FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Tue Dec 16, 2025. 2:19 pm

Da posvetim koju i FKPu nisam neko vreme stigao da pišem na ovoj temi.

Elem, trenutno stanje u FKP se može opisati kao tužno. Tužno zato što su cigani nikad lošiji a mi nećemo uzeti titulu jer nemamo igrače za to a ni para da se pojačamo. Pogotovo ako Milošević ode, tek onda nemamo šta da tražimo. Nemci navodno traže višemilionsko obeštećenje, a pitanje je da li bi prihvatili još jednu pozajmicu do kraja sezone ako bi sad mogli da zarade na njemu. A on je trenutno najbolji igrač ekipe, postao je onaj igrač kakvim su ga najavljivali dok je bio u Vojvodini. Zaista veliki napredak, mislim da će biti pravo čudo ako ostane do kraja sezone.

Za titulu je potrebno nekoliko mesta. Golman, rezervni levi bek, još jedan zadnji vezni za rotaciju i 2 krila (jedno levo i jedno desno). Dakle minimum 5 igrača ako Milošević nekako ostane do kraja sezone. I to ne bilo kakvih igrača, već 5 kvalitetnih igrača što se bez para ne može naći pogotovo u januaru.

Bila je i situacija gde je Mijatović na svoju ruku prebacio sina Laneta Jovanovića u prvi tim, pa su Lazović i Sulejmani pretili ostavkama. Na kraju je to rešeno, ovaj mali nije prebačen u prvi tim ali su odnosi sigurno narušeni.

Ivković je u tom periodu izneo jednu zanimljivu stvar.
U Humskoj je generalno izuzetno teška situacija, plate igračima i zaposlenima kasne, stanje očaja je toliko da, recimo, gostima u klubu nije do skora mogla da se ponudi kafa, pa je na brzinu potpisan ugovor sa jednim distributerom, dok flaširane vode i ostalih osveženja još uvek nema... Aktuelna je, što bi naš narod rekao – česmovača.

Takođe, jureći novembarske zarade (zaposlenima kasne tri plate), klub je ispod žita morao da produži ugovor do 2029. godine sa jednom od kladionica, od koje je inače već uzet novac unapred po starom ugovoru, i to po gotovo istim uslovima. Odmah je isplaćeno 100.000 evra za tekuće probleme, dok će ostatak para, takođe unapred, biti isplaćen uskoro kako bi se ugasio požar.

Ide i monitoring UEFA, koji će za Partizan biti specifičan jer nije realizovao nijedan izlazni transfer, a valja “ispeglati” papire do 15. januara. Sve u svemu, situacija u Humskoj se odvija po principu ko preživi-pričaće...
Dakle nema ker za šta da ih ujede. Evo sad čitam da nas je FIFA kaznila zabranom registrovanja novih igrača do leta 2027. godine jer smo dužni da platimo 1.3 miliona € Patriku Andradeu i njegovom agentu. Ipak zabrana može da se skine ako uplate na vreme.

Ako ne prodaju nikoga opet će morati da mole sultana za milostinju da bi prošli monitoring. Bez para se ne može ništa u sportu, a pogotovo u fudbalu. Mogu da se pričaju prazne priče ali svi znamo da ako nema para to je sve tanko.

Ipak pored svih muka ekipa gura daleko iznad svih očekivanja, posle poraza od Železničara vezane su 3 pobede sa dosta golova. Mora se reći kapa dole ovom igračkom kadru koji pored svih svojih limita dobija utakmice i ostaje u trci za titulu. Ipak, ovo rade iz pozicije teškog autsajdera gde se od njih ne očekuje apsolutno ništa i gde su već bili prežaljeni par puta. Posle ispadanja iz Evrope, pa posle derbija, posle smene Blagojevića pa i posle Železničara. Kad na proleće krene veći pritisak ne verujem da će se snaći. Daj Bože ali teško. A nemamo ni trenera da bismo bili konkurentni u borbi za titulu.

Evidentan je napredak Ugrešića zadnjih par utakmica, dao je nekoliko golova a imao je i neke asistencije. Vukotić je pao u formi, mogao bi Natho da se vrati u prvu postavu za IMT. Pozitivno je što se Milić vratio protiv Napretka, odbrana bez njega i sa njim nije ista.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Dec 17, 2025. 10:33 am

Iz Partizana su potvrdili da su sa odlukom FIFA bili upoznati još pre dva meseca, odnosno u momentu kada je zvanično okončan predmetni spor. Suspenzija je definisana kao administrativna mera i direktna je posledica ranije preuzetih ugovornih obaveza, a konkretno se odnosi na dugovanja prema bivšem igraču Patriku Andradeu, koji je nosio crno-beli dres od leta 2022. do leta 2023. godine.
"Fudbalski klub Partizan je sa odlukom FIFA upoznat još pre dva meseca, u momentu kada je predmetni spor i zvanično okončan. Reč je o administrativnoj meri koja proizilazi iz postupka vezanog za ranije preuzete ugovorne obaveze iz prethodnog perioda. U tom kontekstu, FK Partizan podseća da je igrač Patrik Andrade nastupao za klub u periodu od leta 2022. do leta 2023. godine.

