FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Tue Sep 03, 2024. 9:03 pm

Problem je sledeći...
Zaostale plate. Klub je taj koji plaća kirije, a otkako je Frank stigao, oni su platili samo tri. Osam meseci klub nije platio njegovu kiriju, a takođe se Franku duguju tri mesečne plate. To je veliki problem, pre svega jer je Frank jedan od dvojice sa najvišim primanjima“.
Deo izjave Kanuteovog menadžera.

Ne zna se koja je informacija gora od koje. Prva da klub nije platio 8 kirija za stan igraču, druga da mu nije platio 3 plate i treća da je Kanute jedan od dvojice sa najvećim primanjima u klubu...

Da klub ne plaća kirije igračima u 2024. godini... Koliko se sećam i kod Asana su bile problem kirije pored neisplaćenih plata i bonusa za golove i ulazak u LE.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 05, 2024. 10:09 am

U pismu za javnost Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan, kako su se potpisali, stoji:

Počivaj u miru, naš voljeni klube, dok te tvoji uništitelji i ubice, bez trunke stida ili griže savesti, gledaju mrtvog u blatu – poniženog i uništenog.

Tu gorku istinu i sramotu najbolje oslikava činjenica da deca koja su u ponedeljak krenula u školu nisu imala priliku da dožive titulu Partizana! Tu sumornu sliku i mrlju u odrastanju, taj horor film su režirali Milorad Vučelić, Miloš Vazura i Žarko Zečević. Godine poniženja, istorijske blamaže i pad na najniže grane, potpisan je njihovim okrvavljenim rukama.

Pre nekoliko dana, navršilo se tačno godinu dana od navodne ostavke Milorada Vučelića na mesto predsednika FK Partizan. Tih tužnih dvanaest meseci obeleženi su rekordnim porazima, finansijskim kolapsom, sramotnim podaništvom i predstavljaju najmračniji period u našoj istoriji. Ugled kluba je srozan na nivo poluamaterskih timova iz fudbalski nepismenih zemalja.

FK Partizan više nije klub svojih navijača, već privatno vlasništvo nekolicine bahatih pojedinaca (uz saučesništvo nekolicine naših bivših saigrača koji im služe) koji su legalizovali kriminal, uveli kulturu nepotizma dok se bezočno bogate na račun kluba. Stadion je pust, zarastao u korov, a dug se meri desetinama miliona evra! Navijači opravdano bojkotuju domaće utakmice u znak protesta protiv ovog najmračnijeg košmara u kome nas drže prisilom.

Sada, kada je posao obavljen skoro do kraja, nalogodavci likuju jer je jaz između nas i našeg sportskog rivala nikad veći. Jedan klub je u Ligi šampiona, a drugi, planski razoren, svakog trenutka može da se ugasi. Naravno, ti isti će sada pohrliti da mu daju pomoć na kašičicu, posegnuće za kozmetičkim promenama, taman toliko da iživljavanje može da se nastavi.

Kome odgovara ovakvo stanje? O čemu se ovde radi? Javno pitamo sve predstavnike vlasti: ”Da li podržavate okupaciju u Partizanu?” Bar tako kaže Miloš Vazura! To je njegov adut u svakoj priči i kec iz rukava: "Imamo podršku države!" Podršku za šta? Kakvu i čiju to podršku mogu imati ljudi koji su kriminalnim radnjama doveli jednu instituciju poput Partizana u ovakvo stanje? Podsećamo vas da je Partizan državni klub, i da Beograd nema samo jedan veliki klub. Interes Partizana mora da bude prvorazredni državni interes, ali smo svedoci da nije tako.

Danas se funkcije u FK Partizan ne dele prema kvalifikacijama i kompetencijama, nego prema tome koliko nisko možeš da se sagneš u podaništvu nalogodavcima, da podviješ rep i okreneš glavu na drugu stranu dok siluju Partizan. To je najveća zaostavština Žarka Zečevića i kamarile koja je legalizovala taj vid nepotizma i kriminala, a Milorad Vučelić i Miloš Vazura su ga podigli na nivo umetnosti. Bez stida, bez srama, i bez ikakvog sportskog rezultata, doveli su nas na ivicu ambisa, isterali su nas sa stadiona, na ulicu, da tamo potražujemo da nam se vrati ono što je naše! O sramotnoj Skupštini, ljudima koji zarad malo koristi pristaju na kolaboraciju ne treba ni trošiti reči.

