FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: FK Partizan

Post by Irriducibili » Fri Jul 11, 2025. 5:48 pm

Pomislih da nisu i oni utekli od Mijatovicevih kombinacija
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Jul 12, 2025. 11:53 am

Sa malo zakašnjenja da dam svoj laički sud.

Krajnjim ishodom možemo biti presrećni u odnosu na prikazano.

Više puta sam ponovio, ali i dalje stojim pri istom. Sa ovakvim pilićarskim pristupom našeg trenera mi nemamo šta da tražimo ne zbog kvaliteta, već zbog mentaliteta.

U svaku Božju utakmicu mi ulazimo sa ciljem da ne izgubimo i to nema veze sa sastavom. Isto bi bilo i da u napadu imamo trio Mesi, Anri i Eto.

Tužno je gledati da je jedina ideja ne izgubiti utakmicu.

Ovaj sastav sve i da ima određen potencijal, uvek će biti gušen pristupom gde pobeda nije imperativ.

Imali smo mesec dana da spremimo ovaj dvomeč i jedino smo bili spremni za 0:0.

Sreća je da su nas kasno otvorili.

Imamo mi solidne šanse za preokret, ali pre svega zbog domaćeg terena da probamo da poništimo pičkast mentalitet trenera.

Na Kipru je imao duljajevsku sreću i zahvaljujući tome smo živi.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Jul 12, 2025. 1:43 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Jul 12, 2025. 11:53 am
Sa malo zakašnjenja da dam svoj laički sud.

Krajnjim ishodom možemo biti presrećni u odnosu na prikazano.

Više puta sam ponovio, ali i dalje stojim pri istom. Sa ovakvim pilićarskim pristupom našeg trenera mi nemamo šta da tražimo ne zbog kvaliteta, već zbog mentaliteta.

U svaku Božju utakmicu mi ulazimo sa ciljem da ne izgubimo i to nema veze sa sastavom. Isto bi bilo i da u napadu imamo trio Mesi, Anri i Eto.

Tužno je gledati da je jedina ideja ne izgubiti utakmicu.

Ovaj sastav sve i da ima određen potencijal, uvek će biti gušen pristupom gde pobeda nije imperativ.

Imali smo mesec dana da spremimo ovaj dvomeč i jedino smo bili spremni za 0:0.

Sreća je da su nas kasno otvorili.

Imamo mi solidne šanse za preokret, ali pre svega zbog domaćeg terena da probamo da poništimo pičkast mentalitet trenera.

Na Kipru je imao duljajevsku sreću i zahvaljujući tome smo živi.
Nevezano za ovu utakmicu sve manje verujem u sreću u sportu, tako da se ne bih složio da je sreća nego malo naš golman malo više njihova loša završnica.

Kad već spomenu Duljaja on je svojoj ekipi usadio dobar mentalitet, da igra do kraja i da se nikad ne predaje pa otuda oni silni preokreti i golovi pri kraju utakmica. Nije gol u završnici utakmice posledica sreće već posledica pada fokusa i zalaganja jedne ekipe odnosno pokazatelj da druga ekipa drži fokus do kraja i da igra do kraja, da zalaganje ne pada. Zato Real pravi preokrete, jer ne padaju, veruju do kraja, bore se do kraja 100%. Igra se dok sudija ne svira kraj. Zato je Fergusonov Junajted pravio preokrete, ti to znaš bolje od mene.

Druga je stvar što je Duljaj igrao divlji fudbal i što njegovo znanje nije pratilo njegov mentalitet, jer trener ne može da se bude samo na oruk mora da postoji određena doza znanja. Autoritet se gradi na znanju, možeš da prođeš na priču određeni period ali ako igrači vide da ti ne znaš brzo te pojedu. Igrači uopšte nisu glupi, brzo provale ko pokušava nešto na foru a ko tačno zna šta radi. O tome je pričao i Želimir, kad je postao trener morao je da zna da objasni igračima zašto se radi koja vežba. Naravno odnos je bitniji jer možeš da imaš svo znanje na svetu ako nemaš odnos sa igračem, kako je Nagelsman rekao taktika je 30% a odnosi sa igračima su 70%. A opet taj odnos i autoritet se grade na znanju. Naravno pre će odnos bez znanja (slučaj Duljaja) doneti rezultate nego znanje bez odnosa ali na duži period trener mora svaki dan da pokazuje da je neko ko poznaje materiju 100%. Zato se Piksi raspao posle SP u Kataru na primer.

