NBA

Sve o američkoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: NBA

Post by Batica ubica » Tue May 21, 2024. 6:54 pm

Irriducibili wrote:
Tue May 21, 2024. 5:05 pm
Nevezano za sve, na Istoku niko ne bi mogao da ozbiljno ugrozi Boston
Mislim da bi Milvoki sa zdravim Tarabićem i Lilardom mogao lepo da se pobije sa Bostonom i pored Doka na klupi. Milvoki sa ovom dvojicom ima dubinu u timu da parira bilo kome. Sad, da li bi ih prošli to je druga stvar ali dali bi im tešku seriju, pa možda i u svih 7 utakmica. Mada ima i ono da se Tarabić ugasi kad vidi starijeg gospodina Horforda :D :D

Elem, ne spomenusmo da je Finiks smenio nesrećnog Vogela a da na vrelu klupu seda Budenholzer koji će imati paklen zadatak. Mislim da su tu Vogel kao i pre njega Monti Vilijams bili najmanji problem. Budenholzera čeka jeben zadatak, trojica na maksimalnim ugovorima, Bil sa anti-trejd klauzulom, to je malo manevarskog prostora a videlo se kako je to funkcionisalo u plej-ofu. Ili kako bi rekao Buker ne znam kako će timovi čuvati nas trojicu :lol: :lol: Ne znam zašto Finiks nije pokušao sa Polom pored Durenta i Bukera, Pol bi tu onda radio ono što najviše voli a to je organizacija dok bi ova dvojica mogla potpuno da se posvete onime što oni najviše vole a to je skorerski deo. A na kraju krajeva, Pol je imao znatno manji ugovor od Bila.

Svi su izgledi da će Lejkersima novi trener biti Lebronov drugar iz podkasta JJ Redik :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 22, 2024. 12:01 am

To je hipotetički, Milvokija nema

Finiks nema ni pikove, jedino ima gazdu spremnog da troši. GSW dobija ozbiljnog konkurenta u prženju para na taksu za luksuz

JJ? Da vidimo prvo da li ce dobiti posao
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 24, 2024. 9:10 am

Mislim da navijači Bostona žarko žele da igraju protiv Dalasa u finalu, da bi mogli da vređaju Kajrija za sve pare :D :D Bilo bi opet majica Putin, ISIS, Kim Džong Un i Kajri :lol: :lol:

Boston na 2:0, da stvar bude gora po Indijanu Haliburton je povredio zadnju ložu leve noge te je propustio 4/4. Dalas je uzeo brejk, Minesoti su teške noge posle serije sa Denverom. Izgleda da čuvanje Kajrija neće ići baš jednostavno za Edvardsa, videh onaj snimak kako ostaje bez daha.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 26, 2024. 11:27 am

To je taj najbolji defanzivac univerzuma koji ne može da preuzme :lol: :lol: :lol: Ne da ga nije odbranio, nego nije bio ni blizu da mu parira na šutu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jun 01, 2024. 12:41 am

Dodjosmo do po malo neočekivanog finala, barem što se tiče ekipe sa Zapada. Dok se Boston iz više razloga prošetao, Dalas je, bez prednosti domaceg terena, krčio put kroz trnje. Ali kad imaš bekovski par Irving - Dončic, koji pritom igraju na svom nivou, ništa nije nemoguce. Ne bih se u ovom trenutku kladio na Boston

Kad sam kod Luke, vec druga sezona za redom, kad spori belac koji ne može da skoči, piša po svim ishajpovanim usa zvezdama. Mnogo mi je zabavno kako mu ništa ne mogu, kako ih rešava na sve moguce načine, istovremeno vredjajuci publiku i svadjajuci se sa sudijama :D

https://x.com/itz_zinzy/status/17963718 ... gS_kQ&s=19

Luka Dončic, idol svih debelih, ikona... :blue:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jun 02, 2024. 11:03 am

Ne mogu da verujem da se Minesota onako raspala u eliminacionoj utakmici još kući. Očekivao sam da vrate seriju u Dalas.

Što se tiče finala po meni je Boston favorit, mislim da će biti 4:2 za Boston. Boston ima koga da stavi da maksimalno oteža i Dončiću i Irvingu. Džru Holidej je možda i najbolji defanzivac na perimetru u NBA, Vajt je odličan defanzivac, Braun je odličan defanzivac, Tejtum je odličam defanzivac, Horford i dalje može da preuzme i da odradi posao. S druge strane mislim da Dalas nema igrača da baci na Tejtuma, Brauna pa i Holideja, Vajta. Moraće Dončić i Kajri baš da povuku a ovi igrači uloge da isprate maksimalno.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Jun 03, 2024. 1:45 am

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jun 03, 2024. 9:41 am

Dominacija, nema šta. Ne volim ga ali ga jako poštujem. Da neko bez brzine, eksplozivnosti i skočnosti ovako dominira na suv kvalitet to je za veliko poštovanje.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jun 11, 2024. 8:17 pm

Boston je na očekivanih 2:0, odbranili su TD Garden. Mislim da sa jednim brejkom u naredne 2 utakmice završavaju posao i da Dalas u ovoj seriji ne može da ih dobije u Bostonu.

