KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Kelsier

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Kelsier » Wed May 22, 2024. 8:27 am

@irri
Ne znam što ubacuješ Bjelogrlicevu profesiju
Ja više volim djela jer ona ostvaruju uticaj, a ne šta neko misli kako neko misli.

O "komunjara" narativima, tj. optužbama, gdje je ko bio i šta radio u periodu 1992-1995 bih ti mogao pričati danima i iz prve ruke.
O SPC (uticajnom dijelu) isto tako. Ne trebaju mi YT kanali da spoznam istinu.

Ostalo mi je samo da te pitam: Koji su, po tvome mišljenju, prvosrbi, ko su pravi Partizanovci? Ne interesuju me definicije, nego hoću da čujem neka imena da uhvatim pattern.

A sad malo o sezoni, da ne bude kompletni off-topic:
- Buktinje nisu gorjele ove sezone u timu Partizana :please: . Da li zato što je Lesor odnio najveću, ili se pojačanja nisu uklopila, nemam pojma. Meni nedostaje ratnički tim, valjda će razmišljati u tom pravcu pri sklapanju novog.
- KP i Zek su se dobro naplatili, ali nisu dostavili. Opet pitanje za struku. Meni je Kapiten igrao skroz pogrešno ove sezone, mnogo više davio loptu, zabijao se...Da li je zbog dodjeljenje uloge pomoćnog razigravača, opet ne znam, pitanje za struku. On meni djeluje za 20-30% sporiji nego prošle sezone, tvrdnje kako samo njega tuku su mi bzvz.
- PJ preslab za kick-box, prejak za rock and roll. Na pocetku sezone velika nada, kraj totalno razocarenje.
- Aleksa je Aleksa, za mene jako koristan igrač sve dok ulazi sa klupe i daje neki tempo. Ne očekivati od njega da bude glavni i to je to.
- Naneli očekivano i dovoljno, uglavnom.
- Kaminski, lijepo ga je bilo vidjeti kako odlazi. Toliki disbalans odbrana - napad nikad nisam vidio.
- Bruno može, ali ne zna, ne konta
- Smith - bravo momče
- Poni - nepravedno stavljan na protivničke plejmejkere (uglavnom u prvom dijelu sezone), a nakon što ne može da ih isprati, klupiran. On je meni jedan koristan igrač, limitiran, ali njegov hustle može biti od vrijednosti za nas.
- Ostale domaće ne bih nešto ni pominjao.

Struka - podbacili, generalno. Zašto ih abolirati, krivi su koliko i igrači, ako ne i više.

Ostoja zvani "U vreme kad sam ja došao..." manje da priča više da radi. Nije se izborio za fer uslove. Nije izašao i rekao "platio sam porez", a to je obećao. Ipak, SNS kadar, pa nemam neka očekivanja od njega.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 22, 2024. 4:13 pm

Sezona je manje više gotova, KLS neće dramatično promeniti stvari. Može se krenuti sa individualnom analizom igrača.

PJ Doužer- u startu dosta nedefinisana uloga. Nije Dante, slabiji je fizikalac od Dantea ali nikako nije loš fizikalac. U dosta utakmica je ćoškario gde je beskoristan. on mora da igra sa loptom u rukama. Kroz celu sezonu se ponavljalo da kad PJ dobije loptu i slobodu u igri napravi nešto smisleno, iskreira za druge. Ubedljivo najbolji organizator ekipe, pregled igre odličan, pas odličan. Poludistanca odlična, prodor solidan, šut za 3 onako dosta sporadičan. Igra leđima bi mogla da se unapredi, tu bi mogla da se pravi razlika kao Dante što je radio, da završi poluhorogom/polaganjem ili ako ga udvoje da izbaci pas. Odbrana može da bude vrhunska ali on je birao utakmice kad je igra. Neko sa onakvim telom mora da pegla odbranu kao besan. Voleo bih da ostane ali pod uslovom da od starta ima jasno definisanu ulogu, da ima loptu u rukama i slobodu u igri. Mora da popravi zalaganje i stav na pojedinim ABA utakmicama, nekako deluje previše ležerno.

Smit- svoje je odradio vrlo korektno. Po stilu igre rekao bih da je kombo bek, prvo gleda koš pa potom da podeli pas. Odbrana jako dobra i na lopti i od lopte, ponašanje sjajno i kad nije igrao, bodrio je saigrače nije bio u onom fazonu ja ne igram i boli me baš. Koristan rotacioni igrač, sposoban da pogodi za 3, sa poludistance, da napravi neki ulaz. Nemam ništa protiv da ostane za sledeću sezonu, ali ne u prevelikoj ulozi za njega.