Klub naglašava da se navedena suspenzija ne odnosi na takmičarski status FK Partizan, niti utiče na učešće ekipe u domaćem takmičenju.

Obaveštavamo javnost da se radi o privremenoj meri i da klub nastavlja da normalno funkcioniše. Suspenzija je na snazi do trenutka uplate dugovanja prema pomenutom igraču, a ista će biti ukinuta momentom izmirenja navedenog duga, što će se i desiti pre zimskog prelaznog roka, čime se omogućava nastavak registracije novih igrača
", saopštili su crno-beli.

Kao što je već pisao Mozzart Sport, Parni valjak će morati da plati kaznu u iznosu od 1.600.000 evra, po tužbi Patrika Andradea, kako bi izbegao zabranu registracije igrača u zimskom prelaznom roku. U klubu su procenili da je sad trenutak da rizikiju više nego letos i da omoguće stručnom štabu još kvalitetniji tim od postojećeg kako bi i na proleće mogao da odbije nalete Crvene zvezde.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Dec 23, 2025. 1:47 pm

Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Dec 23, 2025. 2:17 pm

Tajler Darden wrote: ↑
Tue Dec 23, 2025. 1:47 pm
https://x.com/i/status/2003417151575851170

Odlična prodaja.
Nadam se da možemo da izvučemo bar 6 miliona € + bonuse. Milan je baš Zvezdi platio Lazetića 4.9 miliona € posle samo 17 utakmica i 1 gola, a bio je istih godina kao Kostić sad. Kostić ima i više utakmica i bolji učinak, čak je postao i A reprezentativac Crne Gore.

Mislim da bi Kostićeva cena mogla da bude 10-12 miliona € kroz 6-12 meseci. Ovo sad je realna cifra tu nema šta.

Kostić je pokazao da mu više odgovara da ulazi sa klupe nego da počinje. Kad god je počeo utakmicu ostavio je slabiji utisak nego kad bi ušao sa klupe. Ima ozbiljan potencijal i fizički i igrački, visina, brzina, skočnost, još dok doda malo mišića i snage, igra glavom, šut sa obe noge, kretanje. Šteta je što ide posle tek pola sezone, a kako je Ivković preneo kad je odbijena ponuda od 2.5 miliona € Milan ima u planu da ga prosledi u rezervni tim što je realno korak unazad za njega jer će se vratiti u omladinski fudbal posle igranja u seniorskom fudbalu.

A teško je očekivati da će čak i sledeće sezone dobiti priliku u Milanu s obzirom na to da je Alegri trener i da se zna da je kod Alegrija rezultat i tata i mama i da nema mesta za mlade, Milan će verovatno igrati i LŠ dogodine tako da mu to još više smanjuje mogućnost za igranje. Mislim da bi i za Milan i za Kostića i za nas bilo najbolje da ostane na pozajmici do kraja sezone.

Videćemo šta će biti sa Miloševićem, Ivković je napisao da Študgart traži za obeštećenje više para nego što je šestomesečni budžet kluba znači 6, 7 miliona € sigurno. Da li će Študgart uopšte hteti da ga pusti na novu pozajmicu ako neko bude hteo da ga kupi to je veliko pitanje.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Dec 23, 2025. 2:24 pm

Radi CG veza, neko ce da se opari po planu, a mali ce u D ligu, što savršeno ilustruje koliko računaju na njega. Nema veze, stiže nam nova vedeta iz Buducnosti, sa toliko talenata bi čovek pomislio da je La Masia u Podgorici. Zalizana pudla dr Terzica i njegov način vodjenja kluba
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 09, 2026. 2:49 pm

Dosad je uglavnom tražio i dobijao novac od države, a sad se okrenuo drugim izvorima. I tu je naišao na razumevanje. Partizan je finansijska sredstava potrebna da bi prošao januarski monitoring UEFA u nameri da dobije licencu za takmičenje u Evropi naredne sezone pozajmio od – košarkaške sekcije.

