Prelazni rok - leto, zima

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Prelazni rok - leto, zima

Post by Batica ubica » Thu Aug 28, 2025. 12:10 pm

Nkunku u Milanu za 37 miliona € fiksno + 5 miliona € kroz bonuse + % od sledeće prodaje, a Nkunku će dobiti ugovor na 5 godina. Sve to pod uslovom da prođe lekarski pregled pošto je prethodne 2 sezone bio više povređen nego zdrav. I Čelsi i Milan strepe ko vlasnik Juga pred tehnički :D :D Već je Čele konstatovao ranije, Čelsi jeste da preplaćuje kad kupuje ali i vrhunski prodaju nema šta.

Totenhem je navodno spreman da Čelsiju ukrade Ćavija Simonsa i da se otvori da da čak 70 miliona €. Videćemo ima li istine u tome ili Lajpcig koristi Totenhem da poveća cenu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 28, 2025. 4:45 pm

Jackson ce izgleda na pozajmicu u Bajern, koji bi trebalo da preuzme njegovu celokupnu platu

Nkunku u Milanu

Ajde što preplacuju, ali kakvi su magovi prodaje svega što im nije potrebno :blue:
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 28, 2025. 8:33 pm

E imamo preplaćivanje leta. Njukasl je dogovorio kupovinu izvesnog centarfora Študgarta Voltemadea za 85 miliona €.

Momak ima 23 godine, ponikao je u Verderu za koji je vrlo malo igrao (51 utakmica, 2 gola). Išao je na pozajmicu u izvesni Elversberg koji je igrao 3. ligu (volim kako Nemci svoju 3. ligu zovu 3. liga, ne kao u Engleskoj Liga 1 ili kod nas srpska liga) gde je dao 17 golova i imao 10 asistencija. Opet, to je trećeligaški fudbal i realno to ne bi trebalo da se uzima u obzir pri ovolikom transferu.

Elem, posle slabe sezone u Verderu gde je dao jedina 2 gola, prelazi u Študgart gde je imao sezonu 17 golova i 3 asistencije. Dakle, jedna solidna sezona u seniorskom fudbalu i to vredi 85 miliona €. Pa ko koga jebe ovde, ja znam da je Njukasl u škripcu što se tiče centarfora ali druže moj da istreseš 85 miliona € na čoveka koji nema sezonu u kojoj je dao 20+ golova?! Bolje daj za Vlahovića 30 miliona €, koštaće te neuporedivo manje a dovodiš provereno ime bar.

I to se oko ovog digla frka kao da je prajm Ibrahimović, kao Bajern ga hteo a Študgart nije dao. A on dao 12 golova u Bundesligi prošle sezone, pa čekajte ljudi nije dao 35.

Svaka šuša danas vredi 20 miliona.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 28, 2025. 9:39 pm

Zašto li mi je Luka Jovic u glavi? :wacko:
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 28, 2025. 9:53 pm

Garnačo stigao u Chelsea
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Aug 28, 2025. 10:04 pm

Irriducibili wrote:
Thu Aug 28, 2025. 9:39 pm
Zašto li mi je Luka Jovic u glavi? :wacko:
Luka je bar imao vrhunsku sezonu pre Reala, dao preko 25 golova. Naravno posle toga se raspao ko bugarska skupština.

Dolazak Garnaća je potrvda da Čelsi neće biti konkurentan za trofeje. Garnaćo te neće učiniti konkurentnijim za PL i LŠ, momak nema taj kvalitet. Ako ništa platili su ga manje nego šta sam očekivao, 46.2 miliona €, mislio sa da će to biti 60 miliona € bar.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Aug 28, 2025. 11:31 pm

Ja opet mislim da ce im značiti kao deo rotacije, nije im on prva opcija, Chelsea je vrlo kvalitetan
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 29, 2025. 9:07 am

Ja mislim da će nominalno biti starter, jer realno nije neka konkurencija na krilima u Čelsiju. Pedro Neto koji je odličan igrač ali sklon povredama, Gitens i Estevao koji su tek došli, videćemo da li imaju kvalitet da se nametnu. Mudrik je pod suspenzijom, Sterling nije ni registrovan a i da su tu ne bi pravilo neku razliku.

