KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Milorad

Re: KK Partizan

Post by Milorad » Thu Sep 25, 2025. 12:52 am

Samo budala je mogla da se nada da će Thomas Bryant i Precious Achiuwa u Evropu, takvi igrači trebaju svima u najjačem takmičenju.
Nisam fan da se dovede bilo ko samo da bude popunjeno mesto ali već sada smo u problemu. Ne znam ko je sve ostao od mogućih ali sve pare nek daju da se dovede respektabilno ime.
Mo Bamba iako je u glavi prso odavno, treba ga dovesti pa samo neka skuplja skokove i u odbrani igra šta može.

Nilikina - samo neko ko ga nije pratio u Nba mogao se nadati da će igrati nešto, oni koji su ga znali ovo dodje kao dobar dan. I Real se izjebo za Denisa Smitha Jr pa koliko vidim nisu mu dali pare kao mi ovo staklenom.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 25, 2025. 12:48 pm

Problem sa Nilikinom je odbrana, čovek je došao sa reputacijom elitnog NBA defanzivca a tu reputaciju nikako nije opravdao. I na lopti i od lopte je bio prosečan, kao da je imao stav ja sam došao iz NBA ne moram više da peglam odbranu da bih se izborio za minute.

Čak njegova sezona napadački nije bila loša, šut za 3 ga je služio vrlo fino (37% EL, 38% ABA) a došao je sa reputacijom kamenjara, videli smo da može da ubaci i sa poludistance, da može da ode na ulaz. U početku je to bilo ili prodor ili šut ali je kasnije i kao kreator je napredovao kroz sezonu, naravno nije to nivo Karlika ali je pokazao da može ponekad nešto i da iskreira za druge.

Očekivali smo kamenjara koji zaključava a dobili smo čoveka koji može nešto da pogodi ali igra prosečnu/lošu odbranu, skroz suprotno očekivanjima.

Apropo centra, pre neko veče sa sanjao kako se Kaminski vratio kod nas :D :D Ne znam kakav profil centra Želimir traži, da li traži nekog andersajza sposobnog da preuzima (mada to već imamo u Tajriku), da li traži nekoga ko je pretnja sa posta i/ili iz pika, ili nekoga ko može da pogodi mada je Osetkovski taj koliko sam skontao. Ne znam zašto se toliko čeka ako je 3. centar u pitanju, ako će Tajrik i Osetkovski vući većinu minuta na 5.

Eksperiment sa Pokuševskim na 5 može da prođe u nekim ABA utakmicama ili na par minuta u EL ali na duže staze ne bih voleo da gledamo to. Nema Pokuševski dovoljno snage za tako nešto, mislim da niko ne može da zamisli Pokuševskog kako na postu brani Lesora, Poarjea, Milutinova, Melija ili tako nekog gabaritnijeg centra. Pokuševski ima visinu i dužinu centra ali nema snagu za centra, čak je problem i protiv nekih krilnih centara što se tiče snage. A i njegove najbolje partije dobijamo kad igra kao krilni centar a taman ove sezone je tu Parker koji će vući većinu minuta na 4, tako da će Pokuševski biti savršena zamena.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Sep 25, 2025. 2:08 pm

Batice, odakle ideja da tražimo treceg centra? Osetkowski je upravo ta zakrpa na petici, jer on u EL ne može da bude ozbiljna opcija, vec samo da po potrebi uzme neki minut. Isto, zapravo još izraženije, to važi za Pokuševskog. Nama je potrebna ozbiljna petica, da deli minute sa Jonesom. No, sad vec uobičajeno, nismo uradili ništa i krecemo u sezonu sa najkracim rosterom od svih. Improvizacija ce biti u izobilju, baš kao i mazanja očiju nama ovcama, koji smo se iznova ponadali
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Sep 25, 2025. 7:42 pm

@Irr
Kontam da će uživalac opojnih droga biti drugi centar, a da će Parker i Pokuševski igrati na 4. Al svakako treba još jedan centar, ne kreće se bez 3 centra u sezonu. Mada je tržište stvarno slabo, već smo pisali o mačkama u džaku iz NBA koji čekaju NBA do poslednjeg minuta i tek onda razmišljaju o Evropi. A praktično u NBA nisu imali nikakvu ulogu i prvi put se susreću sa ozbiljnom košarkom ovde, što se retko kad završava dobro.

