Pogledao sam 3. utakmicu San Antonijo-Oklahoma, odlične odbrane na obe strane pogotovo Oklahoma baš su ih namučili i terali na teške šuteve.
Odlična odbrana San Antonija na Floperu koji je šutirao samo 6/17 iz igre. Pogotovo Kesl koji ga je odlično branio i od lopte i na lopti, terao ga na teške šuteve, ostajao ispred njega. Vrlo slično kao Nemhard prošle sezone samo što je Vasel jači fizički od Nemharda. I Vasel je igrao dobru odbranu na njemu ali je znao da bude previše agresivan u par situacija. Baš su fizikalni sa njim, vidi se da mu ne prija.
Elem iako ga nije išao šut Šej je odlično razigrao ekipu, imao je 12 asistencija. San Antonijo je u 2. poluvremenu probao isto kao Denver prošle sezone sa udvajanjem mada su pomagali sa ovog Mekejna koji je odigrao odličnu utakmicu iako je loše šutirao za 3 (samo 2/10).
Ipak, nešto opet bode oči a to su ove situacije.
Čovek sklanja defanzivca rukom i naravno to nije faul u napadu, onda Kesl skače na fintu i Šej se u nedostatku boljih rešenja baca u Kesla i dobija dva bacanja. I sad mene zanima kako je Kesl napravio faul kad je FTA inicirao kontakt, on se bacio u njega, Kesl je skočio pored njega nije skočio u njega. Znači gurneš defanzivca rukom, digneš ga na fintu i potom se baciš u njega i eto rešenja. Ili izbaciš nogu kod šuta, upecaš ruku defanzivca na prodoru. Bacanje i valjanje po terenu, to nije košarka.
Šej je dobar igrač da me neko ne shvati pogrešno ali kad nekome dozvoliš da gura defanzivce rukom i da još može da upeca faul na 4 načina onda dobijaš čoveka kojeg stvarno ne možeš da zaustaviš. Mini Embid.
Džejlin Vilijams je imao odličnu rolu sa izuzetnim šutem za 3, pogotovo u momentima kad se San Antonijo odvojio na početku. On deluje kao neko ko je lider ove ekipe, donosi čvrstinu, vokalan je.
Dobra odbrana Oklahome na Vembanjami koji nije mogao lako da dođe do obruča, mislim da je samo jednom završio na obruču iz onog jednog pika. I generalno San Antonijo mu je slabo spuštao loptu dole. Holmgren i Hartenštajn su uradili dosta dobar posao u tandemu. Takođe Holmgren je odigrao odličnu utakmicu generalno, u napadu se pojavio iz drugog plana, zakucao nekoliko puta. On je prihvatio svoju ulogu iz koje ne iskače iako se od njega očekivalo da bude noseći igrač.
Lu Dort je šutnuo samo jednu trojku što je interesantno. Takođe uspeo je da povredi Foksa a i Hartenštajna, pobi čovek i svoje i tuđe, ne bira
Mislim da San Antonijo mora više da koristi pik Foks-Vembanjama, da tu mogu da naprave posao. Mislim da Vembanjama previše igra iz fejs apa, Holmgren i Hartenštajn ostaju ispred njega na prodoru a takođe pune reket tako da je teško tu proći. Holmgren je 216 cm a Hartenštajn 213 cm, kad se sastave to je ozbiljna visina i dužina što čak i Vembanjami oteža šuteve.
San Antonijo recimo nije ništa dobio od Keldona Džonsona, potreban im je njegov konstantan učinak za pobedu u ovoj seriji.