Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
Re: Engleska Premijer Liga
Kada igrac pogodi okvir gola da li to tumacite kao nedostatak srece ili nedovoljne preciznosti?
- Batica ubica
Rešio si da zakuvaš
Nedovoljna preciznost naravno, znači da šut nije bio dovoljno dobar da bi bio gol. To sad ovako zvuči malo surovo ali to je tako u suštini.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Tajler Darden
Nevezano za pitanje.
Evo i malo apropo te sreće. Neki od golova (ne svi) samo sreća i ništa drugo.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
- Batica ubica
Od you're getting sacked in the morning došli su do you're getting sacked in the minute

Prvo šta sam pomislio kad sam video sastav Foresta je Postekoglu hoće da dobije otkaz. Ostavio čovek na klupi Vuda, Odoija i Ndoja, izveo formaciju sa 3 pozadi a ovaj štoper Morato kao bambi na ledu baš diskutabilan igrač. A prošle sezone jedna od defanzivno najorganizovanijih ekipa u PL, tandem Milenkovć-Muriljo koji je funkcionisao odlično. Napunio vezni red sličnim igračima i Gibs-Vajt gore, Avoni koji odavno ne igra standardno čovek je odigrao tek prvu utakmicu ove sezone i još je počeo.
Prvo šta sam pomislio kad sam video sastav Foresta je Postekoglu hoće da dobije otkaz. Ostavio čovek na klupi Vuda, Odoija i Ndoja, izveo formaciju sa 3 pozadi a ovaj štoper Morato kao bambi na ledu baš diskutabilan igrač. A prošle sezone jedna od defanzivno najorganizovanijih ekipa u PL, tandem Milenkovć-Muriljo koji je funkcionisao odlično. Napunio vezni red sličnim igračima i Gibs-Vajt gore, Avoni koji odavno ne igra standardno čovek je odigrao tek prvu utakmicu ove sezone i još je počeo.
- Batica ubica
Pisao sam više puta ali i dalje mi nije jasno kako Majkl Kin preživljava u PL već 11. sezonu. Čovek ima 261 PL utakmicu, čak ima i 12 nastupa za Englesku reprezentaciju a mislim da niko ne zna kako. Juče je pustio jednog od najboljih strelaca na svetu da ostane potpuno sam kod centaršuta, nije ni pokušao da ga markira. Haland nije dao gol samo na jednoj utakmici ove sezone i ti ga ostaviš samog kod centaršuta, ali to se Kinu dešava godinama već i on godinama ostaje u PL a ove sezone je igrao svaku utakmicu. Misterija.
Iliman Ndiaj je odličan igrač, to je bilo primetno i prošle sezone dok se nije povredio. Još igra na desnom krilu dolaskom Griliša mada juče nije bilo Griliša pa je opet igrao desno što je nejasna odluka Mojesa. Celu utakmicu je vrhunski pokrivao bok, udvajao Dokua sa O'Brajanom ali u situaciji kod prvog gola je napravio prvu grešku u postavljanju, O'Rajli mu je pobegao i odmah je to Siti iskoristio. Odličan dribler, odlična kontrola lopte, šut, brzina. Mislim da će Ndiaj biti velika prodaja Evertona.
Niko Gonzales iz Sitija se ozbiljno nameće, ove sezone kad god sam ga gledao odigrao je dobro. Nije Rodri ali defanzivno radi posao jednako dobro kao on. Foden igra dobro, kakve je 2 lopte dao kod golova juče pogotovo onu prvu.
Haland se ne gasi, samo jednu utakmicu nije dao gol. I to ga nema celu utakmicu i odjednom da gol. Nije tehnički najbolji igrač ali kretnja i fizikalije su vrhunski + popravio je završnicu. Čovek daje golove a fudbal se igra zbog golova. Videćemo kako će se Siti snaći kad on stane a naići će i njemu takav period.
Iliman Ndiaj je odličan igrač, to je bilo primetno i prošle sezone dok se nije povredio. Još igra na desnom krilu dolaskom Griliša mada juče nije bilo Griliša pa je opet igrao desno što je nejasna odluka Mojesa. Celu utakmicu je vrhunski pokrivao bok, udvajao Dokua sa O'Brajanom ali u situaciji kod prvog gola je napravio prvu grešku u postavljanju, O'Rajli mu je pobegao i odmah je to Siti iskoristio. Odličan dribler, odlična kontrola lopte, šut, brzina. Mislim da će Ndiaj biti velika prodaja Evertona.
