Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
Re: Engleska Premijer Liga
WEST HAM HAVE SACKED GRAHAM POTTER.
Strah u meni izmice kontroli kad vidim ko su kandidati....
Strah u meni izmice kontroli kad vidim ko su kandidati....
-
OnlineBatica ubica
Nisam gledao listu kandidata ali ovako na prvu bih rekao da je Dajš taj, slobodan je i mislim da bi legao kao budali šamar ovoj ekipi. Lagano bi ostavio ovaj Vest Hem u ligi, nije ovo toliko loš tim koliko ga je loše Poter vodio. Verujem i da je Nuno tu, i on bi lagano ostavio ovu ekipu u ligi.
Šta znači jedan loš izbor kluba. Poter je bio senzacija u Brajtonu, izbalansiran fudbal i pragmatično i ofanzivno, kakve su se bajke pisale i pričale o njemu. Ali ono što je u Brajtonu uspeh (10. mesto) u Čelsiju je noga u guzicu posle 7-8 meseci. Iako je za njega tad plaćeno veliko obeštećenje, 18.2 miliona € za njega + 6.2-7.4 miliona € za njegov stručni štab. Čovek je drugi najskuplji trener u istoriji fudbala što se tiče obeštećenja. Ali deluje da psihički nije mogao da izdrži pritisak u Čelsiju, baš je delovao slomljeno pred kraj. I sad je u Vest Hemu delovao slomljeno i mlako, kao krpa, bez karaktera.
Još je on došao u Čelsi čim je Boli preuzeo i krenuo da luduje sa parama, nasledio je Tuhela koji je uradio ozbiljne stvari (osvojio LŠ i vrhunski vodio klub kad su oterali Abramoviča) a Tuhel je vrlo nepravedno smenjen. Preveliki klub još u potpuno pogrešno vreme, od toga se očigledno nikad neće oporaviti.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Izgleda da je na kraju NES,sto je dobro s obzirom na ostale kandidate...Ucvrstice on ekipu,nece duvati promaja,nema ovaj tim roster da igra lep,leprsav fudbal...
Kandidati su bili jos Parker i Bilic....Dajs se spominjao ali najmanje...
Za kog trenera je placeno vece obestecenje?
-
OnlineBatica ubica
Nagelsman iz Lajpciga u Bajern. obeštećenje za njega je bilo 25 miliona €.Čekićar wrote: ↑Sat Sep 27, 2025. 12:56 pmIzgleda da je na kraju NES,sto je dobro s obzirom na ostale kandidate...Ucvrstice on ekipu,nece duvati promaja,nema ovaj tim roster da igra lep,leprsav fudbal...
Nuno je pokazao šta zna sa Vulvsima i Forestom, kad je anderdog i kad nema očekivanje da igra lep fudbal. A kao što si i naveo ova ekipa Vest Hema nema tim za tako nešto, taman idu jedno uz drugo. Ali mislim daleko od toga da je ovaj tim Vest Hema loš, Bouven, Paketa, Fulkrug, Samervil, Vord Praus i Souček na sredini. Odbrana nije toliko loša koliko je Poter ukanalio sa formacijom, dobar trener može da posloži bolje i sakrije mane. Mavropanos je solidan štoper, Van Bisaka i ovaj Diuf su korektan bekovski par, došao je Igor iz Brajtona on je bolji igrač od Kilmana. Sasvim dovoljno da se opstane u PL. Poter je forsirao Hermansena pre Areole, evo sad se vratio i Fabijanski. Ovo nikako nije tim koji treba da se bori za opstanak već tim koji vrlo lako može i treba da bude u sredini tabele.
Kako je Glasner naspanovao Palace....
Ovo vise nije slucajnost,poceo je da drma najvece jako cesto....
Kapa dole gospodine...
Ovo vise nije slucajnost,poceo je da drma najvece jako cesto....
Kapa dole gospodine...
-
OnlineBatica ubica
S druge strane Postekoglu na prvih 5 utakmica 3 poraza i 2 remija. Ukoliko se serija produži na još 2-3 utakmice bez pobede ne bi me iznenadilo da čika Marinakis ponovo uručuje otpremnine

-
OnlineBatica ubica
Kakva utakmica na Sent Džejms Parku 
Fizikalno, dueli pucaju na sve strane, ulazi se jako. PL klasik.
Fizikalno, dueli pucaju na sve strane, ulazi se jako. PL klasik.
