Prva liga Srbije

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Monogamija

Re: Prva liga Srbije

Post by Monogamija » Wed Sep 04, 2019. 3:45 pm

Na Areni 4 danas od 18h Trayal - Kabel.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

Monogamija

Post by Monogamija » Wed Sep 04, 2019. 5:21 pm

GRAFIČAR - Novi Pazar

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Wed Sep 04, 2019. 9:54 pm

Prva pobeda Smedereva ove sezone na gostovanju u Gornjem Milanovcu.

Nadam se da ovo znaci bolje dane za Smederevce.

Monogamija

Post by Monogamija » Wed Sep 04, 2019. 11:13 pm

Golman Smedereva Trifunović čuda pravio na golu. Uhhh kako će biti neizvesno, svako svakog dobija, baš se pravi gužva. Danas sve utakmice 0do2.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Thu Sep 05, 2019. 1:03 am

Trifunovic branio godinu dana u FAP-u, licno sam ga gledao, postigao 4-5 golova sa penala, jedno vreme cak bio prvi strelac ekipe. Definitivno golman za Superligu!

Samo se nadam da nece uci i treci klub iz Novog Sada, pa ni drugi iz Krusevca u Superligu. Zlatibor strasnu odbranu ima, ako napad poprave mogu se u samom vrhu ocekivati.

Monogamija

Post by Monogamija » Thu Sep 05, 2019. 3:47 pm

Fudbalski klub Radnički 1923 imenovao je Darka Vojvodića za novog šefa stručnog štaba.

Vojvodić je trenersku karijeru gradio u brojnim klubovima iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a poslednji angažman pre dolaska u Radnički 1923 imao je u banjalučkom Borcu sa kojim je osvojio Prvu ligu Republike Srpske. Dve sezone ranije je predvodio GAŠK iz Gabele do prvog mesta u Prvoj ligi Federacije BIH.

Kao aktivan igrač, Vojvodić je dve godine proveo na „Čika Dači“, nosio je i kapitensku traku kragujevačkog kluba, tako da je u velikoj meri upoznat sa njegovom tradicijom i značajem za sve Kragujevčane. Sigurno je da će ovaj 49-godišnji stručnjak uneti novu energiju među „crvene“ i pokušati da ih vrati na zacrtani put ka vrhu tabele.

Svoj debi na klupi Radničkog 1923 Darko Vojvodić imaće u nedelju, kada na „Čika Dači“ gostuje Zlatibor iz Čajetine.

Sa Fbook stranice Radničkog 1923.

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 3:57 pm

METALAC - SMEDEREVO 1924 0-1
SINĐELIĆ - RADNIČKI 1923 0-0
ZLATIBOR - OFK BAČKA 1-0
OFK ŽARKOVO - DINAMO 0-0
TRAYAL - KABEL 1-1
KOLUBARA - RADNIČKI P. 1-0
BUDUĆNOST D. - ZEMUN 1-1
GRAFIČAR - NOVI PAZAR 1-0

Dosta golgeterski slabo prethodno vanredno kolo.

METALAC - SMEDEREVO 1924 0-1

Najveće iznenađenje u dosadašnjih 7 kola. Metalac igrao, Smederevo pogodilo u 7. minutu golom Milana Basraka. Basrak se se odlično uvukao u sredinu na nekih 40 metera od Metalčevog gola i potom se našao u završnici za 0-1. Potom Metalac preuzima kontre, ali golman Trifunović čini čuda na golu i vodi Smederevo do prva i i te kako bitne pobede, ne samo zbog 3 boda koliko i zbog samopouzdanja ekipe. U nekoliko navrata, bukvalno svih 11 igrača Smedereva se nalazilo u visini svog kaznenog prostora.

ZLATIBOR - OFK BAČKA 1-0

Pored Radničkog iz Kg - a Bačka je ekipa koja od početka igra toplo hladno. Zlatibor je priliku čekao iz kontri pa je u prvom poluvremenu imao nekoliko odličnih situacija pred golom Bačke, koje nije uspe da iskoristi. Odmah na početku 2. poluvremena u 47. minutu Nikola Nedeljković koristi slobodan udarac i dovodi Zlatibor u vođstvo. Bačka je jedinu ozbiljnu situaciju imala u 82. minutu, ali se svelo na šut sa 17 - 18 metara tik pored leve stative Čupićevog gola.

TRAYAL - KABEL 1-1

U Kruševcu X, više po meri gostiju. Gotovo sve u prvom poluvremenu se svodilo na udarce sa distance, oprezno su i jedni i drugi ušli u utakmicu. Kabel je poveo u 37. minutu golom Izuchukwua koji koristi lošu intervenciju odbrane Trayala i zakucava loptu u mrežu. Drugo poluvreme bolje otvaraju gosti i imaju dve odlične prilike koje ne koriste, nakon čega domaćini kreću u juriš. U 64. minutu nakon jedne oštre lopte sa boka Faruk Bihorac loše zahvata loptu i vara svog golmana. Do kraja utakmice nije bilo većih prilika izuzev uderaca sa distance koji su završavali uglavnom daleko od okvira gola.

