Liga Šampiona

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: Liga Šampiona

Post by Houdini » Tue May 06, 2025. 11:57 pm

Korektan dvomeč rekao bih.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 07, 2025. 2:25 am

Houdini wrote:
Tue May 06, 2025. 11:57 pm
Korektan dvomeč rekao bih.
:rofl: :rofl: :rofl:

Kakav trener, kakav golman, kakva ekipa :blue:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed May 07, 2025. 3:52 pm

Kakva utakmica, šta je ono bilo :shok: :shok: :blue:

Prvo poluvreme Inter odličan, pritiskali su odlično, brze konte. šanse. Branili su se ok, dopustili su neke šuteve ali ništa strašno. I onda previše su se povukli u 2. poluvremenu, nisu imali ideju šta će sa loptom kada je osvoje i postali su tim koji se samo brani. A kada protiv ovakve Barselone koja se pritom bori za goli život postaneš samo tim koji se brani bivaš osuđen na bombardovanje svog gola.

Jan Zomer vrhunski golman, to sam napisao i po njegovom dolasku u Inter kad se naš brat Hudini bunio i kad je hteo da Inter dovede Trubina :D :D Vrhunsko postavljanje, maltene je uvek u pravoj poziciji, uvek čeka šut u niskom stavu kao da igra odbranu u košarci, spreman da se baci kao mačka a pritom ne spada u red visokih golmana (samo 183 cm). Kad već pominjem golmane moram pomenuti i Šćešnog i njegova istrčavanja u obe utakmice, dobro je što nije otišao u penziju.

Aćerbi ispade heroj na kraju. Gol u stilu Simoneovog brata, i to mu je lopta došla na desnu nogu. Čak mislim da Arauhu ne može nešto puno da se zameri, ispratio ga je ovo je bila izuzetno teška pozicija.

Damfris igrač dvomeča definitivno. U prvoj 2 gola i asistencija u drugoj 2 asistencije, kako je ispoštovao Lautara kod prvog gola nije išao sam. Fizički moćan igrač, jak, eksplozivan, brz, skočan, visok, sposoban da se ponavlja celu utakmicu.

Bastoni je ozbiljan igrač još od vremena kod Kontea, vrlo stabilan maltene nikad ne razočara u velikoj utakmici.

Jamal nije normalan, ja osnovano sumnjam da laže za godine. Mbape je dominirao sa 18 ali na drugi način, ovaj vodi kompletnu igru Barselone, svaki napad ide kroz njega. Augusto mu nije mogao ništa kad je ušao. Valja pomenuti i Martina koji je namestio dva gola, dva odlična centaršuta.

Barselonu je ubila visoka zadnja linija, što bi reko Brnaba ko se lača mati :D :D Flik je takav tip, sećam se posle osvojene LŠ sa Bajernom je rekao da ga je pred završnicu te LŠ jedan igrač pitao u fazonu treneru zar nije ovo previše rizično da igramo ovoliko visoko? Na šta je on odgovorio kako su oni Bajern i kako je to njihov način igre koji nikad neće promeniti, jednostavno tako moraju da igraju stalno bez obzira na protivnika. I recimo čak i tad kad je uzeo LŠ sa Bajernom otvarao je protivniku mnoge prilike svojom nenormalno visokom linijom, u polufinalu protiv Liona Lion je imao 3-4 100% šanse u prvih 15'-20' koje su promašili i posle je to Bajern kaznio. U finalu je PSŽ imao neke izuzetne šanse upravo zbog visoke linije Bajerna, ali tad to protivnici nisu koristili + to je bio prajm Nojer koji je branio kao lud. Upravo su sledeće sezone sami sebe izbacili upravo protiv PSŽa previsokom zadnjom linijom.

Inzagi se ispraksao za Evropu. Ekipa mu nikad ne odustaje, uvek igra do kraja i to mi se dosta sviđa. E sad, problem ostaje liga gde ima mogućnost da između 2 utakmice promeni 10 igrača i pobedi a gde je 3 kola do kraja iza Napolija kome je vlasnik prodao najboljeg igrača na polusezoni.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 08, 2025. 1:23 pm

I dalje mi nije dobro od utakmice u utorak.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu May 08, 2025. 3:59 pm

Katalonska štampa piše da Gavi vrlo verovatno ide u PSG za simboličnih €80m

Potencijalno win win transfer za obe strane. Barsi su neophodne pare, a Gavi se evidentno ne uklapa u Flickov sistem igre

S druge strane, PSG priključuje još jednog mladog, izuzetno talentovanog igrača, a pare naravno da nisu problem

Sve ukazuje na dugoročno rivalstvo dva mlada tima, bice jako zanimljivo
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 09, 2025. 2:07 pm

Neočekivano finale Inter-PSŽ. Moram ovom prilikom da čestitam Irru koji je još letos nagovestio da ova grupa igrača u PSŽu može da napravi ozbiljne stvari.