-
OnlineBatica ubica
Amorim jeste brutalno iskren tip što mi se jako sviđa ali moraće nešto da menja inače ne vidim kako će da izbegne otkaz. Tvrdoglavo se drži formacije za koje nema igrače, najbolji igrač mu igra van pozicije. Ekipa mu deluje pogubljeno, u subotu je Maunt igrao levog beka.
Tijago iz Brentforda igra vrlo dobro na početku ove sezone. Ona golčina koju je dao ono skoro nisam video, kako mu je lopta sela. Pre toga vrhunska lopta Hendersona koji je odličan potpis Brentforda. Moram reći da je desni bek Brentforda Kajode ozbiljan izvođač auta, od Rorija Delapa nisam video da neko onako baca aut. Jedan aut je bacio toliko dobro da je skoro dao gol, Bajindir je jedva izvadio.
U Junajtedu Šo je odigrao dobro, posle svih ovih povreda štoper mu pasuje jer mislim da za beka nema više brzine. De Liht je dobro odigrao mada ga je preletela lopta kod drugog gola, ali on je najbolji igrač Junajteda od početka sezone. Najbolja verzija De Lihta od kad igra fudbal. Kako se ofsajd zamka obije o glavu vidi se u greški Megvajera, umesto da brani dubinu on izlazi da peca Tijaga, tako je i dobio.
Palasu iako je otišao najbolji igrač oni igraju odlično. Stvorili dosta šansi Liverpulu, Alison je branio odlično. Glazner za da organizuje ekipu defanzivno, to se video i sada Liverpul nije stvorio neke Bog zna kakve šanse pogotovo u 1. poluvremenu. Još mi se sviđa kod njega što zna da se prilagodi protivniku, nije neko ko srlja bezglavo. Njihova odbrana je možda najuigranija na svetu trenutno.
Mora se reći kapa dole Guehiju kome je propao prelazak u Liveprul u poslednjem trenutku i sad igra maskimalno a nijednog trenutka nije štrajkovao niti bojkotovao klub. Mateta je od 3-4 centarfora Palasa došao do ubedljivo najboljeg. Kad je došao ispred njega su bili Benteke, Ajuv, posle je došao i Eduard, Nketija ali sve ih je Mateta sjebao. Tajrik Mičel će biti naredna velika prodaja Palasa, čovek koji je godinama jedan od najboljih PL bekova pogotovo defanzivno.
Van Dajk igra dobro ove sezone, rekao bih i bolje nego prošle. I neke 1v1 situacije, situacije gde markira igrača kao nekada, ne pokušava da prevari sistem ofsajd zamkom. Problem je što je Konate dosta loš, sad ga je Mateta ozbiljno mučio. Nekoliko puta se lepio Mateti za leđa gde ga je ovaj samo okrenuo. Oko Konatea je to jasno odavno, fizikalije top ali je kvalitet uptan.
Virc na krilu neće ići, nema on eksplozivnost niti brzinu da pravi razliku po krilu a nije ni toliko dobar dribler da samim driblingom pravi razilku. Ja sam pobornik teorije da Mekalister mora imati ofanzivniju ulogu u Liverpulu i da je najkreativniji igrač Liverpula uz Salaha. I ako uskoro Virc ne krene da doprinosi golovima i asistencijama mislim da neće uspeti da se probije ispred Soboslaja i Mekalistera.
Njukasl-Arsenal kao što sam napisao prava utakmica. Odbrane su dominirale. Đokereša su pojeli Tšau i Botman, nije pipnuo loptu. Najbolja ilustracija je onaj duel kad mu Lasesl stavlja ruku preko usta, ono je bilo sine nije ti ovo Sporting i portugalska liga
Odlično su ga markirali Tšau i Botman, vrlo fizikalno su igrali protiv njega iako je Đokereš vrlo jak, nije imao prostora. Čak se i Brn snašao dobro protiv Sake s obzirom na razliku u visini i brzini.
Na drugoj strani Gabrijel i Voltemade su vodili ozbiljan rat. Gabrijel je vrlo nezgodan protivnik, jak, fizikalan, agresivan, voli da se šiba a dobro markira i čita igru. Čak je i ovaj Moskera dobro odigrao. Voltemade ne vredi te pare ali je zahvalan igrač, timski centarfor, dobra igra leđima od gola. Nisam siguran koliko će doneti u smislu golova ali generalno će značiti Njukaslu. Sad, od igrača od 85 miliona € se očekuje da da bar 25 golova po sezoni a nisam siguran da li ima kvalitet za to.
