Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Tajler Darden » Thu Aug 06, 2026. 4:33 pm

Živimo u vremenu u kome je ovaj Traford postao peti najskuplji transfer golmana u istoriji fudbala.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 07, 2026. 4:36 pm

Bruno G je ozbiljan potpis Arsenala, po meni najkompletniji vezni igrač na svetu. Pregled igre, duga lopta, završni pas, šut, kontrola lopte, dribling, prekid, skok igra, ubacivanje iz drugog plana i na sve to iako je majstor čovek ne zanemaruje defanzivu ni 1%, odličan trkač, uvek agresivan, dobro čita igru. Čovek koji svaku utakmicu igra sa istim stavom, uvek je napržen, zalaganje i fokus uvek na 100%, retko povređen. Jedan od onih igrača koji znaju da namirišu krv.

@Irr
Ne verujem da će tu biti puno problema, Arsenalu fali još jedan zadnji vezni posle odlaska Norgarda. Zubimendi, Rajs, Merino i Bruno G sad, to je dovoljno za rotaciju. Realnost je da Rajs i Bruno budu starteri. Velika stavka kod Bruna je što može jednako dobro da igra i kao zadnji vezni ispred odbrane i kao BTB.

Arsenal je pun igrača taman koliko treba, na svakoj poziciji su po 2 opcije, sem na centarforu nigde nije prenatrpano ne voli Arteta to. I svi znaju svoju ulogu, poštuje se hijerarhija. Dolazak Bruna će sigurno smanjiti minute Zubimendiju ali sa druge strane Rajs će moći da odmara više pogotovo sad na početku sezone neće morati u mašinu odmah posle SP.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 07, 2026. 5:25 pm

Zubiamendi hoce da ide, a nije da mu nedostaje ponuda. Potpuno očekivano, klupa mu nije nešto što želi

Ujedno mi je upitno kako ce se Bruno i Pirinač snaci zajedno, previše je tu stvari koje su obojica radili, a sad ce morati da prepuštaju jedan drugome

U medjuvremenu, Chelsea je stigao i do 42. igrača u timu, gde je kraj?
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Aug 08, 2026. 2:19 pm

Celog leta se pitam ko će uzeti depresivnog kretena Arauha sa ugovorom do 2031. i nađe se Liverpul. Doduše za sada na pozajmicu, ali hvala im.

Makar godinu dana neću gledati retarda.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Aug 20, 2026. 12:23 pm

Šampion:Chelsea
Top 6:Chelsea,Arsenal,City,Liverpool,UTD,Spurs
Ispadanje:Hull,Coventry,Palace ili Fulham aj nek bude Fulham
Iznenađenje sezone:Forest,drugi pik mi je Leeds
Razočarenje sezone:Aston Villa je dobar pik ali prevelika vera u gosn Emerija me sprecava...Fulham
Prvi otkaz:Muceni Arbeloa

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Aug 21, 2026. 11:39 am

Čekićar wrote:
Thu Aug 20, 2026. 12:23 pm
Razočarenje sezone:Aston Villa je dobar pik ali prevelika vera u gosn Emerija me sprecava...Fulham
Čele oduvek si voleo jak bold predikšn :D :D

Šampion: Arsenal
Top 6: Arsenal, Siti, Junajted, Liverpul, Čelsi, Totenhem
Ispadanje: Hal, Ipsvič, Koventri
Iznenađenje sezone: Njukasl
Razočarenje sezone: Sanderlend
Prvi otkaz: Marko Roze

PL je prošle sezone bila vrlo ujednačena a mislim da je ove sezone još ujednačenija. Sem Arsenala nema izrazito jakog tima, svi su tu negde niko ne odskače.

