Prva liga Srbije

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Post Reply
Monogamija

Re: Prva liga Srbije

Post by Monogamija » Fri Sep 06, 2019. 11:17 pm

Dejan Rađenović novi je šef stručnog štaba Bačke

Rađenović je danas u društvu direktora kluba Srđana Ilibašića potpisao ugovor do kraja sezone. Bačku je posle odlaska Trive Ilića u dva predhodna susreta vodio Slobodan Bačić, dok će u pondeljak Rađenović debitovati na klupi Bačke potiv ekipe koju je do nedavno vodio, ekipe Žarkova.

Dejanu Rađenoviću će u radu sa ekipom pomagati Igor Tufegdžić koji je ujedno i prvi saradnik Rađenoviću.

Dejanu i Igoru želimo dobrodošlicu u Bačku i u Bačku Palanku i želimo im puno uspeha i sreće u radu.
Sa fbook stranice FK Bačka. Dakle za sad 2 pretendenta za povratak u LL izvršili izmene trenera.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

Nutz

Post by Nutz » Sat Sep 07, 2019. 9:49 am

Tajler Darden wrote:
Fri Sep 06, 2019. 8:59 pm
Na šta im liči stadion? Muka mi je od novajlija u LL, koji igraju na tuđem stadionu.
Onda se nadaj da Kabel nece uci u visi rang :D

Igraju na stadionu Vose, koliko ja znam.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Sun Sep 08, 2019. 7:43 pm

Smederevo vezalo drugu pobedu za redom i to protiv Novog Pazara! Izgleda da smo ih prerano otpisali.

Vrlo izjednacena Prva liga ove sezone.

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Sep 09, 2019. 7:58 am

Zvezdas99 wrote:
Sun Sep 08, 2019. 7:43 pm
Smederevo vezalo drugu pobedu za redom i to protiv Novog Pazara! Izgleda da smo ih prerano otpisali.

Vrlo izjednacena Prva liga ove sezone.
Apsolutno, gledam sinoć onu tabelu, bem ti sve 8. kolo a nijedna ekipa se nije nešto preterano izdvojila. Da ne ureknem, ali za ovih 8. kola niko nije pretio istupanjem iz lige, nije prozivao i vrištao na sudije, nije pričao kako je ceo FSS protiv njihovog opstanka ili ulaska u LL.

Uživanje je pratiti ligu. Danas na programu još dve utakmice Kabel - Kolubara i Bačka - Žarkovo. Kabel ako dobije izjednačava se sa Metalcem na 1. mestu, Kolubara koja je 11. ako dobije ide na 4. mesto :D mislim da je ovo dovoljan pokazatelj bodovne neizvesnosti.

Za Smederevo mi je posebno drago što su se konsolidovali i što hvataju priključak i ritam, u dva kola dobiti dva pretendenta za plasman u viši rang bi trebalo da bude dobra injekcija samopouzdanja za dalji tok.

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Sep 09, 2019. 10:32 pm

Kompletirano je i ovo kolo. Kabel - Zlatibor 0-0 i Bačka - Žarkovo 0-2. Opet malo efikasno kolo izuzev utakmice u Milanovcu gde je domaći Metalac dobio 4-2. Sutra izveštaji sa utakmica.

Monogamija

Post by Monogamija » Tue Sep 10, 2019. 12:24 pm

SMEDEREVO 1924 - NOVI PAZAR 1-0
ZEMUN - GRAFIČAR 1-0
RADNIČKI P. - BUDUĆNOST D. 2-0
KABEL - KOLUBARA 0-0
DINAMO - TRAYAL 0-0
OFK BAČKA - OFK ŽARKOVO 0-2
RADNIČKI 1923 - ZLATIBOR 1-0
METALAC - SINĐELIĆ 4-2

SMEDEREVO 1924 - NOVI PAZAR 1-0

Već smo rekli da je odlično što Smederevo hvata priključak. Novi Pazar je pomalo stao i vezao dva poraza protiv Grafičara i Smedereva. Kod kuće imaju dobar učinak, ali da bi konkurisali za viši rang mora i na strani da počnu da prikupljaju bodove. U ovoj utakmici najveći problem pazaraca je bila neefikasnost, napadali su, ali nisu koristili šanse, što im se obilo o glavu u 86. minutu kada je Milan Basrak postigao pogodak posle odlične kontre koju je poveo Jon Moses a Basrak zakucao loptu u mrežu. Takođe, nedugo zatim Basrak dobija 2. žuti i biva isključen.

