Liga Šampiona

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Liga Šampiona

Post by Batica ubica » Thu Jan 23, 2025. 12:33 pm

Siti je dočekao da je pred poslednje kolo LŠ 25. na tabeli i da ispada iz LŠ ukoliko ne pobedi Klub Briž koji itekako ima za šta da se bori jer ima 3 boda više od Sitija i bod im igra. Ne pamtim ovoliki raspad jedne ekipe, jeste se Liverpul raspao pod Klopom u sezoni 22/23 ali ovo je još lošije. Ok, jeste bilo dosta povreda ali imaju ih i druge ekipe ne samo Siti.

@Irr
Pre neki dan si se na PL temi zapitao gde će Pep posle Sitija i da si da Siti nije spreman za generalku posle Pepa, mislim da je rastanak izvestan na kraju sezone pogotovo ako ne uđu među 24 u LŠ. Pep fizički izgleda vrlo loše i umorno. Pre neki dan sam video neki snimak posle utakmice sa Brentfordom gde se svađa sa nekima što hoće da dobiju autograme (oni to posle preprodaju valjda) i gde izgleda baš loše, sad gledam deo konferencije posle sinoćne utakmice gde izgleda još lošije, očigledno je pod velikim stresom. Ova kriza ga je baš iscedila i psihički i fizički, izgleda mnogo umorno i potrošeno. I za njega i za Siti bi bilo najbolje da privede sezonu kraju i da na kraju sezone ode dostojanstveno. Pogotovo za njega jer će ugroziti svoje zdravlje, tj. već ga je ugrozio. Siti je postao taoc Pepovih uspeha od pre, ne mogu da ga smene tek tako a rezultati su vrlo loši. Nema uticaj na ekipu koja mu izgleda bledo. Mislim da bi još jedna sezona u Sitiju bila previše za njega, mogu da zamislim pod kakvim bi pritiskom bio. Pogotovo sve uz ove priče da se razveo sa ženom posle 30 godina. Trenerski posao je među najstresnijima, verovatno ne spava noćima zbog svih ovih rezultata a to je najbrži put da se izgubi zdravlje. Nekad je dobro i odustati u životu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jan 23, 2025. 1:02 pm

Vreme ce pokazati, i dalje smatram da Pep nece nidje. Privatni problemi ga jeeu žestoko uzdrmali, ali od toga niko nije zašticen. Na kraju krajeva, gubio je od prosečnih ekipa, a sinoc od vrlo kvalitetnog tima. Svidja mi se ovaj PSG bez ocvalih, nadobudnih zvezda. Ujedno mi nije jasno gde ce Gruzijca, pošto su po krilima vec brutalno jaki. Po meni im fali klasičan špic. Mlada ekipa sa vrlo ozbiljnom perspaktivom
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 23, 2025. 2:22 pm

Nisam pogledao puno zbog naše utakmice, mali deo 1. poluvremena i poslednjih pola sata možda. PSŽ mi deluje mnogo energičnije nego kad su imali zvezde i zvezdice, svi trče, bore se. Nisam ih smatrao nekom ozbiljnom ekipom posle odlaska Mbapea ali ko zna možda budu favorit iz senke. Možda im i leži više uloga autsajdera.

I meni deluje da im treba centarfor, mada su ovog Ramosa platili 65 miliona € prošle sezone. Vidim da su Kolo-Muanija dali na pozajmicu u Juve, njega su platili 95 miliona € što je iz ove a i iz one perspektive nenormalan transfer. Što se tiče krila vidim da ih imaju 6 sad, verovatno planiraju da nekoga od njih sklone do kraja zimskog PR.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jan 25, 2025. 5:18 pm

Vec sam pominjao da mi odlazak Mbapea nije delovalo kao hendikep, otvorio se prostor da zaigra Barcola, koji po meni ima sve preduslove da postane velika zvezda

A za špica cemo videti, pare naravno nisu problem, samo je pitanje kakvu viziju ima Enrike. Sve u svemu, mladi, izrazito talentovani, vreme je pred njima
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Feb 12, 2025. 2:40 pm

Real nosi pobedu u Madrid i verovatno osigurava prolaz dalje. Na 2:2 sam pomislio oni su došli po ovo a na 2:3 da je dvomeč rešen.

Realan rezultat je bio 2:6, ja sam izbrojao da je Real napravio 9 šansi na utakmici. U jednom trenutku je bilo nemoguće šta su sve promašili. Prosto Siti sa visoko postavljenom zadnjom linijom i Stonsom na zadnjem veznom nikako ne može da brani Rodriga, Mbapea i Vinisijusa. Real neće 2 utakmice zaredom promašiti ovoliki broj šansi, u revanšu bi mogla da bude i katastrofa.

