Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
- Irriducibili
Re: Engleska Premijer Liga
Crystal Palace postoji 120 godina, danas je osvojio prvi trofej u istoriji, svaka čast ljudima koji navijaju za taj klub, a desetine hiljada ih je danas bilo na Vembliju
Deda Mraz je naravno bio Siti, to je sve što treba reci
Deda Mraz je naravno bio Siti, to je sve što treba reci
non mollare mai
- Batica ubica
Gledao sam samo prvih pola sata, dovoljno da vidim gol, neke šanse Sitija i nedosđen crveni za Hendersona iz nekog razloga.
Pep je ponovio nešto što je uradio u finalu LŠ 2021. protiv Čelsija kad je krenuo bez zadnjeg veznog a gde su na klupi ostali Rodri i Fernandinjo, a sada je na klupi ostao Gonzales. Doduše tad protiv Čelsija je krenuo i bez centarfora gde su na klupi ostali Aguero i Žesus.
Sitijeva sezona je bila užas, ipak zadnjih mesec i po su se popravili i nanizali dosta pobeda, neke u zadnjim minutima gde su pokazali povratak stava kakav su imali pre. I to pokazuje negde koliko je sezona dugačka, onaj period iz novembra-decembra kad su bili u krizi deluje kao da je bio pre godinu i jače. Remi sa odanvo prežaljenim Sautemptonom ih je vratio malo nazad, u PL i dalje odlučuju sami o svojoj sudbini ali ukoliko izgube od Bormuta večeras moraće da čekaju kikseve ostalih timova u zadnjem kolu a da pritom dobiju svoju utakmicu. FA kup i top 5 bi bili čak solidna sezona nakon svega, ovako posle poraza u finalu i to od Palasa sezona preti da od gore postane još lošija.
Drago mi je zbog Palasa. Glazner je odličan trener, ekipa mu igra dosta izbalansirano ni previše ofanzivno ni previše defanzivno. Vrlo su uigrani, krilni bekovi se non stop ponavljaju, napadaju dubinu i daju širinu, Mateta igra za tim i za sebe. Glazner je vratio u tim Vila Hjuza koji je vrlo zahvalan igrač, pravi zadnji vezni, agresivan, dobro se postavlja, trkački sposoban. Čak i tehnički vrlo dobar igrač, daleko od toga da je samo krljator. Temperament i preterana agresivnost su ga koštali veće karijere.
Ezea već dugo pratim, tehnički odličan igrač, dribler, kontrola lopte, šut, završni pas, pregled igre, završnica, dobre fizikalije dosta eksplozivan i brz, skočan. Još bolji igrač od Vilfrida Zahe koji je godinama nosio Palas, deluje da ima bolji karakter i bolje donošenje odluka. E sad da li je pravo vreme i za njega i za klub da ga Palas proda... Očekujem da u dogledno vreme prodaju Vortona ili Guehija, kao i Tajrika Mičela koji je vrlo dobar defanzivac kome možda i ne odgovara toliko uloga krilnog beka koliko Munjozu recimo. Vorton je odličan igrač, sličan Hjuzu samo drugačija glava verovatno.
Mislim da će sledeće sezone pritisak na Pepu biti veći nego ikada. Činjenica da mu je ovo tek 2. sezona bez trofeja u 9 sezona u Sitiju govori o njegovoj uspešnosti ali od stare slave ne može da se živi dugo. Navijači su sad potpuno uz njega ali je pitanje da li će biti sledeće sezone ako rezultati budu ovakvi. Uz to odlazi mu najvažniji igrač a to je De Brujne, zamene za njega nema. I ove i prošle sezone su potrošili brdo para a nisu se mnogo pojačali, dosta igrača su preplatili a od njih nisu dobili ono što su očekivali. Dakle rekonstrukcija je neminovnost ali kvalitet igrača koje ima i koje će dovesti je upitan i veliko je pitanje da li je dovoljan da se opet uspostavi dominacija. Pogotovo ako ne odu u LŠ, ne bi me čudilo da ga u tom slučaju Siti smeni na kraju sezone.
Pep je ponovio nešto što je uradio u finalu LŠ 2021. protiv Čelsija kad je krenuo bez zadnjeg veznog a gde su na klupi ostali Rodri i Fernandinjo, a sada je na klupi ostao Gonzales. Doduše tad protiv Čelsija je krenuo i bez centarfora gde su na klupi ostali Aguero i Žesus.
Sitijeva sezona je bila užas, ipak zadnjih mesec i po su se popravili i nanizali dosta pobeda, neke u zadnjim minutima gde su pokazali povratak stava kakav su imali pre. I to pokazuje negde koliko je sezona dugačka, onaj period iz novembra-decembra kad su bili u krizi deluje kao da je bio pre godinu i jače. Remi sa odanvo prežaljenim Sautemptonom ih je vratio malo nazad, u PL i dalje odlučuju sami o svojoj sudbini ali ukoliko izgube od Bormuta večeras moraće da čekaju kikseve ostalih timova u zadnjem kolu a da pritom dobiju svoju utakmicu. FA kup i top 5 bi bili čak solidna sezona nakon svega, ovako posle poraza u finalu i to od Palasa sezona preti da od gore postane još lošija.