ZEMUN - GRAFIČAR 1-0

Grafičar je nastupio kao potpuni favorit u ovoj utakmici, ali nisu opravdali očekivanja. Napadao je Zemun od samog starta stavljajući do zananja da neće biti lak plen u gradskom derbiju. U prvom poluvremenu Grafičar bukvalno ništa nije napravio vredno pomena. Zemun je iskoristio jednu kontru 4 na 3 u 42. minutu i preko Dušana Čelara došao do gola, a samim tim i bodova. Treba napomenuti i lošu intervenciju golmana Savića koji je odbio loptu pravo na nogu Čelaru. U drugom poluvremenu šanse za Grafičar nisu iskoristili Marong i Vidić te su 3 boda ostala u Zemunu.

RADNIČKI P. - BUDUĆNOST D. 2-0

Radnički iz Pirota posle prosutih bodova u prošlom kolu u Lazarevcu se vraća na pravi put. Ovog puta lak plen je bila Budućnost. Brzo su domaćini došli do 1-0 posle prve ozbiljne prilike koju je Edoa iskoristio u 10. minutu. Uputio je odličan šut u suprotan ugao golmana Tatića. U 26. minutu Pobulić potvrđuje klasu još jednim evro golom sa 20ak metara, uputio je odličnu kiflu u levi ugao gola Tatića. Moglo je biti i ubedljivije da su u nekoliko situacija domaćini bili prisebniji i da su iskoristili ukazane prilike.

OFK BAČKA - OFK ŽARKOVO 0-2

Koroman i Andrejić rade odličan posao u Žarkovu. Bačkoj nije urodila plodom šok terapija promene trenera. Žarkovo je od starta bilo konkretnije i već u 2. minutu je došlo do vođstva preko Miloša Čudića. Domaćini su bili konkretiniji, ali jalovi, dok je Žarkovo odbijalo napade domaćina i čekali kontru. Takva jedna je urodila plodom u 84. minutu kada je Petrović izašao sam na golmana Bačke i izašao kao pobednik za konačnih 0-2.

RADNIČKI 1923 - ZLATIBOR 1-0

Radnički pod palicom novog šefa od mogućih 6 bodova je skupilo 4 što je sasvim dobar učinak obzirom na period u prvih 6 kola. Odlična utakmica u Kragujevcu, kako je bilo po šansama 1-0 je premali rezultat. Bio je Radnički bolji tokom cele utakmice i diktirao tempo, ali nisu koristili svoje šanse. U 45. minutu posle odlične akcije iz slobodnog udarca Zdravković postiže pogodak za konačnih 1-0. Zlatibor se u 1. poluvremenu nije ni video. Utakmicu je obeležilo 8 žutih i 1 crveni karton koji je zaradio Petar Jovanović u 87. minutu kada je sprečio da Todorović izbije sam ispred golmana gostiju. Za nekoliko minuta Radnički je sa igračem više stvorio 4 fenomenalne prilike koju nije iskoristio.

METALAC - SINĐELIĆ 4-2

Prava rapsodija golova u Milanovcu. Brzo su domaći došli do vođstva, već u 4. minutu Katanić postiže gol za 1-0 kada je odlično iskoristio pas koji ga je povezao sa golom gostiju. Sinđelić je vrebao šansu iz kontranapada, međutim, dve kontre prvo Đurić pa Žang nisu iskorišćene. U 25. minutu je bilo 2-0 posle greške odbrambenih igrača Nikola Grbović prolazi pored golmana i postiže pogodak. Nedugo zatim u 29. minutu Đurić postiže fenomenalan gol pod prečku sa distance za 2-1. U 39. minutu Katanić koristi ponovo uspavanost kompletne odbrane i postiže pogodak za 3-1. Kreće Sinđelić u 2. poluvremenu nešto jače i agresivnije ka golu Metalca, međutim nisu uspevali da iskoriste dve dobre šanse. U 72. minutu Tomović se odlično snalazi u kaznenom prostoru domaćina i smanjuje na 3-2. Taman kad su se gosti ponadali da mogu do izjednačenja u 74. stiže hladan tuš, Mijailović koristi konfuziju odbrane i postavlja konačnih 4-2. U 80. minutu posle gužve u ispred gola Metalca sudija Delibašić pokazuje na belu tačku za Sinđelić, međutim preko gola je šutirao Cakić. Do kraja utakmice Sinđa je imala još dve šanse, u prvoj pogađaju prečku, kod druge golman Šćekić odlično brani. Na ovoj utakmici odbrana gostiju je u par navrata izgledala kao da prvi put igraju fudbal.

