KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Sat Feb 28, 2026. 11:04 am

White Mamba wrote:
Thu Feb 26, 2026. 12:00 pm
Karlik promasi, debil na pola terena steze pesnicu..
Sta je toj individui u glavi i ima li ista osim zice za usi leptejebo
Prepostavljam da je mislio da su svirali 3 bacanja.

Šteta za utakmicu jer smo se dobro nosili svih 40'. Odbrana je uglavnom bila dobra, jedina zamerka je broj otvorenih trojki koji smo dopustili.

Nismo imali rešenje za Horton Takera koji je stvarno dominantan u EL. Već sam pisao na EL temi čini mi se podseća na Egzuma kad je bio kod nas, znaš gde će ali ne možeš da ga zaustaviš. Plus je pogodio neke teške šuteve preko ruke.

Karlik je veliki faktor, ogromna šteta je što se povredio. Iz povrede je odigrao odličnu utakmicu protiv defanzivno najbolje ekipe u EL. Tačno pronalazi poene iz igre 1v1 kad svi stanu, to je ekstra kvalitet koji imaju samo Vašington i on u ovoj ekipi. Kalates i on se savršeno dopunjavaju.

Bruno je odigrao odličnu utakmicu, počeo je dobro da sarađuje sa Kalatesom koji ga sve češće spaja sa košem iz pika. I na postu je imao par poteza, jednom i iz fejs apa. Šteta što nema bar još poludistancu u svom repertoaru, kad mu se previše odmaknu zna da ostane između odluka. Nije siguran da li da odigra, da li da se zaleta iz sve snage. I onda budu koraci, faul u napadu ili baci loptu protivniku u ruke.

Kalates će sad sa Karlikom biti još bolji, ova uloga mu savršeno odgovara u ovom delu njegove karijere. Šteta što nismo počeli sezonu sa Karlikom i njim na 1.

Braun je učinio na veseli Milton izgleda korisnije od njega. Vašington će sad povratkom Karlika imati malo manje prostora za prangijanje, neće dizati baš svaku.

Od grupe građana koja je od svih dobijala po ušima došli smo do toga da igramo na jednu loptu protiv najbolje ekipe u EL i to je pohvala za trenera. Opet, ono što je loše je što je to nedovoljno za pobedu. Ali i kad se gubi postoji način na koji se gubi a to je ovaj. Izađi sa maksimalnim zalaganjem i fokusom, nabrijano i naprženo pa nek bude kako bude. Kad je tako nema zamerki.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Wed Mar 04, 2026. 4:04 pm

Kome je sad do kosarke?

Ponistavaj sezonu!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 04, 2026. 4:08 pm

Tommen wrote:
Wed Mar 04, 2026. 4:04 pm
Kome je sad do kosarke?

Ponistavaj sezonu!
Potpuno se slažem :D :D

Jedino nek se ABA nastavi :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Mar 04, 2026. 4:50 pm

Još jedno dno pokojnog kluba je da opet nisu čestitali rođendan jednom od dva najveća trenera koja će Partizan ikada imati.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Mar 04, 2026. 5:24 pm

Tajler Darden wrote:
Wed Mar 04, 2026. 4:50 pm
Još jedno dno pokojnog kluba je da opet nisu čestitali rođendan jednom od dva najveća trenera koja će Partizan ikada imati.
Mene zanima jel Irr čestitao :D :D

Iskreno me čudi jer se Dule liže sa Ostojićem poslednjih godina.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Mar 04, 2026. 7:31 pm

Tommen wrote:
Wed Mar 04, 2026. 4:04 pm
Kome je sad do kosarke?

Ponistavaj sezonu!
Ostoja, ti li si?

@Batica

Dotičnom nikada necu oprostiti što usled njegovog neznanja, sujete i tvrdoglavosti, nemamo još par EL titula, ali mu želim da ga konačno posluži zdravlje. Ujedno ne znam kako si stekao utisak da se liže sa Ostojom?
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Wed Mar 04, 2026. 9:22 pm

Stvarno, nekad ni meni nije jasno kako je Dule prokockao sve one evroligaske titule sa onakvim budzetima. :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Mar 05, 2026. 3:04 pm

Ne moze ni da ti bude jasno, kad za tebe ne postoji ništa pre tvog rodjenja. Baš kao što za Ostoju istorija Partizana počinje 2017.