Avramović - posle prošle sezone gde je više bio 2 nego 1 usled Danteove uloge sad ga je Želimir vratio na 1. Iracionalno samopouzdanje je postalo još veće posle SP, donošenje iracionalnih odluka na terenu još drastičnije. Ova uloga je prevelika za njega, bilo je utakmica gde je ubacivao po 20+ ali gde je radio šta je hteo na terenu što bi moglo u Borcu ali ne i ovde. Zalaganje i stav neupitni i za to sve pohvale, hrabrost da uzme bilo koji šut je za svaku pohvalu ali se njegova hrabrost često graniči sa ludošću. Avramović sa ograničenom koji ulazi sa klupe i igra isključivo na poziciji beka u petorkama gde nije primarni kreator - da, Avramović na poziciji plejmejkera kome je data sloboda Stefa Karija - nikako. Da se pitam birao bih ili on ili Smit.

Panter - poslednji utisak je uvek najjači tako i ovaj. Užasno je igrao protiv cigana u najbitnijim utakmicama u sezoni. Nije se krio, uzimao je šuteve ali od njega se očekuje mnogo više. Mislim da se preteruje kad se kaže da je imao očajnu sezonu, bilo je tu vrhunskih utakmica i ove sezone. Moj glavni utisak je da smo previše bili zavisni od njega i da je bio preopterećen jer je često morao da bude i primarni skorer i primarni kreator što on ne može da iznese. Mnogo puta je viđeno, protivnik pritisne Pantera i mi nemamo rešenje. Želimir mora da shvati da nije svaki spoljni igrač sposoban da bude kreator. Uz kreatora pored sebe i bez obaveze da on kreira i Panter će biti bolji igrač.

Jaramaz - apsolutno nepoznat razlog dovođenja. Kao što sam napisao u junu/julu 2023. on je desnoruki Avramović samo bez iracionalnog samopouzdanja. Izgubio je fizikalije a baza njegove igre je bila ulaz i završnica na obruču, neretko i zakucavanjem. Kako nikad nije bio preterano dobar šuter niti kreator dobija se ovo. Još je čovek guran na plejmejkera, gde smo kao i u sezoni 20/21 gledali napade gde Jaramaz 20 sekundi hobluje parket pa pripali step bek trojku. Kao i Avramović i mnogi drugi, igrač je koji prvo gleda na koš i ne snalazi se kada mora prvo da kreira za druge. Njegovo dovođenje je bilo osuđeno na propast od samog starta. Iako ima ugovor za dogodine ne bih ga zadržavao.

Anđušić - kad je to bio samo šut izgledalo je manje više pristojno. Kad je to moralo da bude kreiranje bio je plač majke Božije. Iz nekoga razloga Želimir njemu dve sezone daje loptu u rukama i slobodu da kreira a gde verovatno svi navijači Partizana znaju da je to osuđeno na propast. Provuče on tu i tamo neki pas ali to je retkost, on je u osnovi šuter i tako ga treba i koristiti. Najavljenim dolaskom Vanje mislim da su njemu dani odbrojani, nećemo previše tugovati za njim. Vanja je apgrejd u odnosu na njega.

Naneli - najbolji i najkonstantniji igrač ove sezone. Pravi profesionalac, srce da uzme bilo koji šut. Kvalitet koji ima, šut za 3 iz mesta, iz kretnje, iz driblinga, poludistanca, niski post, ulaz, bacanja. Sve čovek radi što se tiče skorerskog dela. Nametnuto mu je kreiranje gde je čak bio dobar kao sekundarni kreator ali kad je svaki napad zavisio od njega to nije izgledalo dobro. Ipak je Naneli u osnovi neko ko igra od lopte. Produžiti ugovor apsolutno.

Ponitka - malo povreda na početku, malo Želimirove odluke, malo promašeni ziceri koji su mu ušli u glavu. Dobar defanzivac i na lopti i od lopte, agresivan, čvrst. Bolji šuter za 3 nego što se možda očekivalo, odličan kater odličan tajming utrčavanja, sekundarna kreacija. Ako ode nećemo puno žaliti, ako ostane nema problema. U nekim utakmicama je imao minimalne minutaže, ako ostaje uloga mora da bude veća i definisanija.

Trifunović - u skladu sa očekivanjima. U odnosu na svoje mogućnosti solidna sezona, defanzivno je napredovao pod Želimirom. Ipak padala mu je nezahvalna uloga da u dosta utakmica čuva niske i eksplozivne plejmejkere a on nije ipak brz igrač, sa sporim bočnim kretnjama. Nije bio štetočina, kad god je ušao zalaganje, fokus i stav nisu bili problem. Ipak, najbolje i po njega i po nas je da se rastanemo.

