KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Bekdor

Re: KK Partizan 2021/22 - Sve za ljubav, sve za Partizan...

Post by Bekdor » Sat Aug 03, 2024. 6:09 pm

Sjajan potpis je Bošnjaković, nadam se da će mali pokazati svoj talenat i naći mjesto u 12 u nekim utakmicama već ove sezone.
Pored talenta, djeluje drčan ovako na terenu, željan pobjede, ima mi taj neki Lučić mentalitet takodje.
Bravo za klub i za njega.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Aug 04, 2024. 12:39 am

Gledao sam i večeras u18 reprezentaciju, u kojoj je Savo Drezgic neprikosnoveni lider. Uz svo poštovanje prema Bošnjakovicu, ostace mi nejasno zašto Savo nije dobio priliku
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Aug 05, 2024. 6:19 pm

Isaac Bonga

Utakmica od pre neki dan Nemacka vs Brazil je savrseno pokazala u praksi sta donosi Bonga...Maltretiranje Yaga po celom terenu,na half courtu preuzimanje od 1 do 5,jaka tranzicija neretko prvi u kontrama,u pozicionim napadima uglavnom coskari i uzima spot up trice uz neke setove cutova.

Bonga je igrac od kojeg tacno znas sta dobijas a sta ne,izrazeni defanzivni kvaliteti,limitirani ofanzivni cega je i svestan i ne radi ono sto ne zna,tako da je bas jako retko stetan po ekipu,gotovo uvek daje doprinos.
U odbrani moze da se koristi na zilion nacina,,mocan size,dobar atleticizam,dobar footwork za svoje gabarite...mocno defanzivno oruzje...Visok defanzivni IQ,jako dobro cita situacije..
Cesto ga vidimo kako juri i maltretira protivnicke plejeve na prenosu,u igri 5vs5 je u stanju da preuzima sve,na strani pomoci je mocno oruzje,donosi i dodatnu snagu ekipi na skoku jer je uglavnom tu u prednosti u odnosu na protivnicke spoljne igrace.

Sa druge strane sto se tice napada,svestan je limita i ne filozofira...Ima ozbiljan potencijal da bude strasan 3D igrac ako spot up tricu dovede na dobar nivo,i od tog vanjskog spot up suta mu zavisi i dalji tok karijere...Nije u stanju da pogadja iz driblinga i to ni ne pokusava..
U Nemackoj ligi u 2 sezone procenti za 3pts su mu 39% i 43% a u PO u obe sezone na izuzetnih 47%
Na proslom SP za Nemacku 43 %,na ovim OI je trenutno na nestvarnih 70%....Naravno ovde je u pitanju mali uzorak.
U El su mu najlosiji procenti 33% i 30%
Dobra stvar je sto se on ne plasi da uzima otvorene spot up trice sto znaci da ima samopouzdanje i da veruje u sut....
On je jako cesto koncepcijski rizik rivala,sa njega se skuplja,i ako bude u stanju da to kaznjava,da bude na oko 40% bice jako dobro pojacanje.

Naravno on je limitiran skorer,nije u stanju da obezbedi sam sebi poene ali to ni ne radi sto je jako pozitivno...
Zanimljivo je da je u mladjim kategorijama igrao i na PG,neki kosarkaski radnici su ga videli na toj poziciji,njegov court vision nije bio uopste los jer je zbog visine imao jako dobar pregled i pasovi su prolazili preko odbrane ali nije uspevao da bude konstantan,posle svakog dobrog poteza po pravilu bi isao turnover....Takodje u mladjim kategorijama je bio rasni kamenjar,isao je sve na fiziku,mnogo su mu provocirali sut sto mi takodje pokazuje da momak jako radi i napredak se svakako vidi...Prelaskom u seniorsku kosarku etablirao se kao defanzivni specijalac na SF koji defanzivno po potrebi moze da seta po pozicijama....ali ovo naglasavam iz razloga sto hocu da kazem da mu nije strano baratanje loptom,nije operisan od spustanja lopte na parket sta vise dobar ballhandling za tu visinu,tako da nakon def skoka ne treba se iznenaditi ako odmah povuce napred bez trazenja nizeg igraca sto i sam Zeljko voli,da se igra sto vise ubrza.
Od lopte je aktivan u postavljanju blokoda,kroz cutove,na ofanzivnom skoku...

