KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Naka

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Naka » Sat Sep 21, 2019. 2:56 pm

Prvo, odavno, ali bas odavno, nismo imalo ovako fizicki i atletski superiornu ekipu. U ABA ligi cemo da pretucemo svakog protivnika (jednostavno jedino komsije mogu da pariraju - ostali ne).
Drugo, citam mogli smo bolje kosarkase da dovedemo sa novcem koji raspolazemo, a ja uvek pitam koje? Samo nemojte ko prosle godine razne Braune i Harise, Tiodore i ostale (koje smo videli gde su i prosle a i ove sezone)... Mi imamo odlicne igrace na poziciji 4. Vrlo dobar trio na poziciji 5. Trojka nam je onako klimava, ali ima vremena da se Pejners uvede u neki dobar ritam. Bekovske pozicije su malo neobicne u odnosu na ranije sezone (posto mimo Gordica mi nemamo klasicnog pleja iako je to Pejdz pored Gorde), ali mi sa njima imamo zaista lepo kruzenje lopte na terenu u napadu. Pa i protiv Aeka i na onim turnirima pravili smo visak u skoro svakom napadu (nesto nisam vidjao isilovanih suteva).
Trece Pecarski je obicna suplja prica. Decko moze da igra neobaveznu kosarku i za to je profesionalac. Nabijace statistiku dok mu ekipa trpi, a ovamo ce ga puniti ko god stigne. Trifunovic sa onom brzinom ne moze u Partizan i to je svakom jasno. Tanaskovic je mogao u prvih 14. i zaista vredan pomena. Pazin okoreli ciganin, ucenjuje, sto je najgore ni on nece daleko dogurati sa onim stavom.

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sat Sep 21, 2019. 3:31 pm

Withnail wrote:
Sat Sep 21, 2019. 2:37 pm
Da li uopste postoje ti role playeri, pretpostavljam da se misli na domace?
Ne moraju biti domaći, eto Mosley je role player...Vidi se neka ideja iza njegovog dovođenja, nije toliko mnogo plaćen sam po sebi i eto. Ali ključno pitanje je da li smo ovakvi dovoljno kvalitetni za trofeje i plasman u EL?

Dovla_

Post by Dovla_ » Sat Sep 21, 2019. 3:44 pm

Mene zanima ta naša "atletska superiornost" koja se često pominje za novu ekipu iako ne delim nešto taj utisak.

Ko je ovde atletski superioran? Tomas je ok,Mozli je sjajan atleta ali protiv kojih ekipa će to doći do izražaja? Protiv najvećih rivala teško

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 21, 2019. 3:46 pm

Naka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 2:56 pm

Trece Pecarski je obicna suplja prica. Decko moze da igra neobaveznu kosarku i za to je profesionalac. Nabijace statistiku dok mu ekipa trpi, a ovamo ce ga puniti ko god stigne. Trifunovic sa onom brzinom ne moze u Partizan i to je svakom jasno. Tanaskovic je mogao u prvih 14. i zaista vredan pomena. Pazin okoreli ciganin, ucenjuje, sto je najgore ni on nece daleko dogurati sa onim stavom.
Bane Djekic likes this

Razumem ja da vecinu radi euforija i da je mnogo lakse biti pozitivan ali cinjenice govore suprotno,da je vasa prica suplja....Marko Pecarski je svetlosnim godinama ispred Baneta Djekica koji je sa KKP igrao F4 i bio na posed od finala..Sto dalje govori sledece,da je problem u KKP,KKP je promenio kolosek a trazenje mana mladim momcima je obican izgovor,pa igraci od 30 godina imaju mane a ne golobradi deckici...

Najlakse je popljuvati decu a niko se nije zapitao kako je tom Marku dok trune 2 godine a odbio Gonzagu da bi ispunio svoj decacki san?Niko ne postavi pitanje kako je Mikiju dok gleda svog sina kako stagnira u voljenom klubu?...Da li je porodica Pecarski razocarana u KKP?...