Drago mi je zbog Palasa. Glazner je odličan trener, ekipa mu igra dosta izbalansirano ni previše ofanzivno ni previše defanzivno. Vrlo su uigrani, krilni bekovi se non stop ponavljaju, napadaju dubinu i daju širinu, Mateta igra za tim i za sebe. Glazner je vratio u tim Vila Hjuza koji je vrlo zahvalan igrač, pravi zadnji vezni, agresivan, dobro se postavlja, trkački sposoban. Čak i tehnički vrlo dobar igrač, daleko od toga da je samo krljator. Temperament i preterana agresivnost su ga koštali veće karijere.
Ezea već dugo pratim, tehnički odličan igrač, dribler, kontrola lopte, šut, završni pas, pregled igre, završnica, dobre fizikalije dosta eksplozivan i brz, skočan. Još bolji igrač od Vilfrida Zahe koji je godinama nosio Palas, deluje da ima bolji karakter i bolje donošenje odluka. E sad da li je pravo vreme i za njega i za klub da ga Palas proda... Očekujem da u dogledno vreme prodaju Vortona ili Guehija, kao i Tajrika Mičela koji je vrlo dobar defanzivac kome možda i ne odgovara toliko uloga krilnog beka koliko Munjozu recimo. Vorton je odličan igrač, sličan Hjuzu samo drugačija glava verovatno.
Mislim da će sledeće sezone pritisak na Pepu biti veći nego ikada. Činjenica da mu je ovo tek 2. sezona bez trofeja u 9 sezona u Sitiju govori o njegovoj uspešnosti ali od stare slave ne može da se živi dugo. Navijači su sad potpuno uz njega ali je pitanje da li će biti sledeće sezone ako rezultati budu ovakvi. Uz to odlazi mu najvažniji igrač a to je De Brujne, zamene za njega nema. I ove i prošle sezone su potrošili brdo para a nisu se mnogo pojačali, dosta igrača su preplatili a od njih nisu dobili ono što su očekivali. Dakle rekonstrukcija je neminovnost ali kvalitet igrača koje ima i koje će dovesti je upitan i veliko je pitanje da li je dovoljan da se opet uspostavi dominacija. Pogotovo ako ne odu u LŠ, ne bi me čudilo da ga u tom slučaju Siti smeni na kraju sezone.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Batica ubica
I na kraju ga je smenioBatica ubica wrote: ↑Thu May 22, 2025. 2:40 pmSada ću napusati nešto što sam mislio da neću napisati nikad u životu, ali Totenhem je osvojio trofej. I to evropski.
Pre svega, kapa dole Postekogluu. Bio sam kritičan zbog njegovog stila fudbala otkad je došao u Totenhem (opravdano, taj stil je na duže staze neodrživ sa ovim igračkim kadrom pa makar i svi bili zdravi), čovek je ove sezone prošao takvu agoniju sa povredama koja se retko viđa, nekad bukvalno nije imao igrača na određenim pozicijama već je morao da krpi, improvizuje, ubacuje decu, dovodi neproverene igrače. Mislim da su kritike prema njemu ove sezone nekad bile preoštre iz razloga što jednostavno nije imao igrača, mada je retko menjao svoj stil. Ipak, čovek je izdržao sve i osvojio je trofej i to evropski sa Totenhemom, mislim da je ovo jedno od najvećih dostignuća koje jedan trener može da ima. Postekoglu kapa dole!
Opet, i Postekoglu je shvatio da ne može uvek da se igra totalni fudbal i na gol više. Totenhem je sinoć bio dobro organizovan, disciplinovan, branili su se odlično, krila su odlično pomagala u odbrani, bili su agresivni. Sve do samog kraja sam bio ubeđen da će da pokleknu i prime gol, jer je to ipak Totenhem, ali su izdržali, pokazali su karakter i stvarno treba im čestitati na tome. Bisuma, Udogi, Džonson odlične utakmice, Ričarlison velika uloga u odbrani, Van de Ven odličan ono čišćenje sa linije je antologijsko. Nisam ljubitelj Totenhema i delom mi je žao što su osvojili trofej jer više neću moći da se zajebavam na njihov račun, ali drago mi je zbog Sona pre svega a onda i Medisona koji je majstor fudbala.