Arsenal ima najbolju odbranu na svetu verovatno. Timber-Saliba-Gabrijel-Kalafjori tu nema mismeča, nema slabog mesta. Zubimendi je izuzetno skočan za svoju visinu, juče je jednom uzeo skok Voltemadeu a jednom Brnu. Kakav trk Rajsa kod onog bloka gde je moglo da bude 2:0. Posle duboko u nadoknadi sprinta da izblokira centaršut, jedan od najspremnijih igrača na svetu. Na kraju opet dobre izmene Artete, Merino i Edegard koji su promenili utakmicu. Ako Edegard bude zdrav Arsenal je ozbiljan kontender za sve trofeje.
Poup koji je branio odlično celu utakmicu i onda onako podleti pod centaršut.
Tijago iz Brentforda igra vrlo dobro na početku ove sezone. Ona golčina koju je dao ono skoro nisam video, kako mu je lopta sela. Pre toga vrhunska lopta Hendersona koji je odličan potpis Brentforda. Moram reći da je desni bek Brentforda Kajode ozbiljan izvođač auta, od Rorija Delapa nisam video da neko onako baca aut. Jedan aut je bacio toliko dobro da je skoro dao gol, Bajindir je jedva izvadio.
U Junajtedu Šo je odigrao dobro, posle svih ovih povreda štoper mu pasuje jer mislim da za beka nema više brzine. De Liht je dobro odigrao mada ga je preletela lopta kod drugog gola, ali on je najbolji igrač Junajteda od početka sezone. Najbolja verzija De Lihta od kad igra fudbal. Kako se ofsajd zamka obije o glavu vidi se u greški Megvajera, umesto da brani dubinu on izlazi da peca Tijaga, tako je i dobio.
Palasu iako je otišao najbolji igrač oni igraju odlično. Stvorili dosta šansi Liverpulu, Alison je branio odlično. Glazner za da organizuje ekipu defanzivno, to se video i sada Liverpul nije stvorio neke Bog zna kakve šanse pogotovo u 1. poluvremenu. Još mi se sviđa kod njega što zna da se prilagodi protivniku, nije neko ko srlja bezglavo. Njihova odbrana je možda najuigranija na svetu trenutno.
Mora se reći kapa dole Guehiju kome je propao prelazak u Liveprul u poslednjem trenutku i sad igra maskimalno a nijednog trenutka nije štrajkovao niti bojkotovao klub. Mateta je od 3-4 centarfora Palasa došao do ubedljivo najboljeg. Kad je došao ispred njega su bili Benteke, Ajuv, posle je došao i Eduard, Nketija ali sve ih je Mateta sjebao. Tajrik Mičel će biti naredna velika prodaja Palasa, čovek koji je godinama jedan od najboljih PL bekova pogotovo defanzivno.
Van Dajk igra dobro ove sezone, rekao bih i bolje nego prošle. I neke 1v1 situacije, situacije gde markira igrača kao nekada, ne pokušava da prevari sistem ofsajd zamkom. Problem je što je Konate dosta loš, sad ga je Mateta ozbiljno mučio. Nekoliko puta se lepio Mateti za leđa gde ga je ovaj samo okrenuo. Oko Konatea je to jasno odavno, fizikalije top ali je kvalitet uptan.
Virc na krilu neće ići, nema on eksplozivnost niti brzinu da pravi razliku po krilu a nije ni toliko dobar dribler da samim driblingom pravi razilku. Ja sam pobornik teorije da Mekalister mora imati ofanzivniju ulogu u Liverpulu i da je najkreativniji igrač Liverpula uz Salaha. I ako uskoro Virc ne krene da doprinosi golovima i asistencijama mislim da neće uspeti da se probije ispred Soboslaja i Mekalistera.
Njukasl-Arsenal kao što sam napisao prava utakmica. Odbrane su dominirale. Đokereša su pojeli Tšau i Botman, nije pipnuo loptu. Najbolja ilustracija je onaj duel kad mu Lasesl stavlja ruku preko usta, ono je bilo sine nije ti ovo Sporting i portugalska liga
Na drugoj strani Gabrijel i Voltemade su vodili ozbiljan rat. Gabrijel je vrlo nezgodan protivnik, jak, fizikalan, agresivan, voli da se šiba a dobro markira i čita igru. Čak je i ovaj Moskera dobro odigrao. Voltemade ne vredi te pare ali je zahvalan igrač, timski centarfor, dobra igra leđima od gola. Nisam siguran koliko će doneti u smislu golova ali generalno će značiti Njukaslu. Sad, od igrača od 85 miliona € se očekuje da da bar 25 golova po sezoni a nisam siguran da li ima kvalitet za to.