1988. imao je ne samo najjači tim u istoriji KKP, vec i u odnosu na rivale na F4. Usrao je samo zbog svog tadašnjeg neznanja, te bolesne sujete zbog koje je odbio da mu prof. Nikolic bude savetnik

Takodje je postojao period u kom je prvak rahmetli Jugoslavije, praktično postajao i evropski prvak. E to su godjne u kojima je Maljkovic sa Jugoplastikom pokupio trofeje. Ne samo njemu, vec nažalost i Partizanu. Pored klupe, prevagu na tim duelima je donosio Duško Ivanovic. Koji je želeo u KKP. Ali ga nije želeo trener, da ne bi uzimao minute njegovom ljubimcu. Maljkovic nije imao taj problem i zato je istorija takva kakva jeste
non mollare mai

dacolik

Post by dacolik » Fri Mar 06, 2026. 12:10 am

Steta sto postoje interneti, cijele utakmice iz tog perioda koje se mogu odgledati pa ne prolaze ove price.
Inace nije prvi put da cujem za slicnu konstrukciju, da je Dule zbog Ivanovica prosuo 2-3 titule Evrolige.

E sad, malo o cinjenicama...
Jugoplastika je osvojila 3x Evroligu, od 1989. do 1991. godine. Najkorisniji igrac na 2 F4 je bio Kukoc (90' , 91') a prije toga Dino Radja koji je ljeta 90' otisao u pokojnu Romu Lotomatiku.
Ivanovic recimo nije ni igrao na F4 91', tad je izdominirao u finalu protiv Barselone nas doskorasnji sportski direktor.

U sustini, prostim pregledom a i ocnim testom lako je zakljuciti da je Dusko Ivanovic bio treci ili cetvrti najbolji igrac u tom timu. Ne treba zaboraviti ni Perasovica koji je bio ubica, jedan od najboljih skorera ikad u toj nekadasnjoj mrznoj jugoslovenskoj ligi. Covjek je poslije bio i nekoliko puta najbolji skorer u Spaniji...

Tako da, ne moze biti dalje od realnosti prica da je Vujosevic odbio Ivanovica koji bi Partizanu izvjesno donio jos dvije ili tri Evrolige. Nije propustio da dovede Kukoca ili Radju.
Jos je vrijedno napomenuti da je isti taj Danilovic zbog kojeg je zrtvovan dolazak Ivanovica u Istanbulu 92' donio sa Sasom Djordjevicem najbitniji trofej u istoriji kluba u nemogucim uslovima. Sigurno ti nikad ne padne na pamet da ne bi bilo tog trofeja da ljubimac nije bio izguran od strane sujetnog debelog covjeka. :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 07, 2026. 3:15 pm

Uzalud internet i statistički podaci, potrebno je ipak znati nešto više

Nisam tvrdio da je Ivanovic bio najbolji, vec igrač koji je doneo prevagu. KKP i Jugoplastika su bili manje više egal po kvalitetu, prevagu je doneo kvalitet trenera i Duško Ivanovic. Da je bio kod nas, lagano bi ih otresli i pored hendikepa na klupi. I ne žalim zbog njihovih lokalnih momaka, vec o igraču koji potiče iz tada nama, a ne njima prijateljske sredine. I koji je želeo u KKP

Gde dolazimo do zastrašujuceg saznanja, kako je KKP, imao ili nemao pare, bio usmeren ka razvoju igrača, a ne ka klupskom uspehu. Neka preteča Mege. Uvek nam je falio taj jedan igrač u rotaciji za najviša dostignuca, usled potpuno pogrešne percepcije da bi iskusniji igrač, sa više znanja u tom trenutku, ugušio mladog. PSD je tada mogao samo da profitira od prisustva Ivanovica, ne bi ništa izgubio. Kako je tvoj omiljeni kaplar voleo da kaže, ako je ruža procvetace. Za šta imamo konstantno primere
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 07, 2026. 4:05 pm