Arsenal je bolje krenuo revanš, 3 odlične šanse na početku računajući i šut Edegarda. Imam utisak da je Arsenal uradio sve što je bilo u njihovoj moći ali nisu uspeli. PSŽ je tvrda ekipa, disciplinovana. Za razliku od prošlih godina sa konstantno 2-3 zvezde u timu sad toga nema, svi trče, svi se bore nema izuzetaka u smislu zalaganja. Enrike je to jako fino posložio + imaju Donarumu koji brani izvrsno. Tek ima 26 godina a brani već 10 godina na top nivou, neverovanto. A Siniša ga je sa 16 godina stavio u prvi tim Milana.

Kažu PSŽ mlada ekipa... Markinjos je vrlo iskusan igrač, isto kao i Hakimi, Donaruma, Lukas Ernandez, Vitinja 25 godina, Fabijan Ruiz 29, Kvarachelija ima 23 i relativno je iskusan, Demebele 27. Nisu matori al nisu ni klinci baš.

Hakimi je klasan igrač, kakva moć ponavljanja napred. Defanzivno takođe dobar, nije lako nikome protiv njega. U finalu će igrati protiv bivšeg kluba gde se najviše probio. Markinjos odličan igrač i lider. Kvarachelija koji bez pogovora igra odbranu, pokriva bok, vidi se pečat čika Kontea :D

Saliba je odigrao vrlo dobru utakmicu, iskočio je posle povrede Gabrijela iako je imao nekih tehničkih grešaka u ovom periodu. S druge strane Luis Skeli je odigrao lošu utakmicu posle dužeg vremena, mada je dečko vrlo mlad ima mnogo prostora da napreduje a već ima iskustvo igranja najvećih utakmica. Rajs je možda i najbolji vezni igrač trenutno.

Mislim da Martineli nije dovoljno dobar za startera ako Arsenal želi da napada trofeje, mislim da je Trosar korisniji i kvalitetniji igrač. Centarfora će definitivno morati da pojure na leto, najproverenije opcije su Osimen i Isak. Osimen jeftinija jer ulazi u poslednju godinu ugovora mislim da će njega napasti i Liverpul. Isak mislim da neće iz Njuke ako Njuka uđe u LŠ pogotovo što su uzeli trofej. Đokerešu kapa dole na vrhunskim sezonama u Sportingu ali za top nivo je i dalje mačka u džaku a da će koštati mnogo. Mislim da je slična priča i sa Šeškom, mada on već neko vreme igra Bundesligu.

Finale će biti tvrdo, miriše mi na to. Prednost Intera je što će do finala igrati 3 takmičarske utakmice dok je PSŽ ligu već osvojio, ostaje im finale kupa i još 2 utakmice u ligi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 10, 2025. 12:06 am

Batice, činjenica je da prosek godina startera PSG-a, pokazuje da su ubedljivo najmladji tim LŠ, mladji čak i od Barse, koja ima niz klinaca u timu

Komentator je rekao da je tim koji su izveli u prvom meču, bio treci najmladji u istoriji, kada je u pitanju 1/2 LŠ

Ti si izvukao sve iskusnije što imaju, ali igraju i Doue, Neves, Pacho, Mendes, Barcola, Zaire-Emery, Ramos, plus čitav niz još mladjih koji čekaju svoju šansu

Zanimljivo je i da Khvichu proglašavaš relativno iskusnim, a dečko mladji od Koprivice, štenca, Smajlija, Trife, koji su se koliko juče listom proglašavani klincima. Isto je godište kao Nakic i Poku, koji vidno pucaju od iskustva. Ako se na sve to doda i Gavi, plus maloletnici na klupi, to je tim koji ce godinama igrati zajedno, a tek treba da dostignu prajm