Čelsi uzima Junajtedov škart opet. Prošle godine Sančo sad Garnaćo, čudi me iskreno da nisu i Rašforda pojurili.

Garnaćo ni u čemu nije vrhunski. Igra 1v1 prosečna, ne napada dubinu nešto preterano dobro, u najbolju ruku prosečan finišer, zalaganje vrlo upitno većinu vremena, verovatno ga je Amorim zato i sklonio. Shodno tome igra u odbrani često nepostojeća. Najbolja stavka u igri mu je šut iz daljine. Donošenje odluka nekonstantno i često slabo, zna da bude i sebičan.

Garnaćo ima dobar PR, dobru reklamu. Argentinac, okrečio kosu, dao je onaj gol Evertonu i još 2-3 lepa gola na konto čega živi. Ima brzinu i to pokazuje na otvorenom terenu ali nema eksplozivnost odnosno prvi korak da može da pobegne 1v1 a nije vrhunski dribler da samim driblingom pravi razliku.

Ovako rekao bih da ima neosnovano visoko mišljenje o sebi, znam da se bunio kad ga Argentina nije pozvala na SP '22 a on debitovao fazon dva meseca pred SP, komentari o Ten Hagu i Amorimu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 29, 2025. 10:57 am

Arsenal je ukrao Ezea Totenhemu (mada bi se reklo da je Eze samo čekao Arsenal, jer je veliki navijač Arsenala), a sad je Totenhem ukrao Ćavija Simonsa Čelsiju! Obeštećenje je 60 miliona €, ugovor za Simonsa do 2030. uz opciju produžetka još 2 godine. Ono koliko sam ja gledao Ćavija Simonsa reč je o ozbiljnom potencijalu, ovde će verujem igrati kao 10 igraće blizu protivničkom golu tako da se mogu očekivati evrogolovi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 29, 2025. 2:01 pm

I po meni je Simons ozbiljan potencijal, koji nikada nije dobio priliku u PSG-u. E sad, kako ce se snaci u PL, to tek ostaje da vidimo
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 29, 2025. 5:13 pm

Palas je našao zamenu za Ezea, doveli su desno krilo Viljareala Jeremija Pinoa za 30 miliona €. Verujem da će mu biti namenjeno mesto levog krila koje je igrao Eze.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 29, 2025. 10:25 pm

Chelsea ima novu akviziciju, stigao Buananotte. Zanimljiv igrač, može da bude ono pravo
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 30, 2025. 9:06 am

Buananote je ozbiljan potencijal, vrhunska leva noga. Sad je pitanje koliko će minuta imati ako je Palmer zdrav ali svakako dobar potpis Čelsija, eto jednom i to da kažem.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Aug 30, 2025. 12:22 pm

Eto da neko odere i Bajern.

Džekson na pozajmici u Bajernu za 15 miliona €, koliko sam shvatio otkupna klauzula je 65 miliona € ( :lol: :lol:) ako se Bajern kojim čudom odluči da ga otkupi.

Džekson će biti solidna rezerva Kejnu koji neće morati da igra svaku utakmicu od početka. Moći će Kompani da odmori Kejna u kupu i u nekim Bundesliga utakmicama, a možda i u nekim kasnijim utakmicama grupa LŠ ako Bajern bude obezbedio prolaz ranije. Mada videli smo prošle sezone kako to može da se zakomplikuje. Pozajmica je vrlo skupa pogotovo što nije obavezan otkup u pitanju.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Aug 30, 2025. 3:31 pm

Mislim da je ideja da igraju zajedno, nisu toliko jurili i masno platili, da bi ga držali na klupi
non mollare mai

Post Reply