Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Čekićar » Wed Aug 28, 2024. 3:51 pm

Kakav zicer ima Chelsea ali osecam da ga nece uzeti,previse lose posluju da bi prepoznali

Aston Villa are interested in a late move to sign Nicolas Jackson from Chelsea

Jackson OUT,Osimhen IN

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 28, 2024. 4:00 pm

Čekićar wrote:
Wed Aug 28, 2024. 3:32 pm
Klub koji jako ozbiljno radi na svim nivoima....I Klop im je pola godine ranije najavio da odlazi kako bi imali dovoljno vremena da nadju zamenu,bez da se dovedu u problem sa vremenom...

Plavci su im usli u Laviu,Kaiseda....oni sa tim nemaju problem,ne preplacuju igrace...Value for money kao osnova poslovanja.
Liverpulova sreća je što se u Čelsiju ne zna za časni krst, te su ponudili 116 miliona €+ bonuse za pozicionog zadnjeg veznog. Kajsedo je sigurno u top 6 najpreplaćenijih transfera svih vremena, barabar sa Grilišom, Dembeleom, Grizmanom, Kutinjom i Azarom.

Nejasno mi je da Vila hoće Džeksona, imaju Votkinsa zakucanog i Durana kao zamenu. Jedino što ga je Emeri trenirao u Viljarealu...
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 28, 2024. 4:09 pm

Batica ubica wrote:
Wed Aug 28, 2024. 4:00 pm

Nejasno mi je da Vila hoće Džeksona, imaju Votkinsa zakucanog i Durana kao zamenu. Jedino što ga je Emeri trenirao u Viljarealu...
Startni napadac kojeg najmanje cenim u celoj PL,smotan je za sve pare ali jedini rezon koji vidim je promena formacije nakon povrede Kesa,4-4-2.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 28, 2024. 4:22 pm

Ni ja nisam Džeksonov ljubitelj. Prosto, ako je centarfor loš finišer a pritom ulazi u šanse sve ostalo pada u vodu. Najgori argument za takav profil igrača je ulazi u šanse, šta vredi što ulazi u šanse kad ih ne koristi od toga nema ništa. Radi Džekson neke dobre stvari u igri kao što je otvaranje prostora drugima recimo ali ako ti kao centarfor iz kola u kolo promašuješ zicere to je onda tanka priča. Igra leđima od gola, otvaranje prostora drugima, sposobnost spuštanja i prebacivanja dugih lopti sve je to bitno za centarfora ali najbitniji su ipak golovi i to se vrlo često zaboravlja, od drveta se ne vidi šuma. Najteži deo fudbalske igre je dati gol, dokazano xy puta.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Aug 28, 2024. 4:41 pm

Biti alternativa Salahu meni zvuči kao 7 krugova pakla za igrača koji želi da igra. Ni ostala mesta u špicu nece proci bez trzavica i nezadovoljstva, ali ovo je nešto posebno, Salah ne daje minute
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 28, 2024. 9:50 pm

Ramsdale kod Solaka!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Aug 28, 2024. 10:06 pm

Čekićar wrote:
Wed Aug 28, 2024. 9:50 pm
Ramsdale kod Solaka!
Može da bude veliki faktor, dobar golman je jedan od glavnih faktora timova koji se bore za opstanak. A Ramzdejl ina to iskustvo jer je ispadao sa sa Bormutom i Šefildom. E sad, Ramzdejl nije apgrejd u igri nogom što ovaj trener Šolakovaca traži. Čak je imao priličan broj kikseva u igri nogom u Arsenalu, tako da na tom polju ne očekujem poboljšanje ukoliko se trener ne promeni i ne prilagodi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 29, 2024. 1:23 am

https://x.com/FabrizioRomano/status/182 ... PnGHg&s=19

Zanimljiva stvar se dešava sa pozajmicama koje radi PSG, nijedna nema otkupnu klauzulu. Igrači se šalju u jake timove da igraju, ali ostaju na oku. Postaju baš mocan klub
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 30, 2024. 1:11 pm

Poslednji dan PRa.