Rodrigo za mene igrač utakmice, jedan od potcenjenijih igrača danas, igrač za velike utakmice. Odličan 1v1 igrač, može da napadne dubinu, kontrola lopte, donošenje odluka na terenu nije sebičan, vraća se u odbrana to mu nije problem. Dobro je pomagao Valverdeu.

Mbape je promašivao ali je pokazao koliko je opasan, 3 100% šanse je promašio ali opet je odigrao dobro, dao onaj čudan gol. Za razliku od nekih velikih utakmica gde se sakrivao sinoć se nije krio po terenu.

Vinisijus kao i uvek protiv Sitija odigra dobru utakmicu, namestio je gol na kraju, tražio je loptu. Kod njega mi se sviđa što se nikad ne krije, traži loptu pogotovo u velikim utakmicama. Jedino što kao i Mbape ne igra odbranu, teško odbrani kojoj oni pomažu :D :D

O Raulu Asensiju sam pisao posle utakmice Liverul-Real kako bi Real niotkuda mogao niotkuda da dobije dobrog štopera, drago mi je da se momak ustalio. Sviđa mi se stav, onaj pravi španski stav ne plaši se nikoga, agresivan, ide jako, dobro markira, dobro čita igru, dobro se postavlja podseća dosta na Naća. Sinoć nije bežao do Halanda o čemu svedoči i ona njihova "svađa" pri kraju utakmice. Kod prvog gola je dobro markirao Halanda ali se zagledao u loptu, ušao mu je Gvardiol iza leđa što i nije njegova krivica. Svakako odigrao je dve vrlo dobre utakmice protiv Liverpula i Sitija u razmaku od 2 meseca.

Čuameni je bolji kao štoper nego kao zadnji vezni. I prošle sezone je protiv Sitija odigrao dobru 1. utakmicu. Fizički može da se suprotstavi Halandu čak i da ga namuči, vrlo korektna njegova utakmica videćemo ko će biti štoper ako se Ridiger vrati za revanš. Valverde se vrhunski snašao kao desni bek, kapitenska utakmica. Ni Griliš a ni Savinjo nisu napravili prednost pored njega.

Eto kako se u fudbalu stvari brzo okrenu, Sebaljos da savršenu asistenciju za Mbapea i onda napravi vrlo glup penal. Slično kao i Ederson, odbrani 3/4 velike šanse i onda kiksne kod ispucavanja i vrati Real u život.

Karlove vrhunske izmene. Brahim Dijaz i Modrić i preokret. Otišao bez desnog beka i sa jednim štoperom u Mančester, morao da stavi Valverdea na beka i Čuamenija na štopera i opet je pobedio a mogao je mnogo ubedljivije.

Haland se pojavio na velikoj utakmici. Iako su ga štoperi Reala dobro čuvali dao je dva gola iz 2 šanse, ne može ništa da mu se zameri što se tiče ove utakmice. Foden je odigrao dobru utakmicu malo me je začudilo što nije počeo, bio je najkonkretniji igrač Sitija sinoć. I u poslednje vreme igra dobro, popravio je formu.

Pepov eksperiment sa Stonsom na zadnjem veznom nije napravio ništa posebno. Nejasno zašto je Kovačić ostao na klupi a Stons počeo a zna se kakvu Real ima tranziciju. Akanđi je odigrao dobro do povrede suprotstavio Vinisijusu, čak bih rekao da je i Riko Luis odradio dobar posao nije ga Vinisijus pretrčavao, otežao mu je Luis maksimalno. Mada je malo nezahvalno pričati o odbrani ekipe koja je non stop na pola terena i koja na taj način mora da se brani protiv ovakve ekipe.

Pomenuh Edersona, eto kako čovek od heroja utakmice izraste u tragičara zbog jednog lošeg ispucavanja. De Brujne i Bernardo blede partije.

Ne vidim kako Siti može da preživi Bernabeu i da dobije sa 2 gola razlike, ili čak i 1 pa penali. Previše su izloženi ove sezone pogotovo protiv ove trojice napred oni su sinoć promašili gomilu šansi i opet su dali 3 gola u gostima, na Bernabeu kod nepovoljnog rezultata za Siti će imati bar jednak broj šansi a nemoguće je da 2 utakmice zaredom onako promašuju. Kao što sam napisao i gore mislim da bi revanš mogao da bude rezultatska katastrofa za Siti.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Feb 20, 2025. 7:55 pm

Može se reći da sam bio u pravu. Rezultatski nije to bila katastrofa kakva sam mislio da će biti, ali Siti realno nije napravio šansu baš dugo. Nisu imali šut do pred sam kraj utakmice što je poražavajuće za jednu ekipu ovog kalibra.