Cinjenica je da mladi igraci trenutno treba da beze glavom bez obzira iz KKP.

Tanas u prvih 14??..A Nikola,kameni,Jankovic koji je limitiran ko terasa treci centar...Partizan da je ovako razmisljao nikada ne bi bio slavan kao danas....Nikada ne bi imao legende kakve ima...

Niko ne kaze da nasi mladi igraci treba da budu nosioci i da igraju svaku tekmu 20+min,da budu starteri itd itd...ali smesno je kakve tarabe dobijaju prednost ispred nasih talentovanih momaka...
Crna ovca wrote:
Sat Sep 21, 2019. 1:59 pm

Mozli pravi odlicne blokove i primetio sam da se vec sada lepo razumeju pa ce Gorda moci da igra ono sto zna najbolje, da vrti pik end rol do besvesti. U teoriji bi trebalo da ima i lepu saradnju sa Artom, videcemo kako ce to izgledati na terenu.
Samo trenerske tarabe nece ici Gordicu ispod bloka.

Naka

Post by Naka » Sat Sep 21, 2019. 4:20 pm

Ja ne pljujem nasu decu, nego pricam cinjenice. Koliko su nam ta deca kosarkaski otisla u nebo svedoci i igranje u B diviziji za mlade. Mnogo je mracna kosarka u Srbiji pa i okolnim drzavama. Kod nas se guraju deca poznatih kosarkasa, deca sa opasnim menadzerima, nabija im se statistika u sasvim nebitnim takmicenjima, klubovima i onda oni vec u 16. ZVEZDE.
Pa da su tolike igracine kao sto se prica za njih, ne bi se oni vracali iz nekakvog Bajerna, nekakve Stele i ostalih klubova kao ispuseni. Secam se i price za Magdevskog kada je otisao u Real (isla prica najtalentovaniji plej koji je rodjen na prostoru balkana ikada - pa). Apropo Pecarskog, ako mu je ko davao minute to je Canak (jednostavno njega je i Gavrilovic jeo). Jednostavno decko ne zasluzuje minute u Partizanu koji juri trofeje (ovako sam trubio i za Miljenovica pa na kraju eno ga gde je)...
Takodje, jos jednom stoji ona gorka cinjenica koju nikako, ali nikako da prihvatite. Nekada su najbolji talenti dolazili nama, a sada ih uglavnom ima Misko za sebe i Covic za sebe. Na zalost, kod nas idu trecerazredni mladi igraci od kojih 10 moze jedan da ispadne sasvim pristojan igrac.
Onog trenutka kada skinete te okove proslosti, kako je nekad DV radio i kako smo uspevali tih 10 godina, shvaticete da se ulog, igra i njen pristup, ali i "igraci" u toj igri totalno promenili. Jednostavno, nama je vise doneo Lendejl na jednu sezonu nego sto nasih mladih igraca u poslednjih 3 godine (i novcano i rezultatski).

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Sep 21, 2019. 4:31 pm

Pavlaka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 3:31 pm
Withnail wrote:
Sat Sep 21, 2019. 2:37 pm
Da li uopste postoje ti role playeri, pretpostavljam da se misli na domace?
Ne moraju biti domaći, eto Mosley je role player...Vidi se neka ideja iza njegovog dovođenja, nije toliko mnogo plaćen sam po sebi i eto. Ali ključno pitanje je da li smo ovakvi dovoljno kvalitetni za trofeje i plasman u EL?
Mosley je drvo, uopšte ne dobacujem do zadovoljstva koje vlada zbog njegovog dolaska. Potpuno neobučen igrač, dobar atleta, ali izrazito nizak, igrač čiji pick možeš obesmisliti u krajnjem slučaju slanjem na liniju slobodnih bacanja. Izrazito sam nezadovoljan izborom petica
non mollare mai

fabricio

Post by fabricio » Sat Sep 21, 2019. 5:04 pm

Kako to obicno biva, istina je negde na pola za sve sto ste pisali poslednjih dana. Pocev od ekipe koju prepljuvaste/prehvaliste (braniste), pa sve do Pecarskog.
Izostaje poenta i sustina iza svakog posta, bio hvala ili kuda. Previse subjektivnosti i sagledavanje situacije iz svoje koze. Kako bi vi to... Previse samouverenosti u pisanju i procenama, bilo pozitivno bilo negativno.