Čelsi mislim da nema tim za titulu, već sam i pisao o tome. Fali golman pre svega, sa Sančezom se ne napada titula. Štoperi su isto diskutabilni, niko od njih nije top igrač a pitanje je da li će postati. Džejms jeste top igrač kad je zdrav ali je i to retkost, a s druge strane Kukurelja je otišao tako da ostaju sa Hatom i ovim momkom iz Rajo Valjekana. Doneće im Henderson i Velbek veteransko prisustvo, uvešće red u svlačionici. Rodžers non stop na levom krilu i to je pitanje kako će funkcionisati, biće slično kao sa Vircom potrošene ozbiljne pare a igra van pozicije. A van pozicije je zato što je Palmer na 10. Da li može Žoao Pedro da dostigne nivo centarfora koji će dati 20+ golova u PL, koliko Pedro Neto može... Neće imati Evropu i to je olakšanje ali nisam siguran da mogu dalje od 3-4 mesta.

Što se tiče top 6 žarko sam želeo da to bude Vila ali mislim da bi ovo mogla da bude poslednja Emerijeva sezona. Jednostavno dostigao je već vrhunac sa ovim timom, finansijska ograničenja ga sprečavaju da pređe na najviši nivo i konkuriše za PL/LŠ. Rodžers, TIlemans, Dinj su otišli, Konsa ide u Arsenal, Votkins se spominje da ide, Martinez hoće neće. Ako ode Konsa na štoperu su baš tanki, što bi reko pokojni Edin tanki ko lizalo Lindelof, Tores i Mings 3 prosečna igrača.

Onda Onana je aut na duže, vratio se Kamara ali mimo njega pitanje je šta imaju. Bogarde nije za ozbiljnu opciju, ovaj Manzambi videćemo. Garnaćo i Bejli gore to su opet 2 prosečna igrača. Buendija ajde on je imao dobru prošlu sezonu, Mekgin takođe ali to je tanko za 4 takmičenja. Ako ode Votkins ostaju Abraham i ovaj Mađo što je isto tanko. Mada i sa Votkinsom pitanje koliko mogu.

Mislim da Njuka može da bude iznenađenje jer nemaju Evropu i nemaju velika očekivanja. Odbrana je solidna, Tšau, Botman, Brn i Šer štoperi što je solidno, Dedić i Livramento desno, Hol levo. Sredina je tanja tu im treba jedan igrač. Gore ako bi vaskrsnuli Elangu da odigra kao u Forestu, Barns je imao dobru prošlu sezonu. Imaju ove centarfore gore neko će valjda nešto odigrati. Da sam Njukasl kupio bih Palinju na primer bez razmišljanja. Drugi kandidat za iznenađenje mi je bio Brentford.

Forest je dobar pik ali je potrebno da Vud odigra sezonu kao pretprošlu što ne znam da li će moći. Ili da Igor Žesus poludi. Everton tu može da se ušunja ali nemaju centarfora, vidim nešto se Gabrijel Žesus pominje što bi za njih bio dobar potpis.

Sanderlend nije igrao Evropu 100 godina, samo jednom u istoriji kluba igrali su KPK u sezoni 73/74. Lebris nikad nije vodio ekipu u Evropi što je isto jako bitno, nije isto igrati jednu utakmicu nedeljno i igrati jednu jaku utakmicu u LE i posle 3 dana još jednu jaku u PL. Mislim da Sanderlend nema sastav za to. Bormut mi je sličan, ajde imaju Rozea koji je vodio i LŠ i LE timove ali nisam siguran koliko je Bormut spreman da izgura uporedo PL i LE.

Za Fulam si lepo primetio da su otanjili. Na štoperu su tanki, ajde Basi je dobar igrač tu je i Andersen čiji nisam ljubitelj ali mimo njih dvojice tanko... Sredina tanka Berge, Rid, Kerni i još neki Čarls iz Sautemptona kojeg su platili 30.4 miliona € a koji ima 27' PL fudbala (1 utakmica dok je bio u Sitiju). Smit Rou ne znam koliko može, King ima potencijal ali je mlad. Kevin mislim da može da bude dobar igrač ako mu se da šansa, tu je iskusni Ivobi, Oskar Bob koji još uvek nije dokazan.

