KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Čekićar » Wed Jul 31, 2024. 3:10 pm

Bekdor wrote:
Mon Jul 29, 2024. 8:32 am
Ajde Čekić, daj taj skaut izvještaj za Duane Washington Jr.

Ako aminuje Irr, naravno :D
Olimpijada me poslovno preokupirala pa malo kasnim ali ide :dirol:

DWJ uopste nije bio na radaru NBA skauta medjutim partijama na koledzu je skrenuo paznju na sebe ali ipak nedovoljno da bude draftovan ali dovoljno da lebdi izmedju NBA i G league,bilo je tu mnogo 2 way ugovora.
Iz NBA ga definitivno izbacuje zarobljenost izmedju pozicija 1 i 2,za PG nema dovoljno kvalitetne plejmejkerske vestine,prvenstveno gleda kos a za SG mu fale cm...

U pitanju je combo guard koji ima izrazen napadacki instinkt,dobar ballhandling,dobre promene brzine ,poentiranje iz driblinga mu je trademark sto automatski znaci da je potencijalno clutch oruzje,vidi prvenstveno kos..Naravno da je uz to i uspesan iz izolacija sto je i logicno s obzirom na navedene kvalitete....Mekana ruka,jak mid range(prosle sezone na 50% u sutu za 2 van reketa)dobar trojkas(i sad dolazimo do zastrasujuceg podatka,covek je sa topa prosle sezone imao 67%,sa lakta 38% sto zbirno daje nekih 52% za 3 medjutim korneri su mu ubedljivo najlosiji i kvare mu ozbiljno procente i oni ga spustaju na ukupnih 40%)...U svom repertoaru ima i koristi i side steps i step backs,tu su i sutevi van balansa,u stanju je da pogodi iz svih situacija,ima jako veliko samopouzdanje i kratko pamcenje,nece se zaustaviti ni kada sutira 1/7 iz igre...Jako dobro pravi separaciju za svoje suteve,uopste ga nije lako cuvati...Zanimljivo je da je daleko bolji suter iz driblinga nego iz spot upa,...Igrac je koji bez odredjene slobode postaje totalno neupotrebljiv,tako da je za ocekivati(i rezonski je s obzriom na profil igraca) da mu se da ista i da gledamo i neke "nerezonske suteve" koje treba dozirati i da ga veliki broj navijaca vrlo brzo okarakterise divljakom :D

PnR mu nije stran,ume jako dobro da ostvari konekciju sa centrima,ima pas ima court vision medjutim to je slucaj kad je odbrana jalova sto je i slucaj u G league...Ono sto mi se ne svidja jeste sto na agresivnost neretko reaguje turnoverima,sklon je greskama u takvim situacijama,npr na hard hedge neretko panici i baca lopte u bunar...A sve ovo je posledica G league i igranje nebitnih NBA tekmi+garbage time momenti,on se jako retko u karijeri susretao sa takvim situacijama a u EL ce se susretati sa tim iz kola u kolo....Glavno pitanje koje se tu postavlja jeste da li ce i koliko brzo uspeti da se adaptira na znacajno veci stepen agresivnosti..

Medjutim tu se mora preuzeti rizik,momak mora dobiti loptu u ruke..S ozbirom da ima ozbiljan range,prangija i sa 8,9m bez problema+ sto ce svi znati da ne trpi agresivnost tako da je za ocekivati da ce ga stisnuti i dalje od kosa namece mi se rezonski da ako sa njim na lopti igramo PnR da igramo iskljucivo centralni PnR i da ga podignemo sto je vise moguce,na 9,10m kako bi imao zalet i centralni deo terena otvoren jer je sa topa ubitacan...Naravno bice tu i dosta stagger akcija za njega i izolacija ali ovo pricam u situacijama kada je sa loptom i kada se igra PnR.
On je najopasniji iz 1vs1 situacija tu se oseca kao riba u vodi....Odgovarace nam ekipe koje preuzimaju jer ce on centre zlostavljati,harde hedge na njemu ce igrati ekipe koje imaju dobar skauting i u takvim situacijama ne treba igrati PnR sa njim na lopti bar na pocetku dok ne vidimo u kom ce smeru ici taj njegov deo razvijanja.