Kao što sam napisao i posle 1. utakmice, Siti stoji previše visoko za ovaj napad Reala. Mbape, Vinisijus i Rodrigo ne mogu da se brane na ofsajd zamku. Njima savršeno odgovara visoko postavljena zadnja linija protivnika. Ok, jeste ih Barselona upecala ali ne bih rekao da je to na duže staze recept za igru protiv ovog Reala.

Prvi gol, Asensijova vrhunska lopta u dubinu za Mbapea gde ofsajd zamka nije napravljena kako treba. Mbape su ubacio između Stonsa i Dijaša, nijedan od njih dvojice ga nije markirao jer su pravili ofsajd zamku. Zato ja ne volim ofsajd zamke, najrizičniji vid odbrane u fudbalu. Ok, pojavom VARa se sve češće koristi jer imaš zaleđinu ukoliko sudija ne digne ofsajd, ako ga upecaš za 1 cm u ofsajdu uspelo je ali kad ne uspe to je 1v1 sa golmanom. Logičnije je da igraču braniš napadanje dubine pogotovo brzom igraču kao što su Mbape, Vinisijus, Salah itd. Čak su i defanzivci postali roboti kojima je samo bitno da drže liniju, nije bitno što niko ne markira svog igrača bitno je da se drži linija. To je jako primetno kod centaršuteva, po 2-3 igrača ostaju sama u kaznenom prostoru prilikom centaršuta, defanzivci odlično drže liniju ali ne markiraju nikoga i gledaju loptu. Najbolji primer je utakmica Lester-Arsenal, šansa Merina pre gola Arsenala i kod 1. gol Arsenala.

Pepov potpuni promašaj sa Husanovim, pogotovo što je Riko Luis solidno odigrao 1. utakmicu kad je ušao. Husanov nije desni bek, momak prvi put u karijeri igra desnog beka i to protiv Reala na Bernabeu i to protiv Vinisijusa. Ovi su ga urnisali prvih 15'-20'. Drugo, ovaj momak Gonzales je izbio u prvoj postavi pre Kovačića iz samo Pepu znanih razloga. Onda vrlo nejasna odluka da De Brujne presedi na klupi protiv Njukasla i da onda ne počne ovde, niti da uđe u igru.

Kao što sam i pisao, neće PR rešiti puno problema Sitiju. U januaru se teško nalazi igrač ekstra klase sposoban da pomogne odmah a što upravo Sitiju treba. Ok, Husanov i Reis pa i Gonzales (mada je on stariji) će možda biti igrači za par godina, ali Sitiju treba igrač koji je spreman da odmah doprinese. Pišem već duže vreme, mislim da je ovo poslednja Pepova sezona. Više nema uticaj na ovu ekipu, a mislim da klub neće hteti da pravi ribilding sa njim posle ovakve sezone. I ako ostane u Sitiju pitanje je koliko će to biti. Ako ostane sledeće sezone biće pod nikad većim pritiskom. Ok, navijači su uz njega ali i to se može brzo okrenuti. Mislim da će sam shvatiti i da će na kraju sezone prijateljski da se rastane sa Sitijem jer je ipak njihov najveći trener u istoriji kluba. Pep ima veliki problem što ga radi ego i što on sad na silu želi da pokaže kako je on taktički genije koji može da izvuče Siti iz ove situacije, a trenutak je takav da je to nemoguće, da ga se ekipa zasitilia i da se i on zasitio ali gura na silu. Mogao bi da napravi grešku i da ostane predugo u klubu (slučaj Venger npr.), mora da oseti pravi trenutak da se povuče kao npr. Ferguson ili Klop. Bolje se povući na vrhuncu nego da dočeka da mu zvižde i da ga teraju.

Real se sve više uklapa, Mbape sve bolje prihvata ulogu centarfora, Rodrigo i Belihgem sve bolje prihvataju da moraju da poture leđa u odbrani za Mbapea i Vinisijusa. Karlo naravno to vodi odlično, nema izgovora i kukanja zbog povreda. Nema štopera? Igraće Asensio i Čuameni. Nema desnog beka? Igraće Valverde. Prošle sezone 3 igrača sredila prednje ukrštene i opet titula i LŠ. Komentari o suđenju im ne stoje, sramno je da se Real bilo kad i bilo gde žali na suđenje. To je kao kad bi kurva kritkovala druge kurve, nema poente. Isto važi i za Barselonu, ništa manje nisu milovani od strane sudija tokom istorije.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Mar 05, 2025. 11:26 pm

