Italijanska Serija A

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: Italijanska Serija A

Post by Houdini » Fri Mar 07, 2025. 8:18 pm

Batica ubica wrote:
Mon Mar 03, 2025. 1:01 pm
Kako si zadovojlan utakmicom protiv Napolija?
Inzaghi pokusava da natera ekipu da se sto manje trosi i da sto vise pobedjuje u drugoj brzini, kako bi imala snage za finis sezone u svim takmicenjima.. i ne mali broj puta nam se ove sezone desilo da gol pobeda visi u vazduhu do kraja utakmice, jer je odluceno da se ne napuni protivnik, vec da se kalkulise.. naravno Napoli nije mogao da se napuni, ali mislim da je svesno pokusao da umrtvi utakmicu, jer je za par dana Fejnord bio..

plus se na to nadovezuje svetsko prvenstvo prakticno na kraju sezone.. saglasan sam sa Irrom da Napoli nema sirinu da do kraja takmicenja i verovatno je procena da ce otaljavanje biti dovoljno za skudeto..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 08, 2025. 10:14 pm

U toku mučenje protiv mocne Monce :D

A šta se drugo moglo i očekivati, kada je starovojvodjanin konačno napisao nešto realno :drink:
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Apr 29, 2025. 4:50 pm

Uze cika Conte titulu sa smesnim rosterom..Izgubio je Kima,Zelinskog,Kvaru,Osimena...4 najbitinija igraca i opet se malo prica o ovom poduhvatu zbog stila igre dok se Spaletijeva titula smatrala cudom..

Sledeca sezona je fijasko,na vise frontova ovaj tim ce se raspasti ko bugarska skupstina ako ne dovedu bar 5 kapitalnih pojacanja..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Apr 29, 2025. 4:56 pm

Čekićar wrote:
Tue Apr 29, 2025. 4:50 pm
Uze cika Conte titulu sa smesnim rosterom..

Sledeca sezona je fijasko,na vise frontova ovaj tim ce se raspasti ko bugarska skupstina ako ne dovedu bar 5 kapitalnih pojacanja..
Polako, ima još 4 kola... Mada se Inter neverovatno raspao, s obzirom na količinu kvalitetnih igrača u timu.

Ukoliko čika Konte uzme titulu to će mu sigurno biti najveća u dosadašnjoj karijeri. Jeste udario temelje dominacije onog Juventusa ali su imena koja su igrala tamo bila mnogo jača od ovoga što ima sad u Napoliju, Čelsi u koji je došao je već bio šampionski kolektiv 2 sezone ranije sa Žozeom, Inter je veliki uspeh ali mu tamo nisu prodali najboljeg igrača na polusezoni.

Mislim da sam to sam pisao i pre početka sezone, ukoliko Konte osvoji titulu sa Napolijem mislim da će to biti prvi put da je neki trener osvojio Seriju A sa 3 različita kluba.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 14, 2025. 11:03 pm

Govno Lotito došao da gleda kako drugi tim, a ne njegov taoc, uzima trofej

Bravo za Bolonju, više od pola veka su čekali na ovo

Milan bez evrope, skandalozna sezona
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 19, 2025. 12:55 pm

Život je nekada surov, to se jasno videlo sinoc u Milanu. Desio se epilog koji nijednom timu nije odgovarao, remi koji je ubogaljio oba. Drastično jeftiniji Lazio je odigrao muški, na pobedu protiv najboljeg tima Italije. Paradoks je da bod ne znači ništa, seljačine iz komšiluka ih preskočiše, a najbolje je prošao omraženi Napoli
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 21, 2025. 10:32 am

A na kraju može da odlučuje i majstorica, ako Napoli izgubi a Inter odigra nerešeno. Znam da se u takvim situacijama u Italiji ne gleda gol razlika, sad ne znam da li se gledaju međusobni susreti pa ako tu nema razlike ide se na majstoricu ili je svakako majstorica ako 1. i 2. imaju isto bodova. Sećam se situacije od pre 2 sezone kad su 17. i 18. u Seriji A imali isti broj bodova, igrala se majstorica 7 dana posle završetka lige, igralo se dan posle finala LŠ Inter-Siti. Igrali su Specija i Verona, tad je Specija imala bolji međusobni susret a Verona bolju gol razliku ali se igrala majstorica na kraju. Po meni je to najpoštenije, ako su 1. i 2. na tabeli izjednačeni na kraju sezone da se ne gledaju ni gol razlika ni međusobni već da se igra majstorica koja bi odlučila šampiona.