Sto se tice prodora,svidja mi se sto koristi obe ruke,jako retko cete videti da kontra rukom polaze...a takvih situacija ce biti jer ce mu svi morati izlaziti na sut jer ako si daleko on to kaznjava..

Voli tranziciju sto je i logicno s obzirom da je osetio cari G league :D

Sto se tice odbrane,ima jako dobar wingspain,na svojih 188cm raspon ruku mu je 203,svakako ima sta da ponudi u odbrani na lopti,1vs1 je dobar medjutim sve ostalo je na niskom nivou..
U odbrani 5vs5 na pola terena bleji,gubi igraca iz vida,skuplja bespotrebno,sporo izlazi na closeout i neretko na bazi kurca podize ruku kada se rival dize na 3pts.
A sve ovo nosi neozbiljna kosarka koju je igrao,jer sta je poenta G league,pa da zatrpavas sto vise kako bi dobio neki 2 way ugovor a ako se trosis u odbrani pada produkcija u napadu,matematika je vrlo prosta i zato strasan hejt ide prema G league :D
Zeljko je cesto na presicama isticao nedostatak koncentracije,e bome sto se toga tice Washington ce ga dovoditi do ludila.

Misljenja sam da moze biti bolji defanzivac samo mu je sav fokus na napadu sto nije nemoguce da se u evropi promeni ako je otvorenog uma.

Suma Sumarum: Vidim ga kao 6. igraca koji menja ritam,dobija slobodu i loptu ruke i ako ga krene super,u stanju je da isporuci 20+ svakome,ako ne,klupiranje do kraja tekme,Zeljko je dovoljno iskusan da u prvoj sihti na terenu vidi kakav mu je dan..
Ne ocekujem konstantu od njega,bar ne na pocetku do nove godine,jer jednostavno takav je profil igraca,ne moze te svaki dan ici....Sasvim mi je realan scenario da u duplom kolu npr EL u utorak isporuci 20+ a u cetvrtak 2pts..

Najvise me plasi njegova adaptacija na agresivnost i nedostatak koncentracije u odbrani od lopte na half courtu....Od prvog dana priprema sa njim bih radio na agresivnosti,rekao bih Bongi i Ntlikini posebno sa strane da ubiju Boga u njemu,da pretrpi teske batine,sportske naravno,ne da se porokaju :D ..Takodje na agresivnom iskakanju na PnR,ne sme da panici,ne sme da baca lopte u bunar,visoke a spore,to su hodajuci turnoveri,mora nauciti da zadrzi dribling ili laganim pasom da otvori visak..
Sto se tice odbrane fokus na koncentraciji od lopte!!!!

Vidim rezon i u ovom potpisu,nama trebaju poeni za EL nivo a Washington je u stanju da bez bilo kakve igre kreira i stvara poene za sebe...Definitivno ce biti utakmica u kojima ce rivali ruzno stradati od njega.

Novi dom,Brate :drink:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Jul 31, 2024. 3:29 pm

https://x.com/allornunn21/status/181811 ... 16573?s=19

Emocije me podstiču da želim da sve kaže, jer smatram da smo se žestoko ogrešili o njega, dok razum govori da nam iznošenje svog tog prljavog veša nikako nije potrebno. Nadam se da ce se neko u klubu dozvati pameti i ostaviti mogucnost da se dostojanstveno rastanemo. Bar toliko je Nunnaly zaslužio
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 31, 2024. 3:37 pm

Čele kao i uvek vrhunski. Ako može Bonga sledeći, kad budeš imao vremena.

1: K. Džons, Nilikina, Lakić
2: Sterling, Vašington, Lundberg
3: Marinković, Bonga, Nakić
4: /, Majk
5. Dejvis, T. Džons, Koprivica

Baš dosta novih igrača ćemo imati sledeće sezone, biće potrebno vreme da mi navijači sve pohvatamo a tek kako će biti igračima :D :D Sinoć nešto razmišljam ukoliko Bruno ostane (pitanje je da li će naći NBA angažman) a mi ne nađemo krlinog centra... Možda bi to mogao da bude brak iz interesa.

