KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: KK Partizan

Post by Houdini » Wed Apr 22, 2026. 6:14 pm

Želimir je do povrede Karlika imao 3:0 u ABA i 3:2 u EL.. I to sve nakon što mu je napredno govedo nabacilo put u Australiju par dana pre početka sezone..

No dobro, imaćemo priliku sledeće sezone da vidimo Penjaroju na delu, kada pritisak više ne bude bio potpuno skinut, već kada top 6 bude opet bio cilj na početku sezone i svaki meč biti ili ne biti..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Apr 22, 2026. 11:33 pm

Stalno mi para uši alibi u vidu Karlikove povrede. Ne postoji klub koji je prošao bez povreda, ali to ne može biti opravdanje za raspad, posebno ukoliko je jedan igrač u pitanju. U našem slučaju, nije u pitanju Karlikova povreda, vec skandalozna rotacija, gde nije postojala alternativa na toj poziciji. Ilustracije radi, Valensiji se povredi Montero, alfa i omega tima, ali oni imaju brdo bekova da to amortizuju do te mere, da se praktično nije ni primetilo. Oly takodje, u jednom trenutku nisu imali nijednog pleja, potom je bio samo Walkup, ali su se prilagodili. Otuda je naš problem mnogo dublji od puke povrede
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Apr 23, 2026. 6:37 am

Houdini wrote:
Wed Apr 22, 2026. 6:14 pm
Želimir je do povrede Karlika imao 3:0 u ABA i 3:2 u EL.. I to sve nakon što mu je napredno govedo nabacilo put u Australiju par dana pre početka sezone..

No dobro, imaćemo priliku sledeće sezone da vidimo Penjaroju na delu, kada pritisak više ne bude bio potpuno skinut, već kada top 6 bude opet bio cilj na početku sezone i svaki meč biti ili ne biti..
Videli smo ga dovoljno,ne pocinje njegova karijera u Partizanu…

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Apr 25, 2026. 1:40 pm

Izgleda da se samo ceka kraj sezone da se objavi da je Kyle Allman nas novi igrac...Neko ko je obecavao u Rigi ali to je bilo pre 6 godina,nije se razvio na ocekivan nacin...

Produzis najbitnijeg igraca koji jasno stuca u sutu za 3,navodno se seda za sto sa Nikom oko produzenja saradnje i na to dovodis novog kome takodje sut stuca a trademark mu je prodor igra...Ok ako neko misli da ce to da funkcionise na EL nivou...
Poslednjih 5 sezona sut za 3....28%,23%,31%,26% i ove sezone 37%....U EC u Besiktasu 14%,30% i ove u TT 48%....

Znaci nama je jedna sezona dovoljna da nam utemelji misljenje....Meni su jaci utisak ovi kontinuirani losi procenti....Plus kada dodas da se podize prvi put u EL,logicnije je da se vrati na fabricka u sutu nego da ponovi ovo izdanje...

Naravno moguce je i da je kombinacija kao uslov za neki jaci potpis.....ali nama fali suta na svim pozicijama.....

Na 5 bih doveo Mosesa Browna,pratim ga jako dugo,od kad se pojavio jer mi je zanimljiv....Skakacka masina koja je najzad odlucila da igra kosarku tako sto je batalio NBA...Nema domet za 3 nece igrati,vrlo je prosto...

Zanimljiv mi je jer vidim potencijalno moguceg Edy Tavaresa na EL terenima....Nizi je koji cm i glavni problem koji vidim je sto ima cak za 10cm manji raspon ruku sto je ozbiljna razlika iako i on deli banane ko bombone sa ledja u stilu Tavaresa,svlaci sa kucanja ko dobar dan....Bolje trci i ima jaci tehnicki napadacki repertoar,obe ruke su tu i ume da spusti loptu na parket...Sve to mi je i manje vazno,doveo bih ga iskljucivo zbog potencijala da bude makar i priblizno sto je bio Tavares...Ono sto je vazno,za svoje gabarite nije trom..

I onda pored njega ne dovodis Tacko Falla vec nekog undersized koji je jak na switchu....E ovo sto mi radimo na PG je kao da dovedes trojicu Falla na C :D ...i sto je najgore lozis se na rezultat..