Amorim je pogrešio sa prvom postavom. Bruno je morao da igra bliže golu, ovako daleko od gola nije bio uticajan na utakmicu. To je vezalo Kazemira da igra ispred odbrane a on je više BTB nego pozicioni zadnji vezni otkad je došao u Junajted. Čudi me da nije to bio tandem Ugarte-Kazemiro, pogotovo jer je Kazemiro pokazao da ima kvalitet da se ubaci iz drugog plana i da gol. Maunt na krilu nije rešenje, on nije krilo već je 10. Nema dribling, nema prodornost, nema eksplozivnost, ne napada prostor a bar nešto od toga je potrebno za krilo. Tehnički odličan igrač, ja ga gotivim još od prve sezone u Čelsiju i velika je greška Čelsija što ga je pustio ali on nije krilo već isključivo 10, ali njegov je problem što je i Bruno 10.
Megvajer je odigrao jako dobru utakmicu, verovatno i najbolji igrač Junajteda uz Dijaloa. Kod gola se mogla videti mana igranja sa 5 pozadi, dosta prebacivanja odgovornosti između igrača. Kod gola Dorgu je mislio da će Šo markirati Džonsona, Šo je mislio da će ga Dorgu markirati i on pobegne obojici. 4 pozadi bekovi markiraju krila, štoperi centarfora (jednog ili dva) ili 3 pozadi gde bočni štoperi markiraju krila a centralni centarfora. Ovako sa 5 to je uvek dilema hoće li on ili ja, stvari nisu jasno postavljene.
Velika pobeda Totenhema, jedna od najvećih u klupskoj istoriji. Prvi trofej posle 17 godina i to veliki. Sad će biti zanimljivo videti da li će Levi smeniti Postekoglua što bi bilo vrlo totenhemovski, da smeniš čoveka koji ti je doneo prvi trofej posle 17 godina![]()
Mada ako ga je istrpeo do sad i ako je istrpeo 17. poziciju u PL red bi bio da ga ostavi i da mu omogući da se pojača na leto, zaslužio je to čovek.
Čovek je vrhunski operativac što se tiče finansija, neće dovesti klub u propast, posluje u plusu ali što se tiče fudbalskih pitanja to mu nikako ne ide od ruke. Istrpeo ga je u najvećoj krizi kad su svi hteli da ga smeni, dao mu je šansu da privede kraju kampanju u LE i sad ga smenjuje kad je osvojio prvi trofej za klub posle 17 godina... Pravi totenhemovski potez, nema šta.
Za Postekoglua ovo je možda i najpozitivniji rasplet situacije. Otišao je sa trofejom u rukama, prvim posle 17 godina za klub, od strane navijača će zauvek biti obožavan i cenjen. Imaće kultni status. Poznavajući Levija samo bi ga čekao sledeće sezone da ga smeni, ovako je otišao kao apsolutni pobednik. Takođe poznavajući Levija mislim da neće dovesti jako ime već da će dovesti opet nekog sličnog Nunu kome neće morati da da mnogo para za pojačanja. Mada mora se reći da je Postekoglu imao budžet kao niko pre u Totenhemu i da se tu Levi isprsio kao nikada pre.
Čovek je dokazao svima da je sposoban da osvaja trofeje i to sa Totenhemom, sigurno da je zaslužio još veće poverenje kluba. Ali, to je ipak Totenhem...
- Batica ubica
Šampion: Liverpul - promašaj. A ostalih godina sam uvek stavljao LiverpulBatica ubica wrote: ↑Thu Aug 15, 2024. 3:03 pmAjmo vreme je za predikcije za PL![]()
Šampion:
Top 4:
Ispadanje:
Iznenađenje sezone:
Razočarenje sezone:
Prvi otkaz:
Šampion: Arsenal
Top 4: 1. Arsenal, 2. Siti, 3. Liverpul, 4. Junajted
Ispadanje: Sautempton, Ipsvič, Brentford
Iznenađenje sezone: Kristal Palas
Razočarenje sezone: Čelsi
Prvi otkaz: Enco Mareska
Top 4: 1. Liverpul, 2. Arsenal, 3. Siti, 4. Čelsi - pogodio sam 3/4 tima u top 4, dosta
Ispadanje: Sautempton, Ipsvič, Lester - 2/3 pogođena, mislio sam da će Brentford da se raspadne odlaskom Tonija jer su se 23/24 dobro mučili bez njega a oni postadoše još bolji
Iznenađenje sezone: Može se reći da sam delom pogodio jer su uzeli FA Kup
Razočarenje sezone: Ovde su Totenhem i Junajted apsolutni šampioni, dok je Siti bio na tom putu definitivno. Vest Hem je takođe imao razočaravajuću sezonu. Čelsi je za razliku od mojih predikcija imao sasvim ok sezonu uzevši sve u obzir. - promašaj
Prvi otkaz: Ten Hag - promašaj.
City je krenuo jako na trzistu ali po mom misljenju Liverpool radi strasan posao...
Wirtz + Frimpong pa tesko da moze bolje....Mladi a vec brutalni igraci...
