ABA liga

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

DA LI SE SLAŽETE SA KONAČNIM ODLUKAMA ABA LIGE?

DA
0
No votes
NE
20
100%

Total votes: 20

dusan007

Re: ABA liga

Post by dusan007 » Fri Aug 02, 2019. 10:09 pm

Tipujem da ce barem 3 stranca otici iz Mornara do kraja septembra :D Dajem im 25 radnih dana fore, 3-4 kola... Nece NG docekati sa 3-4 igraca iz prvih 12 :D Ali do tada mogu mozda i da se obezbede za TOP 4 ukoliko im se otvori, sa obzirom kakva je liga, dovoljno im je nekih 5-1 na pocetku i to je skoro sigurno 4. mesto, na zalost

Asterix

Post by Asterix » Fri Aug 02, 2019. 10:36 pm

dusan007 wrote:
Fri Aug 02, 2019. 10:09 pm
Tipujem da ce barem 3 stranca otici iz Mornara do kraja septembra :D Dajem im 25 radnih dana fore, 3-4 kola... Nece NG docekati sa 3-4 igraca iz prvih 12 :D Ali do tada mogu mozda i da se obezbede za TOP 4 ukoliko im se otvori, sa obzirom kakva je liga, dovoljno im je nekih 5-1 na pocetku i to je skoro sigurno 4. mesto, na zalost
Lose tipujes, ove sezone imaju ubjedljivo najveci budzet u istoriji Pulen, Nidam ce sigurno igrati do kraja a reli ros i ovaj poslednji sto je dosao ako budu losi zamijenice ih boljim...

Crna ovca

Post by Crna ovca » Fri Aug 02, 2019. 11:02 pm

@dusan007
Pa Mega je imala 6:0 i nije bila blizu PO prosle sezone. Tih tvojih 5:1 apsolutno nije garancija ni za sta.

dusan007

Post by dusan007 » Fri Aug 02, 2019. 11:19 pm

Ko lose tipuje vreme ce pokazati... Nemojte odmah djonom nije to lepo, od takvog projekta i foruma smo pobegli

MMM

Post by MMM » Fri Aug 02, 2019. 11:39 pm

Mornar ce svakako biti vrlo zanimljiv, a i dovode verovatno jos zanimljivis igraca bar se nadam.

Sto se tice starta ABA lige u prvih 5-6 kola nece se odvojiti niko mnogo od ostalih, a i Mega uz duzno postovanje ekipi oko nje nije pravljen tim za rezultat vec da pokaze kakvi igraci su vrlo kvalitetni u regiji.
Jos nisu pocele ni ozbiljne priprema timova da vidimo kako ce ko da se uigra.
Svako od nas ima svoje stavove i treba ih izneti ovde zato smo i napravili ovo mesto. Ne valja imati gard prema nekima jer se ne slazes sa njim u nekim stavovima.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Aug 02, 2019. 11:41 pm

Crna ovca wrote:
Fri Aug 02, 2019. 11:02 pm
@dusan007
Pa Mega je imala 6:0 i nije bila blizu PO prosle sezone. Tih tvojih 5:1 apsolutno nije garancija ni za sta.
Uz razliku što ambicije Mege i Mornara nisu iste.
dusan007 wrote:
Fri Aug 02, 2019. 11:19 pm
Ko lose tipuje vreme ce pokazati... Nemojte odmah djonom nije to lepo, od takvog projekta i foruma smo pobegli
Trudite se da poštujete jedni druge. U pravu si, Duka.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Admiral

Post by Admiral » Fri Aug 02, 2019. 11:59 pm

Pa Mornaru nije problem bio ni prošle sezone pa su bežali igrači glavom bez obzira.

Jbg treba se i na Bar adaptirati kada dodjes iz gradova koji su 10 puta veći i sve sto to nosi

S druge strane, Igokea mi deluje da potpisuje na otvorene ugovore dok ne nadju bolji aganzman. Tako će biti i ove sezone.

P.S nemojte mi Duku dirati :D
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Asterix

Post by Asterix » Sat Aug 03, 2019. 12:18 am

dusan007 wrote:
Ma opusteno brate samo kazem ovaj projekat Mornara je dugo pripreman, nece oni tek tako da otpustaju igrace, Nidam je dosao kao reprezentativac a ima i drzavljanstvo CG braca Pavicevic ove godine zele malo ozbiljniji rezultat... Ranijih godina su bili prava autobuska stanica ali sada vec tim je pravljen sa namjerom da se ide na f4 hoce li uspjeti ili ne ja ne znam, ali ambicije su im f4 to uopste i ne kriju

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sat Aug 03, 2019. 1:02 am

Mornar je odradio preozbiljan početak prelaznog roka, dovedeni su Nidam i Pulen koji su kvalitetom gornji dom ABA lige, bez premca. Nidam je bio na listi želja Budućnosti, ali braća su bila konkretnija. Pulen je čekao Kinu, ali braća su ponovo odradila odličan posao.

Doveden je i Markota, koji je odigrao kao u najboljim danima finale HKL. On je igrač kakvog Mihailo može samo poželeti, bez obzira na godine. Spolja, unutra, opasna košarkaška glava, može biti veliko iznenađenje. Tu je i Milko kog žele već 2 sezone, sigurno će doneti size, pokrivati i 4 i 5, iako nije moj tip igrača nikako.