Što se tiče Nanelija nadam se da zna mišljenje navijača o njemu kao i o svemu što se desilo.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 01, 2024. 1:55 pm

Ponovo vrhunska utakmica Karlika protiv Amera sinoć. Zadovoljan sam sa onim što sam sinoć video u 2. poluvremenu, pogotovo jer je bilo perioda gde su Ameri igrali ozbiljnu odbranu. Vidi se odmah brzina, pregled igre, pas a takođe i stav, igra bez straha.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 03, 2024. 2:19 am

E pa dobro, novo ime, koje do sada nije bilo nigde pomenuto, a ja ga u ovom trenutku naravno necu reci, je prilično blizu i priznajem da me prilično zbunjuje, jer sam bio ubedjen da tražimo isključivo četvorku koja širi

Zanimljiv odabir o kom ne znam šta da mislim, jer mi je potpuna misterija kakva mu je uloga namenjena, kao i kako ce se on u njoj snaci. A nema dileme da je profil igrača kakav nam je jako nedostajao prošle sezone. Radi neke kasnije analize, napisacu samo da je svojevremeno bio u top 20 pikova na draftu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 03, 2024. 12:12 pm

Irriducibili wrote:
Sat Aug 03, 2024. 2:19 am
E pa dobro, novo ime, koje do sada nije bilo nigde pomenuto, a ja ga u ovom trenutku naravno necu reci, je prilično blizu i priznajem da me prilično zbunjuje, jer sam bio ubedjen da tražimo isključivo četvorku koja širi

Zanimljiv odabir o kom ne znam šta da mislim, jer mi je potpuna misterija kakva mu je uloga namenjena, kao i kako ce se on u njoj snaci. A nema dileme da je profil igrača kakav nam je jako nedostajao prošle sezone. Radi neke kasnije analize, napisacu samo da je svojevremeno bio u top 20 pikova na draftu
Evo da probam da pogodim, da nije u pitanju Luka Šamanić :D :D

Bekdor

Post by Bekdor » Sat Aug 03, 2024. 12:19 pm

Ja tipujem na Marquese Chriss-a i Dj Wilson-a mada nisu klasične četvorke.

Irr, Bošnjaković?

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 03, 2024. 12:29 pm

Irriducibili wrote:

Nemam nikakve informacije ali na osnovu podataka i sistemom eliminacije sam dosao do 2 imena:Luka Samanic i mozda D.J.Wilson...Moram napomenuti da sam neke otpisao samo zbog godina a ispunjavaju sve navedene kriterijume.

Bravo za momke iznad,kvalitet foruma :good:

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 03, 2024. 2:26 pm

Kaže Horvat DJ Wilson.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 03, 2024. 2:36 pm

Čekićar wrote:
Sat Aug 03, 2024. 12:29 pm
Irriducibili wrote:

Nemam nikakve informacije ali na osnovu podataka i sistemom eliminacije sam dosao do 2 imena:Luka Samanic i mozda D.J.Wilson...Moram napomenuti da sam neke otpisao samo zbog godina a ispunjavaju sve navedene kriterijume.

Bravo za momke iznad,kvalitet foruma :good:
Hvala Čele.

Jeste da nas ima desetak, ali napravili smo lepo mesto za druženje. Nastavićemo u tom tempu.

VPJTS

Bekdor

Post by Bekdor » Sat Aug 03, 2024. 3:44 pm

Kad je već spomenut, Šamanić izgleda blizu potpisa ugovora za Fener.

drmisa

Post by drmisa » Sat Aug 03, 2024. 4:11 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Aug 03, 2024. 2:26 pm
Kaže Horvat DJ Wilson.
Ima li neki scouting njega? :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 03, 2024. 5:00 pm

Za to je Čekić zadužen. 😁 Biće ako potpiše.

VPJTS

dacolik

Post by dacolik » Sat Aug 03, 2024. 5:45 pm

Ovaj profil igraca nam je mnogo potrebniji nego neka face up, atletska cetvorka. Za to vec imamo Ajzeu Majka.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 03, 2024. 5:49 pm

Bošnjaković potpisao ugovor na četiri godine. Nakić je potpisan na dve sezone.

VPJTS

Locked