Meni je Frimpong upgrade u odnosu na Trenta,sta ti mislis batice?....Bolji,odgovorniji defanzivno a probojniji po desnom boku...Tret jedino ima bolji centarsut ali u vazduhu i sut,Frimpong probija i dobro centrira po zemlji,ima odlicne povratne pasove sto je mnogo bolje po Liverpool kada uzmemo u obzir konstituciju igraca koji igraju napred..Nema ko da pokupi te visoke lopte Arnolda s obzirom da je Darvin klupiran i igra se sa Jotom koji igra dobro glavom ali je prenizak....I jos kad dodamo da na toj strani imaju Salaha koji ce standardno ici u sredinu otvarajuci prostor Frimpongu...A u centrali Wirtz koji nece morati da se trosi defanzivno toliko jer su tu Gravenberg i argentinac koji je kao na struju...Imace uvek svezinu za napadacke carolije...
Brutalno mi ovo deluje...
Meni je Frimpong upgrade u odnosu na Trenta,sta ti mislis batice?....Bolji,odgovorniji defanzivno a probojniji po desnom boku...Tret jedino ima bolji centarsut ali u vazduhu i sut,Frimpong probija i dobro centrira po zemlji,ima odlicne povratne pasove sto je mnogo bolje po Liverpool kada uzmemo u obzir konstituciju igraca koji igraju napred..Nema ko da pokupi te visoke lopte Arnolda s obzirom da je Darvin klupiran i igra se sa Jotom koji igra dobro glavom ali je prenizak....I jos kad dodamo da na toj strani imaju Salaha koji ce standardno ici u sredinu otvarajuci prostor Frimpongu...A u centrali Wirtz koji nece morati da se trosi defanzivno toliko jer su tu Gravenberg i argentinac koji je kao na struju...Imace uvek svezinu za napadacke carolije...
- Batica ubica
Iskreno nisam mnogo pratio Frimponga, ono što sam gledao je drugačiji profil u odnosu na Trenta, Frimpong mi više deluje kao klasičan, da kažem tradicionalan bek. Trent je ipak vezni igrač na poziciji beka, taj pregled igre, dugu loptu, završnu loptu pa i centaršut imaju samo prefinjeni vezni igrači. Videćemo kako će se odraziti na Frimponga što će ovde biti klasičan bek a u Bajeru je igrao kao krilni bek veliku većinu vremena, da li će ovde ići u završnicu u količini u kojoj je to radio u Bajeru gde mu je to bila obaveza, mislim da će ovde biti malo rezervisaniji. Svakako proveren igrač, osvajač istorijske titule sa Bajerom, kao mlad igrač osvajač triplete sa Seltikom. Još treba reći da Liverpul tu ima Bredlija koji je i ove i prošle sezone pokazao da može na njega ozbiljno da se računa ako nema povreda, defanzivno vrlo dobar igrač.Čekićar wrote: ↑Thu Jun 12, 2025. 2:19 pmCity je krenuo jako na trzistu ali po mom misljenju Liverpool radi strasan posao...
Virca nisam puno gledao, na prvu mi 150 miliona € deluje kao previše. Ipak Liverpulu fali taj igrač, mada po meni Mekalister treba da igra kao 10 i bliže golu a ne povučenije. Mislim da će ovo značiti pomeranje Soboslaja više na klupu što nije loše, koristan je igrač Soboslaj ima svojih kvaliteta ali po meni lošiji igrač od Mekalistera. Mislim da ovo znači i odlazak Harvija Eliota koji je isto jedan odličan igrač koji ipak nije mogao da minuta u ovoj konkurenciji, biće zanimljivo ko će njega pokupiti. Neko će u Eliotu dovesti odlično pojačanje.
Još ako Liverpul dovede Kerkeza. Da sam Liverpul ciljao bih jednog štopera, Gomez i Konate su skloni povredama, a Kvansa nije još za startera. Naravno trebao bi prvo neko da ode da bi neko došao.
Takođe da sam Liverpul, prodao bih Darvina ako postoji i približna ponuda kao zimus i pojurio bih Osimena koji je po meni najbolji dostupan centarfor na tržištu. Đokerešu kapa dole za brojke u Sportingu ali je PL druga priča, Isak ne verujem da će biti dostupan ulaskom Njuke u LŠ a to je 100 miliona € minimalno. I to ćeš vrlo moguće preplatiti Đokereša, Šeška, Žoaa Pedra ili nekog od tih igrača. Čak mislim da je Vlahović uz Osimena najbolja roba na tržištu, mislim da bi Duci recimo u Liverpulu sa ovim igračima oko sebe dao minimum 25 golova za sezonu. Ili recimo u Arsenalu pored Edegarda, Sake, Trosara. Liverpulu treba centarfor, Darvin je preplaćen i uvek će se gledati kroz tu cenu, za 3 sezone nije dokazao da je vredan tih para. Žota je odličan igrač ali prečesto povređen, u njega ne možeš da se pouzdaš. A Slot je vrhunski našao mesto Gakpu koga je stavio levo (tu je najbolje igrao i za reprezentaciju na EP), gde ga je Klop gurao na centarfora čak i na 8.