Houdinijevci rutinski idu ka cilju, uz doziranje potrošnje. Genijalni strateg drži sve pod kontrolom

Večeras smo imali najdrastičniji pokazatelj koliko je sport nekada nepravedan. PSG je pojeo LFC, na kraju ne samo da nisu dali gol iz 27 šuteva, vec su ga nesrecno i primili. Da mi je neko rekao da ce LFC da parkira autobus, najblaže rečeno bih se grohotom smejao. Ali se desilo, i nažalost čak i nagradjeno
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 06, 2025. 10:23 am

Ovo me je podsetilo na 1. mečeve nokaut faze od pre nekih 14-15 godina kad gost dođe po 0:0 i ništa ga drugo ne zanima :D :D Iznenađujuće opredeljenje Slota. Očigledno nije želeo da ulazi u trku sa brzim napadačima PSŽa pogotovo jer su na bekovima uvek nepouzdani Trent i ove sezone nepouzdani Robertson. Otuda i preskakanje igre i duge lopte kod maltene svakog gol auta, i to zanimljivo Van Dajk je izvodio bekovske što se ne viđa često. Čak sam pomislio da Alison nema nekih problema sa stopalom pogotovo kad je onu jednu loptu izbio desnom spoljnom.

I pored defanzivnog opredeljenja Liverpul se nije baš najsrećnije branio pogotovo u 1. poluvremenu, dozvolili su dosta šansi, Konate (klasičan crnac štoper, fizikalije top mozak slabiji) je za malo izbegao crveni i pravljenje penala. Ono što je bilo najinteresantnije je da Liverpul nije imao nikakvu ideju šta će sa loptom kad je osvoje, bili su ekipa koja je samo došla da se brani. Kao kad niželigaš dođe kod prvoligaša u kupu pa igra na 0:0 i penale, bez ofanzivnih ambicija. Da ne beše Alisona mrka kapa. Gravenberh je odigrao možda i najbolje u polju u Liverpulu, Trent je defanzivno bio čak i dobar s obzirom na njegove kvalitete na toj strani terena.

Ipak, Slot je potvrdio zašto je dobar trener. Uveo je Darvina koji je namestio gol, izveo Salaha koji je odigrao verovatno najlošiju utakmicu ove sezone i ubacio Eliota koji je dao gol posle nepunog minuta ja mislim. Video sam tokom sezone da je Slot pragmatičniji od Klopa, da nije samo gas fazon kao Klop nego da zna i da se povuče, zatvori. Ipak, tim mu nije izgledao dobro defanzivno pogotovo u 1. poluvremenu i što je najbitnije nije imao ideju šta će sa loptom kad je osvoji, a to je najbitnije kad se ekipa brani. Ako si ekipa koja se samo brani onda ideš u jednom smeru a to je da gubiš utakmicu.

Sad, ja branim teoriju da je svaki rezultat zaslužen i da rezultat nikad ne laže. Jeste Pariz napravio 7-8 šansi ali ih nije realizovao, nije dovoljno samo napraviti šanse potrebno je realizovati ih. To je alibi ekipa koje izgube, mi smo imali šansi a oni su jednom šutnuli i pobedili. Pa to je i poenta fudbala. Neko će reći to je surovo, jeste surovo je ali je i život surov pa i fudbal kao takav. Kao i golovi u zadnjim minutima, nije to pitanje sreće već popuštanje fokusa ekipa koja je primila gol. Utakmica se igra dok sudija ne svira kraj, dok ne čuješ 3 zvižduka fokus ne sme da padne. U suprotnom ide žestoka kazna.

Inter stvarno rutinski, čak bez ijedne opcije za levog krilnog beka gde je igrao Bastoni i vrlo fino se snašao. Čak je Aćerbi igrao levog štopera i imao je dosta izleta napred gde je pravio pometnju. De Fraj je i dalje klasan igrač, kako je samo rešio onu situaciju 1v1 pred kraj meča kad su verovatno svi pomislili da je penal.

Houdini

Post by Houdini » Tue Apr 08, 2025. 10:58 pm

Rutinirao lagano Evropom :dirol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Apr 08, 2025. 11:14 pm

Kad imate velemajstora na klupi :dirol:

Sve se odvija kako sam predvideo, dozirala se potrošnja i forma za najvažniji deo sezone
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Apr 11, 2025. 11:43 am

Kakva dva gola Rajsa :shok: :shok: Ne zna se koji je bolji. Prvo onaj gde lopta obilazi zid na onaj način gde je bilo 25-26 metara od gola. Drugi gol dati onako u golmanovu stranu Kurtoi koji je ogroman golman ravno, 200 cm visine i ogromne ruke.