Niko Gonzales iz Sitija se ozbiljno nameće, ove sezone kad god sam ga gledao odigrao je dobro. Nije Rodri ali defanzivno radi posao jednako dobro kao on. Foden igra dobro, kakve je 2 lopte dao kod golova juče pogotovo onu prvu.
Haland se ne gasi, samo jednu utakmicu nije dao gol. I to ga nema celu utakmicu i odjednom da gol. Nije tehnički najbolji igrač ali kretnja i fizikalije su vrhunski + popravio je završnicu. Čovek daje golove a fudbal se igra zbog golova. Videćemo kako će se Siti snaći kad on stane a naići će i njemu takav period.
-
OnlineIrriducibili
Pravda za napacenog Amorima 
Da ne zaboravim i ovu legendu
https://x.com/433/status/1979974514512376208?s=19
Da ne zaboravim i ovu legendu
https://x.com/433/status/1979974514512376208?s=19
non mollare mai
- Batica ubica
Junajted sad već tradicionalno oživi kad dođe na Enfild

1. poluvreme sam gledao na momente, tek sam drugo pogledao na miru. Gotovo uvek je ovo slična utakmica, Junajted odjednom izađe nabrijano, sa odličnim stavom, predaju loptu Liverpulu i čekaju svoju šansu iz kontri i prekida. Imali su jake utakmice gde je defanzivna organizacija bila i bolja, juče su dopustili dosta centaršuteva pogotovo u završnici.
Liverpul da dovede Danija Alveša iz prajma Soboslaj bi opet igrao beka
Slot očigledno vidi Frimponga kao krilo. Soboslaj može da zakrpi na beku ponekad ali je besmisleno ofanzivnog igrača gurati tamo gde sigurno ne želi da igra. Kjeza je uneo živost u igru Liverpula, on zaslužuje više minuta.
Gakpo je najbolji igrač Liveprula trenutno. Deluje najkonkretnije od svih, najdirektnije. Isak i Ekitike su previše slični da bi igrali zajedno, mislim da ih nećemo često gledati u paru. Salahova još jedna loša utakmica, dve promašene šanse koje igrač njegovog kalibra mora da završava.
Još jednom se mora odati priznanje Megvajeru. Ovo nije prvi put da daje gol za pobedu, još u završnici utakmice. To svedoči o njegovom mentalitetu, da se ne boji i da na prekida ne ide reda radi već ide da da gol. Čovek je bio okrivljavan i za šta je kriv i za šta nije, ismevan je za pogrešan pas bukvalno. Da se čovek opet vrati da nivo gde igra standardno i dobro potrebna je velika mentalna snaga na čemu mu treba skinuti kapu.
Kakvo razmišljanje Bruna da odmah vrati loptu i da onako kvalitetno vrati. Potez majstora.
Vila se vraća, 5. pobeda zaredom nakon užasnog starta sezone. Emeri je opet utegao ekipu i opet pobeđuju.
Ta utakmica je nekako bila duel zadnjih veznih, u Vili Kamara i Onana a u Totenhemu Palinja i Bentakur.
O Kamari sam već pisao ranije, odličan zadnji vezni ispred odbrane, dobro postavljanje, anticipacija, uvek je na pravom mestu, dobra građa za zadnjeg veznog, duge noge, visina. Ozbiljan igrač, juče nije napravio pogrešan korak na terenu. Njegov parnjak Onana isto odlična utakmica, on je malo i ofanzivniji donosi ubacivanje iz drugog plana ali defanzivno takođe radi posao, malo agresivniji od Kamare. Ozbiljne fizikalije, čovek ima 195 cm pokriva veliki deo terena.
Palinja kakav igrač. Na svakoj lopti je, dobro se postavlja, jedino što zna nekad da bude previše agresivan. Ali je juče bio čovek na svakoj lopti, svakoj odbrani je lakše kad ima onakvog zadnjeg veznog ispred sebe.
Kudus nije pravio razliku za Totenhem, Dinj ga je vrlo dobro čuvao. Ćavi Simons je bio vidljiviji u odbrani nego u napadu. A ako njihv dvojica ne kreiraju ništa teško da Totenhem može da napravi neki rezultat.
Emeri baš voli da stavi ovog Gesanda na desno krilo, ne dira ga odatle
On čovek stvarno drži desni bok odlično, al mislim da nema neki kvalitet. Rodžers je najveći Emerijev izum, davno je još Emeri pričao kako je on reprezentativni kalibar. Jedino što je problem što Emeri šeta igrače po pozicijama, Rodžers će jednu igrati levo, sledeću na 10, pa desno. Slično se sa Mekginom, jednom igra kao zadnji vezni, pa sledeću igra po desnom krilu, onu tamo po levom.