Inter je 2 kola pre ovog izvodio maltene drugi tim, menjali su 10 pa 9 igrača i oba puta su rutinski dobijali utakmice, bez primljenog gola. Kad se uzme u obzir snaga Intera i to da je Napoli na polusezoni prodao najboljeg igrača titula Napolija bi bila veliki kiks Intera.

Houdini

Post by Houdini » Fri May 23, 2025. 10:23 pm

kakva doktorska disertacija Kontea, sa duplo slabijim timom, uzima titulu.. Dzaba ti Lautaro, Barela, Bastoni, Calhanoglu, Tiram, Dimarko kad ne znas sta ces sa njima..

ostaje jos jedan mec, da se spasi ova ocajna sezona, koja je za sada mirise na "zero tituli".. ali ajde, ako se uzme LS, onda se moze reci da se utisak popravio..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 24, 2025. 12:55 am

Preteruje se naravno po pitanju Napolija, nemaju širinu, ali imaju dobar tim, a pritom nisu igrali evro kupove. Na sve to faktor mvp, McTominay koji je poslat iz MU, a bolji je od svih koje su sebi ostavili
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat May 24, 2025. 1:42 am

Čekićar wrote:
Sun Aug 18, 2024. 12:58 pm
Houdini wrote:
Sun Aug 18, 2024. 11:54 am
Nova sezona stari Inzaghi :D

Lagan kiks u prvom kolu, ali je tim individualno prejak da ne uzme titulu..
Jedan Bold Prediction

Napoli sampion!

Prejebace Conte ligu kao sto je Seria A bez evrope,sa jednom utakmicom nedeljno,kad ih poslozi to ce biti rutiniranje iz sedmice u sedmicu.
Tesko da ima veceg zicera u svetu fudbala od osvajanja titule cika Contea kada ne igra evropu :D
UTD luta li luta,sad su ostali bez evrope a sve satro dovode magove modernog fudbala...Imaju zicer ovog leta,jer De Laurentis i Conte nisu u bas najboljim odnosima,samo kazem :D
A i svestan je i Conte da je sledeca sezona potop,nema ovaj tim kvalitet da igra uporedo 2 takmicenja,treba im jedno 5 brutalnih pojacanja a De Laurentis nije neko ko se bas tako otvara na trzistu..
Ova titula Napolija ima daleko vecu tezinu od Spaletijeve,razlika u kvalitetu ta 2 tima je ogromna....

Sto se tice Intera,meni deluje da je doslo do zasicenja kod Inzagija i da nece jos dugo ostati u Interu i da je sav fokus bio na LS,bili su u finalu ostali kratki,Seriju A su vec overili i otaljavali su je jednostavno..Nije on uopste los trener kako ti potenciras,to se videlo u LS za sve ove godine u dvomecima kao i u finalu protiv Gvardiole...Ne bih se iznenadio ako mu finale LS bude poslednja utakmica na klupi Intera..
Mozda odmori jednu sezonu pa pravac PL...Rekao bih da mu je tamo i mesto..

Houdini

Post by Houdini » Sat May 24, 2025. 7:18 am

Čekić možda on nije loš trener, ali on za sada u četiri sezone ima jednu titulu i nekoliko kupova. Sa najboljim i najširim timom u ligi..

Nek ide slobodno, Arapi se već interesuju..

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 24, 2025. 10:04 am

Batica ubica wrote:
Sun Aug 18, 2024. 5:22 pm
Čekićar wrote:
Sun Aug 18, 2024. 12:58 pm
Houdini wrote:
Sun Aug 18, 2024. 11:54 am
Nova sezona stari Inzaghi :D

Lagan kiks u prvom kolu, ali je tim individualno prejak da ne uzme titulu..
Jedan Bold Prediction

Napoli sampion!

Prejebace Conte ligu kao sto je Seria A bez evrope,sa jednom utakmicom nedeljno,kad ih poslozi to ce biti rutiniranje iz sedmice u sedmicu.
Jedna utakmica nedeljno je ključna stvar. Kad studiozan i detaljan trener kao što je Konte ima nedelju dana da analizira protivnika i spremi utakmicu to je ozbiljna stvar + ekipa mu je svežija sa jednom utakmicom nedeljno a zna se kako su Konteove ekipe spremne i u kakvom ritmu trče. Kako je samo sa Čelsijem pregazio PL u 1. sezoni kad je igrao jednu nedeljno...

