NBA
Moderator: Moderator
- Batica ubica
Re: NBA
Kontam da mora da bude jedno iznenađenje u 1. rundi a nekako su svi otpisali Lejkerse bez Dončića i Rivsa a Lebrona nikad ne treba otpisivati koliko god bio mator. A ovamo će biti porođajne muke jer Tompson i Šengun ne šutiraju puno za 3 a i kad šutiraju to su kamenjarski %. Vidim da su Lejkersi uzeli prvu doduše ovamo nije igrao Durent, sudario se kolenima sa saigračem na treningu u sredu, skener nije pokazao ništa ali ga i dalje boli. Kontam da će se vratiti do kraja serije ali ako preskoči sledeću eto Lejkersima šanse da odnesu 2:0 u Hjuston. Onda bi nastala dramaturgija.
Ovaj tim sa Durentom ima šansu, bez njega je to teška priča uz veliko poštovanje prema Šengunu i Amenu Tompsonu koji su dobri igrači ali nisu nivo Durenta. Veliki hendikep je što nema Van Vlita cele sezone, on bi im dosta značio.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Batica ubica
Boga mi eto panike u Hjustonu, ni drugi put nisu prešli 100 poena u seriji i to sad sa Durentom. I sad je treća du or daj što bi rekli Amuri, Lejkersi ulaze mnogo rasterećenije dok je Hjustonu moranje. Izgube li to je dalje teška priča, niko se nikad nije vratio sa 3:0.
Mislim da će biti reakcija u 3. utakmici, da će Udoka naložiti svoje goniče da grizu i da će relativno lako dobiti. Ali opet plej of košarka je specifična, momentum je zajebana stvar ako se ekipi uvuče strah u kosti eto dramaturgije.
Kao što sam i napisao Lejkersi su razigraniji sa Lebronom kao prvom opcijom nego sa Dončićem. Prosto Dončić da bi bio maksimalno koristan ostatak ekipe trpi jer on onda mora da ima loptu u rukama bar 90% utakmice. Iako je Dončić naravno elitni dodavač i ima elitni pregled igre dosta je lopta kod njega, dosta davi loptu i ostali izgube ritam, a Dončić je od lopte realno prosečan igrač. On ako nije na lopti ne dobijaš od njega puno, nije elitni šuter za 3 iz spot apa, nije neki kater, ne igra pik kao bloker. Jedino od lopte što može je da se odigra akcija da je dobije na postu. I to je Lejkersima bio problem prošle sezone u seriji sa Minesotom, kad njega stane ostali su van ritma jer je sve podređeno njemu.
Lebron je ipak neko ko uključuje saigrače i ko deli loptu, iako je celu karijeru bio igrač dominantan na lopti nikad nije bio toliko dominantan na lopti kao Dončić sad. Samim tim su i ostali razigraniji.
Za Dončića je bolje da oko sebe ima prosečnu ekipu bez mnogo igrača koji zahtevaju loptu u rukama, kao što je imao u Dalasu. Daj trojicu koji mogu da pogode za 3, jednog centra koji dobro igra iz pika i ostali raširite se. Manje više takvu ekipu je dovukao do finala zapada 2022. a jednu sličnu ekipu je dovukao do finala gde je doduše imao Kajrija. Dončić je najbolji i najkorisniji u ekipi gde je non stop na lopti i gde lopta mora da bude kod njega, gde mora da šutne 25 lopti ako njegova ekipa želi da pobedi. Zato on uvek dobro igra za Sloveniju jer ima slobodu a ostali ga prate, toliko je dobar igrač da može prosečnu ekipu da stavi na leđa i da dovuče daleko.
Već par sezona unazad Lebron je ubacio katove u svoju igru, dosta više katuje i koristi svoje telo. Realno on kad krene na kat retko ko može da ga zaustavi, 206 cm i 110 kg čistih mišića kad se zaleti. Iako je izgubio eksplozivnosti s godinama i dalje je to dobra eksplozivnost. A takođe odbrana od lopte je problem generalno, igrači se zagledaju u loptu i zaborave svog igrača, puste ga da im ode iza leđa. Ili kad se igra top lok odbrana, ne dopušta se napadaču da primi loptu na 7-8 m od koša ali mu se zato širom otvara opcija za kat. Plus defanzivac u top lok odbrani često ne vidi loptu.