Elem, neki Grci navode da pregovaramo sa Mikom Murinenom i da on treba da dođe u Beograd na pregovore :lol: :lol:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 26, 2025. 10:15 am

Nilikina i zvanično u Olimpijakosu, nama ide 300.000 € obeštećenja.

https://x.com/PartizanBC/status/1971473188593742134

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 26, 2025. 1:42 pm

@Irr
Jel ovo oko Murinena neka patka? Ajde oni Grci manje više oni često znaju da budu netačni ali se onda pojavila izjava menadžera kako će nastaviti karijeru u Evropi ili Australiji (?!), pa sad njegova majka daje izjave kako je od malih nogu uživao u atmosferi kakva je u Srbiji. Neočekivano mi je da on ne ode na neki koledž pogotovo posle solidnog EP kojeg je imao, a mislim da je i on sam rekao da mu je glavni cilj NBA.

Ako smo uopšte u priči to bi bilo što bi rekli Ameri mali rizik velika nagrada. On sigurno ne košta puno u smislu plate, ali je pitanje koliko može da nam pomogne u EL, koliko je za to sposoban jer bi se prvi put susreo sa klupskom seniorskom košarkom. Poznavajući Želimira i njegov odnos sa mladima to bi bila minimalna minutaža u EL, bio bi klupiran posle prve finte šuta na koju bi skočio. Visina i dužina su elitne, dobra skočnost, dobra mobilnost za njegovu visinu, ima i nekog šuta. Problem bi bila snaga tj. kilaža, samo 92 kg na 210 cm je maksimalna eksploatacija na niskom postu u najavi, a takođe je problem i to što često skače na fintu šuta a na šta je Želimir alergičan i promeni 12 nijansi narandžaste u licu :D :D Mogao bi da igra isključivo na 4.

Takođe me zanima kako bi Želimir trpeo onaj njegov nakurčeni stav, lajanje i unošenje u lice, Želimir to ne trpi a ovaj ne zna da igra drugačije. Želimir je pravi predstavnik maj vej or hajvej škole razmišljanja, tu bi bilo ozbiljnih trauma za mlađanog Murinena :D

Kelsier

Post by Kelsier » Fri Sep 26, 2025. 2:08 pm

Miikka, ako nastavi ovom putanjom, može na draft tek 2027.

Draftt uslovi su da ima bar 19 godina, da je završio srednju školu i bar još jednu godinu da li koležda ili da je pikao košarku negdje drugdje.
On ima još jednu godinu srednje škole, a onda bi morao bar još jednu godinu na koledž - znači 2027. najranije.

E sad, ne znam da li ovo ubrzava stvari obzirom da neće nastaviti srednju školu tamo, nego se vraća u Evropu, dobiće tu +1 godinu iskustva, a 19 godina puni u martu.
Ili svejedno planira na draft 2027. sa time da će imati 2 godine iskustva u seniorskoj košarci.
Mislim da je jedini razlog što on ne želi da protraći godinu u srednjoj školi, a osjetio je miris seniorske košarke na EP i vidio da može.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Sep 26, 2025. 4:12 pm

Mali ocigledno zeli da ubrza proces i da ubije tu "jednu godinu" i da se sto pre docepa NBA....

E sad i to je ozbiljan mac sa 2 ostrice jer dolaskom u EL ekipu on moze da se pozdravi sa treninzima sto je u tim godinama katastrofalno,recimo primera radi Wemby je bas iz tih razloga presao iz Asvela u Metropolitan...

Ako se dogovorimo,duzina ugovora ce nam sve reci...Idealno bi bilo da bude na 2 godine,da mali zeli da zameni koledz sa profesionalnom kosarkom :D

Ako bude na 1 godinu,to ce biti pre svega marketinski potez jer ce Partizan imati visoko draftovanog igraca....Recimo ovaj potpis bi bio kao da smo pre nekoliko godina doveli Gideja iz Australije..

Inace mali isti leteci Ceh iz mladalackih dana <3

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 26, 2025. 4:21 pm

Da, ubrzava stvari, ako bi ove sezone igrao profesionalnu košarku, na draft bi mogao vec 2026.