Ledej - posle Nanelija najbolji naš igrač ove sezone. Kao i kod Pantera, poslednji utisak je najjači a i on se ugasio. Ipak, ne treba zaboraviti da je tu bilo brdo utakmica koje je Ledej odigrao odlično. Treba da ostane i da se dovede rezervni krilni centar, koji bi ga odmenio da ne vuče po 35' u nekim utakmicama.

Smailagić - sezona stagnacije. Reče Stefan da je tražio 900k za sledeću sezonu samo ne znam na osnovu čega. Fizikalije jesu NBA nivo, brz je, eksplozivan, jak, visok, dugačak, mobilan, skočan. Ruka je tu, i igra na niskom postu nije loša, igra licem ka košu jako dobra. Problem je fokus, pravljenje glupih faulova, zaletanje, donošenje glupih odluka pogotovo u odbrani. I sve to gledamo otkako je došao u Partizan. Još saznanje da i dalje juri gospođe sumnjivog polnog zdravlja i sumnjivih moralnih karakteristika, te da u slobodno vreme i dalje koristi nezakonite psihoaktivne supstance praškastog oblika... Nema tu sreće. Nek mu je sretnji veliki put kako bi rekli u Crnoj Gori.

Vukčević - valja spomenuti i njega. Talenat nikad nije bio sporan ali je odbrana bila previše tužna, Kaminski scenario. I pre njegovog odlaska u NBA pisao sam da će se bolje snaći tamo nego ovde.

Kaminski - napisano sve da nema gde dalje. Kamo lepe sreće da nije ni dolazio. Lošiji defanzivac nije igrao u Partizanu. Daleko mu lepa kuća.

Kaboklo - interesantan igrač. Nije za startnog centra, ali je za rezervnog dušu dao. Ne odgovara mu da igra velike minutaže jer uđe u problem sa faulovima ali za ograničene minute top. Šut za 3 odličan s obzirom na poziciju koju pokriva, solidna igra u piku, dobar skakač ofanzivno, ima tu i niskog posta vrlo solidno a šta nismo koristili. Sporiji je od Lesora ali nije slabiji fizički, ruke ogromne, ako drži dobro rastojanje može da napravi problem bekovima na preuzimanju. Zaštita obruča odlična, građenje sasvim solidno, voli igru u kontaktu, voli da se brani. Treba ga ostaviti kao drugog centra i definisati mu ulogu.

Koprivica - putuj igumane. Centar bez igre na niskom postu, bez šuta, bez igre licem ka košu, bez kreatorskih sposobnosti koji zavisi isključivo od kreacije bekova i ofanzivnog skoka. Dobra zaštita obruča i reketa ali mimo reketa nastaju problemi. Već je 3 godine tu a napredak minimalan. Ima već 24 godine i treba ga pustiti da ide tamo gde bi mogao da igra, ovako ne dobijamo ni on a ni mi.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Milorad

Post by Milorad » Wed May 22, 2024. 6:50 pm

Jel se radi na dovođenje igrača ili čekamo odluku da li igramo el?

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 23, 2024. 2:45 pm

Brat Ognjena Jaramaza Nemanja, oglasio se zbog priča da je košarkaš Partizana tužio klub zbog lošeg tretmana na treninzima, te da se obratio i Udruženju evroligaških igrača. Ovim povodom se na "Linkedinu" oglasio se Nemanja, koji je takođe nekada nosio dres Partizana.

"Prvo, Ognjen ništa nije prevideo tj. ‘pomislio’, drugo odakle ‘cure’ informacije (ne) znam, ali lepo skretanje pažnje, etiketiranje i targetiranje pred kraj sezone. Sledeće je verovatno da može, ali neće da igra", napisao je Nemanja Jaramaz.

On je nakon tog odgovorio i na komentar jednog od korisnika, koji je prokomentarisao učinak Ognjena ove sezone u Partizanu.

