FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Hamato_YoSHi

Re: FK Partizan

Post by Hamato_YoSHi » Fri Sep 20, 2019. 10:05 pm

Batica ubica wrote:
Fri Sep 20, 2019. 4:43 pm
Prošlo je dosta od utakmice, slegli su se utisci pa da iznesem i ja viđenje utakmice :D
Po meni velika greška stručnog štaba, izašli smo previše visoko protiv brže i napadački potentnije ekipe. Pogledajte situaciju kod prvog gola, zadnji vezni stoje na 60m od našeg gola a Pavlović i Ostojić jedno 30m iza njih. Ostaju na brisanom prostoru. E sad reakcija Pavlovića koji bespotrebno udvaja igrača i ne brani prostor je praktično otvorila gol šansu, mora se priznati da je Pavlović ipak limitiran igrač i da ima nizak igrački IQ. Reakcija kod drugog gola je pokazala limite Miletića, čovek mu pobegao na pola terena, pa potom neuspela ofsajd zamka
i gol na 2:1 za nas sa igračem više. Nismo delovali kao ozbiljan tim.
Bilo je pozitivnih stvari, a najpozitivnija je Natho. Desetka kakvu nismo imali od Zvoneta Vukića, odlična tehnika, pregled igre, čitanje igre, donošenje odluka, svuda je na terenu. Ma pravi plejmejker, dirigent.
Šćekić i Zdjelar u defanzivnom bloku standardno dobri, zatvarali prostor i kupili lopte. AZ na postavljenu odbranu nije nijednom prošao kroz sredinu, sve je bilo presečeno.
Sadik se solidno koristio danas, igrao je dosta leđima (kao martinela), odlagao lopte, iznudio penal. Ostaje stara boljka prijem, dodir više i završnica. Mada u situaciji pre drugog gola je lepo ušao u šut i lepo je gađao ali stativa se isprečila. Neka mu se vrati u nedelju.
Asano dobro napadao dubinu i otprilike to je to od njega, promašio 2 čiste šanse.
Tošić upropastio slobodnjak, ispao par puta u odbrani i nije mi jasna njegova uloga u ekipi.
Ako želimo nešto više u Evropi ovakve partije ne smeju da se ponavljaju, delovali smo kao Malatija protiv nas u prvom meču.
Alal ti plajvaz... :blue: Svaka čast, precizna analiza. Jedino si zaboravio crveni karton koji je načinjen nad Asanom. Pitanje je kakav bi bio tok utakmice da njega nije bilo. Tanki smo jako u odbrani. Tošić dekoncentrisan, upropastio taj slobodnjak i onu šansu na početku utakmice. Odbrana mu je stara boljka. Suma ispada smešan sa svojim žonglerskim forama, naspram Natka genija. Koristiće nam svakako, ali Natkove lopte...uff...Šteta za izgubljena dva boda, ali kao što neko reče, neka se sve vrati u nedelju.
Brižni-ponovo napada wrote:
Fri Sep 20, 2019. 1:31 am
Hamato_YoSHi wrote:
Fri Sep 20, 2019. 1:01 am

...Nedelja i svi ste tu, sve podseca na srecu... :D Nastavak sve kaze... :drink:
Nedelja,
Ja Takuma,iznevjerit’ vas neću! :D
Hahaha :D :D :D :drink: :text-bravo:
私は1つの名前しか知りません

Brižni-ponovo napada

Post by Brižni-ponovo napada » Fri Sep 20, 2019. 11:26 pm

Loženje ne smije stati! :D

AJMO MI!

Brat Asano rešava!
Pusti,pusti da te Mozli

Hamato_YoSHi

Post by Hamato_YoSHi » Fri Sep 20, 2019. 11:44 pm

Brižni-ponovo napada wrote:
Fri Sep 20, 2019. 11:26 pm
Loženje ne smije stati! :D

AJMO MI!

Brat Asano rešava!
Ej bre, borba bre!!!
Bušido Leksa Saičića živi u nama, neka sada uđe i u Asana, samuraja Partizana. :D
私は1つの名前しか知りません

Dovla_

Post by Dovla_ » Sat Sep 21, 2019. 12:23 am

Vreme je da dobijemo derbi sa 3:0 😁

Џејси

Post by Џејси » Sat Sep 21, 2019. 10:35 am

Ubedjen sam da ga brat Sadik zabija kao i da ce istih 11 igrati kao protiv AZ-a.

