FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: FK Partizan

Post by Tajler Darden » Wed May 21, 2025. 6:38 pm

Predrag Mijatović nastavlja da probija dno. Teško nama.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 22, 2025. 4:29 pm

Ugrešić i Dragojević potpisali ugovore do 2030.

Prvi dobar potez Terzinog druga.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 22, 2025. 6:05 pm

Dragojević me nije nešto ubedio u ovih nekoliko utakmica koliko sam gledao. Naravno, tek je na početku karijere, mlad je momak možda mu treba vremena.

Zanima me šta se to desilo sa velikim talentom Stjepanovićem. Čak su novinari ili "novinari" Mocarta pisali da mu treba dati šansu, on dečko ne može do prve postave u situaciji gde konkurencija nije preterano jaka, gde su 2 bonus pravila a on je neko ko ima odigran ceo derbi na primer i već je duže vreme u ekipi, duže od ovih momaka koji su ove sezone promovisani. Tek 1 start u ligi i 1 u kupu, izgleda da tu ipak nema materijala.

Od svih mladih najviše mi se sviđa kako igra Roganović, tu ima potencijala. Video sam da si pisao oko Trifunovića, potpuno se slažem nemam ništa protiv momka al on je jedan od dokaza propadanja Partizanove omladinske škole. Pa kad nam je Mihajlo Ilić, opet ništa protiv momka, jedan od većih talenata zadnjih godina mislim da je stvar jasna. Prosečan igrač u vrh glave, isti koji je otišao u Bolonju.

Što se tiče Brašanca kao što si rekao pošteno od njega, rekao lepo neće nije zavlačio nikoga. Mislim da je njemu cilj da ostane u Španiji koliko god je moguće, a možda i da ostane da živi tamo tako da mislim da mu povratak ovde nije opcija.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu May 22, 2025. 6:46 pm

Stjepanović nema menadžera. Ovo je moja teorija, nikakva informacija.

Zaista ne tvrdim da je talenat, to se i ne može oceniti na osnovu par utakmica... Ali me niko ne može ubediti da ne može dobiti jedan jedini minut u timu gde mu je konkurencija Šćekić koji je može da se pomeri.

Da se nadovežem na pisanje o omladinskoj školi... Činjenica je da su nekada iz nje izlazili mahom igrači koji su pravili razliku odmah. Danas je samo dovoljno videti da je neko mlad i kreću pohvale treneru kako je dao šansu.

Ne mogu se setiti da li je Belić bio bonus, ali pre njega poslednji mladi koji su pravili razliku bili su Pavlović i Stevanović (kod nas jeste pravio razliku).

Još jedan fakt jeste da se kod prethodnih omladinska škola urušila skroz (namerno naravno), pa smo dočekali Lolu na klupi da ima ispade kao onda na derbiju omladinaca protiv Zvezde. Sada je tu Radovanović, ajde da vidimo kako će to ići.

U situaciji smo u kojoj više i nema ko da igra osim tih klinaca, da dvojica budu kadri da prave neku razliku bilo bi super.

Nama treba sveža krv, neki novi elan, razlog zašto će neko možda kupiti kartu za utakmicu.

Smatram da je od velike važnosti da dohvatimo Ligu Konferencija, da se bilduju cene, ne bi li se neko prodao. A da se ne lažemo danas je prelako prodati igrača, naročito mladog.

Ovaj period deluje mi kao onaj prelazni u KK sa Čanetom na klupi. Vreme je pred nama i videćemo šta će se dešavati.

Zaista ne opravdam sadašnju garnituru, ali Vazura je po nalogu uništio klub kao niko. Ovo leto će nam nagovestiti motive ovih novih.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 22, 2025. 7:39 pm

Mislim da je Belić bio bonus u prvoj sezoni, da već u drugoj nije bio više bonus to je bio Ilić a posle njegovog odlaska Kovačević.