"O mnogim stvarima ne mogu i ne želim da diskutujem, ali o košarci mogu, a povrh svega i te kako želim da diskutujem. Međutim, molim Vas da mi pokažete razumevanje, ovde bih završio jer nisu sve stvari baš za javnost. Poštujem Vaše mišljenje, ali se ne slažem sa njim naravno. Ne smatram da je (Ognjen) uopšte imao dovoljno partija na osnovu kojih može da se sudi, pogotovo što je po profilu više pozicija dva nego jedan i što je igrač ritma, a za ritam su neophodni minuti. Samo je na pet utakmica u Evroligi odigrao 20 minuta i to na poziciji koja mu nije prirodna, a na četiri od tih pet utakmica je bio dvocifren. Peta je Makabi, kada je defanzivno preokrenuo -24, ali da kažemo da je bio jednocifren. Bolje pitanje je da li Partizan ima luksuz da plaća mog brata za način kako je bio korišćen, ali opet, to nema veze sa Ognjenom", napisao je Nemanja Jaramaz.
Zanimljivo je kako je Jaramazov brat napisao ono što je odavno jasno i što je na ovom forumu napisano još kad se prvi put pojavila informacija da ćemo dovesti Jaramaza, a to je da je Jaramaz isključivo 2 a nikako 1. Deluje potpuno nerealno da samo Želimir nije video da Jaramaz nije plejmejker a da ga je doveo za tu ulogu.

Houdini

Post by Houdini » Thu May 23, 2024. 2:51 pm

Mene više zanima kako ga je doveo.. A zatim da druga godina nije opciona.. A tek ko mu je dao platu veću od džaka krompira..

Nadam se da će neke stvari da se promene i da je ova sezona otvorila neke oči..

dacolik

Post by dacolik » Thu May 23, 2024. 3:33 pm

Nije lose...
Jos sedmorica bar da odu pa da vidimo kako stojimo.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 24, 2024. 8:29 am

Zaboravih juče da napišem, mislim da su Novosti prenele da je za Jaramaza plaćeno i obeštećenje 100k evra, zna li neko ima li istine što se tiče toga? Vidim da su platu približno pogodili, kažu da je 415k a trebalo bi da je 450k. Ako je plaćeno obeštećenje tek onda dolazak nije jasan, plaćaš ne malo obeštećenje za prosečnog igrača da bi od njega pokušao da napraviš plejmejkera a što je svakom ko je iole pratio Jaramaza bilo jasno da neće moći.
Batica ubica wrote:
Mon Jul 10, 2023. 4:54 pm
Ne vidim razlog dovođenja Jaramaza u slučaju kad je produžen Avramović koji je isti profil igrača, a takođe i Madar je kombo bek. Jaramaz je 2 nije 1 nikako a nama treba 1. Takođe na 2 su još Panter i Anđušić koji ima ugovor.
Jareta gotivim ali ne bih voleo da dođe jer realno ovom timu ne treba takav profil igrača spolja, plus imali bismo veliku gužvu na poziciji 2. Jedino ako bismo ga stavili na 1 al kako izgleda Jaramaz na 1 videli smo u sezoni 20/21 na šta su nam napadi ličili kad je on bio plejmejker. Isto kao i Avramović, može ponekad nešto da iskreira ali gurati njemu loptu u ruke da on bude primarni kreator nije dobro.
Ajde da sačekamo Irra, znam da nije preterani ljubitelj Jaramaza videlo bi se nezadovoljstvo prethodnih dana :D :D
Ako sam ja znao ovo u julu nije mi jasno kako Želimir nije znao posle toliko godina u košarci i toliko iskustva.

stefan

Post by stefan » Fri May 24, 2024. 1:11 pm

Zeljko da se srami za tretman prema Naneliju. Kakav god da je.

Ocekujem jako losu posetu veceras. Zasluzeno.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri May 24, 2024. 5:03 pm

Sram bilo trenera i sve oko njega za izdaju Nanelija.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

White Mamba

Post by White Mamba » Fri May 24, 2024. 5:06 pm

Covek se branio jbt..
Neke stvari...
Zato je ona pizdurina cija zenturaca razvlaci zeljka, i dalje u timu...
Jebo nam pas mater

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri May 24, 2024. 10:40 pm

Pizdurina danas nije ni bila na utakmici.

Dok se igrao meč, on je radio promociju svog kampa.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 25, 2024. 6:53 pm

Tajler Darden wrote:
Fri May 24, 2024. 10:40 pm
Pizdurina danas nije ni bila na utakmici.

Dok se igrao meč, on je radio promociju svog kampa.
Šta se buniš, to sigurno znači da ga sledeće sezone nećemo gledati u Partizanu :D :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun May 26, 2024. 12:14 am

Da je sreće ne bi se nikada vratio. 😁 Lepo je ipak videti kako su Želimira prodali one kojima je pare gurnuo u džep.

VPJTS

White Mamba

Post by White Mamba » Mon May 27, 2024. 10:14 pm

Sta smo mi bogu zgresili...

Max Liberman

Post by Max Liberman » Mon May 27, 2024. 11:22 pm

Svi da odu jedan da se vrati.
Naočare, bela košulja i knjige.

Locked