Treba odigrati bas pametno, porazom verovatno ostajemo bez ikakvih sansi, pobedom imamo cemu da se nadamo, dok su nam remijem sanse znatno umanjene.

Asterix

Post by Asterix » Sat Sep 21, 2019. 7:50 pm

Neka bude 2:0 Natko i Sadik :D

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 22, 2019. 11:43 am

Došao je i dan derbija!
Prvi put još od drugog Markovog mandata se na neki način smatramo favoritima, što zbog jačine tima što zbog učešća u LE. Da krenemo od karakteristika protivnika.
Zvezda je opasan protivnik kad im se pusti prostor, kada igraju na kontra napade . Košarkaškim rečnikom njihova krila trče dobre koridore u kontrama, imaju Marina koji ima odličan pregled igre i odličan pas u prostor. Dakle prva i osnovna stvar ne smemo da se zaletimo i ne smemo da im pustimo prostor.
Treba im pustiti posed, zatvoriti prostor i loviti ih na kontre, slično kao što je Bata uradio na prvom derbiju prošle sezone.
Glavna stvar je zatvoriti Marina, on je 60% njihove ekipe. Treba ga uvek pritiskati, zatvoriti mu prostor za kreaciju i mogućnost nekog dubinskog pasa. Takođe treba ga malo ,,istući" na startu utakmice da uđe u nervozu, slično kao u drugom derbiju prošle sezone i u kupu kada ništa nije pokazao. Taj zadatak ,,gušenja" Marina treba da imaju Šćekić i Zdjelar i ako to obavimo uradili smo veliki deo posla.
Njihova krila ne igraju mnogo 1 na 1, više traže dubinu i pas od Marina i ako zaustavimo Marina praktično smo im ,,odsekli" krila iz igre.
Drugi njihov glavni igrač je Jovančić, jako siguran na lopti i sigurno je prenosi. Zadatak ometanja Jovačnića u igri treba da dobije Natho jer je igrao zadnjeg veznog i može mnogo da doprinese. Ako to odradimo uradili smo veći deo posla.
Dakle treba odigrati dobar srednji presing i pustiti njihovoj zadnjoj liniji da vodi igru.
Krila moraju da budu dobro markirana, to pre svega važi za Miletića kome Vukanović ne sme da beži. U Uroševića ne sumnjam.
Ako se zatvori Marin od Boaćija ne očekujem da bude velika opasnost, Ostojić ga je u ranijim derbijima dobro zatvarao a i Pavlović je pokazao da može da se nosi s njim. Pavkov bi bio problem jer sa njim imaju opciju u igranju dugih lopti, u drugom derbiju prople sezone nam je pomerio zadnju liniju za 10m kad je ušao, dok u kupu nije bio opasnost.
Ja se najviše plašim defanzive naših krila, Tošića i Asana koji su defanzivno neodgovorni, i situacija 2 na 1 na strani, pogotovo na Miletićevoj. Zbog toga Lutovac mora da počne derbi pre Tošića, defanzivno je odgovorniji, odlično napada prostor, odlično trči ,,koridore" u kontrama, ima dobar centaršut, plus je svež i naložen.
Nathove lopte u kontrama bi mogle da donesu prevagu, treba napadati dubinu sa krila.
Ja tipujem na 1:1, mislim da je to najrealniji rezultat. Ako bude naša pobeda biće 1:0 nekim golom Sume u 87' :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Sun Sep 22, 2019. 11:55 am

Lutovac je već duže u zapećku, meni iz nerazumnih razloga, tako da bivšeg kapitena Rada nikako ne vidim da može početi derbi. A nije da svojim kvalitetom, pogotovo karakteristikama ne zaslužuje dobiti prednost pre mnogih konkurenata.
Takodje delim mišljenje i bojazan ko Batica na celokupnu desnu stranu Partizana gde smo ranjivi i odakle čitave sezone promaja duva. Moraće Savo pronaći balans ne bi li nas Zvezda udarala i kažnjavala po toj strani. Sigurno nas Miloje skautirao i težište igre prebacio tuda, gde smo najtromiji i najtanji.
Što se Marina tiče Šćekić je dokazano njegova verna senka koji je dosada taj posao odgovorno i kvalitetno obavljao. Sigurno da ćemo pronaći način otupiti oštricu Zvezdinog napada i bivšeg nemačkog reprezentativca neutralisati iz dešavanja.
Imaće itekako i komšije dosta glavobolja kako zaustaviti naše ofanzivne adute. Pre svega kako isključiti Natka iz igre, kako onemogućiti njegov kvalitetan protok lopte ka napadačima.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Sep 22, 2019. 4:59 pm

Idemo na lajv temu polako.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Viduka

Post by Viduka » Sun Sep 22, 2019. 8:01 pm

Partizan wins. Flawless victory.