Stevanović stvarno jeste obećavao, usudio bih se da kažem jedan od većih talenata (samo talenat, ne i igrač) koji je izašao iz Partizanove škole. Šteta samo što se ugasio posle jedne sezone, kad je uvedeno pravilo bonusa on je pao potpuno verovatno jer je znao da je siguran a i da će ga kupiti neko jači. Čim je potpisao za Siti bilo je jasno da nikad neće videti Siti kao što ni Pantić nije video Čelsi. Za 4 sezone koliko je u Sitiju, bio je na 4 pozajmice u 4 kluba, i za te 4 sezone je ukupno odigrao 60 utakmica gde sve ukupno ima 5 golova i 2 asistencije. Potpuno se izgubio a nije imao povreda, mada i dalje može da okrene karijeru ima "samo" 22 godine. Hajp oko njega je bio kao oko Lazara Markovića ili Ninkovića, s tim što je Ninković veći talenat od obojice ali i veća budala od obojice.

Znaju svi šta mislim o Kalabi, ni blizu talentovan kao Stevanović ili kao Bleki na primer ali je sve to nadoknađivao zalaganjem i stavom, vrhunski mentalitet ali nažalost kvalitet ne prati. On i sad u Milanu ponavlja iste greške koje je pravio u prvim utakmicama kod nas. Ipak posle Kežmana i Savića najveći izlazni transfer u istoriji Partizana.

Slažem se potpuno za trenutno stanje, bolje je gurati mlade jer svakako ništa drugo nije ostalo a neko možda postane igrač i klub od toga profitira i igrački i finansijski.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri May 23, 2025. 12:25 am

Ugrešic deluje lepo na ovim našim livadama, gde se igra igra slična fudbalu

Problem je što on u svojoj generaciji nije ni pominjan kao neki talenat, dok su se oni koji jesu, razbežali po svetu. I još uvek niko nije napravio bilo šta ozbiljno. Otuda je za Ugrešica tek eventualno učešce u evropskom takmičenju test, a i provera potencijala i tržišne vrednosti. Samo što ce biti jako teško da dodjemo do tog testa
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 26, 2025. 4:39 pm

Ajde to manje više, ne bi Ugrešić bio prvi koji u generaciji nije bio spominjan pa je tek posle nadošao. Problem je što nas skorašnja istorija uči da Partizan kao klub ne izbacuje talentovane igrače više.

Elem, Kovač je prodat u Rusiju za 1.5 milion € od kojih 20% ide Čukaričkom. Može se reći da je korektno odigrao sezonu Kovač, dao neke lepe golove, pokazao se kao solidna osmica. Prodaja je dobar posao jer realno nemamo puno koga da prodamo a pare su preko potrebne.

Blagojevićev status je 50-50 kako prenosi Ivković. Ugovor mu je istekao, klub ima opciju produžetka na još 2 godine. Kontam da bi u klubu vrlo rado doveli novog trenera ali je im izbor sužen usled finansijske situacije. A pitanje da li bi Blagojević tek tako prihvatio da krene u kvalifikacije sa igračkim kadrom sličnom ovome.

Realno gledano potrebno je 9-10 novih igrača. 2 štopera minimum (Mujakić i Simić bi bili korektni al za rezervu), bar jedan levi bek (Jurčević je dobar da bude rezerva, ne i starter), bar 2 zadnja vezna, 2 leva krila (Zubairu će biti aut ko zna koliko), jedno desno (Kalulu odigrao korektan drugi deo sezone, pokazao da može na njega da se računa) i 2 centarfora. Ne znam kakav je status Natha ali ako bi se on produžio kao što bi trebao, da li bi on i Vukotić bili dovoljni na 10 s obzirom na Nathove godine. Desno bih gurao Roganovića a ostavio Filipovića kao rezervu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 05, 2025. 12:07 pm

Jedna lepa vest. ugovor sa Nathom će biti produžen na još godinu dana. Plata će mu sa 25.000 € mesečno tj. 300.000 € godišnnje spasti na 15.000 € mesesčno što je 180.000 € godišnje. Za igrača tog kvaliteta to je bagatela, nevažno koliko godina imao. Pogotovo što je čovek godinama najbolji igrač Partizana. Takođe Nathu se duguje oko 900.000 € što nije mala cifra uopšte, videćemo kako će se to ispeglati u budućnosti.