Mislim da se razumemo daleko je veca verovatnoca da Moses ne ispostuje nego da pocnemo da ga zovemo novim Tavaresom....Al daj da vidim faking ideju....Allman je potpis na bazi kurca...otaljavanje posla,bez vizije...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun May 03, 2026. 10:08 am

Prođosmo Slobodu, druga utakmica je bila neizvesna za razliku od prve. Jedino bitno je da se prođe dalje, da se serija ne oduži kao u slučaju Kalafona.

Lepo je ponovo videti Lovernja kako igra za nas. Na početku 1. utakmice se videlo da nije igrao neki period ali je odigrao solidno, iako je protivnik daleko od nekog nivoa. Fizički izgleda bolje nego što sam očekivao s obziorom da je pokidao prednji ukršteni pre koju sezonu. Mislim da može da bude od pomoći kao 3. centar, da boljeg 3. centra nećemo naći.

Takođe mislim da je za KLS trebalo pustiti Vašingtona da divlja, on bi sam pobedio Slobodu :D :D Inače Vašington je najbolji strelac u ABA sa 21 poenom u proseku a Bonga je najbolji defanzivac u ABA.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 11, 2026. 6:07 pm

Mocart kaže da pregovori sa Armonijem Bruksom idu u dobrom pravcu. On bi bio top potpis, vrlo ozbiljna ruka.

Manje više smo rutinski dobili Bosnu bez nekoliko igrača. Kalates je dobio neki udarac u koleno pa nije igrao 2. poluvreme, Karlik je glupo ušao u problem sa faulovima pa smo gledali Brauna i Vašingtona na 1. Braun je odigrao vrlo dobru utakmicu.

Osetkovski možda i najbolja utakmica defanzivno kako je došao. Džekiri takođe dosta dobra utakmica u oba pravca.

Bonga doktorski kao i uvek odličan u oba pravca. Kad bismo mogli da ga zadržimo...

Kod Kalatesa je izgleda bila predostrožnost tako da će se verovatno vratiti za polufinale.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon May 11, 2026. 11:26 pm

Brooks je odavno praktično završena priča, svakako dobro pojačanje, ali problem je u tome ko odlazi
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon May 18, 2026. 10:14 pm

Sve je odlično ali samo ako može bez ovih samoubistava u pokušaju.

Trenutno smo bolja ekipa i to treba iskoristiti da se serija završi u četvrtak.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon May 18, 2026. 10:35 pm

Ali branis Kalatesa iskakanjima i preuzimanjima…Evo neka mi da neko argumente,bilo ko….Ja ne vidim nijedan…

I zasto se nikad nece pojaviti novinar sa kosarkaskim pitanjima?…Sve neki nemaci pojma…

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue May 19, 2026. 8:00 pm

Čekićar wrote:
Mon May 18, 2026. 10:35 pm
Ali branis Kalatesa iskakanjima i preuzimanjima…Evo neka mi da neko argumente,bilo ko….Ja ne vidim nijedan…

I zasto se nikad nece pojaviti novinar sa kosarkaskim pitanjima?…Sve neki nemaci pojma…
Što je najgore sećam se da smo ga i mi jednom branili preuzimanjem dok je igrao za Fener, ona utakmica u Istambulu kad smo dobili tesno, čuvena sezona 22/23.

Ja sam ispred svog vremena, zadnje 3-4 godine prizivam grčkog maga košarke i sad dobija ovacije u Areni :D :D Trendseter :lol: :lol:

Elem, dobra utakmica sve do 3'-4' pred kraj kad nam je pao fokus. I tačno smo isto gledali u 2. EL derbiju a slično je bilo i u 2. ABA derbiju samo malo ranije. Odbrana dobra do pred kraj, jeste nam Nvora ubacio brdo poena ali je i on pogodio neke majstorske šuteve i svaka mu čast na tome. Neke odbrane su bile baš dobre pogotovo u 3/4.

Kaki kurac Kajl Olman, produžavajte Vašingtona prangiju. Na stranu što je zasrao sa 2 faula u završnici, mislim da nećemo naći mnogo čistijih skorera na tržištu. Ok privatnik je, divljak je i sve je to tačno. Ali jedan takav nam i treba jer pravi veliku prednost prvim korakom, vrši pritisak na obruč stalno, završava oko obruča isto sa obe ruke i na više načina. Još je sinoć odigrao i dobru odbranu na Batleru nekoliko puta, itekako može da igra kad hoće. Ne valja kad je on plejmejker ali ovako kad ne mora da misli na kreiranje čovek je sposoban da bilo kome u EL ubaci 20-25 poena. I biće šteta ako ode negde i eksplodira.

