Nažalost, nema ovde ništa za pohvalu... Ovo je primer, onako školski, kako se ne gradi tim, iako su svi ti igrači individualno kvalitetni. Budžet je odličan i mogao je biti mnogo bolje iskorišćen. Oni pričaju da imaju 3.7 + miliona, to je velika para.
Pozicija 1: Dva vrlo slična igrača, majstori u piku, Gordić donosi prodor, Walden solidan šut, ali jezivo će faliti kreacije kad protivnik zatvori igru iz pika... Nema tu pass first PG, nema kreativnog motora tima. U isti koš može i Jaramaz, iako će ga koristiti i na 2 i na 1. Ima Partizan dobar size, ima defanzivni potencijal, šut sporadičan, pas upitan. Tu je potrošeno oko 800k dolara...
Pozicija 2: Paige je inferioran potpuno, još uvek nesiguran. Ako ponovo ne donose šut, biće debakl. Čekamo pojačanje...
Pozicija 3: Zagorac se mnogo podigao, što me raduje. Još rada na šutu, donošenju odluka i biće on top. Ako opet ne padne psihički. Ali opet debakl u sastavljanju tima. Doveo se još jedan igrač sličnih karakteristika... Stranac, prosek šut, čudan prodor, dobar pregled igre, ali nekonstantan, 0 atleticizma, defanzivno upitan. Na poziciju je potrošeno oko 500k dolara...
Pozicija 4: Novica se ne zna da li ostaje... Thomas odlično pojačanje, donosi energiju, skok, igru na niskom postu. Završavanje oko obruča mu je veliki problem, kao i generalno šut. Može da pogodi, ali nije to to. Birčević mu je idealan parnjak, streč opcija na 4. Ovde se dobro uklopilo. Potrošilo se oko 500k plus Novica upitan
Pozicija 5: Artsiom Parakhouski je u teoriji odličan centar, ali i dalje mi ne deluje kao dobro rešenje za Trinkijerijev stil košarke. Ne deluje mi ni kao idealan odgovor na Zvezdine teškaše čak... Uz Mosley dobar spoj, s tim što ne vidim ulogu ni Mosleya protiv Zvezde, osim energije i atletike čovek nema ništa. Na sve to Nikola Janković, neka pnr verzija centra, slično Mosley u tom smislu, za mene čisto bacanje para i zauzimanje mesta... Na poziciju je potrošeno oko 900k dolara...
O Miletiću, Tanaskoviću, Aranitoviću nema smisla ni pričati dok ne vidimo gde će završiti... Možda sam nekoga i zaboravio. Sve u svemu, tim očajno koncipiran na 1 i 3, upitan na 5, mnogo zavisi koga će dovesti i na 2...ako i tu bude promašaj piši propalo.
Ovaj tim je svakako lamborghini za ABA ligu, ali toliko i košta. Razlika u budžetu u odnosu na sve osim Crvene zvezde je velika i neke serije pobeda se očekuju. E sad, sve to pada u vodu bez titula... Za to se prave ovakvi timovi. A tu sam skeptičan vrlo