Generalno vrhunska utakmica Arsenala. Defanzivno kao i uvek odlično organizovani, mislio sam da će Real da im napravi mnogo više problema s obzirom na odsustvo Gabrijela. Timber, Saliba, Luis Skeli vrhunske utakmice :good: Parti isto na sredini odličan, kada je zdrav jedan od najboljih zadnjih veznih na svetu. Merino Artetin izum na centarforu, ponovo je dao gol.

Začudio sam se kad sam video Alabu na levom beku, on to ne igra još od Bajerna. Ali vrlo dobro se snašao protiv Sake koji ga nije nijednom probio 1v1, prilično dobro je odigrao Alaba pogotovo kad se pogleda da je dugo pauzirao zbog povrede i da se tek vratio. U Realu je Belingem bio najbolji u polju, igrao i odbranu, dao neke lopte. Napad je skroz podbacio, Vinisijus, Mbape i Rodrigo sva trojica su odigrali loše.

Ipak, ko sme da otpiše Real još na Bernabeu? Nije ovde ništa gotovo, Real ako da gol u prvih 10' biće čupaj travu maskiraj se, pritisak Bernabeua će učiniti svoje. Real je ubio prvi slobodnjak Rajsa, nisu očekivali da će im baš on dati gol. Drugi ih je ubio potpuno, tu je već bila voda u ušima mogli su da dobiju i 4-5.

Katastrofalna odluka Uefe da isto veče stave Arsenal-Real i Bajern-Inter, ne znam zašto to rade. Imam jedan bold predikšn kojeg se i dalje držim a to je da će Vila izbaciti PSŽ :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Apr 18, 2025. 2:23 am

Manje više sve očekivano što se tiče prolaska dalje, ali nije bilo nimalo lako. Jedino je Arsenal rutinirao raspali Real, dok su se PSG, Hudinijevci, pa i Barsa, namučili mnogo više nego što se očekivalo posle prvih mečeva

Sve navodi ka finalu dve izuzetno mlade ekipe, koje igraju prekrasan fudbal, ali nisam siguran da ce tako i biti

Imaju zapravo najgore moguce rivale za njihov stil, organizovane, disciplinovane i sposobne da se prilagode rivalu. Da su prošli Real i Bajern, potpisao bih finale PSG-Barsa, ovako je sve otvoreno

Svakako ce biti zanimljivo ispratiti nadmetanje različitih fudbalskih filozofija
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 05, 2025. 8:32 pm

Toliko je bilo događaja te se nisam oglašavao povodom utakmica polufinala LŠ, evo sad sa zakašnjenjem.

Prvo moram da napišem da nikad nisam gledao nemoćniji Real u jednom dvomeču kao protiv Arsenala, to je već stara tema ali iz nekog razlgoa nisam pisao posle druge utakmice.

Elem, Inter je odigrao odličnu utakmicu na Kamp Nou. Moram pohvaliti Interovo iznošenje lopte, što se tiče tzv. bild apa verovatno i najuigranija ekipa u Evropi. Tačno se znaju kretnje i opcije, uigrano do detalja.

Jamal je čudo. Dečko ima 17 godina i da onako igra, da svaki napad ide kroz njega. Onaj dribling kad je krenuo da centrira desnom pa mu je Dimarko uklizao pa ga je Jamal poslao u reklame. Jedina loša stvar je što Barselona previše zavisi od Jamala, baš svaki napad ide kroz njega. Miktarijan je odlično pomagao Dimarku, odlično je držao bok mada je to problem kad se ekipa brani u 5-3-2 gde vezni moraju da drže bokove, ima dosta pomeranja pa ekipa koja napada ima prednost u sredini. To se videlo kod drugog gola Barse, kako je Pedri bez pritiska centrirao.

Dimarko se čak solidno držao protiv Jamala sem onoga kad ga je ovaj poslao u reklame, nije lako braniti takvog igrača iz napada u napad, u jednom trenutku ćeš popustiti sigurno. Barsi se vraća Levandovski u revanšu, a izgleda da će Interu igrati Lautaro.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue May 06, 2025. 12:58 am

Yamal je fenomenalan, ali se iskreno bojim da ce postati drugi Nejmar. Frizurica je vec tu
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 06, 2025. 8:58 am

Irriducibili wrote:
Tue May 06, 2025. 12:58 am
Yamal je fenomenalan, ali se iskreno bojim da ce postati drugi Nejmar. Frizurica je vec tu
Isto sam pomislio kad sam video. Tu malo treba da se sa pravog puta skrene na pogrešan.

Post Reply