Glavna razlika između dve ekipe je širina u napadu. Prosto, Boston ima 6 igrača sposobnih da iskoče plus Hauzera i Pričarda koji mogu da uđu i naprave nešto korisno na oba kraja terena. Porzingis vrhunski u prvoj utakmici, ispogađao je maltene sve poludistance, pogodio trojke, igrao vrhunsku odbranu izblokirao i promenio dosta šuteva. U drugoj utakmici Holidej je dominirao, maltene svi poeni su bili na obruču, 2 trojke, 11/14 iz igre i čak 11 skokova, 3 asistencije bez izgubljene lopte. Boston je 2 utakmice dobio bez naročitog učinka Tejtuma, u prvoj 6/16 iz igre gde nije puno forsirao a u drugoj još lošiji 6/22 mada je imao 12 asistencija. Očekuje se da Tejtum nešto odigra u nastavku. Braun igra odlično, šampionski igrač. Ne forsira ni on toliko, podredio se više timu, igra odbranu, uzeo je na sebe zadatak da maksimalno oteža Dončiću. Ako Boston osvoji možda i MVP finala. Svaka čast Tejtumu ali možda i glavni igrač ovog Bostona. Derik Vajt igra odličnu seriju na obe strane terena, izrastao je u šampionskog igrača.

Sa druge strane, Boston ima više igrača da baci na Dončića i Irvinga. Iako Dončić igra nenormalno dobro pored svih povreda koje ima, maltene svaki šut koji uzme je težak, Boston igra fizikalno, otežava mu maksimalno što se vidi u završnicama utakmica. Braun radi odličan posao, Holidej kad ga preuzme isto, Horford i Vajt su odigrali neke dobre odbrane na njemu. Dončić i pored toga pogađa teške šuteve, ali je utisak da je Dalas ipak previše zavisan od Dončića. Previše je lopta kod njega u rukama a niko ne može konstantno da pogađa celu utakmicu. Ovaj plej-of ga je dopunjavao Kajri koji se u ovoj seriji ugasio. Ponovo, Holidej, Vajt, Braun, Horford pa i Tejtum sa nekim dobrim odbranama mada je Tejtum imao jedno 3 loše odbrane na početku 2. utakmice. Kajrija za sada baš nema, ne prija mu fizikalnost pre svega Holideja i Vajta, čak ga je Hauzer odlično čuvao na početku 1. utakmice u par situacija. Moraće Kajri da se pojavi u Dalasu inače im se ne piše dobro.

Dončić koji nije neki defanzivac nekako igra previše agresivno, ispadao je puno puta u ove 2 utakmice. U drugoj utakmici ne znam da je jednom ostao ispred napadača, mada verovano uticaj ima i povreda grudnog koša. Gaford je imao jako dobru rolu u 2. utakmici ali je iz nekog razloga igrao malo a nije imao problem sa faulovima. Spuštali su mu par puta loptu protiv Tejtuma na niski post gde je završavao poenima, što je dosta rasteretilo Dončića u tom periodu utakmice.

Dalas mora da dobije obe ako misli da osvoji. Uzme li Boston jedan brejk to je gotova priča, ne vidim kako Dalas može da dobije u Gardenu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jun 12, 2024. 12:27 am

Luku sve više umotavaju u zavoje, do kraja serije ličice na mumiju. Jeste ganci i ljakse, ali čovek se vuče po terenu jer igra pod očiglednim bolovima, a opet svoje isporučuje, izmišlja koševe. Debeo, spor, bez skoka, bez eksplozivnosti, sada i ubogaljen i opet dominira. Fenomen

Problem je što je Irving ugušen, njegova konstitucija ne trpi fizikalije i agresivnost Bostonovih bekova, nije se u prve dve pokazao kadar da poentira pod ozbiljnim batinama. Ipak i dalje očekujem reakciju, mnogo je tu znanja i iskustva. Ako se on ne priključi Luki, nema ko drugi i to je to

Novi momenat je povreda Porzingisa, što uspostavlja neku ravnotežu. Stoga tipujem na Dalas kod kuce
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 13, 2024. 2:03 pm

Irving se pojavio, ali nije bilo dovoljno. Dalasu nedostaje kvalitetan igrač, ne nužno zvezda, koji bi koristio prostor koji se otvara kad se odbrana usredsredi na dvojac