KOLUBARA - RADNIČKI P. 1-0

Radnički nije bio na nivou iz prethodnih utakmica, da su bili ne bi Kolubara imala šansu da osvoji pa čak i 1 bod. Smenjivale su se situacije pred golovima naizmenično. Iz prvog poluvremena svega nekoliko situacija. U drugom poluvremenu više konkretnih prilika. Za Radnički iz Pirota Pobulić je imao 100% priliku, ali je golman Kolubare Rnić odlično ušao u šut i sprečio gol. Kolubara je u 55. minutu iskoristila odličan centaršut i preko Jovana Jovanovića došla do 1-0. Do kraja utakmice Radnički je pokušao, ali nije uspeo da iskoristi nekoliko šansi.

BUDUĆNOST D. - ZEMUN 1-1

Budućnost je odlično počela i već u 4. minutu posle slobodnog udarca, najviši u skoku je bio Marko Živanović i postigao gol za 1-0. Nakon toga Zemun opseda gol domaćina, ali lopta neće u mrežu. Pogađaju i okvir gola. U drugom poluvremenu dosta malo fudbalskog. U 85 minutu Budućnost ostaje sa igračem manje, što Zemun koristi i u smiraju utakmice u 90. minutu Nikola Vukajlović iz kolena sa 30 metara postiže golčinu u devedeset i postavlja konačnih 1-1. Budućnost već drugu utakmicu gubi pobedu u 90. minutu.

GRAFIČAR - NOVI PAZAR 1-0

Na terenu iza južne tribine "Rajka Mitića" Grafičar nastavlja sigurnim koracima. Ovaj put je pao Novi Pazar. Tokom cele utakmice Grafičar je bio bolji rival i preko Maronga i Gavrića diktirao tempo utakmice. U nekoliko navrata Jug Stanojev je pravio čuda odbrani pazara. Prvenac Dejana Vidića u novoj sezoni konačno je usledio u 68. minutu kada ga je odličnim centaršutom pogodio Stanojev, a ovaj zakucao loptu glavom u mrežu za nova 3 boda. Marong, Gavrić i Stanojev mogu da budu ozbiljno pojačanje za Zvezdu sledeće godine.

U 8. kolu koje se igra 08.09. sastaju se:

SMEDEREVO 1924 - NOVI PAZAR
ZEMUN - GRAFIČAR
RADNIČKI P. - BUDUĆNOST D.
KABEL - KOLUBARA
DINAMO - TRAYAL
OFK BAČKA - OFK ŽARKOVO
RADNIČKI 1923 - ZLATIBOR
METALAC - SINĐELIĆ

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Sep 06, 2019. 4:28 pm

Da li je ovo stanje tabele realno?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 5:20 pm

Po mom mišljenju, da. Bez obzira na priču Grafičara i Kabela, pokazali su najkorektniji i najkonstantniji fudbal do sad. Metalac da se nije izglupirao protiv Smedereva, bio bi na 15 bodova, ovako se samo pravi gužva, a i realno, svako svakog može da dobije. Vranjanci su jalovi već nekoliko utakmica i čini se da se neće baš lako vratiti u SL, izuzev ako se upetljaju prljavi prsti politike i mafijaša. O Radničkom sam već pisao, promenili su trenera, pa ćemo videti kakav je efekat svega.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Fri Sep 06, 2019. 5:32 pm

Sindjelic i Radnicki KG imaju ekipe za visi plasman, a ostalo je po meni realno. Mislim da bi mozda i Smederevo moglo vise ili se bar nadam.

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 7:56 pm

Uh pitanje je za Smederevo, dosta dobrih igrača koji su ušli ubedljivom razlikom u PLS je otišlo. Radnički iz Pirota je po mom mišljenju najprijatnije iznenađenje, dok Zemun najviše razočarava, neefikasni su i nekako nezainterosovani za ligu, verujem da će se plasirati u plej of.

U pravu si za Radnički i Sinđu, ali su nekako kilavi i prosipaju bodove. Jbg, u jednoj Sinđi igraju Vanja Vučević i Borko Veselinović, ali su baš u kontra ritmu.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Sep 06, 2019. 8:41 pm

Smederevo se raspalo još pred kraj prošle sezone. Znam da je moj brat tamo došao iz dosta jačeg kluba i na kraju finansijski kolaps.

Kabel ima para?

VPJTS

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 8:47 pm

Ima, dosta Vošinih klinaca je tamo, priča se da je dato Firmi da upravlja klubom i došao je Đani Ćurčić za Tim menadžera.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Sep 06, 2019. 8:59 pm

Na šta im liči stadion? Muka mi je od novajlija u LL, koji igraju na tuđem stadionu.

VPJTS

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 9:09 pm

Javor ima stadiončinu za njih. Ne znam da li će ući, tek je počelo, ali ako uđu imaćemo 3 ekipe iz NSa koje igraju na Karađorđu.

Ne bih ni ja vole da uđu. Iskreno, nedostaje Novi Pazar. Ne bih ih otpisovao, imaju iskusnu ekipu, Vusljanin, Alivodić, Bubalo...

Post Reply