Siti se za razliku od zimskog PR sad pojačao stvarno, videćemo za šta će to biti dovoljno. Rejnders je odličan igrač, Ait Nuri je jedan od najboljih PL bekova sezonama unazad, dobar u oba pravca. Šerkija nisam puno gledao, malo protiv Junajteda u LE. E da li će Pep izdržati rekonstrukciju, on će sledeće sezone imati ogroman pritisak.
Po mom misljenu Redsima ne treba klasicna devetka vec lazna...
Najbolje su igrali sa Firminom koji je upravo lazna 9. iz razloga sto je Salah najbolji kada se pomera ka sredini i ostavlja prostor Arnoldu po strani a sada i Frimpongu..
Ako dodamo na to da imaju dobre igrace iz veznog reda koji su opasni iz drugog plana...Argenticna kojeg si spomenuo da treba da igra blize golu,Soboslaja,sad i Wirtza...Lazna 9. bi im sve to omogucila..
Recimo Pedro iz Brajtona idealan po meni..
Klasicna 9. ih ugusi sve...
To ne znaci da je Pedro bolji od Osimena,nije ali je za ovaj sistem igre upotrebljiviji....I prosle sezone su bolji bili sa Jotom u spicu nego sa Darvinom
I jos nesto,150m za Wirtza nije mnogo....Proverena klasa za dugi niz godina...Bice najbolji asistent lige u najavi...Mnogo je 90m za Entonija iz Ajaxa u UTD npr...
Kao za KKP sto pricamo,nije puno 3,5 milke npr za Larkina...Puno je 1m za Kaminskog...Nista nije puno kada je klasa u pitanju...
Najbolje su igrali sa Firminom koji je upravo lazna 9. iz razloga sto je Salah najbolji kada se pomera ka sredini i ostavlja prostor Arnoldu po strani a sada i Frimpongu..
Ako dodamo na to da imaju dobre igrace iz veznog reda koji su opasni iz drugog plana...Argenticna kojeg si spomenuo da treba da igra blize golu,Soboslaja,sad i Wirtza...Lazna 9. bi im sve to omogucila..
Recimo Pedro iz Brajtona idealan po meni..
Klasicna 9. ih ugusi sve...
To ne znaci da je Pedro bolji od Osimena,nije ali je za ovaj sistem igre upotrebljiviji....I prosle sezone su bolji bili sa Jotom u spicu nego sa Darvinom
I jos nesto,150m za Wirtza nije mnogo....Proverena klasa za dugi niz godina...Bice najbolji asistent lige u najavi...Mnogo je 90m za Entonija iz Ajaxa u UTD npr...
Kao za KKP sto pricamo,nije puno 3,5 milke npr za Larkina...Puno je 1m za Kaminskog...Nista nije puno kada je klasa u pitanju...
- Batica ubica
Ovoj verziji Salaha više odgovara klasičan centarfor, iz razloga što je sa godinama postao igrač sa vrhunskom završnom loptom i boljim pregledom igre. Sve ga više viđaš da se izvlači na bok i kreira odatle, koliko je samo zadnje 2 pa čak i 3 sezone na taj način namestio golova i šansi. Malo je izgubio na eksplozivnosti i brzini što je i logično, mada je i dalje čovek koji odlično napada dubinu, ali mu je igra postala sporija, ima bolji pregled i dosta bolji završni pas. To je ona fudbalska "evolucija" kad igrač dođe u neke godine pa mu neke stvari postanu jasnije. Gubiš neke fizičke kvalitete ali dobijaš neke čiste fudbalske.
Slažem se da je trio Firmina sa Salahom i Maneom odlično funkcionisao, iz razloga gde se Firmino izvlačio i igrao kao 10 dok je ovoj dvojici otvarao prostor da napadaju dubinu i idu u završnicu. Ali to je bio Salah koji igra više za sebe, ovaj sad igra i za sebe i za ekipu. Pogledaj samo koliko su šansi Darvin pa i Dijaz (kad je igrao centarfora) promašili na Salahova dodavanja, zamisli da je na njihovom mestu bio čak i Žota koji je brutalan finišer. To bi najviše ugušilo Gakpa ili Dijaza jer jedan od njih dvojice u tom slučaju ne bi igrao, mislim da bi Salah bio još bolji.