Kalates :blue: Nevernici poklonite se grčkom doktoru košarke :D :D Pisao sam mali milion puta, čovek je šampionski igrač i to pokazuje u svakoj utakmici. Vidim da prenose da ima jaču ponudu bratskog nam Paoka i pitanje koliko je pametno upuštati se u licitaciju ako mu Paok nudi mnogo više para ali je njegov ostanak prioritet.

Videli smo ponešto i od Brauna. Napadali su ga sa posta gde mislim da se čak i solidno snašao ali prosto Kalinić i Nvora su viši od Brauna a Odželej je jači iako su to bili teški šutevi. Ipak odigrao je dobru utakmicu sa 6/9 iz igre, napadao je prodorom, ubacio jednu poludistancu, imao jedan odličan kat iz auta.

Karlik naravno doktorski. Nije se bavio pecanjem faulova za razliku od većine utakmica što mi se sviđa. Takođe kad hoće može da odigra dobru odbranu, pokazao je to i prošle sezone. I naravno spakovao 2 bacanja kad je voda bila do grla.

Bonga standardno što se tiče zalaganja i odbrane, malo je glupo dobio 3. faul kad je od lopte faulirao Nvoru i 5. kad je napravio faul pod protivničkim košem kad je protivnik uhvatio defanzivni skok, za mene najgluplji faul u košarci. Lesor i Smailagić su recimo vrlo često radili istu stvar. Ja bih ga sledeću utakmicu stavio odmah na Nvoru da mu se zalepi za leđa i da ga juri po terenu. Nvora je ipak viši od Brauna i tu ima prednost, protiv Bonge to ne bi tek tako išlo. Plus ne bi mogao da ga napada sa posta.

Odlična rola Lakića koji je odigrao nekoliko odličnih odbrana i na Batleru i na Nvori. Onda u napadu nije iskakao iz uloge, poludistanca ona, pa trojka, pa onaj zicer kad je fintirao dvojicu. Iznudio bitan faul u napadu kad su se Romi vraćali.

Džekiri se našutirao bacanja ko da je Šej :D Čak je krenuo sa 4/6 sa bacanja a završio je na 10/13 što je jako dobro pogotovo za centra. Pomaže nam što igraju preuzimanje na Kalatesu koji onda gađa mismečeve dole pa onda moraju da fauliraju Bruna i Džekirija. Bruno je promašio 2 zicera možda ali je bacanja šutirao solidnih 5/7. Jedino mi se ne sviđa što mu je pao fokus u 4/4, pomislio je da je utakmica gotova. Jednu je onu Izundu ukucao preko njega, imao je i neki loš faul.

Osetkovski najbolja partija defanzivno, dobra odbrana na Monekeu, dobra odbrana na više preuzimanja. Jedino je olomio tablu na onom jednom pokušaju za 3 ali dobro dešava se svima.

Ovo može još bolje jer smo imali nekoliko zicera promašenih, pao je fokus na 3'-4' do kraja gde smo se malo i uplašili pobede. I tačno se osećalo da će da se vrate kad smo otišli na veću razliku, znao sam da će da bude dramaturgija. Oni bez Mekintajera nisu ista ekipa, Karter nije taj profil. Batler je kombo bek, nije ipak klasičan plejmejker. Mislim da možemo do brejka jer mi romuljage deluju klimavo.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed May 20, 2026. 12:51 am

Da se ja pitam, a ne pitam se, niti ce biti po mome, Washa ne bih otpisao ni u ludilu. Takav igrač sa ubilačkim instiktom ne postoji na tržištu

Sinoc smo baš imali kompletnu sliku, problem nastaje kada on ima loptu na prenosu, dok je sve bilo perfektno kad su loptu imali Karlik ili celavi mag, pa mu je uručili zarad izolacije

Debelo mi smrdi da ga zalizani pakuje negde za masnu lovu, a pošumljenom je objasnio da mu takav lunatik nije potreban
non mollare mai

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu May 21, 2026. 10:09 pm

Plej of Partizan!!

Mi možda nećemo osvojiti ABA ligu, ali znamo sigurno ko je neće osvojiti :lol: :lol:

Na stranu naše standardno gubljenje na kamikaza presingu cigana (koje smo čak solidno i rešavali pri kraju) ovo je bilo čisto rutiniranje, šteta samo što nije bilo i više razlike.