Mali je igrama na EP skrenuo pažnju na sebe, ekstra prilika za Ostoju & co da povuku marketinški potez. Jer igrački u ovom trenutku ne može mnogo da ponudi, preslab je fizički za mrcine u EL

Nemam dilemu da ce, ukoliko dodje, doci pod svojim uslovima, pre svega po pitanju garantovane minutaže. Gde se namece logično pitanje, koji je naš interes da razvijamo igrača, koga cemo imati na raspolaganju samo godinu dana?

Mišljenja sam da to nije dobar posao ni za jednu stranu, osim što bi se prikrila nesposobnost da se pronadje i potpiše centar. Veliki talenat je u pitanju, ali EL je sada preveliki zalogaj. Neki Ulm bi bio prava mera
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Sep 26, 2025. 6:17 pm

Murinen i zvanično naš, Ostojić je napisao da je ugovor na čak 3 godine što je iskreno veliko iznenađenje. Dobar marketinški potez kluba nema šta, videćemo koliko će se Murinen zadržati kod nas i kako će to izgledati.
Batica ubica wrote: ↑
Fri Sep 12, 2025. 10:02 pm

Nemačka danas manje više rutinski i pored odličnog početka Finske i onog perioda kad su prišli u 2. poluvremenu. Bonga opet odličan na Markanenu koji je loše šutirao čini mi se 6/17. A bez njegove vrhunske utakmice Finska ovde nije mogla ništa.

Finski Uroš Luković je potencijal ali i ozbiljna dileja, sa ovakvim nakurčenim stavom neće ništa napraviti. Jedno je takmičarski stav a drugo je bezobrazluk.

Šruder odlična utakmica i pored lošeg šuta iz igre, pogađao je za 3, mnogo asistencija, 10/10 bacanja čini mi se. Vagner je ispratio sa šutem pre svega.

Tajs njegova partija kao i uvek, odbrana i malo u napadu. Obsta nije služio šut samo 2/7 iz igre.

Finci u 2/4 par minuta nisu videli koš i Nemci su tu napravili prednost.

Elem, nadam se da je selektor Izraela gledao utakmicu Turska-Grčka. Napuni reket, ne daj Janisu da ide lako na obruč i pusti ostale nek prangijaju. Papa, Mitoglu, Kalaicakis, Larencakis, Toliopulos, Kostas udrite svi samo izvolite.

Janis je nateran da uzima poludistance a on neće dati 10 poludistanci nije Demar. Baš se mučio da dođe do obruča pored punog reketa a ostali nisu ispratili šutem sem Dorsija i Slukasa. Još su mu svirali i faulove u napadu. Ne pamtim da je neko Janisa ovako zaustavio.

Dorsi je odigrao dobro, možda i vizeulno najlepši šut EL. I generalno je odigrao dobro EP. Slukas dobar ali nije mogao sam.

Osmani X faktor, 6/8 trojke, odlična odbrana, dao je zicere dole. Onako jako igrati protiv Janisa u kontaktu. Savršena utakmica.

Šengunov stav mi se sviđa, naloženost na maks. Ako dotera šut do pristojnih % to će biti ozbiljna priča. Čak je i odbrana izgledala vrlo dobro večeras. Asistencije šta reći. I Janisa je na niskom postu zavrteo. Iako je šut iz igre bio loš.

Larkin maestro, kreacija, ulazi, šut, vrlo solidna odbrana. Kontrola utakmice savršena, tačno zna kad da ubrza, kad da uspori.

Odbrana Turaka dobra i mimo Janisa, odlično iskakanje u odbrani iz pika pogotovo Bona koji je ozbiljna mrcina.
Eh da sam samo znao :lol: :lol:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Sep 26, 2025. 10:14 pm

non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Sep 27, 2025. 10:07 am

Nadam se da nije istina, ovaj bi bio još jedan koji mora da se privikava na Evropu. 2 sezone u australijskoj ligi, G ligu i letnju ligu ni ne računam to je neozbiljno. Vidim da su mu u australijskoj ligi bacanja u obe sezone bila ispod 70%, odmah se pali crvena lampica, plej sa tako lošim % sa bacanja. Šut za 3 mu je prve sezone bio 26% što je izuzetno kamenjarski, prošle sezone je to bilo prosečnih 35%.