I odlična izmena Emerija gde je ubacio Buendiju koji je rešio utakmicu. Vrhunska akcija Vile kod 2. gola, pas Keša kao Džerard iz najboljih dana, prijem Dinja i Buendija koji slabijom nogom pogađa dalji ugao.
1. poluvreme sam gledao na momente, tek sam drugo pogledao na miru. Gotovo uvek je ovo slična utakmica, Junajted odjednom izađe nabrijano, sa odličnim stavom, predaju loptu Liverpulu i čekaju svoju šansu iz kontri i prekida. Imali su jake utakmice gde je defanzivna organizacija bila i bolja, juče su dopustili dosta centaršuteva pogotovo u završnici.
Liverpul da dovede Danija Alveša iz prajma Soboslaj bi opet igrao beka
Gakpo je najbolji igrač Liveprula trenutno. Deluje najkonkretnije od svih, najdirektnije. Isak i Ekitike su previše slični da bi igrali zajedno, mislim da ih nećemo često gledati u paru. Salahova još jedna loša utakmica, dve promašene šanse koje igrač njegovog kalibra mora da završava.
Još jednom se mora odati priznanje Megvajeru. Ovo nije prvi put da daje gol za pobedu, još u završnici utakmice. To svedoči o njegovom mentalitetu, da se ne boji i da na prekida ne ide reda radi već ide da da gol. Čovek je bio okrivljavan i za šta je kriv i za šta nije, ismevan je za pogrešan pas bukvalno. Da se čovek opet vrati da nivo gde igra standardno i dobro potrebna je velika mentalna snaga na čemu mu treba skinuti kapu.
Kakvo razmišljanje Bruna da odmah vrati loptu i da onako kvalitetno vrati. Potez majstora.
Vila se vraća, 5. pobeda zaredom nakon užasnog starta sezone. Emeri je opet utegao ekipu i opet pobeđuju.
Ta utakmica je nekako bila duel zadnjih veznih, u Vili Kamara i Onana a u Totenhemu Palinja i Bentakur.
O Kamari sam već pisao ranije, odličan zadnji vezni ispred odbrane, dobro postavljanje, anticipacija, uvek je na pravom mestu, dobra građa za zadnjeg veznog, duge noge, visina. Ozbiljan igrač, juče nije napravio pogrešan korak na terenu. Njegov parnjak Onana isto odlična utakmica, on je malo i ofanzivniji donosi ubacivanje iz drugog plana ali defanzivno takođe radi posao, malo agresivniji od Kamare. Ozbiljne fizikalije, čovek ima 195 cm pokriva veliki deo terena.
Palinja kakav igrač. Na svakoj lopti je, dobro se postavlja, jedino što zna nekad da bude previše agresivan. Ali je juče bio čovek na svakoj lopti, svakoj odbrani je lakše kad ima onakvog zadnjeg veznog ispred sebe.
Kudus nije pravio razliku za Totenhem, Dinj ga je vrlo dobro čuvao. Ćavi Simons je bio vidljiviji u odbrani nego u napadu. A ako njihv dvojica ne kreiraju ništa teško da Totenhem može da napravi neki rezultat.
Emeri baš voli da stavi ovog Gesanda na desno krilo, ne dira ga odatle
I odlična izmena Emerija gde je ubacio Buendiju koji je rešio utakmicu. Vrhunska akcija Vile kod 2. gola, pas Keša kao Džerard iz najboljih dana, prijem Dinja i Buendija koji slabijom nogom pogađa dalji ugao.
-
OnlineIrriducibili
Još jedan detalj sa derbija, Frimpong je doneo opasnost sa desnog boka za ono malo što je igrao, još jedan dokaz da Salah mora biti više ka sredini, a ne zatvarati prostor bočno, gde guši i sebe i druge
non mollare mai
Igras kod kuce protiv ekipe koja je klasicna domacica i startas bez klasicne devetke…
Znaju svi da je bunkerica trener al onda na 0-1 sprzi 5 izmena i ne uvede Wilsona….Previse je rodjace….
Covek se vraca na klupu,izuva kopacke u neverici….
Znaju svi da je bunkerica trener al onda na 0-1 sprzi 5 izmena i ne uvede Wilsona….Previse je rodjace….
Covek se vraca na klupu,izuva kopacke u neverici….