Inicijativa za oslobođenje kluba je došla kroz borbu navijača. Nas više od 90 bivših fudbalera i trenera, saglasni smo sa njima, jer imamo zajednički cilj – vratiti Partizan partizanovcima.

Jedino prihvatljivo rešenje je momentalna smena uprave i poziv na hitno i transparentno organizovanje nove, legitimne Skupštine, uz aktivno učešće navijača i onih koji istinski vole Partizan. Nećemo pristati na kozmetičke promene koje samo produžavaju već napisani scenario uništenja Partizana.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 05, 2024. 12:17 pm

Psi laju, karavani prolaze....

Mlacenje prazne slame, ponavljanje svega što svi vec znamo, bez ikakve akcije i plana. Ne osudjujem, samo konstatujem
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 06, 2024. 4:34 pm

Nastavljamo da savijamo kičmu na svim poljima, derbi će umesto u nedelju biti pomeren za ponedeljak zbog utakmice cigana u LŠ.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Sep 10, 2024. 4:45 pm

Potpisali smo levog beka Spartaka iz Subotice Kerkeza, koji nije ni minut odigrao ove sezone.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Sep 11, 2024. 11:22 am

Plemenito od nas, omogucicemo dečku da igra
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 11, 2024. 11:51 am

Irriducibili wrote:
Wed Sep 11, 2024. 11:22 am
Plemenito od nas, omogucicemo dečku da igra
Samo je pitanje gde će igrati, pošto već imamo 2 leva beka a ne igramo Evropu...

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Sep 11, 2024. 12:20 pm

Sjajno :lol:
Znaci treci levi bek koji nema mesta u spartaku
Sve vam jebem

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Sep 11, 2024. 4:15 pm

Idemo dalje...

Doveli smo igrača od 18 godina iz Liona... Čuješ Lion misliš lepo, ali zapravo je odigrao pet utakmica za njihov b tim...

A to je peta liga Francuske. 😁

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Sep 11, 2024. 5:30 pm

Tajler Darden wrote:
Wed Sep 11, 2024. 4:15 pm
Idemo dalje...

Doveli smo igrača od 18 godina iz Liona... Čuješ Lion misliš lepo, ali zapravo je odigrao pet utakmica za njihov b tim...

A to je peta liga Francuske. 😁
Čim njega Lion kao mladog talenta od 18 godina daje nama za % od dalje prodaje znači da je to neki škart... Da je on stvarno neki potencijal ne bi ga Lion davao nama za % od dalje prodaje, već bi ga ostavio sebi. Slično kao Bajern kad je prodao zvezdi onog Motiku, kao dolazi ogroman talenat iz Bajerna a Bajern ih skamovao za 2.5 miliona €, izvukli su toliko obeštećenje samo zato što se zovu Bajern. Da je stvarno bio talenat ne bi njega Bajern prodavao zvezdi za 2.5 miliona € već bi ga ostavio sebi, tako i ovo.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Sep 11, 2024. 7:52 pm

Nadam se da će Stanoje dobiti za granule posle ove kombinacije.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Sep 11, 2024. 9:30 pm

Uopšte mi nije jasno šta rade, tamo više nema ni za granule
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Sep 16, 2024. 9:52 am

Šamrok piše istoriju iz nedelje u nedelju...

Stolica je imao manje lošije rezultate i oteran je... Šamrok opstaje kao bubašvaba.

VPJTS

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Sep 16, 2024. 8:04 pm

Sutra promovisu drugara drogerasa, da nas "spasava"
Jebo im pas mater svima. Ono sinoc bolje sto nisam gledao. A planiram i da nastavim praksu bgm, zdravije je

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Sep 23, 2024. 2:08 pm

Jedini način koji vidim za davanje gola danas je ili penal/slobodnjak Natha ili da Kalulu pobegne u dubinu pa da kojim slučajem ubode gol (mada će pre biti da će promašiti veliku šansu). I neki centaršut Jurčevića iz kornera/slobodnjaka ako ih on bude izvodio. Vidim da će Zahid početi na levom krilu, nije njegova pozicija ali je bolje da igra levo krilo nego kao zadnji vezni. Kao krilo može da isprati zahteve u odbrani za razliku od zadnjeg veznog, u napadu je bliži protivničkom golu a mi imamo još jednog igrača u postavi sposobnog da gurne završni pas (drugi je Natho naravno). Iako Zahid nije krilo koje igra 1v1 niti krilo koje napada dubinu bolje je držati njega nego ostale.