Al Ahli je ponudio 80 miliona € Napoliju za Osimena i Napoli je inicijalno prihvatio ponudu, čeka se odgovor Osimena. Al Ahli nudi Osimenu ugovor 25-30 miliona € po sezoni, ali deluje da Osimen i dalje čeka Čelsi. Ako Osimen ne prihvati Al Ahlija i ode u Čelsi, Al Ahli je već dogovorio kupovinu Tonija iz Brentforda za 47.5 miliona €.

Jedan vrlo nejasan transfer je puštanje Vord-Prausa na pozajmicu u Forest, u jednoj od skakački najboljih ekipa sklanjaš igrača sa najboljim prekidom na svetu. A zna se da je Vord-Praus kompletan igrač, ekipa ne trpi sa njim defanzivno, trkački odličan, tehnički već da ne pričam. Odlična opcija za fantazi će biti Vord-Praus jer Forest ima dobrih skakača Bleki, Vud, Avoni, Boli, Rajan Jejts.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 30, 2024. 11:18 pm

Cirkus u Napulju, Lukaku stigao, a Osimen na kraju ostao i to besan kao ris. Bice zanimljivo

Toney je zato u Arabiji

Sancho i Chelsea u ljubavnom zanosu, ne znam šta ce im i on na brdo igrača koje vec imaju

Zato je Sterling na korak od pozajmice u Arsenal, uskoro cemo znati ima li šta od toga

https://x.com/FabrizioRomano/status/182 ... WvuKA&s=19
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 31, 2024. 9:58 am

Irr napisao si sve što sam hteo da napišem, nisi mi ostavio ništa :D :D

Zaista ne znam šta će Čelsiju Sančo pored toliko krila koje imaju, zaista ne znam gde će da igra.

Sterling sa klupe kao alternativa za Saku možda i ne bude loša opcija na kraju, igrao je on i u Sitiju desno. Ris Nelson u Fulamu, tako da su rasteretili.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 24, 2025. 5:31 pm

Antoni na pozajmici u Betisu. Sigurno jedan od najvećih promašaja u istoriji fudbala, 95 miliona € za njega iz ove a Boga mi i iz one perspektive izgleda suludo. E sad, ima jedna druga stvar ja mislim da će on u Betisu igrati dobro. Razlog tome je što je španska liga tehnička i mnogo manje fizikalnija od engleske. Antoni je dobar tehničar, ima šut, dobra leva noga, ima solidan dribling ali nema eksplozivnost i nema brzinu. On po profilu nije krilo koje napada dubinu već krilo koje igra 1v1 a da bi u PL bio krilo koje igra 1v1 moraš ili da budeš klasan dribler što Antoni nije, ili da budeš eksplozivan i brz što Antoni takođe nije. Prosto, u PL nije mogao da pravi razliku zbog nedostatka eksplozivnosti pre svega, nije pravio prednost u odnosu na čuvara a nije baš Marez pa da čistim driblingom pravi razliku.

Cena ubija igrače. Ko god kaže suprotno laže. Jednostavno igrač se gleda kroz pare koje klub da za njega. Megvajer je ismevan i za šta je kriv i za šta nije, a da je plaćen npr. 20 miliona € umesto 87 miliona € pola stvari mu se ne bi spočitavalo. Isti je slučaj sa Grilišom, 117 miliona € čovek ima jedva preko 15 golova i 20 asistencija za 4 sezone što je premalo za igrača tog obeštećenja. A da je Griliš plaćen 12 miliona € ljudi bi rekli pa dobro Siti je pogodio sa njim. Slično se dešava Gvardiolu sada, isto se dešava Antoniju itd itd. Evo Kolo-Muani posle 1.5 sezone odlazi iz PSŽa a platili su ga 95 miliona € pre 1.5 godine dao čovek 11 golova za PSŽ za 1.5 sezonu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 03, 2025. 6:00 pm

Batica ubica wrote:
Mon Aug 12, 2024. 1:15 pm
Čelsi je odustao od centarfora Atletika izvesnog Omorodiona (dao 9 golova u seniorskom fudbalu), ali će zato izgleda uzeti Žoaa Feliksa. Kako prenosi Fabricio Čelsi je Feliksa hteo i prošle sezone ali je Poketino bio protiv.