Apropo našeg trenera, ne znam šta da kažem. Zaista ne mogu da mu zamerim što nije izašao ofanzivnije sa ovim timom, jer da jeste dvomeč bi već sad bio gotov. A kao što sam napisao pre 2 dana ne vidim neki način da mi ovo prođemo, eventualno neki Steaua scenario pun stadion i ludačko navijanje, penal i crveni za njih pa onda nekako. Mada ne verujem da će biti puno ljudi u revanšu, ako bude 15.000 mislim da je to puna kapa. Da probamo na početku da im ga umuljamo u prvih 10'-15' i da čekamo penale. Pratim kvalifikacije već 15ak godina i mislim da ni pred jedan dvomeč nisam bio veći pesimista nego pred ovaj, da bukvalno nemam nikakvu nadu da možemo do prolaza.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jul 12, 2025. 8:21 pm

https://sportal.blic.rs/prica/milos-vaz ... 7004872085

Ovo je fenomenalno, on je i dalje tu :clap:
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Jul 13, 2025. 11:23 am

@Batica,

Gledali smo utakmicu u kojoj je protivnik bio bolji za tri gola, a izgubili smo je 1:0. Susret u kom od nas ništa nije zavisilo ne mogu da nazovem ništa drugo do pukom srećom.

Igračima se usađuje stav da je najvažnije ne izgubiti utakmicu. Tako i dođemo do momenta gde se u 55. minutu derbija dupliraju bekovi i čeka se kraj 1:2 ili onog od četvrtka.

Zaista smatram da je ova razlika dostižna da se uz pomoć tribina reši u 90 minuta, samo ako ne budemo imali nove bravure sa klupe.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 13, 2025. 12:14 pm

Tajler Darden wrote:
Sun Jul 13, 2025. 11:23 am
@Batica,

Gledali smo utakmicu u kojoj je protivnik bio bolji za tri gola, a izgubili smo je 1:0. Susret u kom od nas ništa nije zavisilo ne mogu da nazovem ništa drugo do pukom srećom.

Igračima se usađuje stav da je najvažnije ne izgubiti utakmicu. Tako i dođemo do momenta gde se u 55. minutu derbija dupliraju bekovi i čeka se kraj 1:2 ili onog od četvrtka.

Zaista smatram da je ova razlika dostižna da se uz pomoć tribina reši u 90 minuta, samo ako ne budemo imali nove bravure sa klupe.
Nije pitanje sreće ili nesreće što ovi imaju loše finišere :D :D Ili što je naš golman dobro branio.

Zna se moje mišljenje o Blagojeviću, da je neki trener ne bi bio ovde u ovom trenutku a pogotovo ne bi ostao i to po lošijem ugovoru po njega. Ali sve i da imamo dobrog trenera sa ovim igračkim kadrom teško da bi moglo da bude puno bolje, bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera. Trener može igraču da popravi zalaganje, fokus, stav i da ga taktičkim instrukcijama postavi da izgleda malo bolje, da ga poboljša 10%-15% ali opet je igrač taj koji igra i donosi odluke. Treneri ne igraju, ako nema kvaliteta može na klupi da bude i Arigo Saki iz prajm Milana džabe je.

Što nas opet vraća na tužnu istinu, a to je da u ovom trenutku ne možemo bolje od ovog igračkog kadra. Vidim Ivković piše isto što je pisao i zimus, da je loše odrađen zimski PR, da je ovaj PR užasan da su hitno potrebna pojačanja. Ali od kojih para to je pitanje kad u klubu nemaju ni za toalet papir a ne da dovode kvalitetne igrače. Nažalost osuđeni smo na ovo, jer za bolje treba više para. Koji će ozbiljan igrač da dođe da igra za 240.000 € godišnje? A klub verovatno nema više da ponudi jer prosto para nema, dug je preko 40 miliona €. Lepo je to što Mijatović priča priče ali i mi i on jako dobro znamo da si bez para u sportu a pogotovo u fudbalu donji. Mogu kao i prošla uprava da daju strancima nerealne ugovore koje ne mogu da plaćaju pa da se posle češu po glavi kad stignu tužbe, to nije održivo i ne vodi ničemu. Ili da kao prošla uprava dogovore obeštećenje za igrača koje posle ne mogu da plate, pa opet stižu tužbe i problemi. Sve pare što su ulazile u klub išle su na monitoring i saniranje dugova da bi se uopšte igrala Evropa.