Voleo bih da znam takodje, sta mislite, zasto Trinkijeri nije doveo "bolje igrace za iste pare" ? Da li je neznanje u pitanju, zato sto busi namerno pa nece... ? Zasto je neko toliko lud da ima boljeg igraca na trzistu za iste/manje pare, a ne dovede ga?
"History has the name - Conor McGregor"

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sat Sep 21, 2019. 5:31 pm

Mosley - moderan tip undersized petice vertikalca, brze noge, može sve da preuzme, odlično brani pik, skače, daje atletiku i mobilnost. U napadu ozbiljna taraba, pik i to je to,a čak ni tu nije dobar finišer. Daleko od oduševljenosti, ali eto neki role player @Irr.

Šta ti znači da ti govorim imena @fabricio,ako ne pratiš toliko? Evo primera, centar Willie Reed - približno ista cena kao Artsiom...preozbiljan igrač. Guglaj ako ti nije poznat. Centar Vidmar (duplo jeftiniji), svima poznat...

Trojka Javonte Green. Jeftiniji od Peinersa skoro 120k dolara. Takođe, vidi kakav atleta, kakve kretnje, kakav skok. Idealan parnjak Zagorcu.

Plej Walden je odličan izbor, ja sam ga želeo u Banvitu, bio mi je prva želja. Ali naš budžet je 700k dolara za sezonu, nešto ne verujem da se isti igrači gledaju kad imaš 3.7 miliona evra i 700k dolara...

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sat Sep 21, 2019. 5:46 pm

Mogli smo debelog Reed-a da dovedemo??? Pojeo bi sve ec igrace unutra...

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sat Sep 21, 2019. 5:57 pm

Willie Reed bi bio najbolji igrač EC unutra, u ABA bez premca. A nije ni debeo, ima odlične medical rezultate. To je igrač koji košta milion dolara, ali trenutno je bila dobra šansa uzeti ga za 600k jer je imao splet loših okolnosti... A 600k dolara i 500k evra, iskreno ne vidim bitnu razliku čak i da je 650k...

Baiesiju iz Bajerna svaka čast, tako se radi posao kad imaš takve pare. Derrick Williams 550k, sad Greg Monroe. Tata svog posla

fabricio

Post by fabricio » Sat Sep 21, 2019. 6:29 pm

Pa ja nisam ni pitao za imena, vec nesto sasvim drugo.
"History has the name - Conor McGregor"

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 21, 2019. 6:39 pm

Naka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 4:20 pm
Ja ne pljujem nasu decu, nego pricam cinjenice.
U startu se ne razumemo,kako mogu svi ti klinci danas da ne valjaju a nekada je valjao Bane Djekic ili Aljosa Mitrovic?...Pre ce biti da danas nema ko da im da sansu,treneri nemaju hrabrosti..a klub kao klub nema pravac,viziju,plan...funkcionise od danas do sutra,od promene do promene...pa smo tako proslo leto doveli najbolje dostupne mlade igrace da bi ih ovog leta rasterali..Podseticu samo da je pre manje od godinu dana Gegic bio MVP,kratak je put od MVP priznanja do nogiranja...jasan dokaz one-ne znamo gde udaramo..
Naka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 4:20 pm
Pecarskog, ako mu je ko davao minute to je Canak (jednostavno njega je i Gavrilovic jeo). Jednostavno decko ne zasluzuje minute u Partizanu koji juri trofeje
Gavrilovic ga jeo??..Koji je krajnji domet Gavrilovica(KLS igrac da se razumemo,to sto je borben i decko na mestu i grobar su karakteristike koje ima i Tresac,kao i ja pa nemamo sta da trazimo u KKP kao igraci :D ) a koji Pecarskog?...Naravno da ce ga fizicki jesti kada decko ima 17,18 godina,treba malo i dalje dobaciti...