Suma Sumarum:Od njega ocekujem jako veliki doprinos u odbrani na vise nacina i ako mu spot up trica bude dobra,gotovo je sigurno da cemo dobiti odlicnog timskog igraca..S druge strane ako bude lose sutirao primoravace Zeljka da ga vadi,tako da u sustini sve pocinje i zavrsava se sa Bonginom spot up tricom,ona ce mu krojiti minutazu.
Od prvog dana priprema bi mi sutirao trice iz oba kornera dok ne pobeli jer su coskovi mesto odakle uzima ubedljivo najvise suteva.

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Aug 05, 2024. 6:43 pm

Bez obzira na proslu sezonu, gde je potpuno promasena i upropastena selekcija, mislim da nas strucni stab radi dobar posao kad je individualno unapredjenje igraca u pitanju. Uzecu primer Lesora. U godinu ipo dana je dodatno unapredio igru na postu, poceo je bolje da cita igru iz kratkog otvaranja gde je bio neupotrebljiv, i imamo ovo sto imamo danas. Naravno i slobodna bacanja, kod nas i u pao su nebo i zemlja..
Znaci ako su ljudi radni, i nisu potpune tuke ili matorci (osedeo sam prosle godine), bice i napretka..
Cak je i avramovic od divljaka postao koliko toliko upotrebljiv dok ne krene da izmislja toplu vodu.
Iliti ukratko, pomocice se onima kojima ima pomoci :D
Valjda smo sad napravili ekipu u kojoj nema 7 ljudi kojima apsolutno nema pomoci :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 05, 2024. 7:56 pm

White Mamba wrote:
Mon Aug 05, 2024. 6:43 pm
Bez obzira na proslu sezonu, gde je potpuno promasena i upropastena selekcija, mislim da nas strucni stab radi dobar posao kad je individualno unapredjenje igraca u pitanju. Uzecu primer Lesora. U godinu ipo dana je dodatno unapredio igru na postu, poceo je bolje da cita igru iz kratkog otvaranja gde je bio neupotrebljiv, i imamo ovo sto imamo danas. Naravno i slobodna bacanja, kod nas i u pao su nebo i zemlja..
Znaci ako su ljudi radni, i nisu potpune tuke ili matorci (osedeo sam prosle godine), bice i napretka..
Cak je i avramovic od divljaka postao koliko toliko upotrebljiv dok ne krene da izmislja toplu vodu.
Iliti ukratko, pomocice se onima kojima ima pomoci :D
Valjda smo sad napravili ekipu u kojoj nema 7 ljudi kojima apsolutno nema pomoci :D
Sve bi to drugačije izgledalo da poljska tetka nije došla za startnog centra, to je povuklo dole ceo tim, unazadilo nas. Umesto Lesora i onoga što je donosio ekipi u odbrani došao je defanzivno sigurno najlošiji centar u EL prošle sezone, tu nije bilo pomoći. Da je tu došao sposoban defanzivac pre svega druga bi se pesma pevala. Na to se samo nadovezala Želimirova neodlučnost oko uloga PJa, Ponitke, pa i Jaramaza (i dalje je misterija šta je Želimir očekivao od njega), onda preopterećenje Pantera koji nije mogao da izvuče ulogu i primarnog skorera i primarnog kreatora. Kad si u napadu provaljen jer svi znaju šta ćeš raditi kad je Panter na terenu, a na drugoj strani ne možeš ništa da odbraniš kad je poljska tetka na terenu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Aug 05, 2024. 10:53 pm