Čak sam posle 1/4 mislio reko skinuće razliku brzo ali naši momci su odigrali odličnu utakmicu, sa pravim zalaganjem i fokusom tokom cele utakmice.

Eto kako je život jedna čudna stvar, ko bi rekao u decembru da će ovi momci imati 5:1 u sezoni protiv cigana i da će ih rutinirati 2:0 u seriji.

Penjaroja :blue: Alal ti muda doktore.

O samoj utakmici ću detaljnije sutra. A moram reći da skoro nisam uživao u nekoj našoj utakmici.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 22, 2026. 1:39 pm

Batica ubica wrote:
Tue May 19, 2026. 8:00 pm

Bonga standardno što se tiče zalaganja i odbrane, malo je glupo dobio 3. faul kad je od lopte faulirao Nvoru i 5. kad je napravio faul pod protivničkim košem kad je protivnik uhvatio defanzivni skok, za mene najgluplji faul u košarci. Lesor i Smailagić su recimo vrlo često radili istu stvar. Ja bih ga sledeću utakmicu stavio odmah na Nvoru da mu se zalepi za leđa i da ga juri po terenu. Nvora je ipak viši od Brauna i tu ima prednost, protiv Bonge to ne bi tek tako išlo. Plus ne bi mogao da ga napada sa posta.
I sinoć je bio Bonga na Nvori od starta, epilog je 12 poena Nvore ali 4/14 iz igre. Penjaroja čuj me :D :D

Baš rutinska naša pobeda, odakle početi. Malo jači trening :lol: :lol:

Brunu nisu mogli ništa, nisu mogli da ga zagrade. I još nije ni dobijao loptu na postu sinoć, dobio je jednom i napravio nesportsku. 7/12 bacanja, 6/6 iz igre maltene je sve ukucao. Baš je dominirao sirovom snagom. Dobar i u odbrani, radi posao. Treba ga ostaviti i dogodine. Odlično razumevanje sa Kalatesom i Karlikom.

Braunu se može zameriti svašta ove sezone ali je sinoć odigrao jednu od najboljih utakmica u Partizanu. Defanzivno pre svega, postavio je intenzitet defanzivno odbranom na Mekintajeru, odlična odbrana na preuzimanjima u nekim navratima, bio je u stavu celu utakmicu. I u napadu ono što najbolje zna a to je šut. Bila je i ona jedna asistencija za Bruna i svi znamo da je dobar sekundarni kreator ali se tu priča i završava.

Mislim da nema rutinera u igri 1v1 u evropskoj košarci kao što je Karlik, ja imam osećaj da će izmisliti poene svaki put kad ima loptu u rukama. Kad god je gusto lopta ide njemu, čovek odaje takvu sigurnost. Sinoć je lošije šutirao 3/8 i sva 3 koša su bila pri kraju napada, pogotovo ona trojka. Podelio 8 asistencija pogotovo ona za Osetkovskog u stilu Ražona Ronda, kad je zaledio odbranu cigana.

Grčki mag košarke :blue: Defanzivno odličan, ponovo je igra bila stabilna kad on uđe. Kad su cigani pritiskali on je ulazio da smiri igru. Pogodio trojku i onaj šut levom rukom preko dvojice na kraju napada kad je probio Davidovca. Nešto što je kod njega impresivno je da i sa 37 godina ne boji se da se isprlja, iako je vidno sporiji ulazi u tuču sa Nvorom, Batlerom, Mekintajerom, ne beži od duela, igra bez straha. Obično igrači tih godina malo povuku ručnu u odbrani. Ali on ih juri kroz blokove, spusti se u stav, onda pomaganje sa strane pomoći, preuzimanja.

Kako sezona prolazi bilo bi mi sve više žao da Džekiri ne ostane i dogodine. Momku zalaganje i stav nikad nisu problem, igra bez reči. Faktor je defanzivno, igra dobra i agresivna iskakanja. Sinoć je pogodio 3 poludistance od kojih onu jednu pred kraj napada kad smo odbili nalet. Gotivan igrač, zna svoju ulogu i ne iskače iz iste.

Dylan the Villain odličan :good: Penjaroja mu je našao pravu ulogu. Sinoć je imao i nekih asistencija za Bruna, odlično je šutirao za 3. Čak i defanzivno deluje bolje nego na početku sezone a izlgedao je kao prosečan defanzivac u vrh glave. Pokuševski sa odličnom ulogom pogodio je 2 trojke.