Sve u svemu, išamarali su 4 tima izvikane PL, ukljucujuci i bivšeg, a i aktuelnog šampiona. U finalu je sve otvoreno. Istina je da Inter nema baš taj kvalitet, ali ima sasvim dobar, iskusni su i imaju redak mentalitet da se ne boje ni boljeg od sebe. To su pokazali u finalu sa Sitijem, koji je tada bio ubilačka mašina, a i sada protiv čarobne Barselone. Zadivljujuce je ovo što Flick radi, možda nece svaki put doneti rezultat, ali je uživanje u fudbalu zagarantovano
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat May 10, 2025. 9:57 am

Irriducibili wrote:
Sat May 10, 2025. 12:06 am
Batice, činjenica je da prosek godina startera PSG-a, pokazuje da su ubedljivo najmladji tim LŠ, mladji čak i od Barse, koja ima niz klinaca u timu

Komentator je rekao da je tim koji su izveli u prvom meču, bio treci najmladji u istoriji, kada je u pitanju 1/2 LŠ

Ti si izvukao sve iskusnije što imaju, ali igraju i Doue, Neves, Pacho, Mendes, Barcola, Zaire-Emery, Ramos, plus čitav niz još mladjih koji čekaju svoju šansu

Zanimljivo je i da Khvichu proglašavaš relativno iskusnim, a dečko mladji od Koprivice, štenca, Smajlija, Trife, koji su se koliko juče listom proglašavani klincima. Isto je godište kao Nakic i Poku, koji vidno pucaju od iskustva. Ako se na sve to doda i Gavi, plus maloletnici na klupi, to je tim koji ce godinama igrati zajedno, a tek treba da dostignu prajm

Sve u svemu, išamarali su 4 tima izvikane PL, ukljucujuci i bivšeg, a i aktuelnog šampiona. U finalu je sve otvoreno. Istina je da Inter nema baš taj kvalitet, ali ima sasvim dobar, iskusni su i imaju redak mentalitet da se ne boje ni boljeg od sebe. To su pokazali u finalu sa Sitijem, koji je tada bio ubilačka mašina, a i sada protiv čarobne Barselone. Zadivljujuce je ovo što Flick radi, možda nece svaki put doneti rezultat, ali je uživanje u fudbalu zagarantovano
Kvarachelija je pre 2 sezone sa Napolijem uzeo titulu i igrao 1/4 finale LŠ, znači već ima značajnog iskustva u najvećim mečevima u LŠ i borbi za titulu u najjačim ligama što ga čini relativno iskusnim igračem.

Jeste Hviča mlađi od naših vedeta bivših i sadašnjih ali ovo je njemu već 3. sezona u ozbiljnom fudbalu. Ja Balšu i Smajlija već prošle sezone više nisam smatrao mladim igračima, već su imali po 23 godine i bili su tu 2 sezone. Ok jesu oni kasnije krenuli da igraju ozbiljnu košarku ali krenuli su sa 21 godinom, ne sa 17-18. Poku jeste specifičan jer se sa 22 krenuo da igra ozbiljnu košarku, već sledeće sezone za njega ne sme da bude izgovora da je mlad. Evo recimo Pedri, ovo mu je 5. sezona u seniorskom fudbalu iako ima samo 22 godine, već je igrao na 3 turnira sa Španijom, odigrao brdo bitnih utakmica sa Barselonom.

Ne kažem da nisu mladi ali tu ima ozbiljna grupa iskusnih igrača koja to vodi, nisu baš sve deca kako se to predstavlja u javnosti.

Finale je 50-50 po meni, jeste Pariz izbacio 3 odlična tima ali i Inter je izbacio Bajern i Barselonu, nisu oni ovde slučajno.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat May 10, 2025. 5:33 pm

Tvojom logikom je i Yamal relativno iskusan igrač, nema veze što je još maloletan

Pojedini igrači imaju ekstremno znanje i kvalitet, te iz tog razloga rano dobiju priliku u vrhunskom sportu. Ali to ne ide ruku pod ruku sa iskustvom, koje se stiče godinama i sazrevanjem, a ne brojem odigranih utakmica
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 11, 2025. 10:58 am

Irriducibili wrote:
Sat May 10, 2025. 5:33 pm
Tvojom logikom je i Yamal relativno iskusan igrač, nema veze što je još maloletan

