KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

samig

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by samig » Sun Apr 14, 2024. 9:58 pm

Batica ubica wrote:
Sun Apr 14, 2024. 7:18 pm
Superkup ABA uopšte nije takmičenje već pripremni turnir, navikane prijateljske utakmice. Paralela sa fudbalom mislim da Gvardioli u Sitiju ne zameraju mnogo što nije osvojio superkup Engleske, a s druge strane mislim da osvojen superkup Arteti neće mnogo pomoći ukoliko ne osvoji PL/LŠ.

Izgubljene utakmice u ABA nemaju veze sa ABA superkupom, te utakmice su stvar za sebe.
Utakmice u ABA ligi imaju veze sa ponasanjem ekipe i igraca protiv slabijih ekipa, gde su mislili da ce protivnik sam od sebe da se pobedi i takav stav je bio vise puta.

Nije superkup bitno takmicenje kao ABA liga ali opet zasto da se ne osvoji, isto kao i domaci kup. Nisam misljenja da je Zeljko otisao na superkup sa stavom da ga jedan SC dobije u finalu ili da Zeljku lako pada to sto 3 godine nije osvojio kup.

Jos kad se pogleda na sve to kakav smo budzet imali ove sezone, koliko su kostale karte.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Apr 16, 2024. 1:32 pm

Može se polako i sumirati katastrofalna sezona, imajuci u vidu nikad veca ulaganja

Pojačanja potpuni promašaj, PJ nije čak ni sekundarna napadačka opcija, plus mu ne odgovara brza igra kojoj težimo

Ako se nije htelo odstupiti od visokog iskakanja, neshvatljivo je zašto je doveden Kaminski. Koji ni napadački nije kompenzovao svoju žalosnu odbranu

Da se ne bavim sada ostalima, svi su promašeni, neverovatno mi je da ih je Želimir, sa takvim znanjem i iskustvom, okupio da nam jedu živce iz nedelje u nedelju

Btw, Kevin Porter jr je dospeo u jebeni PAOK, da zaigra malo košarku ove sezone. I vec na drugoj utakmici objašnjava. Jeste budala, ali ujedno i igrač brutalnog kvaliteta za Evropu. Morao se na vreme pojuriti i hendlovati njegove demone

@Batica

Sinoc si mogao videti u kakvom su stanju cigani, oni u Istanbulu nisu mogli bolje. Da nije nas, teško bi oni dobili EL ekipu. Osim slučajno, ako se sve namesti u jednom danu
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Tue Apr 16, 2024. 3:33 pm

Bolje pricati o tome zbog cega Ostoja Mijailovic koci produzetak ugovora Zeljka Obradovic, jer ako on ode sledeca sezona ce tek katastrofalna da bude.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Apr 22, 2024. 9:02 am

Prvi put od Želimirovog povratka smo dobili plej-of seriju bez poraza.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Milorad

Post by Milorad » Mon Apr 22, 2024. 12:07 pm

Propadanje transfera pre nego što je dogovoren za 3...2...1

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Apr 22, 2024. 1:47 pm

Izvredjali smo ga, pa nece da se vrati... :lol:

Inače, prošlog leta kao slobodan igrač je predosetio vredjanje, pa je zato odabrao Pirej

Jeftina Ostojina demagogija
non mollare mai

stefan

Post by stefan » Fri Apr 26, 2024. 11:02 pm

Milutinov nije centar kakav nama treba. Opet i ove sezone xx utakmica na tribinama zbog povreda. Svakako ne bi dosao.

Nadam se da Ostoja ne misli ovim na Vanju, koji je ispao previse bezobrazan u zahtevima za povratak.

A nadam se da misli na NWG-a. :D Strasan igrac.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Apr 27, 2024. 9:08 am

stefan wrote:
Fri Apr 26, 2024. 11:02 pm
Milutinov nije centar kakav nama treba. Opet i ove sezone xx utakmica na tribinama zbog povreda. Svakako ne bi dosao.

Nadam se da Ostoja ne misli ovim na Vanju, koji je ispao previse bezobrazan u zahtevima za povratak.

A nadam se da misli na NWG-a. :D Strasan igrac.
Ja Gosa prizivam otkad se Želimir vratio... Još onda kad je bio kod nas je bio top igrač a sad je već kompletan igrač, vrhunski plejmejker.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Apr 27, 2024. 5:06 pm

Želimir je potpisao novi, dvogodišnji ugovor. Drago mi je da se stavila tačka na svakojake spekulacije. Želimir je najbolji mogući izbor za trenera iz 1000. razloga, njegov ostanak garantuje ozbiljnost kluba u narednom periodu.