Takodje, jos jednom stoji ona gorka cinjenica koju nikako, ali nikako da prihvatite. Nekada su najbolji talenti dolazili nama, a sada ih uglavnom ima Misko za sebe i Covic za sebe. Na zalost, kod nas idu trecerazredni mladi igraci od kojih 10 moze jedan da ispadne sasvim pristojan igrac. [/quote]

Ovo bi bilo tacno do pre koju godinu...Kako moze MVP juniorskog prvenstva,koji u svom uzrastu totalno dominira da bude trecerazredni mladi igrac?...Ok,moze po tvom subjektivnom misljenju ali cinjenica je drugacija..
Kako moze Pazin da bude treca liga??...Mali Dzoni iz Bjeljine?...Dzoni se zajebao kada je izabrao KKP pored Madridskog Reala...nazalost ali tako je...ako se nesto drasticno ne promeni,videti terena nece..

Kod cigana jedino vredi mali Popovic...ali kako ih guse pitanje sta ce i sa njim biti...Mega je najbolja sredina za mlade igrace u Srbiji...tamo imaju sigurnu minutazu koja im je neophodna za razvoj..
Pavlaka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 5:31 pm

Šta ti znači da ti govorim imena @fabricio,ako ne pratiš toliko? Evo primera, centar Willie Reed - približno ista cena kao Artsiom...preozbiljan igrač. Guglaj ako ti nije poznat. Centar Vidmar (duplo jeftiniji), svima poznat...
Rid sto je bio bekap Vajtsajdu u Hitu? :shok:

Vidmar i Parahuski je bas dobra paralela,igraci slicnih karakteristika a ogromna razlika u ceni...Mogao se taj novac prebaciti na lagano angazovanje Kilpatrika...

Po meni bolje Vidmar i Kilpatrik nego Parahuski i neki losiji bek..
Pavlaka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 5:57 pm

Baiesiju iz Bajerna svaka čast, tako se radi posao kad imaš takve pare. Derrick Williams 550k, sad Greg Monroe. Tata svog posla
Ovo vec poprilicno boli ako uzmemo u obzir da je jedan Parahuski 500k....Ogromna razlika u klasi a razlika u novcu zanemarljiva...

Na koju foru je Parahuski 500k?...Evo ja se pitam ko moze da uzme njega za te pare??...

Misa Baksuz je demantovao ovu sumu ali se nije izjasnio kada je Pavlaka pitao... :D ...Postujem obojicu i znam da imaju proverene informacije pa me jako zanima sta se tu desava :D

Parahuski ne vredi 500k....
fabricio wrote:
Sat Sep 21, 2019. 5:04 pm
Voleo bih da znam takodje, sta mislite, zasto Trinkijeri nije doveo "bolje igrace za iste pare" ? Da li je neznanje u pitanju, zato sto busi namerno pa nece... ? Zasto je neko toliko lud da ima boljeg igraca na trzistu za iste/manje pare, a ne dovede ga?
Kosarka je ziva stvar,svi mi vidimo odredjene stvari na drugaciji nacin...kao i igrace...ponekad je bolje dovesti i losijeg igraca u celini ako ima nesto sto nedostaje tvom timu,tvojoj viziji..Evo imamo primer Grcke sa SP,vise bi vredeo jedan dobar suter,samo suter,nista drugo da ne zna nego zajedno Papanikolau,Papapetru,Mancaris.....

