim da ne treba smenjivati Duljaja. Prvo, preuzeo je klub u najgoroj situaciji u prethodnih x godina pogotovo pred derbi tamo. Verovatno je svako drugi pre njega odbio da dođe u onakav Partizan što je bilo sasvim normalno u tom momentu. Ne treba to zaboraviti. Drugo, uspeo je da digne ekipu posle ispadanja od Nordsjelanda i treba mu dati da završi sezonu do kraja. Izdržao je uvrede, kritike, nedostatak para itd itd. Neka čovek završi sezonu pa nek mu onda sude.

E sad, da li želim da Duljaj ostane trener sledeće sezone...

Pokazao je neke dobre stvari kao što je mentalitet da nikad ne odustaje, odnos i komunikacija sa igračima, sposobnost da drži zalaganje i stav ekipe konstantnim.

Ipak, fali mu kontrola emocija jer previše emocija unosi u sve ovo zato i pregori u nekim momentima. Iz toga nastaje problem jer često ne može da donese ispravnu odluku. Dalje, taktički deo je vrlo vrlo upitan. Ja razumem ideju izrazito ofanzivnog fudbala na gol više ali ovde mora da postoji odgovornost prema rezultatima. Nesposobnost da defanzivno organizuje ekipu od prve utakmice u sezoni je prisutna sve do danas. Maltene ko god je igrao protiv nas napravio je bar 3, 4 100% šanse na utakmici. Da smo imali golmana lošijeg kvaliteta od Jovanovića pitanje je gde bismo bili sad. Ekipa ne zna da mu se brani, nema defanzivne organizacije. Problem je po meni i selekcija tima, mislim da nema jasnu ideju i da je na nekim pozicijama nagomilao igrače.

Posle zimskog PRa gde je, za divno čudo, dobio šta je tražio ekipa mu izgleda lošije nego na jesen i to je parametar koji se mora uzeti u obzir. Kvalifikacije za LŠ su velika prilika za klub da uđe u Evropu tako da bi trebalo dobro razmisliti da li Duljaj treba da ih vodi. Sa ovakvim fudbalom a takođe sa ovim igračima zaleteti se protiv nekog PSVa, Brage, Marseja itd. dobili bi samo katastrofu, sličnu Nordsjelandu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Apr 30, 2024. 1:10 pm

Smena Duljaja je loš potez. Ovim se ne dobija apsolutno ništa, trebalo je pustiti čoveka da završi sezonu. Neće Nađ doneti ništa više od onoga što smo videli do sad, sutra počinje poslednji mesec u sezoni a do kraja je ostalo 5 utakmica.

Duljaju hvala za trud i rad u Partizanu. Pored svojih nedostataka koje sam juče naveo uradio je maksimalan posao u skladu sa svojim mogućnostima. Preuzeo je Partizan verovatno u jednom od najgorih momenata u novijoj istoriji (rang sa martom 2019. kad je Savo preuzeo) i to treba poštovati. Duljaj je pošteno radio svoj posao, vratio je klub na mapu posle raspada protiv Nordsjelanda ali za više je ipak nedostajalo znanja. Duljaj mi je više nekako za ulogu pomoćnika nego glavnog trenera, čovek koji ti treba u stručnom štabu.

Kamo lepe sreće da je smenom Duljaja rešen problem. Oni mnogo odgovorniji od njega za 7 godina bez titule i 5 godina bez trofeja ostaju tu gde jesu, evo već desetu godinu u mandatu. Belić i Ilić su prodati zimus i te pare su do sad verovatno izvučene iz kluba, prodaće se na leto Baždar, Saldanja, možda Severina, Kalulu. Eto opet par miliona, možda se uđe u LK eventualno LE i tu će da kapne koji milion. Navijači su svakako rasterani sa stadiona, FKP maltene nikog više ne zanima prosto nema ko da ih otera. Onih 500-1000-1500 ljudi na JNA što viču uprava napolje posle svakog gola nisu nikakva opasnost, na to su oni odavno oguglali. Idealan scenario za njih...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 02, 2024. 12:37 am

Pekar je odavno trebalo da bude bivši, ne postoji opravdanje za sumanuto forsiranje jednih te istih defanzivnih balvana i brdo golova koje smo primili. Druga je priča što ovaj, kome smeta što mu novinari ukazuju da je pokraden, nije nikakvo rešenje. Partijski ljudi, obojica.....sitni
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Thu May 02, 2024. 3:49 pm

Ma ide Saničanin u prvih 11, čisto da ne bude neizvesno ko će biti drugi na kraju.
Plače mi se od ovog kluba.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 02, 2024. 4:23 pm

Milorad wrote:
Thu May 02, 2024. 3:49 pm
Ma ide Saničanin u prvih 11, čisto da ne bude neizvesno ko će biti drugi na kraju.
Plače mi se od ovog kluba.
Pored 4 zadnja vezna Stjepanović u prvoj postavi...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 02, 2024. 4:24 pm

Krenuo jako bus plus Nađ. Saničanin i Janković u prvih 11.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 02, 2024. 7:21 pm

Tajler Darden wrote:
Thu May 02, 2024. 4:24 pm
Krenuo jako bus plus Nađ. Saničanin i Janković u prvih 11.
Što bus plus :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 02, 2024. 8:09 pm

Dao mu nadimak ludi Žeks. 😁

Krenuo je jako. Lagano mu Miki može dati ugovor do 2026.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 02, 2024. 9:42 pm

Samo da konstatujem da je novi uništitelj na klupi FKP izjavio da smo defanzivno bili dobri. U utakmici u kojoj nam je Vojvodina dala 3 gola, 2 su im poništena, a imali su još čitav niz šansi

Mada druga njegova izjava, da je drugo mesto bilo cilj od početka sezone, ukazuje da on i navijači imaju potpuno suprotne poglede šta bi trebalo da bude dobra defanziva

Naš klub je postao sinonim za sramotu
non mollare mai

Post Reply