Otuda i ostanak Blagojevića. Klub nikog ozbiljnog nije mogao da dovede jer ko bi ozbiljan došao da radi prvo bez jake plate za sebe, bez budžeta za pojačanja i sa maksimalnom platom 240.000 € godišnje, gde prosečni evropski klubovi već odavno plaćaju plate igračima i preko milion € godišnje. Čak su i obeštećenja otišla na viši nivo, nije kao pre 10-15 godina da za milion € možeš da biraš igrača. A još trebaš da radiš sa ovim igračkim kadrom, u startu si osuđen na neuspeh. Ako si Marko Nikolić, Vlada Ivić, Jokanović ili neko četvrti ideš tamo gde su bolji uslovi i za tebe i gde možeš da napraviš dobru ekipu, da ne juriš propale talente i prosečne igrače kojima je i 240.000 € godišnje dobro. Blagojević nije imao gde pa je bilo daj šta daš, na kraju nije mogao puno da bira pa je prihvatio i tu jednu godinu ugovora. Bolje išta nego ništa.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Jul 13, 2025. 2:08 pm

Koliko smo mi to šansi napravili pa da kažemo da je 1:0 realan rezultat?

Kako si pisao ispada da oni ni za svoj gol nisu zaslužni. 😁

U stvarnosti su u drugom minutu promašili mrtvu šansu posle koje bi primili još tri gola.

Livadar na klupi je potpisom novog ugovora na sebe stavio i neke obaveze. Najbolje da će da uzme novac (koliki god da je, nigde drugo ga ne može videti), a da navijači nemaju nikakva očekivanja.

Sam je prihvatio date uslove i sa tim je na sebe stavio i određena očekivanja.

Moja očekivanja su da klub uvede u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ista ta očekivanja bila su i od prethodnih trenera, ne vidim zašto bi on bio izuzetak.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 13, 2025. 2:39 pm

Tajler Darden wrote:
Sun Jul 13, 2025. 2:08 pm
Koliko smo mi to šansi napravili pa da kažemo da je 1:0 realan rezultat?

Kako si pisao ispada da oni ni za svoj gol nisu zaslužni. 😁

U stvarnosti su u drugom minutu promašili mrtvu šansu posle koje bi primili još tri gola.

Livadar na klupi je potpisom novog ugovora na sebe stavio i neke obaveze. Najbolje da će da uzme novac (koliki god da je, nigde drugo ga ne može videti), a da navijači nemaju nikakva očekivanja.

Sam je prihvatio date uslove i sa tim je na sebe stavio i određena očekivanja.

Moja očekivanja su da klub uvede u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ista ta očekivanja bila su i od prethodnih trenera, ne vidim zašto bi on bio izuzetak.
Pročitaj opet moje prethodno izlaganje a možeš i ono što sam napisao posle utakmice. Nigde nisam napisao da je 1:0 realan rezultat, kao što možeš videti u prvoj rečenici mog posta posle utakmice. O njihovim zicerima sam pisao takođe, te da je 1:0 dobar rezultat s obzirom kako smo odigrali. Elem, moja poenta je da sreća u sportu ne postoji. Nije promašen zicer nedostatak sreće već nedostatak kvaliteta ili fokusa, a nekad i golman dobro odbrani pa se igrač ne pita mnogo. Tu i leži problem, jer bi nam kvalitetnija ekipa od AEKa dala 6 verovatno, prošli bismo kao protiv Nordsjelanda ili Dinama. Kao što recimo naši promašaji protiv Genta u kvalifikacijama za LK prošle sezone nisu bili nedostatak sreće već kvaliteta.

