Boston na korak od titule, Dalas može da dobije sledeću utakmicu eventualno. I bez Porzingisa Boston je imao +21 u jednom momentu, da nije bilo pada fokusa mislim da bi pobeda bila i lakša. Kakva je to odbrana bila u 3/4, Dalas maltene nije video koš. Opet Holidej, Vajt, Horford (odbrana na Irvingu u jednom od zadnjih napada!), Braun, pa i Hauzer, Tilman. Igra Boston izuzetnu odbranu.
Za igru u napadu kapa dole ali Dončić je kao i u prve 2 utakmice bio najveći defanzivni problem Dalasa ali sinoć je to baš eksploatisano. I od lopte i na lopti je imao velikih problema. Koliko god da je povređen mora da se igra neka odbrana. Hajlajt je kad mu u 2/4 Džejlen Braun sam utrčava na polaganje gde Dončić ne zna gde bije. Boston ga planski gađa, ne znam da li je dva puta u ovoj seriji ostao ispred Tejtuma i Brauna. Koliko je ofanzivno dobar toliko je defanzivno loš.
Opet, da onu energiju koju koristi za priču sa sudijama uloži u odbranu i priču sa svojim saigračima, držanje fokusa, podržavanje itd. Dalasu bi bilo mnogo lakše. Slično je bilo na SP prošle godine, konstantnom pričom sa sudijama je samo sebi nabio nervozu koju je preneo na čitavu ekipu, plus ga je Bruks tad odlično čuvao. Pa nije svaka odbrana protivnika faul. Šut mu je štekao sinoć, ali opet je to bila masa teških šuteva koje je opet pogađao za 2. Kao što sam i napisao pre serije Boston ima dovoljno personala da ga uspori i da mu maksimalno oteža.
Što se tiče fizičke spreme već par leta slušamo kako se Dončić sredio, smršao itd a on svaki put dođe sa 110 kg-115 kg što je za njegovu visinu ipak mnogo. Vidim da zvanično stoji 104 kg ali zvanično i Zajon ima 129 kg a činjenica je da ima više

Bez vrhunske spremnosti i optimalne kilaže nema ni titula. Embid je još jedan primer, maltene non stop je povređen jer ima 135 kg-140 kg, Harden je godinama kuburio sa kilažom što ga je usporavalo. Koliko god imao percepciju debeljka Jokić je izuzetno fizički spreman, pričali su i neki igrači deluje kao da se ne umara na terenu. Za Dončića bi bilo dobro da ode u Majami recimo, kako bi ga Pet Rajli stesao na 8% masti
Kajri je odigrao brutalnu utakmicu, pogodio je brdo teških šuteva, služio ga je šut za 3 za razliku od prve 2 utakmice gde nije pogodio nijednu trojku. Uživanje je gledati ga, mada je činjenica da se i on muči defanzivno.
Braun je po meni MVP finala ako Boston osvoji. Uveo se u utakmicu poenima na obruču, pogodio poludistance, trojke, odbrana opet odlična. Podelio je i dosta asistencija.
Tejtum je krenuo šuterski odlično, kasnije se nakamenjao to su one njegove situacije kad krene da diže i šta treba i šta ne treba. Defanzivno ima problema kao da ga taj deo igre slabije zanima a nije neko ko ne zna da igra odbranu. Pojavio se i isporučio ono što se očekuje od njega.
Moram da kažem koju o Semu Hauzeru. Posle 1. utakmice sam pisao o par dobrih odbrana na Dončiću i Irvingu, sinoć ih je bilo podosta. Nisu pravili prednost preko njega iako se to možda očekivalo. Uz to izrešetao je za 3. Ksavijer Tilman je odigrao izuzetnu utakmicu, odlično je branio preuzimanja, odlično je odmenio Horforda. Čak je pogodio i jednu trojku. Ako je Želimir gledao utakmicu a siguran sam da jeste to je profil igrača koji nam je potreban na centru.