Kad već pominjemo Dula njegov sin Luka će početi kao trener u mlađim kategorijama Partizana.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 07, 2026. 5:26 pm

Neka je sa srecom, nepotizam je obično donosio dobre stvari. Možda se, kao u slučaju Repeša, pojavi tata da vadi kestenje iz vatre
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Mar 07, 2026. 5:57 pm

Каd je Tegeltija mogao da ugura sina u TV Partizan, Limar da Limaru junioru napravi sekciju unutar Partizana, dok je pre toga i igrao u mlađim kategorijama, može vala i taj mali da se oproba kao trener u tim istim mlađim kategorijama.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

dacolik

Post by dacolik » Sat Mar 07, 2026. 6:18 pm

Irriducibili wrote:
Sat Mar 07, 2026. 3:15 pm
Uzalud internet i statistički podaci, potrebno je ipak znati nešto više

Nisam tvrdio da je Ivanovic bio najbolji, vec igrač koji je doneo prevagu. KKP i Jugoplastika su bili manje više egal po kvalitetu, prevagu je doneo kvalitet trenera i Duško Ivanovic. Da je bio kod nas, lagano bi ih otresli i pored hendikepa na klupi. I ne žalim zbog njihovih lokalnih momaka, vec o igraču koji potiče iz tada nama, a ne njima prijateljske sredine. I koji je želeo u KKP

Gde dolazimo do zastrašujuceg saznanja, kako je KKP, imao ili nemao pare, bio usmeren ka razvoju igrača, a ne ka klupskom uspehu. Neka preteča Mege. Uvek nam je falio taj jedan igrač u rotaciji za najviša dostignuca, usled potpuno pogrešne percepcije da bi iskusniji igrač, sa više znanja u tom trenutku, ugušio mladog. PSD je tada mogao samo da profitira od prisustva Ivanovica, ne bi ništa izgubio. Kako je tvoj omiljeni kaplar voleo da kaže, ako je ruža procvetace. Za šta imamo konstantno primere

Aha, treci ili cetvrti igrac po kvalitetu u timu donosi prevagu. Naravno, nije je donosio ni na jednom F4, iako je bio dobar... Dok recimo 1991. nije ni igrao.
Ja o statistici i cinjenicama, ti mozes o subjektivnom osjecaju dok bezuspjesno pokusavas da unizis najveceg trenera kojeg smo imali.

Da je DV odbio Kukoca ili Radju, onda bi donekle imala smisla ova prica a ovako...

Da se vratimo na sadasnjost. S obzirom na to kakvi se igraci gledaju, djeluje da ce sledece sezone budzet biti osjetno manji.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Mar 08, 2026. 4:30 pm

Tajler Darden wrote:
Sat Mar 07, 2026. 5:57 pm
Каd je Tegeltija mogao da ugura sina u TV Partizan
Jes vala, baš ga je ugurao da volontira, neplacena radna mesta su jako atraktivna

@dacolik

Koliko ne poznaješ to o čemu pišeš, savršeno ilustruje potcenjivanje Duška Ivanovica i njegove uloge u duelima Partizana i Jugoplastike. I omiljeni kaplar ti je oduvek bio statističar, zato pored ostalog ostasmo i bez titule u Ganu. Možeš i tu iskoristiti blagodeti interneta, odgledati meč i malog crnca koji nas je upropastio. Ali tu neceš otkriti da je ostavljen da se nesmetano ispucava, jer je imao 25% šuta sa distance u sezoni. Struka je zanemarila da taj % nije napravljen bez čuvara. Otuda da se orijentišemo na vreme u kom si neposredni svedok, a ne na ono kad nisi bio ni rodjen. Kao kad bi ja sebi dao slobodu da na osnovu snimaka i statistike, tvrdim koliko je značajan i kvalitetan igrač bio npr Ivo Daneu
non mollare mai

Post Reply