Da bi zaslužio nešto u fudbalu nije dovoljno da samo stvoriš šansu, moraš i da je iskoristiš, da daš gol. To je najvažniji i najteži deo igre. Tako i ovde, oni su stvorili dosta šansi i nisu ih iskoristili te je rezultat samo 1:0. Da li je rezultat realan? Nije, jer je razlika na terenu bila veća od razlike u rezultatu. Da li je zaslužen? Zaslužen jeste, jer svaki rezultat je zaslužen, semafor ne laže. Nisi zaslužio gol samo zato što si stvorio šansu. Da su oni bili bolji u završnici nema te sreće koja bi mogla da nas spasi. To je kao kad Darvin u Liverpulu predribla golmana i promaši prazan gol, nije to pitanje sreće nego nedostatka kvaliteta u završnici. Ili kad Džekson u Čelsiju promaši nemoguće, kad Sadik pre predribla golmana pa promaši prazan gol. Ili kad neko pogodi prečku ili stativu, nije to nedostatak sreće nego šut nije bio dovoljno precizan da bude gol. Ne znači da je šut loš ali nije dovoljno dobar da bude gol. Ovo pišem nevezano za našu utakmicu, već za fudbal i sport generalno. Sreća je mit i izgovor navijača koji sam i sam nekad koristio, a takođe usvojili su ga i treneri i igrači.

Apropo ovoga oko Blagojevića slažem se 100%, ne amnestiram ja njega odgovornosti znao je vrlo dobro u šta ulazi. Niti ga branim niti pokušavam da ga branim. Što se tiče očekivanja kod mene su godinama bila ista, kao i tvoja da se uđe u Evropu. Ipak, ove sezone ne mogu da lažem sam sebe i da očekujem da ćemo ući negde kad nećemo ući nigde sa ovom ekipom. Osnovano sumnjam da ćemo biti i drugi i ligi.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Jul 15, 2025. 6:18 pm

Apsolutno ne mogu da se usaglasim.

Sreća je faktor u životu, a ne samo u sportu. Samo KKP ne bi dobio toliko od Veselog i Lovernja da se nije povredio Čeda Vitkovac, odnosno da pokojni Gordon nije otišao.

Pa u f4 sezoni trebalo je da krenemo sa Palasiom i pokojnim Milojevićem, pa se prvi nije pojavio, drugom kolena nisu mogla izdržati i došli Bo i Roberts. Bez dvojice navedenih ne bismo bili na skok od finala EL.

Evo sada na poslednjem Vimbldonu Dimitrov je rutinski vodio protiv Sinera i povredio se, ovaj nakon toga lagano osvojio turnir. Pitanje je šta bi bilo da je ostao zdrav, možda bi bilo 3:0, možda 2:3.

Rezultat nije zaslužen i semafor još kako laže, što se dalo videti i golim okom gledajući utakmicu.

Zaslužena pozicija stiče se nakon nacionalnog prvenstva (naravno ne srpskog), u dvomeču to ne može biti slučaj već se gleda više faktora.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 15, 2025. 6:55 pm

Tajler Darden wrote:
Tue Jul 15, 2025. 6:18 pm
Apsolutno ne mogu da se usaglasim.

Sreća je faktor u životu, a ne samo u sportu. Samo KKP ne bi dobio toliko od Veselog i Lovernja da se nije povredio Čeda Vitkovac, odnosno da pokojni Gordon nije otišao.

Pa u f4 sezoni trebalo je da krenemo sa Palasiom i pokojnim Milojevićem, pa se prvi nije pojavio, drugom kolena nisu mogla izdržati i došli Bo i Roberts. Bez dvojice navedenih ne bismo bili na skok od finala EL.

Evo sada na poslednjem Vimbldonu Dimitrov je rutinski vodio protiv Sinera i povredio se, ovaj nakon toga lagano osvojio turnir. Pitanje je šta bi bilo da je ostao zdrav, možda bi bilo 3:0, možda 2:3.

Rezultat nije zaslužen i semafor još kako laže, što se dalo videti i golim okom gledajući utakmicu.

Zaslužena pozicija stiče se nakon nacionalnog prvenstva (naravno ne srpskog), u dvomeču to ne može biti slučaj već se gleda više faktora.
Sve što si naveo nije sreća ili nesreća, već priroda života. Stvari se dešavaju samim životom, onda možeš sve da pripišeš sreći ili nesreći. A nije tako.