Mislim da će biti reakcija u 3. utakmici, da će Udoka naložiti svoje goniče da grizu i da će relativno lako dobiti. Ali opet plej of košarka je specifična, momentum je zajebana stvar ako se ekipi uvuče strah u kosti eto dramaturgije.
Kao što sam i napisao Lejkersi su razigraniji sa Lebronom kao prvom opcijom nego sa Dončićem. Prosto Dončić da bi bio maksimalno koristan ostatak ekipe trpi jer on onda mora da ima loptu u rukama bar 90% utakmice. Iako je Dončić naravno elitni dodavač i ima elitni pregled igre dosta je lopta kod njega, dosta davi loptu i ostali izgube ritam, a Dončić je od lopte realno prosečan igrač. On ako nije na lopti ne dobijaš od njega puno, nije elitni šuter za 3 iz spot apa, nije neki kater, ne igra pik kao bloker. Jedino od lopte što može je da se odigra akcija da je dobije na postu. I to je Lejkersima bio problem prošle sezone u seriji sa Minesotom, kad njega stane ostali su van ritma jer je sve podređeno njemu.
Lebron je ipak neko ko uključuje saigrače i ko deli loptu, iako je celu karijeru bio igrač dominantan na lopti nikad nije bio toliko dominantan na lopti kao Dončić sad. Samim tim su i ostali razigraniji.
Za Dončića je bolje da oko sebe ima prosečnu ekipu bez mnogo igrača koji zahtevaju loptu u rukama, kao što je imao u Dalasu. Daj trojicu koji mogu da pogode za 3, jednog centra koji dobro igra iz pika i ostali raširite se. Manje više takvu ekipu je dovukao do finala zapada 2022. a jednu sličnu ekipu je dovukao do finala gde je doduše imao Kajrija. Dončić je najbolji i najkorisniji u ekipi gde je non stop na lopti i gde lopta mora da bude kod njega, gde mora da šutne 25 lopti ako njegova ekipa želi da pobedi. Zato on uvek dobro igra za Sloveniju jer ima slobodu a ostali ga prate, toliko je dobar igrač da može prosečnu ekipu da stavi na leđa i da dovuče daleko.
Već par sezona unazad Lebron je ubacio katove u svoju igru, dosta više katuje i koristi svoje telo. Realno on kad krene na kat retko ko može da ga zaustavi, 206 cm i 110 kg čistih mišića kad se zaleti. Iako je izgubio eksplozivnosti s godinama i dalje je to dobra eksplozivnost. A takođe odbrana od lopte je problem generalno, igrači se zagledaju u loptu i zaborave svog igrača, puste ga da im ode iza leđa. Ili kad se igra top lok odbrana, ne dopušta se napadaču da primi loptu na 7-8 m od koša ali mu se zato širom otvara opcija za kat. Plus defanzivac u top lok odbrani često ne vidi loptu.
- Irriducibili
Hjuston je najblaže rečeno sramotan, ova postava Lejkersa ne bi u seriji prošla ni neke EL ekipe
non mollare mai
- Irriducibili
Denver je u ozbiljnom problemu, potpuno mi je nejasna njihova odluka da umesto otužnog Hjustona, izaberu da idu na Minesotu
non mollare mai
- Batica ubica
- Irriducibili
Hjuston pomera granice blamaže, teško mi je da zamislim nešto gore od toga da gubiš od ekipe u kojoj minute dobija 1 Broni. Ponižavanje i pišanje po timu koji se raspao, a bio je vidjen za sam vrh
non mollare mai
- Irriducibili
SAS demonstrirali brutalnu silu u drugom poluvremenu, sa ovim timom su realna opasnost i za šampione. Na kraju krajeva, imaju pozitivan skor protiv njih, karakondzula ne samo što je kran u reketu, vec i stiže sve, a Castle je nocna mora za sve bekove u ligi, brz i nestvarno jak, čak se i SGA ozbiljno muči protiv njega
non mollare mai
Jokic nikada nije bio sns gmaz jos jedna u nizu lazi koje je poturio pussylips da je on na njegovoj listi podrske
- Batica ubica
U eliminacinoj utakmici Šengun 0/0 za 3, Amen Tompson 0/0 za 3. A to su dva glavna igrača Hjustona kad nema Durenta. Teško ikoga možeš da izbaciš kad ti dva glavna igrača ne šutiraju za 3 kao da se ne valja.