"Hvala svima na ukazanom poverenju što ću voditi klub u naredne dve sezone. Hvala svim ljudima u klubu, a i navijačima. Sve ovo radimo zbog njih. Dokle god oni budu mislili da sam ja pravi čovek, ja želim da budem ovde. Kada oni budu mislili da postoji neko drugi, ja ću se skloniti. Doduše i u nekim sam godinama", uz smeh će Obradović na početku konferencije.

Nastavio je u istom tonu.
"Otkako sam se vratio, cilj mi je bio da Partizan bude redovan član Evrolige. Ovo što se dešava na našim utakmicama je prevazišlo granice sporta".

Usledila je jasna poruka navijačima.
"Bilo je nekih stvari koje su se dešavale, mislim na kazne koje smo plaćali i mislim da tu možemo bolje. Treba da budemo ujedinjeni, da zajedno idemo ka istom cilju. Imamo veliki broj mladih navijača, novih navijača. Moramo svi da im budemo primer ponašanja i odnosa, da sve prođe u fer i sportskom duhu. Moramo da pokažemo koliko cenimo svakog ko dođe u našu dvoranu. Moje mišljenje, kao i ljudi iz Partizana je da nekim stvarima mesto nije u Areni. Budućnost kao sledećeg rivala treba da dočekamo kao sportskog rivala, da ukažemo poštovanje i da podrška bude prema Partizanu, da se pokaže ljubav prema klubu. Moram da istaknem još jednom decu sa svojim roditeljima koji redovno dolaze i to je mnogo važno. Svi žele da vide sjajan ambijent koji šaljemo u svet, zato moramo da budemo i ostanemo primer svima. Ovo je moj klub i jako sam srećan što ću ostati i narednih godina".

Za prethodne tri sezone na klupi, Partizan je porastao na svim poljima. Osvrnuo se na taj period.
"Kada imate ambiciju, težite najboljim mogućim stvarima. To nas tera na sledeći korak u životu. Ambicija je bila da budemo u Evroligi, time sam zadovoljan. Iskreno, nisam očekivao da će biti ovakva poseta u Evroligi, da će stvari prevazići košarku i okvire što pokazuje da je ovo događaj koji je ogroman. Bilo je odličnih momenata, bilo je i nekih manje dobrih momenata. Hteli smo da budemo među osam najboljih, ali nismo uspeli. Kada pogledamo prošlu godinu i ko je ove ostao iza nas, možemo da budemo zadovoljni. Uradićemo sve da rezultati budu još bolji, to je sigurno. Mi uz ljude iz uprave imamo veliki broj sponzora koji daju novac da klub funkcioniše najbolje moguće. Može u svemu bolje".

Dotakao se i para.
"Znam da priča o budžetu svima bode oči, ali ako ćemo da budemo konkurentni za Fajnal for i ostvarivanje ciljeva, onda moramo da imamo budžete koji su srazmerniji onim najvećih klubova. To nije moguće, niti sam ikada govorio da to moramo da idemo, već šta možemo da izvučemo iz onoga što imamo".

Dotakao se i detalja koji mu je probudio emociju.
"Sećam se prošle godine kada smo govorili na jednom sastanku UO, otišli smo posle na ručak i zamolio sam Ostoju da kažem dve-tri reči... Kada sede prijatelji za istim stolom, privilegija je kada sediš sa ljudima koji su na istom cilju, a nas sve veže ljubav prema Partizanu. Igrao sam u Partzanu 1984, sada je 2024. godina. Ostoja je tada imao pet godina, kada sam ja igrao ovde. Imao sam poštovanje svuda gde sam radio, ali ovo je moj klub, moj grad, moja ljubav. Nigde nije kao ovde. Moje razmišljanje je takvo da želim da ostanem dokle god me klub vidi kao pravog čoveka. Kada ne bude tako, onda ću da razmišljam o nekim drugim stvarima, a imam već godina kada treba da se razmišlja o nekim stvarima".