Arsenal ima najbolju odbranu na svetu verovatno. Timber-Saliba-Gabrijel-Kalafjori tu nema mismeča, nema slabog mesta. Zubimendi je izuzetno skočan za svoju visinu, juče je jednom uzeo skok Voltemadeu a jednom Brnu. Kakav trk Rajsa kod onog bloka gde je moglo da bude 2:0. Posle duboko u nadoknadi sprinta da izblokira centaršut, jedan od najspremnijih igrača na svetu. Na kraju opet dobre izmene Artete, Merino i Edegard koji su promenili utakmicu. Ako Edegard bude zdrav Arsenal je ozbiljan kontender za sve trofeje.
Poup koji je branio odlično celu utakmicu i onda onako podleti pod centaršut.
-
OnlineBatica ubica
Postekoglu 0 pobeda na 6 utakmica u Forestu, ne znam koliko će još Marinakis imati strpljenja za njega.
Pocastili su ga navijaci sa cuvenom pesmicomBatica ubica wrote: ↑Fri Oct 03, 2025. 10:29 amPostekoglu 0 pobeda na 6 utakmica u Forestu, ne znam koliko će još Marinakis imati strpljenja za njega.
Ovo je zicer bio i skroz ocekivan scenario...Pisali smo dosta prosle sezone o tome koliko su treneri sebicni furajuci svoj stil bez obzira na sve al brate mili i vlasnici bi morali poznavati fudbal bar malo....Grcki ribar iz Pireja blage veze nema,cenim da je prvu utakmicu pogledao kada je kupio klub...Čekićar wrote: ↑Fri Aug 22, 2025. 6:29 pmNuno Espirito Santo i Marinakis su izgleda u bas losim odnosima od kraja prosle sezone kada je propustena prilika za LS i sprema mu se pedala…
Ozbiljan kandidat je Postekoglu…Grcka veza radi…
Prelazak sa Santa na Postekoglua auuu zemljace kao prelazak sa Kalatesa na Larkina
Koliko zapravo vlasnici ne poznaju fudbal samo imaju brdo para i dosadno im je…
Forest nema kadar za Postekogluov stil…2 igraca mogu da isprate njegove zahteve…
Gledao sam neke statistike iz prosle sezone i u svim parametrima gde su Spursi bili na vrhu Forest je bio na dnu i obrnuto,cak u par kategorija jedni su 1. a drugi 20....Znaci strasan kontrast...
Postekoglu je takodje morao znati da ovo nije tim za njega al lova je lova....Nije mislio dugorocno o svojoj karijeri vec o lovi,a s druge strane nije ni u godinama kada moze nesto da ceka,daj sta das,ocerupaj vlasnike diletante...
Oliver Glasner: "The system? It must fit the players. There is too much discussion about the system. The system is not important. Habits are important, the patterns and how you want your players to behave on the pitch. That is much more important."
"In my career I have played every single system. got promoted in Austria with a 4-4-2, then we switched to a 3-4-3. In Wolfsburg, we reached the Champions League with a 4-2-3-1. In Frankfurt, they played with three at the back before and it fit the squad."
"I always look at what system might suit the players we have best. My favourite system is 4-4-2 but do we have the right players for this? We are talking much more about our habits than the system. The system is very fluid."
"It's important the players know what we want to do and this is what decides about being successful or not." (Sky Sports)
Gospodin objasnio,u prevodu prilagodjavam se onome sto imam kako bih izvukao maksimum....Jedan od retkih u danasnjem "modernom fudbalu"
"In my career I have played every single system. got promoted in Austria with a 4-4-2, then we switched to a 3-4-3. In Wolfsburg, we reached the Champions League with a 4-2-3-1. In Frankfurt, they played with three at the back before and it fit the squad."
"I always look at what system might suit the players we have best. My favourite system is 4-4-2 but do we have the right players for this? We are talking much more about our habits than the system. The system is very fluid."