Rezultat je zaslužen, jer ovi nisu iskoristili svoje šanse i nisu zaslužili da daju više golova. Opet ponavljam, nije dovoljno samo stvoriti šansu potrebno je dati gol. Isto bih napisao da je situacija bila obrnuta, da smo mi dobili 0:1 i promašili 5 šansi. Da su kojim slučajem dobili 5:0 naravno da bi i taj rezultat bio zaslužen, jer bi to značilo da su realizovali svoje šanse. U fudbalu je poenta da budeš efikasan, ne samo da stvaraš šanse. Derbi 2:2 u sezoni 23/24 je najbolji primer. Cigani su stvorili jedno 9-10 šansi, ali su iskoristili "samo" 2. Mi smo stvorili 2-3 šanse ali smo 2 i iskoristili.

To ti je kao da polažeš vožnju i ceo ispit voziš perfektno i pri kraju ne staneš pešaku na pešačkom ili prođeš kroz crveno svetlo. Ne možeš da kažeš jao vozio sam ceo ispit perfektno i nisam imao sreće iskočio mi pešak na pešačkom nisam mu stao. Sad ćeš ti reći možda je mogao da tu ne bude pešak, ali je priroda života da se ljudi kreću i prelaze ulicu, nije to sreća ili nesreća.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Jul 15, 2025. 7:21 pm

Haha pa naravno da je napisano sreća/nesreća.

Bukvalno poništavaš jedan od glavnih faktora u životu.

Zaista se ne mogu nastavljati kada si tako isključiv.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Jul 15, 2025. 7:24 pm

Tajler Darden wrote:
Tue Jul 15, 2025. 7:21 pm
Haha pa naravno da je napisano sreća/nesreća.

Bukvalno poništavaš jedan od glavnih faktora u životu.

Zaista se ne mogu nastavljati kada si tako isključiv.
Ne slažem se, ali poštujem tvoje mišljenje. Što bi rekli nismo komunisti da se oko svega slažemo :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 16, 2025. 7:49 pm

Ne sviđa mi se što i Blagojević i Dragojević kao reper dobrih igara pominju prijateljske utakmice iz Rusije, koje su pokazatelj ničega jer su se igrale bez pritiska i bez rezutatskog značaja.

Pustite prijateljske utakmice, dajte da vas vidimo na ovim neprijateljskim tu se vidi da li si pravi. A ove prijateljske to mogu i mene da ubace da igram (mada kakav je Partizan trenutno došao bih do klupe bar).

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Jul 18, 2025. 12:13 am

Nema se sta zameriti momcima,pokidali su se,zalaganje na max…

Sek ima predispozicije da izdominira kao Sadik,krakat,prodoran…

Najvise mi zao golmana…

I da ne bude da sve hvalim,Kalulu je klasican babun…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jul 18, 2025. 8:50 am

Kao što je Čele rekao kapa dole momcima, zalaganje je bio na maksimumu, stav ekipe je bio odličan borili su se do samog kraja. Ipak šteta je što kvalitet ne prati zalaganje i stav.

Sek prijatno iznenađenje. Čele je napisao da je sličan Sadiku, ja bi rekao po visini i možda konstituciji ali je dosta agilniji i sinhronizovaniji, Sadik je imao dve leve noge ovaj dečko se kreće kao fudbaler. Samo da ovo ne bude bljesak jednom i to je to.

Milošević golman :good: Kapa dole momčino. Šteta zbog crvenog, bez njega nam šanse drastično opadaju dalje.

Roganović je odigrao solidno, mislim da od svih ovih ima najveći plafon. Dragojević se pokidao stvarno, kako je dečko trčao stvarno svaka mu čast.

Ako ima ponuda za Kalulua 1.5 milion € daj nek ide odmah. Samo jedna prosečna polusezona je premalo za čoveka koji ima 600.000 € godišnje.

Ipak, ovo je bio naš maksimum nažalost. Teško da možemo da prođemo 3 kola kvalifikacija i uđemo u LK, mislim da je to nemoguća misija sa ovim timom.

Post Reply