Liga Šampiona

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Liga Šampiona

Post by Irriducibili » Wed Feb 25, 2026. 3:32 pm

Vec sam ti, očigledno bezuspešno, objašnjavao da to nije isti Bodo iz vremena mutavog. Koga je, btw, rutinirao 1 Pafos

U ovoj fazi LŠ ne postoji tim koji je tu dospeo slučajno. Taj Bodo je pobedio Atletiko i Siti, igrao nerešeno u Dortmundu, nije na odmet pokazati malo poštovanja. I pored toga što ne smatraš nekim uspehom što su u dvomeču, strpali pet komada rumunskom šaneru

Što se tiče osvajanja zvanja prvog u selu, svi zdušno rade na tome da to budete vi. Big deal. Ako ne pošaljete šanera da preradjuje haringe i da u slobodno vreme posecuje treninge Boda, ne bi li nešto naučio, otvara vam se dobra šansa da naredne sezone i neki Ludogorec bude nepremostiva prepreka. No, ne daj se omesti, najvaźnije je biti bolji od Lotita & co
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Wed Feb 25, 2026. 10:27 pm

posto nismo jebavali po gradu vec 15 godina, bolje je umociti i u selu, nego ostati suv :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 27, 2026. 3:34 pm

Mora se reći da je Bode ozbiljan tim, uigrani, organizovani defanzivno, znaju šta će sa loptom kad je osvoje. Baš sam čitao pre neki dan izjavu jednog od njihovih funkcionera gde kaže da oni ne rizikuju, prave budžet kao da će biti 3. u prvenstvu i onda sve preko što dođe je bonus. Već nekoliko sezona oni igraju Evropu uspešno, 1/4 finale LK, 1/2 finale LE sad 1/8 finala LŠ gde imaju realne šanse da prođu dalje jer igraju protiv Sportinga.

Moram reći da me oduševljava zalaganje Simeonea mlađeg. Momak nije najtalentovaniji igrač na svetu ali sa kakvim zalaganjem i stavom dečko igra, kapa dole. Vidi se da ga je Čolo drilovao. Još način na koji pokriva bok u odbrani, nikad nije van pozicije, ne kasni.

Elem, evo i žreba za 1/8 finala:

PSŽ- Čelsi
Galatasaraj - Liverpul
Real Madrid - Mančester Siti
Atalanta - Bajern Minhen
Njukasl - Barselona
Atletiko Madrid - Totenhem
Bode Glimt - Sporting Lisabon
Bajer Leverkuzen - Arsenal

Neke od ovih utakmica su igrane i u prvoj fazi. Ponovo Real-Siti, 5. sezonu zaredom će igrati jedni protiv drugih u nokaut fazi. 6. put u 7 sezona.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Feb 27, 2026. 5:44 pm

Otvorio se zreb mucenom arteti 😂….

Totalno nezanimljivi parovi,jedino vredno gledanja Real vs City iako su smorili vec i Bodo vs Sporting…Ostalo trski ziceri i jednosmerne ulice

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Feb 27, 2026. 8:12 pm

Čekićar wrote: ↑
Fri Feb 27, 2026. 5:44 pm

Totalno nezanimljivi parovi,jedino vredno gledanja Real vs City iako su smorili vec i Bodo vs Sporting…Ostalo trski ziceri i jednosmerne ulice
Ja misim da su zanimljivi parovi. Mislim da Galata-Liverpul može da bude iznenađenje, Galata ih je već dobila u grupi a Galata je iskusan tim. A sa Liverpulom ove sezone nikad ne znaš kakav će Liverpul da se pojavi.

Takođe očekujem da Njuka pokaže zube protiv Barselone, ne bi me iznenadilo da na revanš odnesu pozitivan rezultat. Eto i ta utakmica je bila u grupi.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Feb 27, 2026. 8:36 pm

Batica ubica wrote: ↑
Fri Feb 27, 2026. 3:34 pm
Moram reći da me oduševljava zalaganje Simeonea mlađeg. Momak nije najtalentovaniji igrač na svetu ali sa kakvim zalaganjem i stavom dečko igra, kapa dole. Vidi se da ga je Čolo drilovao. Još način na koji pokriva bok u odbrani, nikad nije van pozicije, ne kasni.
Na stranu što mu je sin, ali igrač iz Čolovih snova. Sposoban da trči kao kenijski maratonci, mešavina hrta i pit bula, pritom nije ni da ne zna fudbal. Defanziva je i dalje primarna, pa i Ljorente je svojevremeno stigao kao krilo, a Lukman mislim da u karijeri nije morao da se toliko vraca nazad. Jednom rečju, Čolo
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Feb 27, 2026. 10:03 pm

Fri Feb 27, 2026. 8:12 pm

Ja misim da su zanimljivi parovi. Mislim da Galata-Liverpul može da bude iznenađenje, Galata ih je već dobila u grupi a Galata je iskusan tim. A sa Liverpulom ove sezone nikad ne znaš kakav će Liverpul da se pojavi.