Sinoc je Luka imao krvavu noc, direktan je krivac za poraz. Ne znam koliko ga silne povrede remete, ali su brdo poena primili preko njega. Njegova odbrana ne postoji, morao bi da stavi prst na čelo i odluči šta ce, da li ce da se fizički sredi ili ne. Jer u šampionskim utakmicama i postojecim stanjem, ne može isporučiti ofanzivno, koliko može štetiti defanzivno. Velika škola
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 13, 2024. 4:51 pm

Boston na korak od titule, Dalas može da dobije sledeću utakmicu eventualno. I bez Porzingisa Boston je imao +21 u jednom momentu, da nije bilo pada fokusa mislim da bi pobeda bila i lakša. Kakva je to odbrana bila u 3/4, Dalas maltene nije video koš. Opet Holidej, Vajt, Horford (odbrana na Irvingu u jednom od zadnjih napada!), Braun, pa i Hauzer, Tilman. Igra Boston izuzetnu odbranu.

Za igru u napadu kapa dole ali Dončić je kao i u prve 2 utakmice bio najveći defanzivni problem Dalasa ali sinoć je to baš eksploatisano. I od lopte i na lopti je imao velikih problema. Koliko god da je povređen mora da se igra neka odbrana. Hajlajt je kad mu u 2/4 Džejlen Braun sam utrčava na polaganje gde Dončić ne zna gde bije. Boston ga planski gađa, ne znam da li je dva puta u ovoj seriji ostao ispred Tejtuma i Brauna. Koliko je ofanzivno dobar toliko je defanzivno loš.

Opet, da onu energiju koju koristi za priču sa sudijama uloži u odbranu i priču sa svojim saigračima, držanje fokusa, podržavanje itd. Dalasu bi bilo mnogo lakše. Slično je bilo na SP prošle godine, konstantnom pričom sa sudijama je samo sebi nabio nervozu koju je preneo na čitavu ekipu, plus ga je Bruks tad odlično čuvao. Pa nije svaka odbrana protivnika faul. Šut mu je štekao sinoć, ali opet je to bila masa teških šuteva koje je opet pogađao za 2. Kao što sam i napisao pre serije Boston ima dovoljno personala da ga uspori i da mu maksimalno oteža.

Što se tiče fizičke spreme već par leta slušamo kako se Dončić sredio, smršao itd a on svaki put dođe sa 110 kg-115 kg što je za njegovu visinu ipak mnogo. Vidim da zvanično stoji 104 kg ali zvanično i Zajon ima 129 kg a činjenica je da ima više :D :D Bez vrhunske spremnosti i optimalne kilaže nema ni titula. Embid je još jedan primer, maltene non stop je povređen jer ima 135 kg-140 kg, Harden je godinama kuburio sa kilažom što ga je usporavalo. Koliko god imao percepciju debeljka Jokić je izuzetno fizički spreman, pričali su i neki igrači deluje kao da se ne umara na terenu. Za Dončića bi bilo dobro da ode u Majami recimo, kako bi ga Pet Rajli stesao na 8% masti :D :D

Kajri je odigrao brutalnu utakmicu, pogodio je brdo teških šuteva, služio ga je šut za 3 za razliku od prve 2 utakmice gde nije pogodio nijednu trojku. Uživanje je gledati ga, mada je činjenica da se i on muči defanzivno.

Braun je po meni MVP finala ako Boston osvoji. Uveo se u utakmicu poenima na obruču, pogodio poludistance, trojke, odbrana opet odlična. Podelio je i dosta asistencija.

Tejtum je krenuo šuterski odlično, kasnije se nakamenjao to su one njegove situacije kad krene da diže i šta treba i šta ne treba. Defanzivno ima problema kao da ga taj deo igre slabije zanima a nije neko ko ne zna da igra odbranu. Pojavio se i isporučio ono što se očekuje od njega.

Moram da kažem koju o Semu Hauzeru. Posle 1. utakmice sam pisao o par dobrih odbrana na Dončiću i Irvingu, sinoć ih je bilo podosta. Nisu pravili prednost preko njega iako se to možda očekivalo. Uz to izrešetao je za 3. Ksavijer Tilman je odigrao izuzetnu utakmicu, odlično je branio preuzimanja, odlično je odmenio Horforda. Čak je pogodio i jednu trojku. Ako je Želimir gledao utakmicu a siguran sam da jeste to je profil igrača koji nam je potreban na centru.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jun 13, 2024. 10:30 pm

Jos da nam otkriješ tajnu, na koju foru da Tillman skrene u Evropu? :D
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jun 14, 2024. 8:40 am

Nisam ni mislio da dovedemo Tilmana nego taj profil igrača, andersajz centar koji je sposoban da preuzima, dobro gradi, donosi čvrstinu a u napadu šta zna zna nije toliko bitno. Takav nam je potreban ko budali šamar, a ne neki šatro napadači :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 14, 2024. 5:27 pm

A ja opet mislim da nam cvikovani ne znaci, vec neki koji može da štiti reket i obruč
non mollare mai

Post Reply