Što se tiče odbrane jedino opet nekom ludačkom utakmicom Jovanovića možemo da zadržimo nulu. Ne vidim kako ne primamo bar jedan gol. Filipović, Ilić, Jurčević svi su problematični defanzivno, o njima najbolje govori da je u našoj odbrani najbolji defanzivac Mujakić koji je prosečan igrač. Vidim da je veseli Medina i zaboravljen. Arijaga i Kovač deluju dobro kad pogledam kakva nam je odbrana, nema sile da odbrana ne kiksne bar 4/5 puta a oni imaju kvalitet da te kikseve iskoriste. Arijaga može da doda dobru dugu loptu ali opet može tako da je izgubi ispred našeg gola, kod njega nema sredine.

Zubairu nije fudbaler, Goh još manje od njega. Za Grimalda sam i zaboravio da ga imamo pošto nije ni ušao zadnje 2 utakmice u paklenoj konkurenciji na krilima. Zna više od pomenute dvojice ali je zabavljač, da ne kažem cirkuzant. Trifunović za sada nije sposoban da pravi razliku, pitanje da li će i biti. Barem je oko Kalulua dilema razrešena te je čovekova pozicija stvarno centarfor/polušpic a on je doveden kao krilo gde je igrao od dolaska u Partizan. I tu jedna stvar nije jasna, Duljaj je nagruvao igrače koje nije igrao na njihovim pravim pozicijama, Zahid, Kalulu, Goh (koja god njegova pozicija bila). Dovoljan dokaz koliko se radi bez ikakvog plana.

Đole Jovanović nije pokazao da može da bude startni centarfor i to u situaciji kad mu je konkurencija Kalulu od 166 cm visine a pride i loš finišer, te se u njega ne uzdam ni sa klupe. Nikolić je naravno drugi profil igrača, polušpic i on može kao džoker da donese nešto. Od ostalih sa klupe ne očekujem ništa, sem Šćekića da zatvori ako budemo imali pozitivan rezultat.

Što se tiče njih, imaju probleme u odbrani. Moraće Điga (koji se dosta popravio ove sezone) na desnog beka te će štopera sa Spajićem igrati izvesni Leković kojeg nikad nisam gledao. Krunić je van forme to se videlo protiv Benfike ali vidim da će igrati jer je alternativa onaj Dalsio koji teško da bi imao mesta i kod nas. Elšnik je opasan igrač, vrhunska leva noga i vrhunski prekid. Gore imaju ove Silase, Milsone, Olajinke oni svakako našim bekovima mogu da naprave problem, tu je i Katai koji vreba sa klupe mada više nije isti igrač kao ni Kanga. Naravno Ivanić je igrač sposoban da reši utakmicu, Ndiaje takođe nadavao se golova protiv nas prošle sezone. Ovaj Duarte mi ne deluje nešto specijalno, Ndiaje deluje opasnije ako ništa fizički.

Da imamo tim kao što ga nemamo, napadao bih Đigu 1v1 dok mu oči ne pobele (nemamo s kim da ga napadnemo, Zahid nije taj profil igrača) i gurao bih lopte u dubinu za Kalulua preko ovog Lekovića koji tek debituje, Kalulu bi mogao da mu napravi probleme. Treba tući Elšnika i pritisnuti Krunića koji je slaba tačka ove zvezde. Nazad ne vidim kako možemo da ih zaustavimo sem da se naša odbrana preko noći ne pretvori u odbranu Čelsija iz tamo neke 2014/15 Ivanović Teri Kejhil Aspilikueta.

Ima i onaj faktor JNA, da se oni tradicionalno useru kad dođu na JNA a pogotovo Milojević koji nikad nije pobedio sa zvezdom na JNA. Neka bude što biti ne može...

Post Reply