Takođe očekujem da Njuka pokaže zube protiv Barselone, ne bi me iznenadilo da na revanš odnesu pozitivan rezultat. Eto i ta utakmica je bila u grupi.
Galata ce na Enfildu primiti 3,4 komada minimum...Klasicna domacica,ulaze u dramu protiv mrtvog Juvea sa igracem vise...Kod kuce izlaze jako visoko i rizikuju,kaznice ih Liverpul kroz neku tranziciju...Crveni kartoni su bukvalno izbacili Juventus...Trika nema da Galata bude i blizu :D

Newcastle i Chelsea nemaju trenera za skalp koji im je potreban....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 11, 2026. 6:08 pm

Fri Feb 27, 2026. 8:12 pm

Galata je ponovo dobila Liveprul i nosi dobar rezultat na Enfild, Liverpul je ovog puta i lošije odigrao. Gomez, Kerkez i Mamardašvili su odigrali dobre utakmice, ostali prosečno. A Galata naložena i napržena, nošena publikom. Mario Lemina koji je godinama u Vulvsima bio jedan od najboljih zadnjih veznih u PL, dobar igrač, agresivan, dobro se postavlja, uvek je na lopti. Kao i Toreira koji je vrlo zahvalan igrač, Osimen koji je jeben za svaku odbranu.

Malo je falilo da i drugu pogodim, mada je Njuka svakako odnela pozitivan rezultat za revanš. Barsa je u stilu Marka Nikolića igrala na 0:0 u gostima pa da u revanšu krenu. Dobra utakmica Njuke, Hol odličan, Tonali, Tripije dobre utakmice njih dvojice. Elanga je pravio probleme ali bez završnog poteza a što je najbitnije. A eto čim je Marfi ušao sa dobrim centaršutem bio je gol. Šteta za penal Tšaua, pad fokusa u 95' ali jebi ga fudbal se igra dok sudija ne svira kraj, fokus mora da se drži do kraja.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Mar 11, 2026. 11:00 pm

Ne slazem se da Njuka nosi pozitivan rez u Spaniju…Na terenu vecih dimenzija bice razbijeni…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 13, 2026. 4:14 pm

Bez Mbapea, Belingema, Rodriga, Karerasa, Alabe i Real je opet dobio utakmicu. I to ne da je dobio nego su rutinirali Siti. A moglo je da bude i ubedljivije da se Vinisijus nije glupirao kod penala.

I kakva utakmica Valverdea. Prvi gol koji je bio teška pozicija za šut gde vrlo lako može da se promaši. gde je gol prazan ali je ugao prilično zatvoren a on je u punom trku. Iz punog sprinta moraš da ukočiš i da se namestiš i da pogodiš iz teškog ugla. I onda 3. gol koji je potez majstora, prvo lopta Dijaza a onda i Valverde sa svojim potezima. A golovi nisu bili sve, kako je čovek pokrivao bok i sakrio Trenta u odbrani. Koliko disciplinovano je pokrivao bok, pokazatelj svakom krilu kako se to radi. Valverde je uvek bio taj mentalitet, čak i kad igra desnog beka to radi bez durenja.

Ridiger još jedna dobra utakmica protiv Halanda koji je opet bio maltene nevidljiv, bez lopti. Ferlan Mendi izvađen iz frižidera i on je odigrao dosta dobro. Jedini koji im škripi je Hujsen koji ima neke kikseve koji sad nisu bili kažnjavani, videćemo u revanšu kako će to izgledati.

Kakav je bio fokus Reala pokazuje da je i Trent izgledao kao da ga odbrana zanima.

Jedan detalj mi recimo nije jasan, da Arda Guler markira Halanda kod kornera. Guler je 175 cm a Haland je 195 cm i fizički je dosta jači od Gulera, nema trika da Guler može njega da sačuva koliko god da se trudio. Jednostavno fizički limiti su nešto preko čega ne možeš da ideš, kad je čovek viši 20 cm prosto je veći a često i jači, veće telo. Niži igrač može da pokuša da se spusti u niski stav i da uđe u noge višem igraču ali to može neko ko je fizički jak. Mislim sa da bi ovaj detalj mogao da košta Real u revanšu, jedna lopta posle kornera će doći na Halanda.

Donarumin veliki kiks kod prvog gola, baš je napravio sranje. Posle je napravio i penal gde se doduše izvukao odbranom. Na drugoj strani vrhunska duga lopta Kurtoe za gol Valverdea. Duga lopta >>> kratki pasovi oko svog 16 metara.

O'Rajli koji igra odličnu sezonu je napravio 2 velike greške. Prvo je bio loše postavljen kod 1. gola, preletela ga lopta a čovek mu se ubacio iza leđa. Onda kod 2. gola nije bio siguran da li da nastavi da markira Valverdea ili da stane. Na kraju je ostao u raskoraku a Valverde je šutnuo bez bloka. Zamalo da da gol iz onog presinga kad je prešao na veznog.