Da ne budemo baš nepravedni prema Kaminskom, verujem da ne bi ni pomislio da dodje, da je znao šta ga čeka, pa on mučenik na nekom turniru veterana ne bi mogao da bude uspešan sa visokim iskakanjem. I tu uopšte nije on kriv, nije moguce da bude brži, sve i da je goreo od želje da juri plejeve na centru. I drugo, LeDay koji je po pravilu svirao onoj stvari sa strane pomoci, te nas činio još defanzivno poroznijim
non mollare mai

bata mare

Post by bata mare » Mon Aug 05, 2024. 11:32 pm

Batica ubica wrote:
Mon Aug 05, 2024. 7:56 pm
Sve bi to drugačije izgledalo da poljska tetka nije došla za startnog centra, to je povuklo dole ceo tim, unazadilo nas. Umesto Lesora i onoga što je donosio ekipi u odbrani došao je defanzivno sigurno najlošiji centar u EL prošle sezone, tu nije bilo pomoći. Da je tu došao sposoban defanzivac pre svega druga bi se pesma pevala. Na to se samo nadovezala Želimirova neodlučnost oko uloga PJa, Ponitke, pa i Jaramaza (i dalje je misterija šta je Želimir očekivao od njega), onda preopterećenje Pantera koji nije mogao da izvuče ulogu i primarnog skorera i primarnog kreatora. Kad si u napadu provaljen jer svi znaju šta ćeš raditi kad je Panter na terenu, a na drugoj strani ne možeš ništa da odbraniš kad je poljska tetka na terenu.
Poljska tetka je iznuđeno rešenje u situaciji kada je Zilot poklekao pod pritiscima i ucenema SNS gmazova, UltraKop čeda i SNS-SPC. Na sve to nam je i Zalizani uterao đoku sa jevrejskim Superstarom. Mislim da bi se dovodila drugačija trojka da su znali da nema ništa od Zilota, pretpostavljam bi se gledao neko ko može da uzme minute i na 4. Nije Želimir bio neodlučan oko PJ-a, on je trebao da bude zamena za Dantea, ali čovek se zenta duela i čuva noge. Jaramaz je wtf momenat, totalno nepotreban pored ludog Alekse. Tako se došlo u situaciju da Pičkica Junior uzima one bezvezne poludistance u 10 sekundi i unese nervozu u ekipu, pravi bezvezne faulove, a kako Jaramaz nije košarkaš, morao je ludi Aleksa da igra više nego što treba, KP je preuzimao ulogu primarnog ball handlera i onda je to izgledalo užasno. Ah da, i Smajli je silom prilika uglavnom igrao na 4, iako je još 2021 bilo jasno da on može biti produktivan samo sa pozicije 5. Iskreno, čudo je da smo bili na picinu dlaku od play-ina sa ovakvom ekipom ludaka, pičkica, bivših igrača i par njih koji mogu, ali su bili užasno frustrirani i pokušavali da rade ono što nije njihov posao.

Edit: Ima li vesti oko Pokuševskog i da li je uopšte u priči sa nama? Ja sam se nadao njemu i Bertansu. Prvi je atipičan, polivalentan igrač sa ogromnim plafonom, a drugi bi bio najmekša ručica u Evropi, koja vrlo dobro zna gde dolazi. Jedan od omiljenih momenata mi je kad ker familije Čović pokušava da ga čačka i dobija lakat u njušku, Davis uzima loptu i lagano šeta do centra :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 06, 2024. 12:08 am

Poku jeste u priči, ali on je u ovom trenutku daleko od mogucnosti da nešto konkretno donese. Dečko praktično nikada nije igrao takmičarsku košarku i mislim da mu je sada zadnji voz da počne krvavo da radi i pokuša da se pozicionira

Bertans nije tema. Srecom, bez obzira na nostalgiju. On ce vrlo verovatno zabosti novi nba ugovor, da prangija bez obaveza. U Evropi toga nema, ne bi mogao da postigne ni približno poena, koliko bi se primalo preko njega
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 06, 2024. 10:27 am

Slažem se da su iskakanja sa poljskom tetkom bila pogubna, baš kao i preuzimanja koja smo retko i igrali sa njim na terenu. Ostao je jedino drop koji može da se igra samo na kamenjarima, mada i kad se igrao drop Tenkista nije bio faktor, protivnički centar mu je lagano prolazio iza leđa. Baš onako nerešiva situacija, šta god da staviš imaš neku vrstu problema.