Ako Virc bude igrač De Brujneovog nivoa slažem se da nije mnogo, ali ovako na prvu 150 miliona € je cifretina za nekog ko nije igrao ni PL ni Primeru, a nema još ni 10 utakmica u LŠ. Što ne znači da će biti loš naravno. Pomenuo si Antonija, pomenuli smo i Darvina to su dva prava primera šta preveliko obeštećenje i nerealna očekivanja mogu da urade od igrača. Virc će imati ogroman pritisak, prvi put kad bude vezao 3 utakmice bez gola ili asistencije ima mediji i navijači u Engleskoj da skoče da mu se krvi napiju. Takođe istorija nas uči da su od 15 igrača koji su plaćeni 100+ miliona € bar 8 su bili promašaji.
Slažem se da je trio Firmina sa Salahom i Maneom odlično funkcionisao, iz razloga gde se Firmino izvlačio i igrao kao 10 dok je ovoj dvojici otvarao prostor da napadaju dubinu i idu u završnicu. Ali to je bio Salah koji igra više za sebe, ovaj sad igra i za sebe i za ekipu. Pogledaj samo koliko su šansi Darvin pa i Dijaz (kad je igrao centarfora) promašili na Salahova dodavanja, zamisli da je na njihovom mestu bio čak i Žota koji je brutalan finišer. To bi najviše ugušilo Gakpa ili Dijaza jer jedan od njih dvojice u tom slučaju ne bi igrao, mislim da bi Salah bio još bolji.
Ako Virc bude igrač De Brujneovog nivoa slažem se da nije mnogo, ali ovako na prvu 150 miliona € je cifretina za nekog ko nije igrao ni PL ni Primeru, a nema još ni 10 utakmica u LŠ. Što ne znači da će biti loš naravno. Pomenuo si Antonija, pomenuli smo i Darvina to su dva prava primera šta preveliko obeštećenje i nerealna očekivanja mogu da urade od igrača. Virc će imati ogroman pritisak, prvi put kad bude vezao 3 utakmice bez gola ili asistencije ima mediji i navijači u Engleskoj da skoče da mu se krvi napiju. Takođe istorija nas uči da su od 15 igrača koji su plaćeni 100+ miliona € bar 8 su bili promašaji.
Prihvatam da si u pravu jer fudbal ipak gledam samo iz navijackog ugla,uglavnom iskljucivo zbog fantazija(za razliku od kosarke gde se smatram strukom
,mozda u necijim ocima prepotentno sto mogu razumeti,ali tako je kako je)...Da ne igram fantasy jako malo utakmica bih pogledao na godisnjem nivou...
Dosadilo mi gledati sat vremena pas unazad....Multiprenos mi je trenutno najbolja stvar a to je neozbiljno pracenje realno...
Ako izuzmemo Partizan redovno gledam samo PL zbog fantaziranja,malo ispratim cika Contea,malo cika Simeonea i Frankfurt spletom okolnosti jer ih povremeno gledam i uzivo..
Donekle imam pravo da dam misljenje samo kada je PL u pitanju jer tu znam sve igrace,u ostalim ligama van ovih vodecih ne znam gotovo nista sto znaci da sam dunster
U kosarci znam milion igraca
Dosadilo mi gledati sat vremena pas unazad....Multiprenos mi je trenutno najbolja stvar a to je neozbiljno pracenje realno...
Ako izuzmemo Partizan redovno gledam samo PL zbog fantaziranja,malo ispratim cika Contea,malo cika Simeonea i Frankfurt spletom okolnosti jer ih povremeno gledam i uzivo..
Donekle imam pravo da dam misljenje samo kada je PL u pitanju jer tu znam sve igrace,u ostalim ligama van ovih vodecih ne znam gotovo nista sto znaci da sam dunster
U kosarci znam milion igraca
- Batica ubica
Zanimljivo mi je to što volimo iste trenereČekićar wrote: ↑Fri Jun 13, 2025. 12:03 amPrihvatam da si u pravu jer fudbal ipak gledam samo iz navijackog ugla,uglavnom iskljucivo zbog fantazija(za razliku od kosarke gde se smatram strukom,mozda u necijim ocima prepotentno sto mogu razumeti,ali tako je kako je)...Da ne igram fantasy jako malo utakmica bih pogledao na godisnjem nivou...
Donekle imam pravo da dam misljenje samo kada je PL u pitanju jer tu znam sve igrace,u ostalim ligama van ovih vodecih ne znam gotovo nista sto znaci da sam dunster![]()
U kosarci znam milion igraca![]()
Ja isto PL pratim maksimalno, šta ne pogledam uživo pogledam Arenine hajlajtse uvek. U PL gledam bukvalno sve, da igraju Kristal Palas-Lester ja ću sesti da pogledam bez problema. Volim da pogledam Seriju A ove jače ekipe. Pratio sam Romu 2.5 sezone zbog Žozea, mislim da ni neki navijači Rome nisu toliko pratili Romu
Za košarku i jesi struka, pamtim tvoje analize još od pre 5-6 godina iz vremena dok sam bio na Tviteru, u onoj grupi gde smo bili zajedno i komentarisali fudbal i košarku. Nisam video mnogo ljudi sa takvim poznavanjem tolikog broja igrača.