Naravno sad su mediji udarili reklamu da dovodimo igrača iz Golden Stejta a on je Golden Stejt video kao Danilo Pantić Čelsi svojevremeno.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 27, 2025. 10:53 am

Iznenadjujuci ugovor na cak 3 godine,svaka cast nema sta...Klub je sa ovim u najgoroj varijanti,ako ostane samo jednu sezonu,obezbedio obestecenje + nestvaran marketing,juce je cela americka kosarkaska javnost pricala i pisalo o KKP....Takodje,znacice mnogo za neke naredne transfere iz NBA,pratice se Partizan zbog malog preko bare mnogo...Jos ako napravi odlicnu karijeru u NBA...Cenim da ce ga vremenom presaltati na 5 i da ce imati neku Holmgren ulogu...Mali je brutalan talenat,Dule Vujosevic ce se oduseviti kada ga bude gledao,opalice ga flesbek....

Dalje,malom kapa dole,kupio me mnogo...U vreme kada svaki kurton koji je uzeo loptu u ruke ide u ameriku Mika legendica iako visoko pozicionirani pik odlucuje da dodje u evropu i to u EL ekipu...I to je sad sok u kosarkaskom svetu,svi su u fazonu WTF....Znaci iz komfor zone i blagostanja,gde bi se sprdao jos jednu godinu u srednjoj skoli,imao pregrst vremena za individualne treninge,bio glavni baja,ziveo americki san,kasnije jak koledz,jaka lova...On odlucuje da se baci u vatru,da dodje u najstariju ligu na svetu gde ce mu se pomerati bubrezi,gde nece mnogo trenirati,gde dolazi u jaku ekipu,popunjenu iskusnijim igracima od njega,gde mu je minutaza upitna...
Znaci iz teske banje dolazi u totalnu neizvesnost.....Ali me i ne cudi jer mali ima strasan karakter,muda mu se vuku po podu,ne respektuje nikog,ide na svakog....I tu imam drugacije misljenje od Batice,meni se povraca od Tristan profila,takve bih izbegavao a ovakve bih uvek dovodio...Iz razloga sto mrtvaka ne mozes probuditi taman da dubis na glavi,mozda mozes kratkorocno,pred neku tekmu i slicno ali on se brzo vraca na fabricka....Tristan igra kao devojcica,alergican na muska znojava tela,takav nacin igre i ide uz njegovo karakter kao sto i uz Miku ide da ide do kraja,u kosku...Ono kad kazu ma taj je lud,za izbegavati,e takve bih ja dovodio uvek...Mozda nisam u pravu ali kroz zivot uvek lakse izlazim sa ludacima,znam da hendlujem...Dok kad vidim flegmu,mrtvaca tu padam u depru...

Bez obzira sto mali verovatno ima u planu da ubrza proces odlaska u NBA ovo je nesvakidasnji potez i svakako vredan postovanja...

Inace izjavio je kako mu je plan da jednu sezonu odigra kod nas i da upise fakultet ali ne iskljucuje mogucnost da mu se jako dopadne i da ostane ali sumnja....E cenim da ce se opasno zaraziti i ostati :D

U mom prisustvu Mika Murinen nece smeti da se vredja taman da pravi epska sranja na parketu.....Ozbiljan samar za americku kosarku....

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Sep 27, 2025. 12:49 pm

Zapravo od Dončića veći talenat neće zaigrati EL.

Baš ozbiljan bum.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

dacolik

Post by dacolik » Sat Sep 27, 2025. 2:04 pm

Batica ubica wrote: ↑
Sat Sep 27, 2025. 10:07 am
Nadam se da nije istina, ovaj bi bio još jedan koji mora da se privikava na Evropu. 2 sezone u australijskoj ligi, G ligu i letnju ligu ni ne računam to je neozbiljno. Vidim da su mu u australijskoj ligi bacanja u obe sezone bila ispod 70%, odmah se pali crvena lampica, plej sa tako lošim % sa bacanja. Šut za 3 mu je prve sezone bio 26% što je izuzetno kamenjarski, prošle sezone je to bilo prosečnih 35%.

Naravno sad su mediji udarili reklamu da dovodimo igrača iz Golden Stejta a on je Golden Stejt video kao Danilo Pantić Čelsi svojevremeno.

Zato si nam prizivao Kalatesa koji posljednje 3-4 sezone ne moze ni do 50% da dobaci s bacanja. :D

Post Reply