Dalje ovo su se braća, po mom mišljenju, baš izgrešila. Kakav Begić penzioner, Luković koji nema kondicije za više od 5 minuta, a pustiti takvog klačera kao Mićovića?

O Hobsonu može da se kaže da je odličan igrač na papiru, na terenu nešto manje, uz problem glavu, dok mi deluje da je Voler dosta nepotreban i nabacivanje igrača spolja. Tim je svakako dosta jak, ali i skup. Braća su pominjala cifru od 1.200.000 evra samo za igrače (ukoliko je novinar dobro razumeo), što je ozbiljna para.

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Sat Aug 03, 2019. 1:12 am

Pavlaka wrote:
Sat Aug 03, 2019. 1:02 am
Mornar je odradio preozbiljan početak prelaznog roka, dovedeni su Nidam i Pulen koji su kvalitetom gornji dom ABA lige, bez premca. Nidam je bio na listi želja Budućnosti, ali braća su bila konkretnija. Pulen je čekao Kinu, ali braća su ponovo odradila odličan posao.

Doveden je i Markota, koji je odigrao kao u najboljim danima finale HKL. On je igrač kakvog Mihailo može samo poželeti, bez obzira na godine. Spolja, unutra, opasna košarkaška glava, može biti veliko iznenađenje. Tu je i Milko kog žele već 2 sezone, sigurno će doneti size, pokrivati i 4 i 5, iako nije moj tip igrača nikako.

Dalje ovo su se braća, po mom mišljenju, baš izgrešila. Kakav Begić penzioner, Luković koji nema kondicije za više od 5 minuta, a pustiti takvog klačera kao Mićovića?

O Hobsonu može da se kaže da je odličan igrač na papiru, na terenu nešto manje, uz problem glavu, dok mi deluje da je Voler dosta nepotreban i nabacivanje igrača spolja. Tim je svakako dosta jak, ali i skup. Braća su pominjala cifru od 1.200.000 evra samo za igrače (ukoliko je novinar dobro razumeo), što je ozbiljna para.
Pa Voler i nije u timu Mornara vec je vraćen R.Ross koji je lani igrao u Ciboni a godinu prije toga u Mornaru.
to die by your side is such a heavenly way to die

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sat Aug 03, 2019. 1:14 am

Obojica su tu

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sat Aug 03, 2019. 1:15 am

Moguće i da nije, mada su mi pominjali da će ga zadržati sigurno, tj ponuditi nastavak saradnje. Reli Ros je dvojka, a Voler u sistemu Mihaila Pavićevića igra poziciju 3. Sead je tu na njegovom mestu izgleda, sad kad pogledam roster

Admiral

Post by Admiral » Sat Aug 03, 2019. 8:51 am

Ekipa za široke narodne mase i zabavu.

Imaš Markotu i Bjelica kao dva ozbiljna profesionalca, za koje je samo pitanje vremena kada će im se smučiti da trče napred nazad.
Voler, Pulen, Nidam, Vranješ, Ros.... pa koliko lopti?

Ne deluje mi da mogu da pobeđuju u kontinuitetu.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Crna ovca

Post by Crna ovca » Sat Aug 03, 2019. 12:18 pm

dusan007 wrote:
Taman posla druze, izvini ako je tako zvucalo. :roll:

Samo kazem svoje misljenje, mnoge ekipe su dobro pocinjale prethodnih sezona, naveo sam samo Megu sa svojih 6:0, ali onda samo jednog trenutka dodje nagli pad koji neka jaca, bogatija ekipa iskoristi. Bas zato sto su se prethodnih godina izdvojile 4 ekipe, manje su sanse da neka druga ekipa obezbedi PO dobrim pocetkom jer ako dodje do naglog pada i par uzastopnih poraza, neka od ove 4 ekipe koja je krenula losije odmah to koristi i stize na vrh.

Naravno, kao sto si i sam rekao, vreme ce pokazati :good:

dusan007

Post by dusan007 » Sat Aug 03, 2019. 1:08 pm

Sve je u redu drugari, samo zelim prijateljsku atmosferu u kojoj svako moze da iznese svoje misljenje, jer niko od nas nije Bogom dan, i svako moze da pogresi, ali imamo moralnu obavezu da postujemo tudje misljenje jer je forum napravljen za to :)

Bjelica je meni bio omiljeni igrac u Zvezdi, koji je izbusen na kraju, unistena minutaza, uloga itd, mucili ga na 5, cedili na nebitnim mecevima... A recimo kod njega mi se dopada sto moze licem da napadne svakog na tim pozicijama, pokretan je, a podcenjuju mu sut mnogo a on ima itekako korektan sut koji mozda nije dolazio do izrazaja u Zvezdi, mada je umeo da pogodi itekako kada treba, pogotovo kada je sam :) Meni se on svidja kao igrac, a za Markotu nisam siguran jer je vec i mator, ali njih dvojica mogu da izvuku nesto... Nadam se da ce Mornar dovesti jednog pravog centra, i tek onda cu moci da kazem da ih vidim u TOP 4 ukoliko zadrze sastav... Jesu oni divljina oduvek, pogotovo braca koji trenerski posao slabo znaju, vise menadzerski, i koji forsiraju run and gun kosarku, ali toliko kvaliteta napadackih na jednom mestu jednostavno mora da donese neki kvalitet i pobede... Edina Avdica da pitate za Pulena, on bi rekao da je to NBA napadac, kao sto je i govorio vec par puta :)

Post Reply