Upitan je i o timu za narednu sezonu.
"Već se pojavljuju imena. Pre neki dan sam pročitao ime igrača na koga nikada nisam pomislio. LJudi će da izbacuju vesti. To tako ide. Deo je posla. Prioritet su igrači koji su trenutno u klubu. Neki imaju ugovore, nekima isitče. Prioritet je da sa njima napravimo razgovore. Prvi i osnovni cilj je da se prvo plasiramo u finale ABA lige. Kao ozbiljan klub imamo planove, pričamo o tome šta je to što može da se promeni. Retko koji tim radi, a da ne promeni nijednog igrača. Vodićemo računa o svemu tome, ali je najvažniji plej-of ABA lige. Jeste da razmišljamo, ali nismo imali ozbiljne kontakte iako imamo neka imena u glavi. Prošlog leta nikada veći broj igrača nisam gledao. Bilo je teško jer neki igrači čekaju do zadnjeg momenta u NBA ligi. Naravno i novac igra veliku ulogu. Postoji i brend Partizana, svestan sam da ima igrača koji žele da rade samnom. Mogu da se vratim na ovo leto, svi koji su otišli i koji su ostali su napravili mnogo bolje ugovore. Pokušaćemo da napravimo najbolji mogući tim. Sigurno navijači neće kupovati karte a da tim ne može da se bori za top osam"

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Apr 28, 2024. 11:05 am

Kako prenosi Mocart na kraju ove sezone ugovori ističu Smailagiću, Kaminskom, Kaboklu, Smitu, Naneliju, Anđušiću, Trifunoviću i Doužeru. Voleo bih da ostanu Naneli, Doužer i Bruno, zahvalio bih se Kaminskom, Trifunoviću i Anđušiću a za Smailagića i Smita bih razmislio. Smit igra vrlo dobro u poslednje vreme, više je uradio nego Jaramaz za celu sezonu. Mislim da Smit može da bude solidan rotacioni igrač, koristan u oba smera. Kralj glupih faulova Smailagić igra sezonu stagnacije, više nije ni mlad jer ove godine puni 24 godine a neke stvari kao što su fokus i donošenje odluka su i dalje upitne. To ga trenutno deli od statusa vrhunskog igrača. Ne bih imao ništa protiv da ostane, pogotovo jer može da odigra i na 4 i na 5.

Voleo bih da uručimo zahvalnice Jaramazu i Balši. Ponitka mi je ni tamo ni ovamo, imao je solidnih utakmica naročito u drugom delu sezone.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 01, 2024. 4:20 pm

Konačno jedna defanzivno dobra utakmica, Budućnost sa 20 ofanzivnih skokova svedena na 67 poena što je odlično. Odlično smo čuvali Megija, iskontrolisali smo Ferela koji je imao 13 poena na 5/12 iz igre. Najveći problem nam je pravio Makundu u ofanzivnom skoku, kakav bi tek to bio igrač da nije onoliko sirov.

Dali smo dosta poena s obzirom na količinu grešaka u napadu, čak 14 izgubljenih lopti smo imali. Zek vrhunski meč, Smit je imao dobru rolu, Kaminski napadački u prvom poluvremenu, Panter pri kraju utakmice sa 2 poludistance i bacanjima. Smailagićeva vrlo dobra utakmica posle dužeg vremena.

Ono što je najvažnije zalaganje, fokus i stav su bili odlični od prvog minuta. Nadam se da će naši momci shvatiti da se tako mora izaći i u Podgorici, oni će biti naprženi zajedno sa njihovim navijačima tako da nas nikako ne očekuje lagana utakmica dole. Ne smeju se ponoviti greške iz polufinala ABA iz pretprošle sezone kad se isto ušlo mekano u Podgorici kao i prošle sezone kad smo ušli mekano u drugoj utakmici u Ljubljani.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 02, 2024. 2:01 am

Potpuno neprirodan osecaj, jedva čekam da se završi sezona i daleko od toga da sam jedini. Bio sam okružen smorenim ljudima i komentarima posle meča protiv Buducnosti. Nismo mi bili dobri, oni su bili očajni. Ne igramo košarku cele sezone, necemo je ni zaigrati. Ozbiljna rekonstrukcija je neophodna, nadam se da ce biti uspešna
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 06, 2024. 12:18 pm

Kaže Mocart Partizan oslabljen u Podgorici, kad ono ne igraju Jaramaz i Koprivica :lol: :lol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 06, 2024. 3:07 pm

Pakao, još obojica imaju ugovore i za narednu sezonu, pri čemu je prilično izvesno da ce se Balša forsirati
non mollare mai

samig

Post by samig » Mon May 06, 2024. 11:20 pm

Irriducibili wrote:
Mon May 06, 2024. 3:07 pm
Pakao, još obojica imaju ugovore i za narednu sezonu, pri čemu je prilično izvesno da ce se Balša forsirati
Zar Jaramaz nije potpisao 1+1 tj opciona druga godina?

Locked