78 poena u eliminacionoj utakmici još kući je velika sramota. Hjuston je čak 4 puta u ovoj seriji ostao na ispod 100 poena. S druge strane čika Lebron bez Dončića i 4 utakmice bez Rivsa i dalje pokazuje da može, ovo stvarno više nije normalno. Čovek je sa 41 godinom najbolji igrač u plej of seriji.
Toronto je trojkom RJ Bereta izborio majstoricu u Klivlendu. Filadelfija je stigla Boston i igraće se majstorica u TD Gardenu gde je sve moguće, momentum je na strani Filadelfije mada je tu i čoukerska istorija Embida i Džordža.
Orlando je ispustio 3:1 protiv Detroita. Nakon 5. utakmice gde je šutirao 17/31, Bankero se raspao u 6. utakmici i šutirao je tek 4/20. Igraće se 7. u Detroitu gde je ipak veći pritisak na Detroitu.
78 poena u eliminacionoj utakmici još kući je velika sramota. Hjuston je čak 4 puta u ovoj seriji ostao na ispod 100 poena. S druge strane čika Lebron bez Dončića i 4 utakmice bez Rivsa i dalje pokazuje da može, ovo stvarno više nije normalno. Čovek je sa 41 godinom najbolji igrač u plej of seriji.
Toronto je trojkom RJ Bereta izborio majstoricu u Klivlendu. Filadelfija je stigla Boston i igraće se majstorica u TD Gardenu gde je sve moguće, momentum je na strani Filadelfije mada je tu i čoukerska istorija Embida i Džordža.
Orlando je ispustio 3:1 protiv Detroita. Nakon 5. utakmice gde je šutirao 17/31, Bankero se raspao u 6. utakmici i šutirao je tek 4/20. Igraće se 7. u Detroitu gde je ipak veći pritisak na Detroitu.
- Irriducibili
Orlando se bukvalno raspao sinoc, imali su 24 razlike u 3/4, a onda je krenulo kamenjanje, u kom su cini mi se 23 puta uzastopno promasili sut. 19 poena u celom drugom poluvremenu, pakao
Rajakovic je napravio podvig u rangu Minesotinog, ali se ni priblizno ne hajpuje. Dobio je mec bez 2 startera, što je za Toronto baš previše. Kako je RJ bacio kamen i pogodio, ostace mi večita misterija
https://x.com/i/status/2050437500435419329
Rajakovic je napravio podvig u rangu Minesotinog, ali se ni priblizno ne hajpuje. Dobio je mec bez 2 startera, što je za Toronto baš previše. Kako je RJ bacio kamen i pogodio, ostace mi večita misterija
non mollare mai
- Batica ubica
Sad je pritisak na Klivlendu a Klivlend ima Hardena a zna se njegova plej of istorijaIrriducibili wrote: ↑Sat May 02, 2026. 1:34 pmOrlando se bukvalno raspao sinoc, imali su 24 razlike u 3/4, a onda je krenulo kamenjanje, u kom su cini mi se 23 puta uzastopno promasili sut. 19 poena u celom drugom poluvremenu, pakao
Živo me zanima da li Amerikanci koji su pogledali ovaj video znaju šta je metar
Elem, mora se reći kapa dole Mekdenijelsu. Lajao je i odbranio je to lajanje na terenu svojom igrom. Čak je u 6. utakmici ubacio rekord karijere u plej ofu nakon što je isprozivao pola Denvera da su loši defanzivci. Ako laješ moraš da budeš spreman da to i odbraniš a on je to i uradio.