- Batica ubica
Mislim da je tu problem to što desni bek Liverpula ne pravi bekovski trk ili tzv. overlap, već Salah ostaje zakucan za bok a nema nekoga da odvlači pažnju protivniku. Pogotovo kad je Soboslaj desni bek on ostaje u sredini terena, a Frimpongu Slot ne veruje dovoljno defanzivno da bi počinjao utakmice, pogotovo zbog uloge Salaha u odbrani.Irriducibili wrote: ↑Mon Oct 20, 2025. 9:00 pmJoš jedan detalj sa derbija, Frimpong je doneo opasnost sa desnog boka za ono malo što je igrao, još jedan dokaz da Salah mora biti više ka sredini, a ne zatvarati prostor bočno, gde guši i sebe i druge
Salah nije više onaj igrač koji većinu vremena napada dubinu, još je dolaskom Darvina više igrao sa loptom u nogama verovatno i zbog prisustva centarfora a takođe i zbog boljeg pregleda igre i završnog pasa koji je razvio s godinama. Salah nikad nije bio vrhunski dribler da bi igrao baš uz aut liniju kao što je sad slučaj, nije taj profil igrača. A pošto nema beka da mu prolazi iza leđa i odvlači pažnju protivnika njegova početna pozicija je uz aut liniju odakle ne može da pravi razliku driblingom a ni da kreira. Mislim da bi Salah i Frimpong bili vrlo kompatibilni da Frimpong svojim trkovima pravi prostor za Salaha koji bi mogao da prima loptu uvučenije. Ali onda ostaje pitanje kako bi se defanzivno to ispeglalo, jer je Liveprul već dovoljno nestabilan defanzivno a tek kad bi Salah i Frimpong pokrivali stranu.
Slot se uvalio u veliki problem pojačanjima. Posle 1. kola protiv Bormuta sam napisao da će imati velikih defanzivnih problema zbog Virca i Salaha. Ne znam kako će to rešiti, da se svi uklope a da ekipa ne trpi.
-
OnlineIrriducibili
Sve si lepo napisao, ne veruje Frimpongu defanzivno, ali je s druge strane madjarski janičar, koji juri kao muva bez glave napred nazad. A ujedno ne znam ni šta mu drugi Madjar donosi defanzivno, na poziciji koju nikada nije igrao. Mislim da se pogubio od viška kvalitetnih igrača, koje ne zna kako da uklopi jer definitivno guše jedni druge
non mollare mai
- Batica ubica
Evo koliko ove moderno-progresivno-napredne statistike zapravo ne znače ništa. A Forest pod Postekogluom nije bio ni blizu pobede nijednom, 5 utakmica u PL 4 poraza i 1 remi, gol razlika 1:10. I na sve to ispadanje iz Liga kupa od Svonsija koji je drugoligaš gde su pritom vodili 0:2, remi sa Betisom u Sevilji 2:2 (jedini dobar rezultat) i poraz od Mitilanda 2:3 kući.

@Irr
Soboslaj na beku nije jasan ni samom Soboslaju verovatno. U redu onaj jedan period kad je bilo povreda pa da čovek zakrpi ali ovo je konstatno, od 2. kola Soboslaj ili počne na beku ili na poluvremenu pređe na beka. Mogu da zamislim njegovo (ne)raspoloženje kad mu Slot saopšti da će opet morati na beka a da Liverpul pritom ima 2 desna beka u ekipi.
Kao što si napisao malo se pogubio Slot u svemu ovome a ne znam da li postoji rešenje koje će sve činiti zadovoljnim. Kao što sam ranije pisao, ili će Salah morati da pokriva desni bok ili će Virc to morati da radi umesto njega. Da obojica ostaju gore kad se ekipa brani to je nemoguće, onda duva na sve strane. Braniti se sa 3 igrača u drugom bloku ili srednjem bloku je nemoguće jer onda ta 3 igrača pokrivaju preširok prostor.
Salah ima argumente za sebe, najbolji igrač ekipe, 33 godine, odbrana ga nikad nije preterano zanimala i realno nije pokrivao bok ni kad je bio mlađi a ne sad kad hoće da štedi energiju za napad. A i Virc ima svoje argumente, ipak je on plaćen 125 miliona €, od njega se sa punim pravom očekuje gol ili asistencija svaku utakmicu a ako bude pokrivao desni bok trošiće energiju na to umesto na napad.