Lista strelaca: Katanić (Metalac) 8, Pobulić (Radnički Pirot) 5, Stevanović (Dinamo) 4.

Dinamo iz Vranja je upao u jako loš ritam, od 4. kola i poraza 2-3 na domaćem terenu od Metalca nisu postigli pogodak, imaju tri utakmice 0-0 i jedan poraz 1-0.

Trenutna tabela:

Image

Sledeće 9. kolo je na programu 15.09. a sastaju se:

SINĐELIĆ - SMEDEREVO 1924
ZLATIBOR - METALAC
OFK ŽARKOVO - RADNIČKI 1923
TRAYAL - OFK BAČKA
KOLUBARA - DINAMO
BUDUĆNOST D. - KABEL
GRAFIČAR - RADNIČKI P.
NOVI PAZAR - ZEMUN

Monogamija

Post by Monogamija » Wed Sep 11, 2019. 3:14 pm

Fudbalski klub Novi Pazar objavio je da je dosadašnji trener Slavko Matić smenjen, a da će ekipu u nastavku sezone predvoditi Darko Tešović.

– Došlo je do razmimoilaženja u stavovima, pa smo posle loših rezultata sporazumno prekinuli saradnju s Matićem. Očekujemo da Tešović razdrma ekipu i da postavi stvari na svoje mesto – rekao je generalni sekterar Novog Pazara Fikret Međedović.
Nova tura, nova garnitura.

Sezione

Post by Sezione » Wed Sep 11, 2019. 9:04 pm

Jel istina da je Smederevo dovelo par novih igraca?

Nemaju ovi sa Tesovicem sta da traze.

Monogamija

Post by Monogamija » Wed Sep 11, 2019. 9:46 pm

Ja isto čuh da im je uletela kinta i da su doveli nekoliko igrača, ali treba tu vremena da se uigraju. Svakako i u ovim utakmicama protiv Metalac i Pazara su imali više sreće nego pameti.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Wed Sep 11, 2019. 11:34 pm

Smederevo je 7-8 igraca krajem prelaznog roka dovelo, posle utakmice sa Metalcem mislim. Do tada su im igrali igraci iz Srpske lige.

Monogamija

Post by Monogamija » Thu Sep 12, 2019. 11:30 pm

I Trayal nije odoleo promenama.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Fri Sep 13, 2019. 7:07 pm

Smederevo nastavlja seriju. Dobili Sindjelic u Beogradu sa 3:1. Kako su krenuli jos ce u gornjem delu tabele da zavrse do kraja polusezone :)

Sindjelic na zacelju posle ovog poraza.

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 13, 2019. 8:23 pm

Biće ovo ekstra sezona.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Sun Sep 15, 2019. 1:47 pm

Zlatibor ako sacuva odbranu, a pojaca napad na polusezoni moze do Superlige vrlo lako. Ljudi malo golova primaju, ali malo i postizu. Sve im se na jedan gol resava.

Danas zanimljiv susret dva bivas Superligasa, Novog Pazara i Zemuna. Dolaze i Zemunci, pa ce biti posebno zanimljivo i na tribinama :)

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Sep 16, 2019. 11:51 am

Zvezdas99 wrote:
Sun Sep 15, 2019. 1:47 pm
Zlatibor ako sacuva odbranu, a pojaca napad na polusezoni moze do Superlige vrlo lako. Ljudi malo golova primaju, ali malo i postizu. Sve im se na jedan gol resava.

Danas zanimljiv susret dva bivas Superligasa, Novog Pazara i Zemuna. Dolaze i Zemunci, pa ce biti posebno zanimljivo i na tribinama :)
Ma ne bih voleo da uđu, baš su Javor ekipa :D teške utakmice za gledanje i plus igraju na livadi, jedino da se spuste do Užica na Slobodin stadion.

Oduševio sam se kad sam video gostujući kavez u Pazaru, Taurunimi pokazali muda. Iskreno, bezveze je što Ekstremi ne idu na gostovanja, ali mislim da od Raške ne bi dalje mogli da prođu.

Post Reply