Arbeloa je došao i doveo svoja 2 igrača, Garsiju za 40 miliona € i izvesnog Palasiosa za 10 miliona €. Što je najgore potrošili su neke pare ali mislim da se nisu puno pojačali. Garsija dao 13 golova u karijeri i vredi 40 miliona €, nisam baš siguran u to. A otišli su Vilson, Lukić i Himenez.

Palasu isto treba štoper, u 6 meseci su otišli Guehi pa Larkoa.

E sad, upravo sam pročitao da će Totenhem za Savinja platiti Sitiju 87.5 miliona € + bonuse. Ako Totenhem to stvarno uradi onda treba da se pobiju svi kolektivno. Momak koji za 2 sezone ima 7 golova i 16 asistencija, koji ima 2 postignuta gola u PL u prethodne 2 sezone. Ja znam da je tržište odavno otišlo u kurac i da igrači iz velikih timova koštaju više (gorepomenuti Garsija iz Reala) ali brate slatki za Savinja dati te pare je teška ludost. Ja mislim da u Sitiju spremaju ozbiljan banket kad prodaju Savinja, ovo je sigurno najbolja prodaja u istoriji Sitija.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Aug 21, 2026. 1:54 pm

Po meni je Arsenal neprikosnoven, ostalo se ne bih usudio da prognoziram, što zbog večite neizveznosti lige, što zbog toga što timovi nisu formirani, poznato je ludilo zadnjih dana prelaznog roka

I komentar u vezi Savinja, sve što je Batica napisao stoji, ali on je još uvek jako mlad, a zna da igra fudbal. To što se nije izborio u Pepovom sistemu, ne mora ništa da znači. Tamo gde pare nisu problem, mislim da vredi rizikovati s njim

Za mene je ubedljivo najveca glupost prelaznog roka, davanje Marinakisu onoliko novca za Andersona. A onda im skup Enzo. City ne zna gde udara, baš kao i Mareska
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Aug 22, 2026. 12:48 pm

Batica ubica wrote:
Fri Aug 21, 2026. 11:39 am
Čekićar wrote:
Thu Aug 20, 2026. 12:23 pm
Čele oduvek si voleo jak bold predikšn :D :D
Pa nego kako drugacije😂

Al imamo slican rezon,kako ti gadjas ove slabije ekipe da ce ih evropa satrati tako ja gadjam jacu ekipu da ce ih jedna tekma nedeljno lansirati😎

Mislim da ce napad raditi kao svajcarski sat…Doveo je 2 odlicna ofanzivna beka…Jednostavno ocekujem da vise postizu nego sto ce da primaju..

Takodje Arsenal je jedini tim u Eng od velikana koji nema LS i mislim da ce im biti primarno takmicenje i da ce sav fokus biti na LS…

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 23, 2026. 5:18 pm

Mareska je teski amater,izasao sa 4 stopera i 2 beka i zavrsio mec sa 4 stopera a imao negativan rezultat 😂

Stoper na zadnjem veznom,bek iza spica…Moderni inovator😂

City jalov i bezidejan i vec je sad jasno da ne mogu nista..

Sto je najgore stoper na zadnjem veznom mu da gol iz prekida sto ce dugorocno ubiti City…

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Aug 24, 2026. 11:18 pm

Strasna tekma,Chelsea i Liverpool se ne smeju propustati ove sezone,njihove tekme ce biti prelepe za gledanje...City za izbegavanje,Mareska bi kliker pokvario..

Kakva je rupetina Sancez,daj ljudi dajte Manjanu koliko trazi i Milanu takodje,ne zajebavajte se dok jos traje prelazni rok....Golman ce vas kostati titule,napad ce da razvaljuje...

Post Reply