Evroliga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: Evroliga

Post by Borca » Wed Oct 22, 2025. 6:51 pm

Fenerbahce i Efes izdali zajednicko saopstenje vezano za mogucnost povratka klubova iz Izraela u tu zemlju tj najavu da bi od 1. Decembra Makabi i Hapoel mogli igrati domace utakmice u Tel Avivu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 25, 2025. 1:04 pm

Da ne bude da duguju samo naši klubovi i da je samo kod nas crno, tek vest koju je objavio turski novinar Jagiz Sabunconglu, pokazuje da ni kod Fenerbahčea nije bajno stanje. Štaviše, alarmantno je s obzirom da tačan dug košarkaškog tima, inače aktuelnog šampiona Evrolige, iznosi čak 588.000.000 evra!
Nerealan podatak.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 25, 2025. 1:34 pm

Odnosi se valjda na kompletan Fener, ne samo na KK
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Oct 25, 2025. 1:43 pm

Svakako je ogromna cifra. Pogotovo jer je Fener jedan od klubova sa najviše navijača na svetu a zna se koliko su Turci ludi za sportom, fudbalom pre svega.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Oct 25, 2025. 2:11 pm

Pa upravo zato su i bili u prilici da naprave toliki dug
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Oct 29, 2025. 4:50 pm

Barselona je sinoć sa 18 izgubljenih lopti uspela da pobedi Armani... Čak prva 3' nisu dali koš, u jednom trenutku su šutirali 1/9 za 3 ja mislim i opet su nekako izvukli pobedu.

Najjači je Klajburn koji počne sa 0/4 za 3, ispada u odbrani i onda čovek krene odjednom, ulazi, trojke, par dobrih odbrana. I na kraju daje ključni koš preko Bukera iz prodora.

Veseli je odigrao dobru utakmicu čak je i on pogodio trojku, na kraju i odlična odbrana na Guduriću na preuzimanju u zadnjem napadu Armanija. Kako se spustio u stav i raširio, podsetio je da je i dalje elitni defanzivac.

Panter je imao odličnu 3/4. Čak nije puno šutirao 6/8 iz igre ali je imao izgubljenih lopti u pokušaju da kreira, ono što smo gledali kod nas u sezoni 23/24. Uvek je bio tata poludistance to je i sinoć pokazao. Satoranski odlična utakmica 3 trojke i 7 asistencija.

Šengelija recimo bez šutnute trojke ali je sa niskog posta pravio razliku, retko koji krilni centar može da ga brani.

Šilds je odlično krenuo utakmicu, trojka, ulazi, neke asistencije ali se baš ugasio u 2. poluvremenu, mislim da ništa nije ubacio. Na kraju i promašen vrlo težak šut za pobedu.

Armoni Bruks ozbiljna ruka i ozbiljne fizikalije. Kakvo kucanje kad je pobegao Panteru od lopte i onda ukucao. I trojka iz tajm auta gde je vratio Armani u igru.

Gudurić baš pasivan sinoć, samo 2 upućena šuta što je vrlo neobično. Imao je neke asistencije za Danstona ali on je prvenstveno skorer a da uzme samo 2 šuta. Danston je imao finu rolu u napadu ali se vidi da je usporio u odbrani, nije to kao nekad mada je i logično 39 godina. Ali izgleda kao zmaj za svoje godine.

Barsa je imala dosta ofanzivnih skokova u 1. poluvremenu što ih je i održalo. Baš su igrali neke loše odbrane, Armani je imao dosta otvorenih pogleda. I onda na +11 za Armani prvo trojka Kola iz ćoška preko ruke i onda Klajburn preko Gudurića. I tu su se vratili u igru i dobili i pored dosta izgubljenih lopti. Armani je onda pustio neke otvorene trojke u 2. poluvremenu a šut ih nije služio a i oni su imali 14 izgubljenih lopti.

Borca

Post by Borca » Sun Nov 09, 2025. 7:54 pm

Joan Penarroya i Barselona zavrsili saradnju.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Nov 10, 2025. 2:39 pm

Ništa čudno, taj je samo Partizan uspeo da pobedi
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Mon Nov 10, 2025. 3:49 pm

Monako od Evrolige dobio zabranu registrovanja novih igraca, na listi "prekrsaja" su kasnjenja sa uplatama, problemi sa dostavom zahtevane dokumentacije od strane Evrolige, nedostatak saradnje itd.

Borca

Post by Borca » Thu Nov 13, 2025. 11:19 am

Urbonas prenosi da ce Xavi Pascual potpisati visegodisnji ugovor sa Barselonom.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Nov 13, 2025. 2:11 pm

Katastrifalan dogadjaj u Pireju, Evans iznova acl, ovaj put na levoj nozi. Tuga
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Thu Nov 13, 2025. 2:16 pm

Irriducibili wrote:
Thu Nov 13, 2025. 2:11 pm
Katastrifalan dogadjaj u Pireju, Evans iznova acl, ovaj put na levoj nozi. Tuga
Mislim da je Ahilova tetiva u pitanju, na levoj nozi kao sto kazes, prosli put je imao povredu Ahilove na desnoj nozi valjda.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Nov 13, 2025. 3:18 pm

Dva puta je kidao tetivu na desnoj, sada na levoj, neverovatno
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Nov 13, 2025. 3:20 pm

I to su ga navijači dočekali ovacijama, skandirali njegovo ime. Neverovatno zaista.

Inače Olimpijakos je rutinirao Žalgiris. Žalgiris je promašio dosta otvorenih šuteva, tu nisu iskoristili svoje šanse da priđu bliže kad se Olimpijakos odlepio. I onda naravno odbrana Olimpijakosa koja ih je zaključavala na momente.

Dorsi fenomenalna utakmica, mislim da je sam dao prvih 11 poena za Olimpijakos. Poludistance, trojke, ulazi. Po meni najlepši šut u EL. Milutinov je imao neke Jokićevske asistencije u 3/4 i pored dobrog poenterskog učinka. Vezenkov standardno njegova utakmica. Kakvu dubinu ima Olimpijakos kad rutiniraju za sad jedan od najboljih timova u EL a Furnije da samo 5 poena na primer, Piters 0 poena, Mekkisik 2 poena.

Francisko je probijao i pravio razliku, iznudio brdo bacanja ali sem Rajta nije imao podršku. Koja je to eksplozivnost kad Vokap ne može da ostane ispred njega u odbrani... Ali zato ga je Olimpijakos napadao sa posta kad god je mogao.

Barsa je jedva pretekla u Minhenu. Dinvidi je imao bacanje za produžetke ali je promašio posle kojeg Lučić nije stigao da šutne.

Borca

Post by Borca » Thu Nov 13, 2025. 4:18 pm

Armani objavio da Nebo nece biti u sastavu za utakmicu sa Olimpijakosom, navodno se okliznuo u svlacionici i ima povredu glave.

Post Reply