Što se mene tiče još jedan glup potez Čelsija. Imaju Nkukua koji je ista pozicija i isti profil igrača, dovođenje Feliksa ne bi imalo smisla. Pogotovo ako Palmer bude igrao kao 10 tek onda nema smisla. Ne pamtim da je neki klub ovoliko loše poslovao.
Pola sezone kasnije, Feliks na pozajmici u Milanu. Da se ne ponavljam, već u avgustu sam objasnio zašto je ovo loš transfer. Prosto, pored Palmera mesta na 10 (ili 9.5 što je Feliks nema), kao što je i sam Mareska rekao oni igraju istu poziciju i isti su profil igrača. Feliks može da odigra na krilu ali nije krilo, prosto nije to to. Kao Grizman u Barsi, silom prilika je morao na desno krilo ili centarfora a on je polušpic ali to je igrao Mesi. Sličan problem je bio i sa Kutinjom u Barsi, i on je bio 10 ali je silom prilika morao na levo krilo jer je ipak tata igre na 10.

Spominjano je kako je Feliks odabrao pogrešan klub kad je prešao u Atletiko, ja sam više puta pisao da je Atletiko bio idealan klub za njega. Prvo Feliks je polušpic a Atletiko je u to vreme igrao 4-4-2 sa polušpicem i klasičnim centarforom. Drugo, polušpic u Atletiku ima svu slobodu na terenu, može da se izvlači da igra kao 10, da se ubacuje iz drugog plana, da pravi trkove u dubinu šta god poželi. Treće, Grizman koji je godinama igrao istu ulogu i bio najbolji igrač Atletika je otišao isto leto. E sad, sve je to možda bio i mali problem jer je došao na Grizmanovo mesto posle Grizmana koji je igru podigao na viši nivo. Drugo, Atletiko je platio 127 miliona € za njega što je za momka od 19 godina velika cifra i ogroman pritisak na leđima. Može on da priča koliko hoće da ga to nije poremetilo, jeste poremetilo ga je. Čolo defanzivan ovo ono, bio je on defanzivan i kad je doveo Grizmana pa je Grizman napravio karijeru kakvu većina može da sanja. Mislim da će Feliks leći Milanu jer Milanu treba taj profil igrača, prosto pozicija 10 biće njegova plus je Serija A manje fizikalna od PL što mu takođe odgovara. Leao i Pulišić po krilima a Feliks na 10, plus na primer Abraham na centarforu ne izgleda loše uopšte.

Rašford na pozajmici do leta u Vili koja će plaćati 70% njegove plate. Otkupna klauzula je stavljena na 40 miliona £ ali nije obavezna. Čilvel na pozajmici do kraja sezone u Palasu, u Glaznerovom sistemu sa 3 pozadi kao krilni bek biće im od velike pomoći pogotovo što Tajrik Mičel realno nije neki ofanzivni igrač više defanzivni. Čudno za Čelsi da ga je Mareska precrtao, ok jeste podložan povredama ali da ga uopšte nećeš u ekipi stvarno je nejasno pogotovo jer je odličan ofanzivni bek iako je defanzivno prosečan.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Feb 04, 2025. 1:18 pm

Šta je nesrecni Rashford dočekao, ni veceg talenta, ni vece budale
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jun 04, 2025. 11:43 am

Siti je krenuo jako, dovode Tižanija Reindersa iz Milana za 70 miliona €. Siti je takođe u pregovorima sa Vulvsima oko Ait Nurija koji je već dogovorio lične uslove, kao i sa Lionom oko Šerkija.

Takođe, Liverpul je potpisao Frimponga iz Leverkuzena kao zamenu za Trenta za 40 miliona €. Takođe, Liverpul je ipak zaradio 10 miliona € na Trentu jer je Real želeo da Trent bude deo ekipe koja će igrati na SP za klubove te je platio obeštećenje 10 miliona €, s obzirom na to da Trentu formalno pravno ugovor ističe 30.06.2025.

Čelsi je aktivirao otkupnu klauzulu od 35.6 miliona € za Lijama Delapa koji je odigrao jako dobru debitantsku sezonu u Ipsviču čiji je bio najbolji igrač, uprkos njihovom ispadanju iz lige.

Post Reply