Takođe, uprava želi da vrati Matiju Popovića na pozajmicu iz Napolija. Za 1.5 godinu koliko ima otkako je otišao nije upisao nijedan sekund seniorskog fudbala, igrao je samo za mlađe kategorije Monce i Napolija. Od svog tog talenta i priče, Barselona, Juventus, Liverpul, Dortmund, momak sa 19 godina nema nijedan sekund igranja u seniorskom fudbalu. Pogotovo je problematičan način na koji je otišao, gde je koliko se sećam imao ponudu 10.000 € mesečno što nijedan mladi igrač pre njega nije dobio, pogotovo bez sekunde seniorskog fudbala. A njegov otac je tražio da dobije 50% od transfera :lol: :lol: Čak su mu zbog oca propali pregovori sa mnogim klubovima. Ja ga ne bi vraćao, nisi hteo kad ti je klub nudio odlične uslove sad se jebi. Niko nije veći od kluba, ni za kim ne treba kukati i nikoga ne treba moliti.

A ako ga već dovode treba da izopšte njegovog oca iz bilo kakvog dogovora. Mislim da neće biti problem da ga izvuku iz Napolija na pozajmicu jer on njima svakako ne treba pogotovo ako Konte ostane, a Napoli samo može da dobije njegovom pozajmicom u Partizanu. Koliko god da su Vazura i Vučela naneli zla Partizanu u ovom slučaju stvarno nemaju krivice.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jun 09, 2025. 6:36 pm

Zahid produžio ugovor na godinu dana, plata umesto 48.000 € mesečno biće 15.000 € kao i kod Natha.

Pregovori između kluba i Filipovića su stali, kako kaže Ivković problem je oko plate jer mu je klub ponudio manju platu nego što je već imao iako je Filipović očekivao blago povećanje ili bar ostanak na istoj plati.

Za Mirčetića će biti aktivirana povratna klauzula od 200.000 €.

Nemanja Stevanović je precrtan, neće putovati na Zlatibor na pripreme.

I na kraju, Blagojević ostaje trener. Ugovor je na 2 godine, a sam Blagojević ima 5 zahteva oko pojačanja.

Izvor za sve informacije je Ivković.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jun 14, 2025. 11:27 am

Krenuli smo i sa pojačanjima. Potpisao je štoper Herevena Milovanović, dolazi kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na 4 godine. Radi se o momku koji je prošao mlađe kategorije Ajaksa ali kako kaže Ivković povrede su ga omele iako nije star, ima 21 godinu.

Drugo pojačanje stiže na pozajmicu iz Torina a to je desno krilo Demba Sek. Momak u profesionalnom fudbalu (kako kaže internet Serija D je poluprofesionalna liga, te se učinak tu ne računa) na 98 utakmica (45 Serija A, 43 Serija B, 9 kup Italije, 1 za Senegal) ima 2 gola i 5 asistencija. Pritom treba reći da momak ima već 24 godine.

Elem, kako sam to i pre voleo da prokomentarišem, čim se PR jednog kluba zasniva na dovođenju slobodnih igrača i igrača na pozajmice znači da je taj klub finansijski otižao u vražiju mater :D To smo znali i bez ovoga, sad je samo došla još jedna potvrda toga. Čim dovodiš slobodne igrače i igrače na pozajmice znači da nemaš para da platiš obeštećenje za dobrog igrača. Naravno, nije svaki slobodan igrač loš dovode ih i jaki klubovi ali je vrlo loše kad ti se PR zasniva na slobodnim igračima i ovima sa pozajmica. Ako se domognemo grupne faze LK to će biti istorijski uspeh sa ovom ekipom, da ne pričam u grupama LE to bi bilo na nivou naučne fantastike.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jun 14, 2025. 9:59 pm

Kako prenosi Mocart Jovanović u Turskoj, Partizanu ide 1 milion € obeštećenja. Navodno je dobio duplo veću platu nego što ima ovde i da je to presudni faktor.