Jako mi se sviđa kako je to rešeno u Arsenalu ili Njukaslu na primer. U Arsenalu ko god da igra krilo vraća se u drugi blok i pokriva svoj bok dok 10 ostaje sa centarforom gore. U Njukaslu se sva 3 vezna vraćaju u drugi blok i ko god da igra po krilu vraća se da pokriva svoj bok, inače neće igrati. Ipak, Salah je malo veće ime od svih krila Njukasla i Arsenala pa može da mu se gleda kroz prste ali ako se gleda kroz prste i Salahu i Vircu i centarforu ko god ga igrao onda nastaju problemi. A eto Van Dajk igra recimo bolje nego prošle sezone i Liverpul to ne koristi.
EDIT: Izašli sastavi za utakmicu Ajntraht-Liverpul, Soboslaj navodno vezni, Frimpong bek a Isak i Ekitike kreću zajedno. Ne bi me čudilo da je ovo 4-4-2, Isak i Ekitike centarfori, Frimpong krilo a da veseli Soboslaj opet fasuje beka

@Irr
Soboslaj na beku nije jasan ni samom Soboslaju verovatno. U redu onaj jedan period kad je bilo povreda pa da čovek zakrpi ali ovo je konstatno, od 2. kola Soboslaj ili počne na beku ili na poluvremenu pređe na beka. Mogu da zamislim njegovo (ne)raspoloženje kad mu Slot saopšti da će opet morati na beka a da Liverpul pritom ima 2 desna beka u ekipi.
Kao što si napisao malo se pogubio Slot u svemu ovome a ne znam da li postoji rešenje koje će sve činiti zadovoljnim. Kao što sam ranije pisao, ili će Salah morati da pokriva desni bok ili će Virc to morati da radi umesto njega. Da obojica ostaju gore kad se ekipa brani to je nemoguće, onda duva na sve strane. Braniti se sa 3 igrača u drugom bloku ili srednjem bloku je nemoguće jer onda ta 3 igrača pokrivaju preširok prostor.
Salah ima argumente za sebe, najbolji igrač ekipe, 33 godine, odbrana ga nikad nije preterano zanimala i realno nije pokrivao bok ni kad je bio mlađi a ne sad kad hoće da štedi energiju za napad. A i Virc ima svoje argumente, ipak je on plaćen 125 miliona €, od njega se sa punim pravom očekuje gol ili asistencija svaku utakmicu a ako bude pokrivao desni bok trošiće energiju na to umesto na napad.
Jako mi se sviđa kako je to rešeno u Arsenalu ili Njukaslu na primer. U Arsenalu ko god da igra krilo vraća se u drugi blok i pokriva svoj bok dok 10 ostaje sa centarforom gore. U Njukaslu se sva 3 vezna vraćaju u drugi blok i ko god da igra po krilu vraća se da pokriva svoj bok, inače neće igrati. Ipak, Salah je malo veće ime od svih krila Njukasla i Arsenala pa može da mu se gleda kroz prste ali ako se gleda kroz prste i Salahu i Vircu i centarforu ko god ga igrao onda nastaju problemi. A eto Van Dajk igra recimo bolje nego prošle sezone i Liverpul to ne koristi.
EDIT: Izašli sastavi za utakmicu Ajntraht-Liverpul, Soboslaj navodno vezni, Frimpong bek a Isak i Ekitike kreću zajedno. Ne bi me čudilo da je ovo 4-4-2, Isak i Ekitike centarfori, Frimpong krilo a da veseli Soboslaj opet fasuje beka
Batice mani se megalomanskih klubova,vratio se tvoj cika engleski Murinjo i odmah zadrzana nula
- Batica ubica
Čika Dajš je to odmah zategao
Većina ovih igrača je već nabaždarena da igra ovaj tip fudbala. Niska i srednja zona, dobro pokriveni bokovi, kontre, duge lopte, prekidi koje će Dajš tek da uvede.
Ovo je najkvalitetnija grupa igrača koju je Dajš vodio u karijeri. Gibs-Vajt, Hadson-Odoi, Daglas Luiz, Vud (kojeg je već trenirao doduše), ovaj Ndoj deluje kao fin igrač. Još ima Blekija i Murilja koji će biti zakucani, Ola Aina kad se vrati, Sels na golu, Eliot Anderson koji je pristojan igrač. Eto i njemu prilike da napravi iskorak u karijeri, da ode na viši nivo. A on je poznat kao neko ko iz svojih ekipa izvlači maksimum, cedi suvu drenovinu kao Marko Kraljević
Čak mislim da Dajš i živi u Notingemu, tako da je ovo za njega idealan posao.
- Batica ubica
@Čele
Jesi pretekao, prvo poraz Partizana pa onda i Vest Hema gore veče nije moglo da te zadesi

Jesi pretekao, prvo poraz Partizana pa onda i Vest Hema gore veče nije moglo da te zadesi