Transferi u evropskoj košarci
Moderator: Moderator
Re: Transferi u evropskoj košarci
Trent Forrest potpisao 2-godisnji ugovor sa Baskonijom.
Theo Maledon navodno blizu povratka iz NBA u Asvel ciji je igrac bio pre odlaska u Ameriku.
Theo Maledon navodno blizu povratka iz NBA u Asvel ciji je igrac bio pre odlaska u Ameriku.
Daryl Macon i zvanicno novi igrac Makabija.
Johannes Voigtmann zvanicno napustio Armani i potpisao 3-godisnji ugovor sa Bajernom.
Matthew Strazel i Monako produzili saradnju do leta 2027-me.
Theo Maledon i zvanicno potpisao ugovor sa Asvelom za narednu sezonu.
Tony Taylor potpisao ugovor sa Uniksom.
Matthew Strazel i Monako produzili saradnju do leta 2027-me.
Theo Maledon i zvanicno potpisao ugovor sa Asvelom za narednu sezonu.
Tony Taylor potpisao ugovor sa Uniksom.
Omer Yurtseven navodno blizu dogovora sa Panatinaikosom.
-
OnlineBatica ubica
Aleks Renfro, među Grobarima poznat kao Brka, potpisao dvogodišnji ugovor sa Real Betisom. Iskreno mi je mnogo drago da Brka još uvek igra iako ima 38 godina.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Usman Garuba i zvanicno potpisao 3-godisnji ugovor sa Realom.
- Irriducibili
Garuba ce na 4,iako ce im narusiti spejsing,nema drugog rezona..
Evan Fournier navodno pregovara sa nekoliko timova iz Evrolige medju kojima je i Olimpijakos.
-
OnlineBatica ubica
Boban Marjanović i Fenerbahče su navodno blizu dogovora oko Bobanovog dolaska u Fener. Ne znam šta Boban sa 36 godina košarkaški može da ponudi na EL nivou posle godina i godina sedenja u NBA. Za 9 sezona u NBA Boban je odigrao tek 46% utakmica a prosečna minutaža mu je bila 8.7' po utakmici dakle garbidž tajm minutaža. Meni je i dalje u glavi kvalifikacioni turnir za OI 2021., posle toga je bilo jasno da ne može više, tad nije pretstavljao faktor defanzivno, ekipe su ga eksploatisale maksimalno a mogu da zamislim kako bi to izgledalo sad kad je 3 godine stariji + 3 godine maltene nije igrao. Ok, on će biti faktor u reketu i sa 45 godina, da lupi rampu i promeni šut ali mislim da bi ga ekipe eksploatisale u piku usled nedostatka brzine, sporih bočnih kretnji i loše mobilnosti. On nije mogao da bude faktor u preuzimanjima ni u prajmu a sad bi ga bekovi masakrirali, za iskakanja je sporiji i od Kaminskog (ako je to uopšte moguće) a drop igrati je kocka kao što je opšte poznato. Van reketa ta visina i raspon ruku postaju neupotrebljivi manje više, kao i kod dosta tih sporih ogromnih igrača (čak i kod Tavaresa, Mustafa Fol). Mislim da bi napadački to i solidno izgledalo, ima Boban niskog posta, domet u šutu sa poludistance i za 3, iznenađujuće solidan pregled igre i pas. U piku manje više, treba mu vremena da se odmota ali ako se ukopa dole i ostvari poziciju nema odbrane a da to pritom plejmejker/igrač sa loptom u rukama primeti. Ali to je pitanje kao i sa Kaminskim, koliko bi Boban morao da da da bi se kompenzovala odbrana gde bi ga sigurno ekipe eksploatisale.
Ima informacija da do Januara imaju opciju i Fenerbahce i Marjanovic da "izadju" iz ugovora.
- Irriducibili
Boban je trenirao sa Megom, spreman je. Ne bih ja potcenio njegov uticaj u evropskoj košarci, a podrazumeva se da se odbrana mora njemu prilagoditi
non mollare mai
-
OnlineBatica ubica
Ne sumnjam da je spreman, neki NBA igrači su pričali kako Boban nema ni gram masti kako bi se to kod nas reklo. Problem su njegove godine i ovih 9 godina neigranja u NBA, Boban od odlaska iz zvezde ne igra ozbiljnu ulogu u košarkaškom svetu.
S tim što bi marketinški njegovo dovođenje verovatno bilo dobar potez, pretpostavljam da bi se Turci popalili ko Hepo kocke

S tim što bi marketinški njegovo dovođenje verovatno bilo dobar potez, pretpostavljam da bi se Turci popalili ko Hepo kocke