Čovek kojeg ne zaslužujemo, koji nam je spasao guzicu mali milion puta. Šteta što je 2 godine prajma protraćio ovde. Posle Stojkovića najbolji golman u novijoj istoriji Partizana.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jun 15, 2025. 1:39 am

Otici ce svako koga mogu unovčiti

Kao što su doveli napadača koji 4 godine nije dao gol, očekujem golmana koga su redovno bušili. Da se lako prilagodi

FKP je i dalje eksperiment jednog umobolnika
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jun 15, 2025. 1:32 pm

U subotu uveče crno-belu javnost je uznemirila vest da je transfer Jovanovića u Tursku, odnosno u Kodželispor rešena stvar, ali je Telegrafu iz više izvora potvrđeno da to nije istina, da dogovor nije postignut, niti potpisan!

Potom je i klub iz Humske, u kasnim večernjim časovima, načinio dodatne korake, bolje rečeno - napore, prevazilazeći realne mogućnosti u doba tranzicije i pokušaja finansijske stabilizacije, da Jovanoviću i njegovom zastupniku daju doznanja koliko im je stalo da kapiten ostane, stavljajući na sto priliku da golman možda i okonča karijeru u Humskoj!

Tako se javio tračak nade da bi situacija mogla da se preokrene, da bi klub iz Humske ipak mogao da ubedi Jovanovića da prihvati ponudu, odnosno produžetak ugovora, ostane i odagna bar jednu muku. Pored svih ostalih sa kojima se u Partizanu susreću sklapajući tim, a pride pokušavajući da posluju racionalno.

Dakle, Partizan, koji još nije dobio zvaničnu ponudu iz Turske, podigao je gard i odlučio da se bori do kraja za svog kapitena, “šireći” se objektivno više nego što može, a na Aleksandru Jovanoviću je kako će na odgovoriti na ponudu.

Da uđe u zapisnik, Jovanović je i jutros normalno trenirao, kao da se ništa ne dešava iza kulisa i to bi mogao da bude dobar znak za navijače Partizana, koji su u subotu doživeli pravi rolerkoster emocija kada je vest plasirana, ali bi nova sedmica mogla da im donese pozitivan preokret.
Evo šta kaže Ivković.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Jun 15, 2025. 4:24 pm

Batica ubica wrote:
Sun Jun 15, 2025. 1:32 pm

Evo šta kaže Ivković.
Ako ode, Jovanovic je kriv, gramzivost je nadvladala nadljudske napore uprave :bad:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Jun 16, 2025. 2:35 pm

Goh ide u poljski Gornik. Može se sigurno reći ubedljivo najgore pojačanje u istoriji Partizana. Mislim da sam i letos pisao, ja osnovano sumnjam da Goh uopšte i nije fudbaler već da je neki nasumični momak iz Koreje kojeg su nam prodali kao igrača. Da je sve ovo oko njega neka prevara u kojoj je Partizan namajmunisan.

Za ovih godinu i po dana nismo saznali da li je Goh krilo, da li je 10, da li je polušpic, centarfor... Ni posle godinu i po dana ne znamo koji je profil igrača, da li je dribler, da li napada dubinu, da li se ubacuje iz drugog plana, da li je igrač koji igra između linija. Jedino što znamo o njemu je da je Korejac, da je igrao za izvesni Pohang Stilers, da je visok 172 cm, da ne zna engleski i da voli da posećuje restorane brze hrane.

42 utakmice, 2 gola od koji jedan slučajan protiv Lučana, 0 asistencija. Sve to za 1.2 miliona € obeštećenja.

Elem, kako prenosi Ivković štoper Černomoreca Stefan Milić će izgleda biti novo pojačanje.

Post Reply