Vrlo slaba partija Sitija, dosta ispod očekivanja. Jedino je Doku nešto pokušavao ali on je čovek kome donošenje odluka u završnici nije jaka karakteristika u igri. Plus je bio non stop udvajan od strane Valverdea a i Trent se setio da je defanzivac pa je sa malo više ponosa igra u odbrani. Nejasno je da Semenjo počne iza Halanda i Savinjo desno a da recimo Reinders ili Šerki sede na klupi. Pa čak i Foden.

Ipak, nije ništa gotovo. Jedan gol Sitija u u prvih 10' i eto frke. Mada je teško poverovati da će Real da ispusti 3:0 ali kao što kaže Kevin Garnet eniting iz posibl.

@Čele
Njuka je težak anderdog ovde, mislim da su svi očekivali da Barsa dobije 2-3 razlike i završi posao. Sad je pritisak na Barsi koja nije nepobediva, Kamp Nou jeste veliki ali seti se da i Barsa igra visoko i na ofsajd zamku a ovamo su Gordon, Barns, Elanga pa čak i Osula. Ima ko da pobegne u dubinu.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Apr 15, 2026. 4:01 am

Idemooo Coloo...Uvek je lepo kad se tucaju puta barca i real...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Apr 15, 2026. 3:17 pm

Ja bih svaki dan gledao Atletiko vs Barcelona :D

Sudar dva sveta, nadobudnih fudbalskih znalaca s jedne, te ratnika sa druge strane

Nemam nikakvu dilemu da Atletiko zasluženo ide dalje, neosnovana kuknjava najvecih pljačkaša da su pokradeni, dodje kao šlag na tortu

Za mene je Atletiko čista partizanština, samo u pogrešnim bojama. Krv, znoj i suze, oranje terena, pogibija da se pobedi favorizovani i privilegovani rival. Neki put i uspe, ali nikad uz čestitke, uvek je tu neki Tole kriv

Uz njega ide i najveca strast navijača, naviklih da pate, a ne da se raduju. Sinocni izlazak igrača na bis je nešto nedoživljeno u fudbalskom svetu, a nama opet tako blisko i poznato

El Grande Čolo je zaslužio svoju LŠ, ali je sasvim prirodno da je ne uzme ni ovog puta. Drugačiji ishod bi bio kraj jedne ere, to više ne bi bio prokleti Atletiko
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Apr 15, 2026. 6:35 pm

Čolo brat moj napaćeni. I posle skoro 15 godina kakva energija, ulaganje sebe 100% apsolutno svaki dan. Teško njemu kad prestane da bude trener, on će crći od dosade.

Prebacivao sam na obe utakmice vrlo često što ne radim nikad ali su me obe jako zanimale. Kakva mentalna snaga Atletika da se posle 0:2 vrate i izdrže pritisak. Koke koji posle 2. gola podiže ekipu, nema kritike, nema lajanja a on je neko ko sebi to može da priušti. Pravi lider i kapiten.

Zanimljivo je da Čolo koliko se muči sa Realom u LŠ (2 izgubljena finala, 3 ispadanja u nokaut fazama) toliko gazi Barselonu u LŠ (3 1/4 finala sva 3 prolaza, 2013/14, 2015/16 i 2025/26). I to je čovek 2 puta u istoj sezoni izbacio Barselonu u dvomeču, jednom u kupu jednom u LŠ.

Kao što reče Irr mislim da je opet neće osvojiti. Ne znam koji je ovo put da pomislim to je Atletikova godina, sad osvajaju. Od svih ovih najviše bih voleo da oni osvoje. Ako bude Sporting imaju otvoren put do finala, ako bude Arsenal mislim da će opet Atletiko biti favorit s obzirom na to kako Arsenal izgleda. Mada su igrali u grupi gde je Arsenal pobedio 4:0.

A ako dođu u finale ko želi da ih vidi kao protivnike? Sem ako tamo opet ne bude bio Real :D :D Čola su detalji 2 puta delili od osvajanja LŠ ali fudbal je igra detalja, oni su najvažniji.

Voleo bih da vidim da li bi Čolo kad bi osvojio LŠ. Kao što sam napisao gore mislim da on ne zna za drugi način života a opet osvajanjem LŠ teško je pronaći istu glad i motivaciju da ide opet sledeće sezone. Mislim da je za većinu trenera bitno da pronađu tu glad sezonu posle osvajanja, posle to ide dosta lakše.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Apr 16, 2026. 2:25 am

Jazavac Arteta igra na nulu protiv faking Sportinga u Engleskoj…

Daaaaj bre ovaj mucenik ne sme osvojiti nista ove sezone….

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Apr 16, 2026. 7:44 pm

Katalonski separatisti i fašisti iz Madrida u duetu kukaju na suđenje, divota.

Kakav je fudbal bio sinoć, brutalna utakmica.

Post Reply