Uglavnom je ovaj model poslovanja karakterističan za Španiju, gde fudbalski klubovi pomažu košarkaške, ali u Humskoj je situacija obrnuta. Možda na prvi pogled deluje čudno, ali je tako.
„Fudbalski klub Partizan i Košarkaški klub Partizan postigli su dogovor o kratkoročnoj pozajmici u iznosu od 1.500.000 evra, u okviru aktivnosti usmerenih na ispunjavanje uslova za dobijanje UEFA licence. Predviđeno je da FK Partizan izvrši povraćaj sredstava odmah po realizaciji i prilivu novca od transfera igrača Žoaa Grimalda (u prašku Spartu, op. au), koji se očekuje 16. januara, a najkasnije do 1. februara. Ovo je još jedan dokaz solidarnosti i saradnje u okviru crno-bele porodice“, istakli su u sopštenju crno-beli.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Jan 10, 2026. 7:02 pm

Cacad "saradjuje" uz blagoslov velikog im vodje
non mollare mai

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Jan 29, 2026. 5:31 pm

Zdjelar i Mitrovic, za naše jadne standarde ozbiljna pojačanja
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jan 29, 2026. 6:02 pm

Dovođenje Zdjelara je malo nelogično ako ostaje Karabeljov, a zna se da klub forsira Dragojevića i Ugrešića da bi ih prodali. Opšte je poznato koliko gotivim Zdjelara, čovek je najbolji zadnji vezni Partizana u zadnjih 15 godina ali ne znam koliko će imati minuta pored jasne odluke kluba da gura ovu dvojicu. Mislim svima je bilo jasno i jesenas da je Karabeljov trenutno bolji igrač od Ugrešića a pogotovo od Dragojevića, ali klub je izabrao ovu dvojicu da bi ih prodali.

Mitrović je bio dobar igrač, videćemo u kakvom je stanju fizički jer nije igrao 8/9 meseci. Nadam se da će Milić i on igrati u tandemu, mada je Simić odigrao vrlo korektnu jesen. Tu je i Polter, videćemo šta ćemo dobiti od njega, iskusan igrač, Nemac, profesionalac. Valjda može da navuče 10 golova za polusezonu, mada daj Bože da Kostić i on zajedno pređu 10 golova za polusezonu.

Nemamo levog beka i to je velika problematika, Jurčević još uvek nije zdrav tako da će morati ili onaj mali crnja na beka ili Aranđel/Đurđević levo. Đurđević ili Abdulmalik, biraj manje zlo...

Na krilima plač majke Božije. Trifunović, Sek, B. Kostić i ovaj mali Ninić što je priključen iz Teleoptika. Tanko je to previše da bi se titula napala, što bi rekli tanko ko lizalo.

Golman je prosečan, sa njim se ne osvaja titula.

Elem, da iskoristim priliku da prokomentarišem jednu od izjava našeg trenera na pripremama koja mi je iskočila tek pre koji dan jer prijateljske utakmice ne gledam nikad. Čovek je rekao tražio sam od igrača da se samoorganizuju, pa legendo moja zašto si ti tamo. Za mnogo godina praćenja fudbala nisam čuo sličnu izjavu.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jan 29, 2026. 8:12 pm

Kakvu ti titulu ili borbu za istu očekuješ za vreme vladavine bolesnog diktatora? 😁

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Jan 30, 2026. 3:00 pm

Tajler Darden wrote: ↑
Thu Jan 29, 2026. 8:12 pm
Kakvu ti titulu ili borbu za istu očekuješ za vreme vladavine bolesnog diktatora? 😁
Nikakvu, kao što sam i pisao ranije :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Feb 01, 2026. 2:07 pm

Kad postaviš menadzersku krpu na klupu, ekspreano dobiješ i rezultat. Ne igraju najbolji, vec oni koji moraju. Da bi se prodali. A nece jer nema budala koje ne veruju svojim očima
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Feb 09, 2026. 12:21 pm

Takva ista krpa bio je i prethodnik.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Feb 09, 2026. 12:36 pm

Dq je bio baš isti, i danas bi sedeo na klupi, a mi bi igrali neki fudbal
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Feb 09, 2026. 2:14 pm

Ovaj mali levi bek Stefan Petrović ima potencijal, videćemo kako će se razvijati. Ovo za sad što sam video je dobro, pre svega defanzivno.

Protiv Radnika sam pogledao samo 2. poluvreme, nije bilo nešto dobro ali prema svecu i tropar. Kakvi igrači takva i igra, ne može se tu puno tražiti.

Blagojević je sa svim svojima manama bolji od Stojakovića, Stojaković mi deluje kao kad bi nesumični navijač sa stadiona došao da trenira. Čoveku je ovo prvi prvoligaški angažman, do sad je trenirao u 2. ligi Slovenije i u 3. ligi Srbije odnosno srpskoj ligi Beograd. Ali oterali su Blagojevića bez spremne zamene jer niko ozbiljan neće da dođe, pa je bilo daj šta daš. Isto kao i za Blagojevića letos, jedini razlog zašto je Stojaković još uvek trener je to što neće niko drugi da dođe. A Stojaković će upisati Partizan u CV, na konto Partizana će naći još 3-4 superligaška angažmana a možda posle prvog tima opet bude u klubu, trener Teleoptika ili mlađih kategorija.

Vrlo mi je nejasno da recimo protiv Radničkog Vukotić igra levo krilo a Natho na klupi, Janković igra 10. Sad u Surdulici nema Vukotića a Natho opet na klupi. A navodno jurimo titulu, sa najkvalitetnijim igračem na klupi koliko god on imao godina.

Post Reply