- Batica ubica
Tomas Frank novi trener Totenhema. Po meni njegova velika greška, iz jednog uređenog i organizovanog kluba kao što je Brentford ideš u klub gde je trener osvojio prvi trofej posle 17 godina i dobio pedalu. Mislim da će vrlo brzo završiti svoju misiju u Totenhemu, Postekoglu je oteran na vrlo loš način tako da sad sve što Levi uradi ima da bude dočekano na nož.
Sad pročitah da Frank hoće Visu i Mbeuma, ali kao što napisa novinar Mocart Totenhem je pun ko oko u napadu, svuda imaju po 2 igrača još su otkupili i Tela od Bajerna. Malo mi je neobično da je Bajern tako lako pustio Tela koji je tamo kod Tuhela imao vrlo zapaženu ulogu.
Inače, Brentford je odbio 65 miliona € za Mbeuma od Junajteda i traži 70 miliona €, lepo će ga naplatiti. Crta se da to bude Junajted, valjda Mbeumo neće izabrati da ode tamo i da propadne kao mnogi pre njega. Mislim da to čak i nije puno za Mbeuma na današnjem tržištu jer bar dovodiš igrača za kojeg pouzdano znaš da može da pravi razliku u PL.
Junajted je potpisao i Kunju za 74.2 miliona €. Kunja nije klasičan centarfor, mislim da će pre biti levo krilo u Amorimovoj 3-4-3 formaciji. Odličan igrač, dribling dobar, završni pas, pregled igre, centaršut, prekidi, završnica. Kunja je polušpic, odlično je sarađivao sa Strand Larsenom ove sezone koji je klasičan centarfor, Kunja je igrao iza njega. Sad, da li je 74 miliona € puno za igrača koji realno neće igrati svoju poziciju to je pitanje. Problem je i to što traže centarfora a imaju već Hojlunda (kojeg su platili 77.8 miliona €) i Zirkzea (kojeg su platili 42.5 miliona €) a ni jednim ni drugim nisu zadovoljni, a ne mogu tek tako da ih se reše.
Mnogo je pitanja pred Amorimom. Prvo, gde vidi Daloa i Mazraujia. Dalo realno nije krilni bek, u ovoj formaciji je pre desni štoper. Mazrauji je više krilni bek od njega mada je i on više klasičan bek kao i Dalo, za tu poziciju je potreban igrač koji je između beka i krila. De Liht i Megvajer nisu za bočne štopere, Joro možda i jeste, Šo više nije za krilnog beka više za bočnog štopera ali je stalno povređen, Martinez koji je idealan za bočnog štopera je ozbiljno povređen. Trebaće mu i rezerva za Dorgua po levoj strani. A krilnog beka ne može da igra Dijalo koji je ipak krilo, krilni bek treba da pokriva celu stranu.
Onda, gde Amorim vidi Bruna? Ako igra jednog od zadnjih veznih gubiš ga u završnoj 1/3 terena gde on treba da igra jer je kreativan igrač, da bude što bliže golu. To se videlo najbolje u finalu protiv Totenhema, kad je Junajted bio bezidejan. Ali sad ima druga stavka, a to je da pozicija 10 ne postoji ovde a da Bruno na levom krilu nije isti igrač. A ako promeni na 3-5-2 ili 3-4-1-2 onda gubi Dijaloa koji mu je jedan od najboljih igrača u timu.
Sad pročitah da Frank hoće Visu i Mbeuma, ali kao što napisa novinar Mocart Totenhem je pun ko oko u napadu, svuda imaju po 2 igrača još su otkupili i Tela od Bajerna. Malo mi je neobično da je Bajern tako lako pustio Tela koji je tamo kod Tuhela imao vrlo zapaženu ulogu.
Inače, Brentford je odbio 65 miliona € za Mbeuma od Junajteda i traži 70 miliona €, lepo će ga naplatiti. Crta se da to bude Junajted, valjda Mbeumo neće izabrati da ode tamo i da propadne kao mnogi pre njega. Mislim da to čak i nije puno za Mbeuma na današnjem tržištu jer bar dovodiš igrača za kojeg pouzdano znaš da može da pravi razliku u PL.
Junajted je potpisao i Kunju za 74.2 miliona €. Kunja nije klasičan centarfor, mislim da će pre biti levo krilo u Amorimovoj 3-4-3 formaciji. Odličan igrač, dribling dobar, završni pas, pregled igre, centaršut, prekidi, završnica. Kunja je polušpic, odlično je sarađivao sa Strand Larsenom ove sezone koji je klasičan centarfor, Kunja je igrao iza njega. Sad, da li je 74 miliona € puno za igrača koji realno neće igrati svoju poziciju to je pitanje. Problem je i to što traže centarfora a imaju već Hojlunda (kojeg su platili 77.8 miliona €) i Zirkzea (kojeg su platili 42.5 miliona €) a ni jednim ni drugim nisu zadovoljni, a ne mogu tek tako da ih se reše.