Bravo za Sava i ekipu, dugo ih nismo ovako razbucali. Ovo je jedini i pravi nacin da se ogoli namestaljka u SL. Sad ce cela masinerija morati da zapne, posto mirise na sezonu pod Markom Nikolicem. BRAVO BRE!!!

White Mamba

Post by White Mamba » Sun Sep 22, 2019. 8:10 pm

Savo izmene 2 gola i asistencija
Doktorat :blue:
Bravo crno beli !!!!!!!

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Sun Sep 22, 2019. 8:18 pm

U svakom smislu CZ nadigrana i zasluženo pobeđena .

Hamato_YoSHi

Post by Hamato_YoSHi » Sun Sep 22, 2019. 8:32 pm

Večeras smo dokazali da smo prava ekipa i da je Savo prototip modernog menadžera, sa sjajnim timom oko sebe. Zaslužili smo ovo sve, zbog svih nepravdi koje su nam nanete. P.S. Šuška se da Miloje doktor prelazi u Ikarbus, na poziciju menadžera :D
私は1つの名前しか知りません

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Sep 22, 2019. 8:40 pm

Batica ubica wrote:
Sun Sep 22, 2019. 11:43 am
Ako bude naša pobeda biće 1:0 nekim golom Sume u 87' :D
Nije da nisam najavio Sumicu :D
Bravo crno-beli!
Nisam čiko, nisam čiko ja!

medjutim

Post by medjutim » Sun Sep 22, 2019. 8:44 pm

Ukratko, mali klub koji želi da igra fudbal objasnio neke stvari velikom klubu koji želi bodove bez fudbala.

Savo kao trener početnik dobio utakmicu izmenama (dva strelca i jedan asistent ušli s klupe), a i pre toga njegova ekipa bolje stajala na terenu i više želela pobedu. Mimo svih realnih očekivanja, pocepasmo ih ko svinja mrsan džak.

Suma kao poslovično "najskuplje pojačanje u istoriji Partizana" pokazao zašto je tu, i opet neće da mu sjašu s grbače. Transfer bomba zbog koje je letos podrhtavala Evropa nije imala mesta u ekipi, a i ostali najskuplji igrači FKCZ kao da nisu bili tu, neki već vezali više derbija.

Partizan došao da igra fudbal. Ovakva pobeda ostavlja mnogo bolji ukus nego Stanojev antifudbal. Klinci pokazali petlju i znanje, Sadik se bori kao Predrag Luka, da zna još i da daje golove ne bi završio ovde. Još nekoliko onih koji su propustili neke bitne fudbalske lekcije na borbenost i agresivnost iznelo utakmicu na leđima. Ostojić možda ne može da igra odbranu protiv napadačkih ekipa poput Alkmara, ali za ove koje igraju šablonske napade s manje trčanja je doktor.

Striktno čuvanje Natka otvorilo prostor ostalima, ali me i dalje čudi otkud ovoliko prostora protiv 3 štopera, dva beka i dva zadnja vezna.

Varijanta na kraju s Brežančićem na krilu može da bude vrlo korisna u gostima protiv Astane i Mančestera.

Ne znam da li su vanzemaljci umorni ili je problem ograničenje stranaca, nisam ih gledao ove sezone ali ovo je primetno lošije nego lane, a mnogo više košta. Ovo je izgledalo kao Mladost iz Lučana s boljim pojedincima, s tim što Boaći ne bi ni u Mladosti mogao ovako da igra, a Van la Paru nisam ni primetio. A kako je ovaj Gobeljić završio u reprezentaciji, neću ni da otvaram temu.. da je neko pre 3 godine rekao da će golman s klupe Ludogoreca biti najzaslužniji za uspehe kluba i što sve ne izgleda mnogo gore, smejali bismo se zajedno..

Sve u svemu, ekipa s većim mudima odnela pobedu, a za kraj, jedna lepa pesma za Miloševića i Sumu..

Locked