Bonga naravno kakva odbrana ovog čoveka. Nvoru je zaključao skroz, polepio je nekoliko rampi, nahvatao se skokova od čega 6 defanzivnih. Imam osećaj da je svaka 50-50 lopta bila njegova. Nije imao učinak u napadu ali kad igraš ovakvu odbranu učinak u napadu nije ni potreban.

Defanzivno smo dobro igrali, Penjaroja očigledno insistira da svi igraju odbranu. Iako je bilo nekih miskomunikacija u 2. poluvremenu. Penjaroja je uspeo da popravi odbranu i defanzivni skok što nam je bio veliki problem godinama, pametnije se koriste mali faulovi. I na tome mu svaka čast, ti problemi su se vukli godinama kod Želimira.

Vrhunski smo šutirali za 3 12/25. Kad Karlik i Kalates kreiraju i ostali postaju rasterećeniji jer ne moraju da brinu o tome. Bio bi ozbiljan posao ostaviti ćelavog Grka i dogodine taman u ovoj ulozi koju ima sad. Iako smo imali izgubljenih lopti na njihov bezglavi presing nijednog trenutka nije bilo realne opasnosti od gubljenja utakmice, štaviše rutinski je privedena kraju.

Posle svega što se desilo opet izgledamo kao tim i to ozbiljan. Ćelavi Španac je ekipu koja je izgledala kao beznadežni slučaj i koja je gubila od Kurte i Murte uspeo ponovo da napravi konkurentnom. I mora mu se odati ozbiljno poštovanje, zaslužio je da dobije skandiranje na prvoj sledećoj utakmici.

I za kraj najlepša sekvenca sezone do sad. Rampa Bonge, vaterpolo pas Kalatesa i Vašingtonovo kucanje iza leđa. Verovatno akcija sezone u ABA.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu May 28, 2026. 12:27 am

Odjavio nas Brooks i otisao u Asvel...Steta iz vise razloga,prvo sto nam treba suta kao leka,drugo sto mislim da bi se jako dobro uklopio sa Carlikom kojeg treba okruziti dobrim suterima kako bi njegova prodor i drive and kick igra dosla potpuno do izrazaja...Dobrim suterima vezati odbranu i svesti pomoc na minimum ili ako vec pomazu da imamo rutinere u sutu a ne ciglare kao sto je trenutno situacija...Ovi dobri rezultati ne treba da zavaraju,imamo ocajan roster za dugu EL sezonu...

E sad sto se tice preplacivanja,smatram da on nije taj iz razloga sto je slab u PnR igri...Samo jake PnR igrace sa sutom bih preplacivao i ne bih stedeo,takav jedan nam treba uz Carlika da budemo zajebani kao kratko cebe...E sad problem je ako pretplate tokom leta neku trojku,cetvroku..To nikako,onda bolje Brooksa da su...

Npr,Bonga,vecina se nece sloziti sa mnom...Bonga je odlican timski igrac,posebno je impresivan u odbrani...Napad je klimav,zavisi od forme,svake sezone ima neke dobre tekme u sutu za 3 ali i crne rupe...Ali ja takvog igraca nikad ne bih preplacivao jer je on sljaker,nece on uzeti loptu i resiti vaznu tekmu...

Sta bih ja uradio recimo proslog leta...Doveo Roberstona za dosta manaje para iz Asvela,to je taj profil igraca....Da li bih izgubio mnogo,ja bih rekao da ne bih...Odbrana,skok isto na jako visokom nivou...Ostatak novca odlozio u kasu za mamojeba na 1.....I parnjak Robertsonu recimo neki sa dobrim sutom a da nije skup,recimo Rogvalopulos...

Al razumem i drugacije misljenje,ovo je samo moja filozofija....SVE NA PG :)

A mi dovedemo Almana...Pisi propalo....

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri May 29, 2026. 6:03 pm

Mišljenja sam da je ovde trebalo izvesti omladince pa nek igra sin Đoke Štangle. Kao i za kup, besmisleno je igrati bilo koje takmičenje koje ne možeš da igraš kompletan.

A tek kad nisu dozvolili zamenu igrača, cirkus. U svim imitacijama od takmičenja koje su pod okriljem KSSa i KLSa treba izvesti decu da igraju i tako obesmisliti ovo što je već obesmišljeno.

Takođe, za ove koje traže domaće po svaku cenu evo još jednog dokaza. Prosto domaćih igrača sposobnih da igraju EL ima vrlo malo a vrlo su skupi.

Post Reply