Pojedini igrači imaju ekstremno znanje i kvalitet, te iz tog razloga rano dobiju priliku u vrhunskom sportu. Ali to ne ide ruku pod ruku sa iskustvom, koje se stiče godinama i sazrevanjem, a ne brojem odigranih utakmica
Sad nije, ali za jedno godinu i po ako ostane zdrav neće biti mnogo toga što Jamal nije prošao u fudbalu. Njemu završnica LŠ već sad nije nepoznata teritorija. Evo ti primer Vinisijusa, on je već sad iskusan igrač. Ovo mu je već 7. sezona gde igra nokaut fazu LŠ, rešio je 2 finala LŠ, bio u više borbi za titulu, igrao finala kupa. Ima tek 24 godine a realno je već iskusan igrač, sve je prošao više puta, ništa mu nije strano. Jedino se nije borio za opstanak.

Ko tako ranije krene rano postane i iskusan, kao što reče Vanja kod Edina u fazonu ja imam 28 godina a osećam se ko da imam 34-35.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun May 11, 2025. 3:25 pm

Kako sad nije, pa vec ima 19 nastupa samo za reprezentaciju Španije? To je u skladu sa tvojom tezom kako se iskustvo stiče samo igranjem, a da su godine života sporedna stvar

Pošto sa tim definitivno ne mogu da se saglasim, i dalje cu insistirati da je PSG ekstremno mlad tim, što uostalom i prosek godina u odnosu na konkurenciju, savršeno dokazuje. Podrazumeva se da tim koji igra finale LS, nece izvesti 11 klinaca, vec su im neophodni i neki iskusniji igraći, ali čak ni to nije uticalo da ne budu najmladji. A na klupi još mladje zverke, sinoc Mayulu pokazuje kakav je dragulj, pa Mbaye koji je 2008., Tape 2007., Kamara isto, Zague itd
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 12, 2025. 1:04 pm

Irriducibili wrote:
Sun May 11, 2025. 3:25 pm
Kako sad nije, pa vec ima 19 nastupa samo za reprezentaciju Španije? To je u skladu sa tvojom tezom kako se iskustvo stiče samo igranjem, a da su godine života sporedna stvar

Pošto sa tim definitivno ne mogu da se saglasim, i dalje cu insistirati da je PSG ekstremno mlad tim, što uostalom i prosek godina u odnosu na konkurenciju, savršeno dokazuje. Podrazumeva se da tim koji igra finale LS, nece izvesti 11 klinaca, vec su im neophodni i neki iskusniji igraći, ali čak ni to nije uticalo da ne budu najmladji. A na klupi još mladje zverke, sinoc Mayulu pokazuje kakav je dragulj, pa Mbaye koji je 2008., Tape 2007., Kamara isto, Zague itd
Izvini ali ja nigde nisam napisao da su godine života sporedna stvar. Postoje igrači koji su u mlađim danima prošli sve i nije im ništa nepoznato, postanu iskusni i pre nego što postanu matori igrači. Naravno najveće iskustvo se nakupi sa 30 i više godina ali ako neko ima 23-24 godine ne znači da je neiskusan. Ko rano uđe u mašinu ranije postane i iskusan, kao što će biti slučaj sa Jamalom vrlo uskoro a kao što je bio slučaj sa velikim brojem igrača. Evo npr. Saka, ima samo 23 godine a već je bio u 3 borbe za titulu u PL, igrao 2 finala EP, završnice LŠ i LE. Znači nije pao s marsa, već je tu neki niz godina, prošao je dosta toga, ima određeno iskustvo nije mlad i zelen, nije nov u ovom sportu.

Moja poenta iza koje i dalje stojim je da je PSŽ sve samo nije zelen i neiskusan kako se to predstavlja u javnosti. Da ne znam ko su pomislio bih da igra 11 igrača 17-20 godina.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 12, 2025. 4:05 pm

Batica ubica wrote:
Mon May 12, 2025. 1:04 pm
Izvini ali ja nigde nisam napisao da su godine života sporedna stvar. Postoje igrači koji su u mlađim danima prošli sve i nije im ništa nepoznato, postanu iskusni i pre nego što postanu matori igrači. Naravno najveće iskustvo se nakupi sa 30 i više godina ali ako neko ima 23-24 godine ne znači da je neiskusan. Ko rano uđe u mašinu ranije postane i iskusan, kao što će biti slučaj sa Jamalom vrlo uskoro a kao što je bio slučaj sa velikim brojem igrača. Evo npr. Saka, ima samo 23 godine a već je bio u 3 borbe za titulu u PL, igrao 2 finala EP, završnice LŠ i LE. Znači nije pao s marsa, već je tu neki niz godina, prošao je dosta toga, ima određeno iskustvo nije mlad i zelen, nije nov u ovom sportu.