Mnogo je pitanja pred Amorimom. Prvo, gde vidi Daloa i Mazraujia. Dalo realno nije krilni bek, u ovoj formaciji je pre desni štoper. Mazrauji je više krilni bek od njega mada je i on više klasičan bek kao i Dalo, za tu poziciju je potreban igrač koji je između beka i krila. De Liht i Megvajer nisu za bočne štopere, Joro možda i jeste, Šo više nije za krilnog beka više za bočnog štopera ali je stalno povređen, Martinez koji je idealan za bočnog štopera je ozbiljno povređen. Trebaće mu i rezerva za Dorgua po levoj strani. A krilnog beka ne može da igra Dijalo koji je ipak krilo, krilni bek treba da pokriva celu stranu.
Onda, gde Amorim vidi Bruna? Ako igra jednog od zadnjih veznih gubiš ga u završnoj 1/3 terena gde on treba da igra jer je kreativan igrač, da bude što bliže golu. To se videlo najbolje u finalu protiv Totenhema, kad je Junajted bio bezidejan. Ali sad ima druga stavka, a to je da pozicija 10 ne postoji ovde a da Bruno na levom krilu nije isti igrač. A ako promeni na 3-5-2 ili 3-4-1-2 onda gubi Dijaloa koji mu je jedan od najboljih igrača u timu.
Liverpool ozvanicio Wirza,strasan tim prave....Kerkeza takodje zavrsavaju i ocekuje se jos spic,Newcastle trazi bas bas puno za Isaka ali ako odrese kesu i za njega to ce biti strasna timcina..
Tucace Pepa again..
Tucace Pepa again..
- Tajler Darden
Ajde da vidimo kako će izgledati... Ovaj novi Siti ne deluje loše. 
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
- Batica ubica
Osnovano sumnjam da čelnici Liverpula prate naš skromni forumBatica ubica wrote: ↑Sun Sep 17, 2023. 5:15 pmMiloš Kerkez![]()
Odličan stav na terenu, ne plaši se nikoga. Danas je sa Sterlingom igrao kao da je odigrao 100 utakmica protiv vrhunskih igrača. Dobro ga je markirao, bio je blizu, nije se plašio. Slično je igrao i protiv Salaha.
Strasan posao rade,brutalan prelazni rok,ostaje jos napdac i oni su spremni za rutinsku odbranu titule....Jesu spalili mnogo love ali ako se ne varam proslog leta nisu potrosili ni jedan jedini dolar...Planski se radi,ne trosi se da bi se trosilo vec se zna kada se ulaze a kada ne...Batica ubica wrote: ↑Tue Jul 01, 2025. 11:20 amOsnovano sumnjam da čelnici Liverpula prate naš skromni forumBatica ubica wrote: ↑Sun Sep 17, 2023. 5:15 pmMiloš Kerkez![]()
Odličan stav na terenu, ne plaši se nikoga. Danas je sa Sterlingom igrao kao da je odigrao 100 utakmica protiv vrhunskih igrača. Dobro ga je markirao, bio je blizu, nije se plašio. Slično je igrao i protiv Salaha.![]()
![]()
S obzirom da ce sada Liverpool imati KDB-a u vidu Wirtza ne vidim ko im moze zapretiti...Ako ne bude nekih gadnih povreda kljucnih igraca,po mom misljenju zakucani osvajaci...90% im dajem a 10% Mancesteru jer se vraca Rodri i imace bolji balans ali je pitanje moze li Cekri uci u kopacke KDB-a...tesko
Arsenal samo dovodi defanzivce i veznjake a placu za napadacem...Jezivo lose posluju...
Moj WHU sve nesto zainteresovan za ovog,zainteresovan za onog a nista se ne desava....Samo gledaju kako da zavaljaju Kudusa koji navodno ima klauzulu za PL timove od 85m a za timove iz Saudijske Arabije 100+...
I kad pogodis igraca on po pravilu brzo menja sredinu....Neshvatljivo smo losi,po proracunu bismo morali biti tamo gde je Aston Villa,imaju sredstva da zadrzavaju okosnicu tima a oni to ne rade....Zivim za dan kada ce se klub prodati...Ovi su nesposobni,nemaju viziju,to se vidi i kod trenera...Za godinu dana ti sa Moyesa prelazis na Potera koji su crno i belo...Kako Poteru moze odgovarati ekipa koju je gradio Moyes,mislim to su vrtic price...Treba ti par prelaznih rokova da bi novom treneru omogucio zeljeni kadar i ko ti garantuje da posle toga nece doci engleski Murinjo