Videćemo koju će formaciju koristiti Konte, ovde ima Kvaracheliju koji je levo krilo tako da mislim da otpada 3-5-2 jer je tražio da Kvarachelija ostane. E sad sa 5-4-1 u Totenhemu nije imao puno uspeha, ono je delovalo previše defanzivno. Son i Kuluševski su se vraćali da drže bok pored 5 pozadi, baš teška defanziva. 3-4-3 kao u Čelsiju opet pitanje da li je moguće jer je to baš ofanzivno, teško da ima trkačku moć kao u Čelsiju Matić, Kante i Mozes pa da to nadoknađuju. A da Hviča ide u špic teško da je moguće, nije taj profil igrača. Jedino što ga jebu sa transferima, nikako da se reši situacija oko Osimena a Lukaku čeka ko zapeta puška. Negde sam pročitao da Čelsi neće mogućnost da daju Lukakua i pare za Osimena iz nekog razloga, izgleda da gazda Boli ne računa takva pojačanja pošto bi dao manje para :D :D
Najveći uspeh u Konteovoj karijeri sigurno. Ekipa kojoj su pojačanja otpisani PL igrači (Mektominej, Gilmor, Biling), Noa Okafor koji nije imao mesta u Milanu, Spinacola koji posle kidanja Ahilove tetive više nije isti igrač. I na sve to vlasnik kluba ti proda najboljeg igrača na polusezoni. A tek kad se uzme u obzir kakav tim ima Inter, kolika je to širina, kvalitet. Inzagi je protiv Verone i Torina (pre i posle revanša sa Barselonom) izveo drugu postavu, čak je i golmana zamenio i dobio obe utakmice bez primljenog gola. To dovoljno govori o snazi Intera.

Daleko od toga da je Inzagi loš trener, ali je činjenica da je prve sezone imao bolji tim od Milana, druge bolji tim od Napolija a nije uzeo titulu, za prošlu sezonu kapa dole ali ove sezone je titula morala da se uzme. Daleko od toga da je njegov mandat u Interu neuspeh, titula i 2 kupa, doveo je Inter i do dva finala LŠ ako osvoji sledeće nedelje to će biti istorijski uspeh. Ali je i činjenica da je sa ubedljivo najjačim timom u sve 4 sezone uzeo samo jednu titulu. Sad je i jasno da je Inzagi mnogo bolji kad anderdog, to se najbolji vidi u Evropi a videlo se i u Laciju. Čim ima ulogu favorita i obavezu da pobeđuje i osvaja nastaje problem.

Houdini

Post by Houdini » Sat May 24, 2025. 7:28 pm

Čekićar wrote:
Sat May 24, 2025. 1:42 am
Mozda odmori jednu sezonu pa pravac PL...Rekao bih da mu je tamo i mesto..
voleo bih da ga vidim na klupi ekipe koja ima ambicije da uzme titulu u PL..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 26, 2025. 2:30 pm

Koliko god paradoksalno zvučalo, zadovoljan sam epilogom. Sa crkavicom koju jajara odvaja za igrački kadar, ne može se igrati na više frontova, a realno i nema potrebe trošiti se u onom takmičenju za seoske klubove

Nezadovoljnom starovojvodjaninu želim da mu se ispuni želja, te da vrsni strateg Stankela preuzme kormilo

Lotito merda!
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Fri Jun 06, 2025. 11:27 am

znaci Kivu :D

ovo je slicna situacija kao 2010. godine, kada je vidljiv kraj jednog ciklusa (doduse tada je Najveci uzeo tripletu :biggrin: ).. tada se pogresilo sto je doveden Benitez, kao iskusan trener, ostavljeni igraci i mislio se da se moze jos koju godinu mozda jahati na talasu, ali je usledio krah narednih godina..

ocigledno je ove sezone izabran neki "ribilding", pa je sa tim u skladu i trener biran, jer imalo se sta izabrati od ovih iskusnih trenera, verujem da bi Najveci jedva docekao.. zbog Svetskog prvenstva nije bilo mnogo vremena, pa je nakon sto je Fabregas otpao, Kivu bio drugi izbor..

e sad Kivu.. kao igrac jedan od omiljenih, karakter, snaga, pozrtvovanost.. kao trener stvarno ne znam, ali cinjenica da je Mota ponudjen, a izabran Kivu govori dosta o tome.. bio je u mladjim kategorijama, imao dobre rezultate, u Parmi napravio dobar rezultat.. tako da ga znaju u Interu, a i on zna Inter.. kako ce biti videcemo, ono sto je cinjenica je da nasledjuje tim koji nije osvojio nijedan trofej u sezoni i koji ce ici u neku vrstu rebildinga..

svetsko prvenstvo je blizu, prvi zadatak je da digne tim iz psiholoskog kratera kakvog mu je prethodnik ostavio..

Post Reply