Moja poenta iza koje i dalje stojim je da je PSŽ sve samo nije zelen i neiskusan kako se to predstavlja u javnosti. Da ne znam ko su pomislio bih da igra 11 igrača 17-20 godina.
Nisi eksplicitno napisao, ali tu tezu zastupaš, promovišuci tezu o iskustvu igrača, koji imaju bar još 10 godina karijere pred sobom. Sad si i Saku, koji ništa još nije osvojio, ubacio u priču. Samo nema odgovora, zašto je on po tebi iskusan, a nije Yamal, koji vec knjiži reprezentativne i klupske trofeje?

Iz tvoje poente proizilazi da ostali timovi igraju sa veteranskim timovima, ako PSG nije mlad. Jer krštenice i brojke ne lažu, oni su u proseku najmladji tim LS. A tek bi bili da je i klupa uzeta u razmatranje
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 12, 2025. 4:47 pm

Irriducibili wrote:
Mon May 12, 2025. 4:05 pm
Batica ubica wrote:
Mon May 12, 2025. 1:04 pm

Nisi eksplicitno napisao, ali tu tezu zastupaš, promovišuci tezu o iskustvu igrača, koji imaju bar još 10 godina karijere pred sobom. Sad si i Saku, koji ništa još nije osvojio, ubacio u priču. Samo nema odgovora, zašto je on po tebi iskusan, a nije Yamal, koji vec knjiži reprezentativne i klupske trofeje?

Iz tvoje poente proizilazi da ostali timovi igraju sa veteranskim timovima, ako PSG nije mlad. Jer krštenice i brojke ne lažu, oni su u proseku najmladji tim LS. A tek bi bili da je i klupa uzeta u razmatranje
Ja o klin ti o ploču. Nigde nisam napisao da nisu mladi, nego da nisu mladi kako ih ljudi predstavljaju i da tu itekako ima iskusnih igrača koji igraju ozbiljne uloge. To su činjenice.

To što ništa nije osvojio ne znači da nije iskusan? Evo Son nema trofej i dalje a ima 32 godine, jel to znači da ni on nije iskusan?

Saka je uzet kao nasumični primer, mogao je primer da bude Trent, Mbape, Bastoni, Haland, Rodrigo, Foden, Belingem, već pomenuti Vinisijus i Pedri itd. Hoćeš da mi kažeš da neko od ovih igrača nije iskusan zato što nema 30+ godina? Jamal i dalje ne spada u tu kategoriju jer igra tek 2. sezonu u seniorskom fudbalu, a Saki je ovo 6. sezona na primer i prošao je dosta toga. Moja poenta je da iako su neki igrači mladi prošli su dosta stvari više puta te da već imaju određeno iskustvo, nisu potpune novajlije, već su videli to ranije više puta, ništa im nije nepoznato, godinama već igraju na top nivou. Kad vrlo rano kreneš još pritom vrlo rano kreneš da igraš velike i bitne utakmice ranije postaneš i iskusan.

Još jednom, mašiš poentu. Ja ne kažem da oni nemaju mladih igrača već da tu postoji grupa itekako iskusnih igrača koji imaju bitne uloge u timu i koji igraju već godinama vrhunski fudbal. Smeta mi narativ kako za PSŽ igra 11 klinaca a zapravo nije tako.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 12, 2025. 8:00 pm

Ti iskusni igrači ne utiču na činjenicu da je PSG najmaladji tim u LS, zapravo samo potvrdjuje moju tezu da su prepuni klinaca. A čak sam i napisao da je nerealno da ce bilo ko izvesti 11 klinaca, tako da taj narativ ne možeš vezati uz mene

Sad si uveo novi kriterijum kada je u pitanju Yamal, broj odigranih sezona. Nema veze što je za te dve sezone odigrao brdo utakmica što za klub, što za reprezentaciju. Sad pošto su po tebi igrači sa 23 godine, koji su se ranije izborili za mesto u timu, vec iskusni, iz toga neminovno proizilazi da Yamala kad dodje u njihove godine, možemo proglasiti veteranom po tim kriterijumima
non mollare mai

Post Reply