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 21, 2019. 7:06 pm

Zaboravio sam Pavlaka je danas na tviteru u nekoj slicnoj diskusiji spomenuo da bi se kod nas Navaro la Bomba danas proglasio netalentovanim,fizicki preslab,igrac manje u odbrani sto je ziva istina :D

Vec vidim one price,da bi dobio minute moras prvo da igras odbranu a on je igrac manje :D

Naka

Post by Naka » Sat Sep 21, 2019. 7:22 pm

Bane Djekic i Aljosa Mitrovic nikad nisu valjali, ni onda kada su dolazili, ni onda kada su odlazili. Njihov uticaj na igru nije bio merljiv. A nisu samo oni, ima ih poprilicno veliki broj koji su prostrujili kroz klub bez ikakvog efekta. Za hrabrost se slazem, mada takvih trenera nema 1% i ako rade to su treneri poput Miloja bez pritisaka i tereta trofeja. Takodje, ponavljam po stoti put, tada je kosarka bila sasvim drugacija. Pogledaj sastave tadasnjih evroligasa, pogledaj sada. Sve je to nakrcano igracima od 500k do 1.500k eura.

MVP juniorske EL je bio i komsijin Paunovic, pa slaba vajda. A tek sta reci o MVP istog tog prvenstva onom Stojanovicu (ove godine ga pominjali)... Zajebi te MVP titule juniorskih takmicenja. Ne mora nista da znaci.
Seniorska kosarka nije nista drugo do SNAGA. Ne moze svako na tom nivou da bude uspesan. Vi precenjujete Pecarskog, pogotovo u to u sta ce da izraste.
A sto se tice Gavrilovica, to je prica sa treninga. Bukvalno, nije mogao Pecarski da ga odbrani.

Takodje, ne idi u neku bezveznu krajnost. Navaro je bio napadacki ubica. Pecarski to nije. Mislim stvarno, napraviste od Pecarskog buduceg NBA AllStar igraca, a decku jedino FMP ponudio neki bedan ugovor i to cisto iz inata.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Sep 21, 2019. 7:36 pm

Naka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 7:22 pm

MVP juniorske EL je bio i komsijin Paunovic, pa slaba vajda. A tek sta reci o MVP istog tog prvenstva onom Stojanovicu (ove godine ga pominjali)... Zajebi te MVP titule juniorskih takmicenja. Ne mora nista da znaci.
Seniorska kosarka nije nista drugo do SNAGA. Ne moze svako na tom nivou da bude uspesan. Vi precenjujete Pecarskog, pogotovo u to u sta ce da izraste.
A sto se tice Gavrilovica, to je prica sa treninga. Bukvalno, nije mogao Pecarski da ga odbrani.
Juniorska EL(mislim smesno je ono i zvati EL kada ucestvuju i neki drzavni timovi,jedne godine bese bio i tim Brazila tako nesto) i juniorska reprezentativna takmicenja ne mogu da se porede..

Evo ako je istinita prica Gavrilovic-Pecarski ja smem glavu na panj da stavim na nevidjeno da ga je Gavrilovic unosio na snagu,da ga nije resavao na neko znanje,mozak,tehniku....Ja ne znam sta se ocekuje,da momcic od 17,18 godina odgovori snagom 7 godina starijem igracu?...To nije realno za ocekivati...

Ako je seniorska kosarka kako kazes SNAGA,kako onda mladi igraci da dobiju sansu? :D ...U prevodu nikako...
Naka wrote:
Sat Sep 21, 2019. 7:22 pm
, ne idi u neku bezveznu krajnost. Navaro je bio napadacki ubica. Pecarski to nije. Mislim stvarno, napraviste od Pecarskog buduceg NBA AllStar igraca, a decku jedino FMP ponudio neki bedan ugovor i to cisto iz inata.
Lako ti je iz ove perspektive konstatovati da je Navaro bio napadacki ubica...Mislis da je to bio sa 17 godina?...No nebitno,poenta price je da se kod nas lako otpisuju igraci,pre svega oni koji ne mogu defanzivno da odgovore,sve ostalo pada u vodu sto taj igrac ima....

Za Marka Gasola bi rekli sta ce ovaj debeljuca,zalutao skroz...Zasto da ga forsiramo?Zbog brata?...aj momak na punjenu pljesku :D

Da li mu je FMP ponudio iz inata ili ne,ostaje da vidimo...Ne moze se tvrditi ni jedno ni drugo...Moje misljenje je da ce imati dobru minutazu,kao i brojke...i da ce pruzati dobre partije...

Locked