@bata Mare
Mislim da je Želimir itekako bio neodlučan sa ulogom PJa. Dobar deo utakmica je provodio u kornerima gledajući Jaramaza/Aleksu/Pantera kako hobluju parket 20 sekundi, a zna se da je šut za 3 još iz mesta PJova slaba karakteristika. Kad je PJ imao loptu u rukama kao primarni kreator mi smo i igrali najbolje napadački, jedini je bio sposoban da kreira u kontinuitetu. Za odbranu se slažem da je morao bolje iako je imao dobre defanzivne predstave ali imao je i dana kad se nije puno cimao, slično kao i Dante. Onakav fizikalac je morao da pegla odbranu svaku utakmicu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 06, 2024. 1:34 pm

Ostaje misterija zašto sa Kaminskim nismo nijednom stali u zonu, makar kao faktor iznenadjenja?

Što se tiče grčkog ciglara si našao srodnu dušu, čini se da je PJ vec teža priča. Zaista ne znam o kojoj kreaciji pričaš, čovek nema dodirnu tačku sa ulogom plejmejkera
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 07, 2024. 9:07 am

Posle onih Brunovih izjava kako želi da ostane u Partizanu i ovih igara na OI mislim da bi možda moglo da se razmisli o Brunu na 4? Mislim da bi to moglo da funkcioniše, da bi on mogao da izgura tu ulogu.

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Aug 07, 2024. 11:52 am

Mislim da preko nekih stvari ne treba da se prelazi..da ne budem grublji
Jer ako smo rasformirali sve, zbog izmedju ostalog i ponasanja, indolentnosti i sl, cime to tacno jedna bitanga koja pobegne dok je sezona u toku, zasluzuje da ostane? A naneli dobije nogu jer se branio
Mogli bi kao klub da pokazemo minimum samopostovanja

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 07, 2024. 1:30 pm

Slazem se sa Mambom,#BrunoOut

On igracki ima kvalitet ali prosle sezone su mi se smucili igraci bez energije,emocija,karaktera,stava....Cemu ostavljanje takvog jednog,treba da zarazi sve ove energy momke koje smo doveli....
Dodatni argument protiv Bruna je taj sto on moze da doprinosi samo na jakoj minutazi,dakle 30+,cim mu je uloga manja on gubi samopouzdanje,pada u ponor iz kojeg nema vadjenja...

Putuj igumane....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 12, 2024. 2:01 pm

Kako prenosi Sport Klub Pokuševski je pred potpisom za nas. Ne bih voleo da je ovo istina. Pešić je na OI u nedostatku igrača na poziciji 4 umesto zdravog Pokuševskog poveo polupovređenog Davidovca koji je sve ukupno igrao nešto preko 15' na OI i mislim da to dosta govori o Pokuševskom. Da ne govorim o tome da je 3 sezone igrao u idealnim uslovima za mladog igrača, Oklahoma je u tom periodu bila kao razvojna ekipa koja je davala šansu mladim igračima, gomilala pikove i štekala pare. Dakle imao je 3 cele sezone da se nametne kao relativno visok pik u timu bez ambicija, bez pritiska i sa prostorom za igru. U prvoj sezoni u kojoj su imali ambicije (prošla sezona) dobio je šut kartu. Pa ga ni Šarlot nije produžio iako ga je njihov trener hvalio javno pre mesec/mesec i po dana.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Aug 12, 2024. 3:53 pm

Vlada veliko nezadovoljstvo kod navijaca Partizana kada je Pokusevski u pitanju a radi se o atipicnom igracu koji nema kristalno jasnu poziciju,za unutrasnje pozicije mu fali mase a za spoljne manjak cm tako da seta izmedju pozicija..

U svakom slucaju ko ima ballhandling na tom nivou sa tom visinom?Poku i KD,lepo drustvo :D

Locked