"It's important the players know what we want to do and this is what decides about being successful or not." (Sky Sports)
Gospodin objasnio,u prevodu prilagodjavam se onome sto imam kako bih izvukao maksimum....Jedan od retkih u danasnjem "modernom fudbalu"
-
OnlineBatica ubica
Čika Marinakis je recimo Kuperu dovodio igrače mimo njegovog znanja, ono samo jedan dan dođe igrač a Kupera nije niko ništa pitaoČekićar wrote: ↑Fri Oct 03, 2025. 1:25 pmPocastili su ga navijaci sa cuvenom pesmicomBatica ubica wrote: ↑Fri Oct 03, 2025. 10:29 amPostekoglu 0 pobeda na 6 utakmica u Forestu, ne znam koliko će još Marinakis imati strpljenja za njega.![]()
Ovo je zicer bio i skroz ocekivan scenario...Pisali smo dosta prosle sezone o tome koliko su treneri sebicni furajuci svoj stil bez obzira na sve al brate mili i vlasnici bi morali poznavati fudbal bar malo....Grcki ribar iz Pireja blage veze nema,cenim da je prvu utakmicu pogledao kada je kupio klub...Čekićar wrote: ↑Fri Aug 22, 2025. 6:29 pmNuno Espirito Santo i Marinakis su izgleda u bas losim odnosima od kraja prosle sezone kada je propustena prilika za LS i sprema mu se pedala…
Ozbiljan kandidat je Postekoglu…Grcka veza radi…
Prelazak sa Santa na Postekoglua auuu zemljace kao prelazak sa Kalatesa na Larkina
Koliko zapravo vlasnici ne poznaju fudbal samo imaju brdo para i dosadno im je…
Forest nema kadar za Postekogluov stil…2 igraca mogu da isprate njegove zahteve…
Gledao sam neke statistike iz prosle sezone i u svim parametrima gde su Spursi bili na vrhu Forest je bio na dnu i obrnuto,cak u par kategorija jedni su 1. a drugi 20....Znaci strasan kontrast...
Postekoglu je takodje morao znati da ovo nije tim za njega al lova je lova....Nije mislio dugorocno o svojoj karijeri vec o lovi,a s druge strane nije ni u godinama kada moze nesto da ceka,daj sta das,ocerupaj vlasnike diletante...
Glazner je redak primer, zato i ima uspehe koje ima. Ali kao što smo više puta spominjali, tu je bitnija samopromocija kao modernog i progresivnog trenera nego da se prilagodi igračima koje ima i izvuče maksimum iz toga. Što je u stvari i posao trenera, najlakše je reći mi igramo tako i tako, ovo je moj sistem igre i to je to.
Skoro mi je iskočio neki klip gde Džon Teri priča kako se na sastancima sa upravama očekuje da pričaš stilu igre, kako ćeš da igraš iz zadnje linije kao Siti itd. a to je tipa tim iz Lige 1 koji nema igrače za to.
https://www.youtube.com/shorts/DTVWWG9v ... ture=share
- Irriducibili
-
OnlineBatica ubica
Kao i Iraola i Hirtceler. Samo što postoji velika razlika, ono što je u Palasu, Bormutu ili Brajtonu uspeh u Junajtedu za to ide noga u guzicu. Videli smo to na primeru Potera i Čelsija. Očekivanja u Junajtedu su najveća moguća, što zbog istorije kluba što zbog ulaganja koja su povelika svake godine. Niko neće da uloži 250 miliona € i da da mnogo vremena dok gleda kako gube svake nedelje.
A strpljenje za trenere tamo gotovo i da ne postoji, ako vežeš 3-4 utakmice bez pobede već si u problemu. Amorima su sažvakali, ostalo je samo da ga ispljunu on je već pečen i može da potraje eventualno još 3-4 utakmice. Ali mislim da nema trenera na svetu koji bi pomogao Junajtedu trenutno. Za njih bi bilo najbolje da dovedu nekog mlađeg trenera i da pritom neko iz kluba izađe u javnost i kaže ovo je naš trener narednih 3/4/5 godina, ima odrešene ruke da radi a rezultate očekujte tek za 3/4/5 godina. Ali, kad neko svake sezone ulaže po 200-250 miliona € nema baš vremena da čeka toliko dugo za rezultate. A nije baš ni najjednostavnije to predočiti navijačima koji su navikli na titule u nekog drugom vremenu a sad pretstavljaju pedmet od 2013. pa na ovamo uz nekoliko perioda uspeha između.
Što se tiče Amorima nije ni prvi ni poslednji kojeg će Junajted progutati. Nije sebi pomogao tvrdoglavim guranjem 3-4-3 za koju je duže vreme jasno da nema igrače, ekipa mu se muči ali on ne odustaje. I ne znam čemu toliko robovanje formaciji kao da ne postoji nijedna druga formacija na svetu. Sviđa mi se što je trener koji zahteva maksimalno zalaganje i fokus, maksimalnu ozbiljnost ali kao trener moraš da budeš i prilagodljiv o čemu je već bilo reči. I mislim da bi ovaj tim Junajteda u 4-2-3-1 izgledao dosta bolje, sa Brunom na 10, Kunjom i Mbeumom po krilima, Dorguom i Mazrauijem/Daloom na bekovima, Ugarteom i Kazemirom na zadnjim veznim.
- Irriducibili